Evet bayanlar en Heyecanlı kısım benim için bunu yazmak :)
4 Mayıs 2014 günü 2 aylık hamileliğimin son bulduğunu öğrendiğim Gündü feci kanamam geliyordu ve düşük başlamıştı çok Ağladım haliyle kendimi sigaraya vurdum 45 gün regl olmayacağımı söyledi doktorlar olmadımda 35. Gün doktoru Aradım hala regl olmadım diye normal düşükten sonra dedi gittim kontrole 3 kere ultrasona girdim ve inanılmaz bir şekilde 1.5 aylık hamileydim olamaz dedim ben düşürdüm evet düşürmüştüm ama hemen yumurtlamış ve hamile kalmışım ilk 5 ay hep kanamalı iğneli ilaçlı geçti bu Bebeğin benle kalması için çok dua ettim ve maratonun sonu yaklaştıkça daha çok heyecanlandım
37. Haftada doktorumuz Bebeğin kanala yakın olduğunu doğumun normal olacağını söylemişti ama her koşulda sıkıntı olursak Sezeryana alabileceğini söyledi her hafta kontrole gittik daha yok gidin dedi hep eve geldik Sancı çekiyordum artık sürekli doğsun diye topikteki her anlattığınız yöntemi denedim meşhur Paris dahil
40+1 de kontrolümüz vardı saat 08:45 te doktorum başka Hastanedeki muayene saatine gel diye randevu verdi gittik çok moreli düzgündü o gün ultrasona geçtim bebeğimin herşeyi yerindeydi kilosu suyu vs.
Kalktım toparlanıyorum doktoruma dedim ki bugün benim doğum günüm keşke bugün olsaydı en güzel hediyem olurdu diye doktorum istersen muayene edeyim dedi bende istedim tuse sonunda 4 cm açılmış doktor inanamadı yatıralım seni bugün doğur dedi inanamadım mucizeydi üstelik doğum günümde kabul ettim eve gidip yemek yememi saçlarıma fön çektirmemi süslenip hazırlanıp gelmemi söyledi 12:00 de yatış yapılmasını söyledi
Eve geldim hazırlandım 13:30 da hastaneye gittik yattım kapmam Yaptılar hemen sonra suni Sancı taktılar hiç sancı yoktu çünkü epidural takıldı ama iğne vurulmadı istemedim Ağrı kesici nst bağlı yatıyordum her Sancı geldiğinde annemin söylediği gibi bebeğimi iktirmeye çalıştım artık Ağrı hat safhaya gelmişti 7 cm olmuştu iğne vurulmasını istedim dayanamadım 1 saat sonra iğnenin etkisi geçti suyumu patlatmak için ebe geldi gerçek şu ki en acısı oydu :) bebeğimin kilosu kadar suyu vardı çok aktı tertemizdi bebeğim pislememişti saat 6 da doktorum geldi sana güveniyorum dedi bugün Bebeğini alacak hediyeni ben vericek sana dedi bende size güveniyorum dedim ikimizde gülüyorduk
Saat 20:00 olmuştu ebe kontrole geldi ama söylemedi çok güzel yumuşamış dedi bebeğimin kafasını kaldırdığını söyledi
20:39 da eşim ve tüm ailem ellerinde pastayla odama girdiler o an ağlamaktan üfleyemedim bile acayip bi andı pastayı kestiler videomuz var çok komik :)
21:30 oldu saat bacaklarımın arası sanki doluyordu öle hissettim ebeyi çağırttım ve bingo 12 cm açılmıştım kafa geliyordu ebeye ne OLDUĞUNU sordum odada doğuracaksın dedi Güldü alıyoruz doğuma dedi
21:35 hasta bakıcı geldi Aldı beni tekerlekli sandalyede eşimin elini tutarak doğumhaneye geldim öptü alnımdan ayrıldık kapının önünde bekleyenlere 10 dk sonra geliyorum dedim :) 21:37 de içeri girmişim
Asıl maraton başlıyordu 1-2-3. Ikınmamda ebe bile bastırmadan bebeğim çıkmıştı kordonu kesilmeden vücuduma yatırıldı ağlamaya başladım inanamadım görünce Kızımın fotoğraflarını çekmek için ablamda girmişti doğuma baktık birbirimize iki KARDEŞ kızıma baktıkça Ağladım tam 5 dk sonra bebeğim babasıyla buluşmuştu 21:45 te bende odadaydım yani 8 dk da herşeyi bitmiş çok kolay olmuştu doktorum geldi öptü bizi o an bir daha güvendim
Kolay ve eğlenceli bir dğum du Allah hepinize böle doğum nasip etsin
Isim: Azra
Kg 3480
Boy 51cm
Evet hanımlarNur2808 dan sonra sıra bende:)
Sezeryan tarihim belliydi. 02.02.2015 saat 11:00
Saat 9:30 da hastanedeydik. Bu arada 38+4 deydim. Oda ayarlandı yatışım yapıldı ve nst ye bağlandım. Sancılarım 140-160 arasındaydı ama ben hissetmiyordum. Gelen hemşire istersen normal doğuma alalım sancın çok dedi. Yok dedim gerwk yok:) o gün sezeryan olmasaydım o gece veya ertesi gün suyum falan gelirmiş zaten.
Her neyse ameliyat saatim geldi. Sonda takılmaya çalıştı odada. Şükür takıldı derken hemşire baktıki olmamış. Israr ettim ameliyathanede uyuşukken taktılar. Sizde öyle yaptırın kesinliklebelden iğne yapıldı, ayaklar ısınmaya başladı. Ameliyat başladı hateketleri hissediyordum ama acı falan yok. 5 dk sürdü sürmedi hafif baskı hissediceksin dediler. Hissettim ve bebeğimin ağlaması duyuldu:) hemen yanıma getirdi doktorum gösterdi. Sonra hemşirelere emanet etti. Götürdüler, bakımını yapmışlar.beni diktiler falan, ama artık sıkılmıştım biran önce bitsin istiyordum. Sonra beni bi odaya aldılar ayılma odası diye. Neden orda durduğumu bilmiyorum ama:) 10 dk fln durdum. Bu arada tel elimde eşime kardeşlerime yazıyorum:) onlarda delimisin kızım sen diyolar:) neyse çıkarttılar yukarı. 4 şişe falan serum bağladılar arka arkaya, ağrı kesici yaptılar. Çok şükür dayanamayacak ağrılarım olmadı. En korktuğum baş ağrım olmadı. Saatim geldiikten sonra bol su ve sade nescafe içtim. Akşam yürüyüş yaptım, hala yapıyorum. Zorlayın kendinizi yürümeye, yürüdükçe insan daha iyi oluyor. Şimdi iyiyimol şükür, kızım yanımda uyuyor.
Bu arada kordon bankasında kordon kanını saklattık kızımın. Düşünen olursa araştırın derim.
Yaşam Bankası ebru hanımMerhaba. Doğum hikayeni okudum, bebeğine sağlıklı uzun ömürler dilerim. :) Kordon bağı için görüştüğünüz firmanın iletişim bilgilerini gönderebilir misin rica etsem.
izmirdeyim canım ben özel Tınaztepe hastanesi Aylin hanım doktorumMerhaba. Öncellikle bebeğine sağlıklı uzun ömürler dilerim. Doğum hikayeni okudum. Çok güzel.:) Bizimde yavaş yavaş yaklaşıyor nasipse. Rica etsem hangi hastanede ve doktorla doğum yaptın bilgilendirirmisin?
İşyerindeyim utanmasam ağlayacağım...Mutlulukla büyütün kuzunuzu.Şimdi bu anlattığınız epidural sezeryan oluyor değil mi? Benim bilgim az ve kafam karışık bu doğum konusunda daBU DA İKRA' NIN DÜNYAYA MERHABA DEME MACERASI 06/02/2014 saat 09:00 ...
İSİM : İKRA
D.T : 06/02/2015 CUMA
D.S : 09:00
KİLO: 3,170 GR
BOY: 50 CM
2 yıl önce sürpriz bir şekilde öğrendiğim gebeliğimi yine aynı gün sürpriz bir şekilde kaybetmiştim.
ardından aylar süren tedaviler ( hepside yanlış tedaviydi ) sonucu hamile kalamayınca pes ettim.
eşimle konuşup 2014 temmuz ayında büyük bir hastaneye genel kontrol için gitmeye karar verdik.
tabi o süreye kadar ben evde can sıkıntısından delirmek üzereydim.
kpss ye hazırlanmaya karar verdim ve dershaneye yazıldım
artık günler daha güzeldi en azından kafamı dağıtacak meşgalem olmuştu.
15 mayısta son adetimi gördükten sonra hiç aklımda yokken iş teklifi aldım ve hemen hiç düşünmeden kabul ettim
21 mayısta işe başlamıştım ve adetimin son günüydü
işe de başlayınca bebek fikri tamamen hafızamdan çıkmıştı.
beklenen adet tarihim 10 hazirandı ve ben adet olmamıştım
tabi o dönem nede olsa adetlerimde düzensiz deyip üzerine düşmedim hiç
ablam benimle aynı gün adet olurdu onun adeti geçti ben olmuyorum
bu arada hafif mide bulantıları baş dönmeleri başladı ama ben sınav yaklaştığı için sınav stresine bağladım
en sonunda ablamın ısrarıyla bir gün iş çıkışı eczaneden test aldım
ablama gittim kahve içtik sohbet ettik sürekli bana testi yapmam için baskı yapıyor
bende tamam söz eve gidince yapacağım dedim
eve geldim attım testi kenara nede olsa negatif diye
sonra hadi dedim söz verdim yapayım
testi yaptım nede olsa yok deyip elimi yüzümü yıkadım sonra gözüm teste ilişti
2 tane kopkoyu çizgi
o an elim ayağım titredi ağlamaya başladım
hemen ablamı aradım ablamda bişey oldu sanmış korkmuş ben ağlayınca
dedim bu testte 2 tane çizgi var
tamam işte hamilesin dedi
emin olmak için gidip gelip baktım teste
ama oradaydı işte 2 yıldır beklediğim çift çizgi orada karşımda duruyordu
kzım bana merhaba demişti
sonra eşime mesaj attım akşam hastaneye gideceğiz geç kalma diye
hastamısın noldu dedi
hayır hamileyim dedim
bu ne duygusuzluktur arkadaş insan sürpriz falan hazırlar
eşim benden beter
sadece cevap olarak TM yazmış hödük
neyse akşam acile gittik kan testi yapmıyorlarmış ve cuma akşamıydı
pazartesiye kadar bekleyeceğiz diye o akşam gidip eczaneden 5 tane daha test aldım hergün yapmak için
doktora ilk gidişimizde değer yüksek kese yok ikincide kese var bebek yok üçüncüde kalbi pıt pıt atıyordu meleğimin
tabi ardından 7 haftalıkken başlayan mide bulantıları ile geçen ilk 3 ay sonrasında 6 şubat 2015 de kavuştuk meleğime
son doktor kontrolümüzden sonra idrarımı yaparken bir değişiklik farkediyordum ama pimpiriklendiğimi düşünüp hiç oralı olmadım
sanki pıhtı kopar gibi pıt diye bişey her tuvalete gidişimde akıyordu ama rengi yoktu
meğer suyum geliyormuş
o hafta geceleri acı bir sancıyla uyanmaya başlamıştım
5 şubatta kontrolümüz var diye oralı olmamıştım ama
5 şubatta kontrole gidince doktorumuz yüzümden anladı sancılarımı
hemen yat dedi baktı suyumuz azalmış bebeğimin kafası tamda sancı çektiğim yere gelip dayanmış
açılma varmı bakalım dedi bu arada nst ye girdim ve kan tahlili aldı
açılma yok nst de doğum sancıları çıkıyor bebeğimin kalbi pır pır strese girmiş
2 saatimiz hastanede geçti sancı takibi ile
sonunda doktorumuz açılmanın olmadığını bebeğin streste ve suyunun azaldığını acil sezeryana girmem gerektiğini söyledi o an ağlamaya başladım hayır normal istiyorum diye
doktorum en geç pazartesiye kadar beklerim bu sancılarla açılma olması gerekirdi ben alınması taraftarıyım ama siz bilirsiniz dedi. eşimle çıktık odadan ben hala ağlıyorum
sonra ben bir kayıp daha istemiyorum ne gerekirse olsun dedim geri döndük doktora
en yakın zamanda alalım dedim o zaman yarım saat sonra dedi doktorum ama ben toktum bu yüzden ertesi güne kaldı
ve 6 şubat 2015 saat :08:30 a randevu aldık
artık kızıma kavuşmama 16 saat kalmıştı
ertesi sabah 7:30 da doğumhaneye girişim yapıldı serum takıldı lavman yapıldı sondam takıldı ama sanki ben doğuma girmiyorum az sonra kesecekler umrumda değil
lavman ve sonda sırasında gülmekten öldüm ebelerde güldü ben huyluyum dur bi posta güleyim önce diyorum kadın beni bekliyor gülmem için
sonra 08:45 de ameliyathaneye indirdiler yanımda eşim ablam annem ve kv vardı
içeri girdim stresim arttı
hemşireler neşterleri siliyorlar kenara alıyorlar onların sesine gerildim ama hiç bozuntuya vermiyorum bu ne be yemekhaneyemi geldik bıcak çatal sesi diyorum
anestezi uzmanı 2 taneydi biri dizlerimi bastırdı diğeri belden iğneyi vurdu o an tir tir titredim ya bide kalkamazsam korkusuyla ama sonra sıcaklık hissetmeye başladım
doktorumu görünce rahat bir nefes aldım
bu arada ebeler bana parmağındaki yüzüğü çıkar dememişti son anda anestezi uzmanı farketti o aldı sağolsun
doktorum şimdi hazırlık yapıyorum başlarken başlıyorum diyeceğim rahat ol dedi
o arada diğerleri benimle sohbet ediyor şakalaşıyoruz falan
o an GUURK diye bir ses duydum aha dedim barsaklar çıktı dışarı
ben daha ne olduğumu anlamadan bebeğimi getirdi ebe
sol eli mosmor olmuş elleriyle göğüslerini kapatmış ağlayamadı bile yavrum sonra geldi beni yaladı annem hoşgeldin dünyaya dedim ağladım
ama bir yandan da kız mı diye soruyorum
hey maşallah ne güzel çocuk doğurmuşum dimi diyorum doktora herkes gülüyor
sonra birden nefes alamamaya başladım panik oldum hemen oksijen verdiler ağrı pompası kolumu sıkmaya başladı o an tek dileğim Allah ım kızımı emzirmeden alma canımı oldu
09:00 da kızımı çıkardılar yukarı 09:20 de ben çıktım ameliyathanenin kapısında eşimi görünce ağlamaya başladım inanılmaz rahatladım
odaya çıktıktan bir yarım saat sonra doktorumuz geldi sezeryanın çok başarılı geçtiğini benden çok memnun kaldığını huzursuz olmadıklarını ve sezeryan konusunda ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlattı
meğer bebeğim kafasıyla birlikte sol elinide sokmuş kanala ve sıkışmış bileğine kordon dolanmış bu yüzden itemiyormuş açılma olmazdı dedi öyle deyince rahatladım bende.
bugün tam 8 günlüğüz ama 8 günde 8 dakika doydunmu derseniz hayır derim
bakmaya doyamadığım cennet kokulu kızım benim
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
bunu yazarken bile ağlıyorum bakmaya kıyamıyorum meleğime
OHA YAAA AMMA YAZMIŞIM
İşyerindeyim utanmasam ağlayacağım...Mutlulukla büyütün kuzunuzu.Şimdi bu anlattığınız epidural sezeryan oluyor değil mi? Benim bilgim az ve kafam karışık bu doğum konusunda da
Peki ıkınmak diye bir şey yok mu orda.Sanırım benim dediğim epidural normal oluyor.Evet evet epidural sezeryan daha iyi gibi sanki, o anı yaşamak...Ama ben çok stres heyecan altındayken mimiklerimi falan kontrol edemiyorum, bi ağlarım bi gülerim garip şeyler yaparım kesin doğum anındateşekkür ederim darısı başınıza. evet epidural sezeryan oluyor
bende sezeryan konusunda bilgisizim hiç düşünmemiştim sezeryanı
mecbura kalınca olacaksa kızım doğduğunda ona hoşgeldin demeliyim deyip belden uyuşturma tercih ettim
Peki ıkınmak diye bir şey yok mu orda.Sanırım benim dediğim epidural normal oluyor.Evet evet epidural sezeryan daha iyi gibi sanki, o anı yaşamak...Ama ben çok stres heyecan altındayken mimiklerimi falan kontrol edemiyorum, bi ağlarım bi gülerim garip şeyler yaparım kesin doğum anındaNeyse onu ilk görüşüm dünyanın bütün saçmalamalarına değer sanırım...Tekrar hayırlı olsun cevap için teşekkürler
CANIM ANLAT AMA NASIL OLDU bende normal düşünüyorum.Slm subat anneleri
dun sancilanarak hastaneye gittim ve bugun oglen anne oldum normal dogumla cok zordu ama oglum yanimda cok mutluyum 7subat ti ama oglum acele etti 3 subat ta geldi Allah sizlerede yardim etsin Insallah
Canım Allah analı babalı büyütsün hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt İNŞAALLAHEvet bayanlar en Heyecanlı kısım benim için bunu yazmak :)
4 Mayıs 2014 günü 2 aylık hamileliğimin son bulduğunu öğrendiğim Gündü feci kanamam geliyordu ve düşük başlamıştı çok Ağladım haliyle kendimi sigaraya vurdum 45 gün regl olmayacağımı söyledi doktorlar olmadımda 35. Gün doktoru Aradım hala regl olmadım diye normal düşükten sonra dedi gittim kontrole 3 kere ultrasona girdim ve inanılmaz bir şekilde 1.5 aylık hamileydim olamaz dedim ben düşürdüm evet düşürmüştüm ama hemen yumurtlamış ve hamile kalmışım ilk 5 ay hep kanamalı iğneli ilaçlı geçti bu Bebeğin benle kalması için çok dua ettim ve maratonun sonu yaklaştıkça daha çok heyecanlandım
37. Haftada doktorumuz Bebeğin kanala yakın olduğunu doğumun normal olacağını söylemişti ama her koşulda sıkıntı olursak Sezeryana alabileceğini söyledi her hafta kontrole gittik daha yok gidin dedi hep eve geldik Sancı çekiyordum artık sürekli doğsun diye topikteki her anlattığınız yöntemi denedim meşhur Paris dahil
40+1 de kontrolümüz vardı saat 08:45 te doktorum başka Hastanedeki muayene saatine gel diye randevu verdi gittik çok moreli düzgündü o gün ultrasona geçtim bebeğimin herşeyi yerindeydi kilosu suyu vs.
Kalktım toparlanıyorum doktoruma dedim ki bugün benim doğum günüm keşke bugün olsaydı en güzel hediyem olurdu diye doktorum istersen muayene edeyim dedi bende istedim tuse sonunda 4 cm açılmış doktor inanamadı yatıralım seni bugün doğur dedi inanamadım mucizeydi üstelik doğum günümde kabul ettim eve gidip yemek yememi saçlarıma fön çektirmemi süslenip hazırlanıp gelmemi söyledi 12:00 de yatış yapılmasını söyledi
Eve geldim hazırlandım 13:30 da hastaneye gittik yattım kapmam Yaptılar hemen sonra suni Sancı taktılar hiç sancı yoktu çünkü epidural takıldı ama iğne vurulmadı istemedim Ağrı kesici nst bağlı yatıyordum her Sancı geldiğinde annemin söylediği gibi bebeğimi iktirmeye çalıştım artık Ağrı hat safhaya gelmişti 7 cm olmuştu iğne vurulmasını istedim dayanamadım 1 saat sonra iğnenin etkisi geçti suyumu patlatmak için ebe geldi gerçek şu ki en acısı oydu :) bebeğimin kilosu kadar suyu vardı çok aktı tertemizdi bebeğim pislememişti saat 6 da doktorum geldi sana güveniyorum dedi bugün Bebeğini alacak hediyeni ben vericek sana dedi bende size güveniyorum dedim ikimizde gülüyorduk
Saat 20:00 olmuştu ebe kontrole geldi ama söylemedi çok güzel yumuşamış dedi bebeğimin kafasını kaldırdığını söyledi
20:39 da eşim ve tüm ailem ellerinde pastayla odama girdiler o an ağlamaktan üfleyemedim bile acayip bi andı pastayı kestiler videomuz var çok komik :)
21:30 oldu saat bacaklarımın arası sanki doluyordu öle hissettim ebeyi çağırttım ve bingo 12 cm açılmıştım kafa geliyordu ebeye ne OLDUĞUNU sordum odada doğuracaksın dedi Güldü alıyoruz doğuma dedi
21:35 hasta bakıcı geldi Aldı beni tekerlekli sandalyede eşimin elini tutarak doğumhaneye geldim öptü alnımdan ayrıldık kapının önünde bekleyenlere 10 dk sonra geliyorum dedim :) 21:37 de içeri girmişim
Asıl maraton başlıyordu 1-2-3. Ikınmamda ebe bile bastırmadan bebeğim çıkmıştı kordonu kesilmeden vücuduma yatırıldı ağlamaya başladım inanamadım görünce Kızımın fotoğraflarını çekmek için ablamda girmişti doğuma baktık birbirimize iki KARDEŞ kızıma baktıkça Ağladım tam 5 dk sonra bebeğim babasıyla buluşmuştu 21:45 te bende odadaydım yani 8 dk da herşeyi bitmiş çok kolay olmuştu doktorum geldi öptü bizi o an bir daha güvendim
Kolay ve eğlenceli bir dğum du Allah hepinize böle doğum nasip etsin
Isim: Azra
Kg 3480
Boy 51cm
CANIM ANLAT AMA NASIL OLDU bende normal düşünüyorum.
Ben varım özel muayenehane ye gıttım ve memnunum doktorumdan ilk bebeğimde onunla doğdu şimdide o doktorla doğurdum ben normal doğurdum ama sezeryanda da cok başarılı nir doktor.. sait Halilmerhaba bu ara en çok takıp edecegım yer olacak sanırım :)
doktorumdan memnunum ama telefonla ulaşamıyorum ve endişeliyim İstanbulda doğum yapan var mı taze annelerımızden
cnm ya gözlerim doldu en güzel yaşamışsın doğumu bebişini kucagına almanı....Eveeett şubat annişleri topiğinden şbat anneleri doğum hikayeleri sayfasına uzanan 9 aylık serüvenimizi noktaladık ve bebişimize kavuştuk. Azıcık ocak annesi olduk ama idare edin artık kızlar
28 mayısta regl olmayınca ilk şüphe düşmüştü içime 2 haziranda kanda kendini göstermişti bebeğim,
19 haziranda 7 +1 de ilk kalp atışını duymuştum, O an işte annelik bnm içime gelip yerleşmişti.
O gece rüyamda bir tatlı erkek bebeği görmüştüm. 16. haftamızda oğluşum olacağını öğrendiğimde ise hafif bir k.valide oğluş annesi olma güdüsünü hissettim
Hamileliğim boyunca bebeğimin sağlığına dair çok stresli süreçlerde yaşamıştım.
Hep Allah'a dua ederek ona sığınarak geçirdim 9 ayımı.
Hep kuran açıp dinletiyordum oğluma, gittiğim sohbetlerde hep kuran okunurken daha çok tepki verir hareket ederdi.
Elimi karnıma koyup salavat geçerdim sürekli
Sürekli 1 haftadır ağrılar bişiler oluyordu ama doğum sancısı nasıl olurdu anlarmıydım inş die tedirgindim derken 27 ocak günü karnım sertleşiyor bişiler oluyordu harketini hissedemediğim için acile gittim gayet iyiydi baş aşağı doğumu bekliyor demişti dr. Eve geldik misafirimz vardı herkes gitti bnde erkenden yattım annemler kocişte tv izliyordy onlar ne zmn yattı bilmiyorum. 28 ocak çrşmba sabah 4 te belden gelen bir ağrı başladı 10 dk -8 dk -9 dk bir geliyordu belli düzeni yok die ses etmedim ölece yatakta çektim ağrıları sonra artık sabah 8 oldu ağrılar belden girerken biraz daha keskindi dedim ben bu gün doğurcam galiba, karın ağrısı ile gittim wc ye girdim büyük abdestimide yaptım snra peçeteye kan pıhtısı geldi ve eşimi annemi kaldırdım. Sürekli inşirak süresini okumaya başladım ve duşa girdim.
hastanemi aradım hemen gel dediler, eşimin arkadaşı geldi arabasıyla saolsun annem ben eşim yola çıktık oğluşum gelicekti hissediyordum. Eşimin arkadaşı da araba kuran açmış dinliyordu yolda bile kuranla gittik, bnde hep inşirak süresini okuyordum.Hastaneye geldik bnm aklımda hep çatı kontrolu vardı normalde 29 ocakta zaten ilk kez çatı kontrolum olacaktı ama nişan ve sancı gelince birazdan çatı kontrolum var die biraz tedirgindimama artık kaçarı yok oğluş geliyorum demişti mecbur olcaktı. Ama nasibimin böyle olacağını ummuyordum. Kızlar dr.un katına çıkınca zaten adımı söylediler direkt içeri girdim uzandım sedye gibi olan şeye bu kez usg için değil çatı kontrolune içimden dua ettim inş Allah çatıda sıkıntım olmaz açılmam vardır die ama sanırım nasipten öte koy yok, dr. öle parmk fln değil ya bildiğiniz el sokar gibi içeri soktu elini önce çok ağrı olmadı sonra biraz daha içeri soktu orada kemiklerim ağrıdı acıdı canım ama sedyeyi sıktım sesim çıkmadı. Sonra dr.um çatı kemiklerimin içeriye basık olduğunu söyledi bebeğimin gelirken oraya takılacağını vakum kullanmak zorunda kalacağını söyledi, ben şok geçirdim üstelik ne güzelde 4 cm açıklığım vardı oysaki. Başka 2 kadın dr.u daha çağırdılar onlarda geldi çatı kontrolu yaptı 3. kişi baya canımı yaktı diyebilirim elini resmen oradaki kemiğe taktırdı bağırdım bnde, sonra eşimi çağırdılar durumu anlattılar dr.um bebeğe usgde baktı son olarak kafasının 39 hafta değil 41 haftalık olduğunu söyledi kemiğe takılabilir dedi karar sizin dedi ama diğer 2 kadın dr.da kontrol etmişti ya sanırım sonradan kararı bize bırakmadılar acil sezryn olarak yatışımı istemiş dr.um eşimde bebek için risk varsa ozmn yapacak bişi yok dedi. Beni odaya aldılar o hastane kıyafetini giydim ama içimde korku vardı sezeryn olmaya ciddi ciddi hiç psikolojik olarak hazır değildim moralim bozuldu. Bir yandan dmar yolu vs açıyorlardı ben nst bağladılar fln sancım geliyordu 100 lere vuruyordu dr.um ameliyatı varış ona girdi. Ne zmn bni alıcaklar bilmiyorduk ölece beklerken hemşireler geldi gidiyoruz dediler yatakla bni götürmeye başladılar nst fln açıldı çok garipti kızlar benim için, inş doğru olan bu die dualar ettim inş sağsalim bebeğime kavuşurum die dualar ettim. Ameliyathane kapısında bni aldılar FMF ile ilgili soru sordu oradaki dr.lar kndi dr.umda orada hazırlanmış bni bekliyordu ağlamaya başlamıştım ben annemle eşimi kapıda bırakıp içeri girdiğimde, dr.um hayırdır nie ağlıyorsun dedi ameliyathane ekibinden birisi ise ne ağlaması canım gözüne toz kaçmıştır dedi Spinal mı genel mi istediğimi sordular annem öle belden işlem yaptırmamı istemediği için genel istediğimi söyledim. Odada sıra beklerken ise hastanenin doğum fotocusuyla konuştuk içerde bebeğim doğarken resim çekecekti bizden izin aldı imzalı belge, ben baygın olacm görmicem die böyle bişi istedik.
Saat 12.00 da tam ezan okunuyorken doğmuş bebeğim dr. hanım öyle söyledi. Ben içeri girdikten 10 dk sonra eşimi çağrıp bebişi göstermişler babamızaSnrada 10 dk 20 dk snrada beni çıkarmışlar odaya gelmişiz eşim bni almaya gelmiş oraları hatırlamıyorum. İlk ameliyathanede ayıldım içerdekiler inzar inzar dediler ben nefes almaya çalışırken 2-3 kez nefes alamadım garip sesler çıkartıyordum o anda bebişimi görmeden bana bişi olursa die düşündüm onu görmek istiyordum. İçerdekiler inzar birden alma nefesi burnundan al azar azar ağızdan ver dediler öyle yaptım düzeldim. Snra eşim gelmiş odaya çıkmışz hatırlamıyorum odada 2. kez kndime gelmeye çabalarken hemşire oğluşumu getirmişti oğluşm ağlıyordu hemşire bana hadi annesi uyan dedi acıktık biz, hngi memeyi verelim farkeder mi dedi bnde sağ dedim. Geldi yanıma emzirdik oğlum hemen tuttu memeyi bir iki çekti sanırım snra aldılar yanıma koydular kndi yatağına o aralarda doğum fotocusu gelmiş resimler çekilmişiz eşim anlatıyor ama oralar bnde yok hatırlamıyorum. Babam kardeşim dayım geldiler onlar foto fln çektiler ya onları hatırlıyorum. Tam olarak kendime gelmem saat 13-13.30 buldu. Sürekli emmek istediği için alıyordum memeyi açıp veriyorduk hemen kapıp emiyordu, normal doğurmayı ve bebişi emzirmeyi çok istiyordum şkür birinden biri nasip oldu
Doğum fotocusunun çektiği resimlere baktım da normal doğurmuş kadar oldum içerdeki her anı hemen hemen karelemişler çok değişik bişi ya tutup çıkarmış kordonu fln gördüm keserken fln hep çekmişler ayrıca içeride çok ilginç başka birisi anlatsa inanmayacağım bir şey yaşanmış tüm hastane ekip fotoğrafçı fln bizi konuşuyorlar. Dr. hanımda gelip bizzat kendisi anlattı 2 kere bize olayı. İçerden bebeği tutup ayaklarından çıkartırken ilk nefes alışıyla Allah demiş dr. inanamadım ama fotoğrafçı içerdeki herkes şok geçirmiş ama eminim diyor resmen Allah dedi ilk nefes alışıyla. Hastanede herkes Allah diyen bebek die gelip seviyordu oğlumu ben o ana şahit olamadım ama dr. vizite gelincede bu bebişle aramda ayrı bişi var bunu ayrı seviyorum dedi aldı kucağına bu alıp gideyim mi inzar dedi bnde olmaz dedim. Ama bişi var bu bebişte dedi alim olabilir büyüynce dr. teyzesini unutmaz inşAllah fln dediBaşkası anlatsa cidden inanmazdım ama içerden çıkan herkes bunu anlatmış eşime anneme fln. banda anlattılar 2 kere ama maşaallah diyin bize Muhammet Alperenim benim inşAllah adını koyduğumuz gibi vatana millete hayırlı evlat olur imanlı kuranlı bir çocuk olur inşAllah
cnm ya gözlerim doldu en güzel yaşamışsın doğumu bebişini kucagına almanı....
ALLAH analı babalı büyütsün inşaallah...
Muhammed Alperen hayırlı evlat olsun adıyla ömrüyle...
mübarek ALLAH diye doğmuş maşaallah...
Cenabı Hak bizlere de nasip eylesin inşaallah hayırlısıyla kucagımıza almayı...
Çokkkkk güzel ya maşallah Allah bağışlasın bebişinizi. Çok duygulandım darısı başımıza inşallah :)Hafta:38+2
boy:48 cm
kilo:300.68 gr
doğum şekli: mecburi sezeryan
evet biz bugün 32 günlük olduk ama anca yazabiliyorum benim doğum Hikayem gece hafif sancılarım olmuştu sabaha kadar fakat ben mışıl mışıl uyuyordum gene sabahta öğlene kadar olunca eeşimi aradım sancım va ama kkorkma doğym değil dedim gidip bi ğörüneyim ne olacak sanki dedim gerçektende Doğum sancısı değildi benim için ama ablam daha önce iki bebeğini kaybetmisti korkmustum gitmek istedim ve saat 2.5 gibi hastaneydeydik önce nst ye alındım sancım 100 leri geçiyor fakat o kadar acı hissetmiyorum sonra doktorum sancın var dedi ve çatal muane si yaptı ve sadece 2 cm açulma var dedi ben şok tabi ultrasonada aldı bebisin keyfi gayet yerindeyse doktorum ohh paşaya bak gelecek hiç umrunda değil :) ve hemen yatırıyoruz seni dedi ve ben hemen ağlamaya başladım heycan korku sevinç eşim tabi beni hastaneye bırakıp gitmişti isr tekrar eşimi aradım almaktan konuşmadm sadece beni yatırıyorlar dedim tabi o.sok oldu ne aslanm. Geliyormu tanı dedi evet dedim suratın kapattım teli hastane calısanları nasıl sseviniyorum doğum mu diye allah kurtarsın felan yatış işlemleri yaptım hemsireyle ama dedim benim eve gitmem lazım hazırlık yapmam lazım tamm doktorumdan izin alalım gidersin dediler ama izin vermedi doktorum daha sonra odama geçtim eşim geldi sarıldı yüzündeki mutluluğu anlatamm zaten neyse nst takıldı bütün gece aynı sancı kasılma ama ben çok az ağrı hissediyorum açılmadan ilerlemiyor 2 cm de kalmış ve ben saat akşam 9 eve gidecem diye ortalığı aya kaldırdım ama izin vermediler Sabaha kadar böyle geçti pazar sabahıydı zaten doktorum esorrmanlarıyla geldi muane etti hala aynıydı açılma ve suni sancı vermeye karar verdiler ve tavan sancılarrrr başladı sabah 10 dan aksama 6 ya kadar anca 3 cm më ulaştı açılma tabi ben kimseyi istemiyorum yanımda eşime git degol diyorum senide oğlunu da sevmiyorum diyorum :) ve artık 6.5 mecburi sezeryan almaya karar verdiler ve amelyat öldüğü zaten üstümdeydi sabahtan yeni serum takıldı ve sedye nasıl korkmustum ama hiç ağlamadım sedyeye alındım eşim bana öyle bakıyordu ki çok kötü oldum amelyata girerken zafer işareti yaptım ve buz gibi amelyat hane doktorum senin için sinemada filmini yarım bırakıp geldim mucize filmini dedi ve spinal dedi anestezi doktorum ben genel istiyorum dedim ısrarla ama doktorum izin vermedi iyiki de vermedi iğne yapıldı ve hiç acımadı direk sıcaklıkla birlikte uyuştum zaten ve amelyat başladı onlar sohbet ediyordu benle vee eee anestezi doktorum atlayacak şimdi dedi beee ıngaa sesi allahım nasıl bir duygudu o kendimio lkadar güçlü hissetimki bütün dünya benim olmuştu onu gözümün ününde silip gidiyorlar dı meleğim çok tatlıydı çocuk doktoru onu şimdi aşağıya gönderiyoruz dedi ben neden dedim soğuk buras dedi ama neden aşağı dedim ben bizi aşağıda sanıyorum meğerse biz yukardaymısız bebeğim gitti o 15 20 dk bana 15 20 saat gibi geldi ve amelyathaneden çıktıkbeni kapıda bekleyen kimse yok eeşim kv kayıncolarım hep bebeğin yanında beni unutmuslar bile ve odaya girdiğimde eşim şok olmuş beni baygın bekliyoken ben kahkahalarla geldim odaya bebek tatlımı kime çekmiş diye yüzündeki mutluluğu tarif bile edemem ilk eşimim kucağına vermişler yavrumu aşkım çok tatlı bişey bu diyor bakmaya doyamîyor bende görmek istoyorum dedim görmüştüm ama yine istiyordum foto çekip gösterdi çok güzeldi hersey rabbim herkese nasip etsin inşallah kolay kolay sahip olmadık çok çektim ama az bile cekmisim bu güzellik için 3 kişilik bir aile olduk ailemi çoook seviyorum
Çokkkkk güzel ya maşallah Allah bağışlasın bebişinizi. Çok duygulandım darısı başımıza inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?