merhaba hikayenize bayıldım :) Allah bebeğinize de size de hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bizim başımıza inşallah :) Yalnız doğumunuzla ilgili birşey merak ettim. Doğuma girmeden önce FMF ile ilgili ne sordular, niçin sordular? FMF hastasımısınız? Ben FMF liyim de ilerleyen aylarda nelerle karşılaşacağımı hiç bilmiyorumEveeett şubat annişleri topiğinden şbat anneleri doğum hikayeleri sayfasına uzanan 9 aylık serüvenimizi noktaladık ve bebişimize kavuştuk. Azıcık ocak annesi olduk ama idare edin artık kızlar
28 mayısta regl olmayınca ilk şüphe düşmüştü içime 2 haziranda kanda kendini göstermişti bebeğim,
19 haziranda 7 +1 de ilk kalp atışını duymuştum, O an işte annelik bnm içime gelip yerleşmişti.
O gece rüyamda bir tatlı erkek bebeği görmüştüm. 16. haftamızda oğluşum olacağını öğrendiğimde ise hafif bir k.valide oğluş annesi olma güdüsünü hissettim
Hamileliğim boyunca bebeğimin sağlığına dair çok stresli süreçlerde yaşamıştım.
Hep Allah'a dua ederek ona sığınarak geçirdim 9 ayımı.
Hep kuran açıp dinletiyordum oğluma, gittiğim sohbetlerde hep kuran okunurken daha çok tepki verir hareket ederdi.
Elimi karnıma koyup salavat geçerdim sürekli
Sürekli 1 haftadır ağrılar bişiler oluyordu ama doğum sancısı nasıl olurdu anlarmıydım inş die tedirgindim derken 27 ocak günü karnım sertleşiyor bişiler oluyordu harketini hissedemediğim için acile gittim gayet iyiydi baş aşağı doğumu bekliyor demişti dr. Eve geldik misafirimz vardı herkes gitti bnde erkenden yattım annemler kocişte tv izliyordy onlar ne zmn yattı bilmiyorum. 28 ocak çrşmba sabah 4 te belden gelen bir ağrı başladı 10 dk -8 dk -9 dk bir geliyordu belli düzeni yok die ses etmedim ölece yatakta çektim ağrıları sonra artık sabah 8 oldu ağrılar belden girerken biraz daha keskindi dedim ben bu gün doğurcam galiba, karın ağrısı ile gittim wc ye girdim büyük abdestimide yaptım snra peçeteye kan pıhtısı geldi ve eşimi annemi kaldırdım. Sürekli inşirak süresini okumaya başladım ve duşa girdim.
hastanemi aradım hemen gel dediler, eşimin arkadaşı geldi arabasıyla saolsun annem ben eşim yola çıktık oğluşum gelicekti hissediyordum. Eşimin arkadaşı da araba kuran açmış dinliyordu yolda bile kuranla gittik, bnde hep inşirak süresini okuyordum.Hastaneye geldik bnm aklımda hep çatı kontrolu vardı normalde 29 ocakta zaten ilk kez çatı kontrolum olacaktı ama nişan ve sancı gelince birazdan çatı kontrolum var die biraz tedirgindimama artık kaçarı yok oğluş geliyorum demişti mecbur olcaktı. Ama nasibimin böyle olacağını ummuyordum. Kızlar dr.un katına çıkınca zaten adımı söylediler direkt içeri girdim uzandım sedye gibi olan şeye bu kez usg için değil çatı kontrolune içimden dua ettim inş Allah çatıda sıkıntım olmaz açılmam vardır die ama sanırım nasipten öte koy yok, dr. öle parmk fln değil ya bildiğiniz el sokar gibi içeri soktu elini önce çok ağrı olmadı sonra biraz daha içeri soktu orada kemiklerim ağrıdı acıdı canım ama sedyeyi sıktım sesim çıkmadı. Sonra dr.um çatı kemiklerimin içeriye basık olduğunu söyledi bebeğimin gelirken oraya takılacağını vakum kullanmak zorunda kalacağını söyledi, ben şok geçirdim üstelik ne güzelde 4 cm açıklığım vardı oysaki. Başka 2 kadın dr.u daha çağırdılar onlarda geldi çatı kontrolu yaptı 3. kişi baya canımı yaktı diyebilirim elini resmen oradaki kemiğe taktırdı bağırdım bnde, sonra eşimi çağırdılar durumu anlattılar dr.um bebeğe usgde baktı son olarak kafasının 39 hafta değil 41 haftalık olduğunu söyledi kemiğe takılabilir dedi karar sizin dedi ama diğer 2 kadın dr.da kontrol etmişti ya sanırım sonradan kararı bize bırakmadılar acil sezryn olarak yatışımı istemiş dr.um eşimde bebek için risk varsa ozmn yapacak bişi yok dedi. Beni odaya aldılar o hastane kıyafetini giydim ama içimde korku vardı sezeryn olmaya ciddi ciddi hiç psikolojik olarak hazır değildim moralim bozuldu. Bir yandan dmar yolu vs açıyorlardı ben nst bağladılar fln sancım geliyordu 100 lere vuruyordu dr.um ameliyatı varış ona girdi. Ne zmn bni alıcaklar bilmiyorduk ölece beklerken hemşireler geldi gidiyoruz dediler yatakla bni götürmeye başladılar nst fln açıldı çok garipti kızlar benim için, inş doğru olan bu die dualar ettim inş sağsalim bebeğime kavuşurum die dualar ettim. Ameliyathane kapısında bni aldılar FMF ile ilgili soru sordu oradaki dr.lar kndi dr.umda orada hazırlanmış bni bekliyordu ağlamaya başlamıştım ben annemle eşimi kapıda bırakıp içeri girdiğimde, dr.um hayırdır nie ağlıyorsun dedi ameliyathane ekibinden birisi ise ne ağlaması canım gözüne toz kaçmıştır dedi Spinal mı genel mi istediğimi sordular annem öle belden işlem yaptırmamı istemediği için genel istediğimi söyledim. Odada sıra beklerken ise hastanenin doğum fotocusuyla konuştuk içerde bebeğim doğarken resim çekecekti bizden izin aldı imzalı belge, ben baygın olacm görmicem die böyle bişi istedik.
Saat 12.00 da tam ezan okunuyorken doğmuş bebeğim dr. hanım öyle söyledi. Ben içeri girdikten 10 dk sonra eşimi çağrıp bebişi göstermişler babamızaSnrada 10 dk 20 dk snrada beni çıkarmışlar odaya gelmişiz eşim bni almaya gelmiş oraları hatırlamıyorum. İlk ameliyathanede ayıldım içerdekiler inzar inzar dediler ben nefes almaya çalışırken 2-3 kez nefes alamadım garip sesler çıkartıyordum o anda bebişimi görmeden bana bişi olursa die düşündüm onu görmek istiyordum. İçerdekiler inzar birden alma nefesi burnundan al azar azar ağızdan ver dediler öyle yaptım düzeldim. Snra eşim gelmiş odaya çıkmışz hatırlamıyorum odada 2. kez kndime gelmeye çabalarken hemşire oğluşumu getirmişti oğluşm ağlıyordu hemşire bana hadi annesi uyan dedi acıktık biz, hngi memeyi verelim farkeder mi dedi bnde sağ dedim. Geldi yanıma emzirdik oğlum hemen tuttu memeyi bir iki çekti sanırım snra aldılar yanıma koydular kndi yatağına o aralarda doğum fotocusu gelmiş resimler çekilmişiz eşim anlatıyor ama oralar bnde yok hatırlamıyorum. Babam kardeşim dayım geldiler onlar foto fln çektiler ya onları hatırlıyorum. Tam olarak kendime gelmem saat 13-13.30 buldu. Sürekli emmek istediği için alıyordum memeyi açıp veriyorduk hemen kapıp emiyordu, normal doğurmayı ve bebişi emzirmeyi çok istiyordum şkür birinden biri nasip oldu
Doğum fotocusunun çektiği resimlere baktım da normal doğurmuş kadar oldum içerdeki her anı hemen hemen karelemişler çok değişik bişi ya tutup çıkarmış kordonu fln gördüm keserken fln hep çekmişler ayrıca içeride çok ilginç başka birisi anlatsa inanmayacağım bir şey yaşanmış tüm hastane ekip fotoğrafçı fln bizi konuşuyorlar. Dr. hanımda gelip bizzat kendisi anlattı 2 kere bize olayı. İçerden bebeği tutup ayaklarından çıkartırken ilk nefes alışıyla Allah demiş dr. inanamadım ama fotoğrafçı içerdeki herkes şok geçirmiş ama eminim diyor resmen Allah dedi ilk nefes alışıyla. Hastanede herkes Allah diyen bebek die gelip seviyordu oğlumu ben o ana şahit olamadım ama dr. vizite gelincede bu bebişle aramda ayrı bişi var bunu ayrı seviyorum dedi aldı kucağına bu alıp gideyim mi inzar dedi bnde olmaz dedim. Ama bişi var bu bebişte dedi alim olabilir büyüynce dr. teyzesini unutmaz inşAllah fln dediBaşkası anlatsa cidden inanmazdım ama içerden çıkan herkes bunu anlatmış eşime anneme fln. banda anlattılar 2 kere ama maşaallah diyin bize Muhammet Alperenim benim inşAllah adını koyduğumuz gibi vatana millete hayırlı evlat olur imanlı kuranlı bir çocuk olur inşAllah
Canım benim oğlumda 28 ocak öğlen 12.00 doğumlu aynı gün doğurmuşuz :)Bende kısadan yazayım :)
Ad. Berat
D.t 28.01.2015
Doğum k. 3730 boy 51
D.s 8:39 çarşamba sabahi
39. Hafta ben dedim yok gelmiyor bu bebek doktorun verdiği güne iki gün kalmış dedim kalk gidek doktora ne diyecek. Doktor yarına doğdu doğdu doğmadi yoksa perşembe yani ayin 29 da suni sanciyla biz başlatıriz dedi doğumu. Ben salı gecesi evi temizledim mutfak dolaplarını sildim. Çamaşır yıkadım kuruttum ütüledim. Perşembe günü doğuracam ya :)gece bir bardak sıcak süt içtim bu arada bende bi ağrı var çocuk aşağıya iniyormus bende her ağrıdı wc gittim sancılar var dayanılmaz geziyorum evin içinde sonra Ağlıyorum da hemen gece 4 gibi oturdum yatağa ne oluyor diye saat tuttum, baktım sancılar 5 4 dakika da geliyor hemen eşimi kaldırdım ne oldu hiç mi uyumadan diyor.. dedim kalk dayanamıyorum 5 gibi hastaneye gittim 5.5 cm açılmış dedi hemen girdik doğuma kendi sancımla sabah saat 8:39 da doğdu kuzum ikinma evresi zor geçti iki saat canım çıktı resmen. Şükür dikiş olmadan oldu. İki kuzum da çarşamba günü doğdu ilk akşam 5:30 ikinci sabah 8:30 ve biri aralık 22 diğeri ocak 28 :)
Zor günler geçirdim bu benim 5. Gebeliğim 3 tane cennet oldu. Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
merhaba hikayenize bayıldım :) Allah bebeğinize de size de hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bizim başımıza inşallah :) Yalnız doğumunuzla ilgili birşey merak ettim. Doğuma girmeden önce FMF ile ilgili ne sordular, niçin sordular? FMF hastasımısınız? Ben FMF liyim de ilerleyen aylarda nelerle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum
Evetttt bende dogum hikayeminyazim artik biraz gec oldu am anca firsat oldu:))
3 subatta kontrole gittik nstde hersey nirmal.cnirmal.cikti sanci yoktu kalp atisimiz iyiydi doktorumuz usg le balti suyumuz falanda iyi 2 gun sonra 5 subatta sezo olucaktim son kontrolumuzdu neyse jastaneden cikip eve geldik esim.iesim.ise gitti ben evde kizimlakizimla.tektim.aksam 6 gibi bir sanci girdi karnima kasiklarima.anlatmasi imkansiz bi agriydi gecer diye bekledik aradan 3 saat gecti ama sanci azalcagi yerde cogaliyodu hemen annemi ve esimi aradim geldiler eve ama ben sabahi beklemek istiyodum cunki doktorum gece doguma girmedigini solemisti daha sonra wc ye gittim.baktim.nisanim gelmis doktorumu aradim sabaha kadar dayanamazsin hastaneye git bana ordan bilgi verirler dedi hastaneye gittim ebe kontrol yapti 3cm acilman var dedi nst ye bagladi 190 larda sanci gordum bebegiminde kalp atislari cok dusuktu ebe sekerli su verdi serum olarak ama yine duzelmedi bebegimin kalp atislari acil spinal sezo ya aliyoruz dediler beni bir korku sardi ben genel.olmak istiyorum dedim ama yemek yedigim icin yapamayiz bebegin kalp atisida cok zayif acil almamiz lazim seni dediler hem doktprunda senin icin geldi ameliyathanede dediler ve onu duyunca ben sevincten herseyi unuttum bian :) sonra belimden igneyi vurdular tabi acidi biraz ama hemen uyustum ve hic bisey hissetmedim bi kere mide bulantisi oldu onuda ilac verdiler hemen gecti doktorum bu bebek cok kucul biz kac kilo demistik sana cansu dedi hemen gosterdi kucucuk minik kizim 3 subat da 3280 51 cm olarak bize merhaba dedi gulerek ciktim .amaliyathaneden sonrasinda cok cabuk toparlandim simdi bol bol koklasiyoruz kizimla allah isteyen herkeze nasipsip.etsin
Canım benim oğlumda 28 ocak öğlen 12.00 doğumlu aynı gün doğurmuşuz :)
Evet ben FMF hastasıyım babamda vardı bnde de çıktı 2003 mart ayından beri kontrol ediliyordum son 1 yıla kadar uludağ üni. evlenince son 1 yıldır hiç kontrole gidemedim hamişlikte kolşisini hiç kullanmadım karın ağrısı ile gelen bir atak yaşamadım ama ara ara FMF kaynaklı eklem ağrılarım oldu Anestezici Kansızlık olup olmadığını sordu bnde FMF kansızlık olan anemi değil akdeniz ateşi dedim bunda kansızlık yok anestezici akdeniz anemisi sanmış. Bol dua et FMFli olup ciddi sıkıntılar yaşayn hamişler varmış bebişte sıkıntılar olanlar olmuş ben çok araştırmıştım çok okumuştum kötü şeylerle moralimi bozmuştum sen araştırma okuma boşver bol bol dua et bebişin sağlıkla doğsun inşAllah canım :) bnm ense kalınlığı sınıra yakın çıkmıştı bile down send. 2li 3lü korkuları çok şeyler yaşadım da hep dua ettim hamdolsn sağlıkla doğdu oğlum :)
kaşıntılar geçtimi canım bnm biraz znm gecince hafifte olsa ara ara yine oluyor kaşıntılarım ama hamilelikte ki gibi değil hafif hafif oluyor ara ara geliyor.
---DOĞUM yapan herkesin bebeğine <RAbbim sağlıkla uzun annalı babalı ömür nasip etsin inşAllah>
brnimde hafta 2 kere diyim sana oluyo ama dayanilmicak gibi degil cok sukur oda zamanla gecer canim bubarada nasiksiniz bebis nasilCanım benim oğlumda 28 ocak öğlen 12.00 doğumlu aynı gün doğurmuşuz :)
Evet ben FMF hastasıyım babamda vardı bnde de çıktı 2003 mart ayından beri kontrol ediliyordum son 1 yıla kadar uludağ üni. evlenince son 1 yıldır hiç kontrole gidemedim hamişlikte kolşisini hiç kullanmadım karın ağrısı ile gelen bir atak yaşamadım ama ara ara FMF kaynaklı eklem ağrılarım oldu Anestezici Kansızlık olup olmadığını sordu bnde FMF kansızlık olan anemi değil akdeniz ateşi dedim bunda kansızlık yok anestezici akdeniz anemisi sanmış. Bol dua et FMFli olup ciddi sıkıntılar yaşayn hamişler varmış bebişte sıkıntılar olanlar olmuş ben çok araştırmıştım çok okumuştum kötü şeylerle moralimi bozmuştum sen araştırma okuma boşver bol bol dua et bebişin sağlıkla doğsun inşAllah canım :) bnm ense kalınlığı sınıra yakın çıkmıştı bile down send. 2li 3lü korkuları çok şeyler yaşadım da hep dua ettim hamdolsn sağlıkla doğdu oğlum :)
kaşıntılar geçtimi canım bnm biraz znm gecince hafifte olsa ara ara yine oluyor kaşıntılarım ama hamilelikte ki gibi değil hafif hafif oluyor ara ara geliyor.
---DOĞUM yapan herkesin bebeğine <RAbbim sağlıkla uzun annalı babalı ömür nasip etsin inşAllah>
bende okumamaya, araştırmamaya, sanki hiç yokmuş gibi uzak durmaya çalışıyorum. zaten etraftan duyduğumuz can sıkıcı hikayeler yetiyor, sanki herkes hamile kalmanı bekler o zaman bütün kötü hikayeleri anlatır yaCanım benim oğlumda 28 ocak öğlen 12.00 doğumlu aynı gün doğurmuşuz :)
bende okumamaya, araştırmamaya, sanki hiç yokmuş gibi uzak durmaya çalışıyorum. zaten etraftan duyduğumuz can sıkıcı hikayeler yetiyor, sanki herkes hamile kalmanı bekler o zaman bütün kötü hikayeleri anlatır ya
ama korkmuyor da değilim. son bir haftadır mide-karın bölümünde ara ara gezen bir ağrım var, kemiklerim dersen özellikle belden aşağım dayak yemiş gibiyim, artık oturup kalkarken ağlayacağım nerdeyse o dereceama fmf e yormak istemiyorum, üşütmüşümdür diyorum, daha çok kalsiyum almalıyım diyorum yokmuş gibi davranıyorum. inşallah sorunsuz bir şekilde bende senin gibi yavrumu kucağıma alabilirim
brnimde hafta 2 kere diyim sana oluyo ama dayanilmicak gibi degil cok sukur oda zamanla gecer canim bubarada nasiksiniz bebis nasil
canım allah oğluşunu analı babalı büyütsün. bir ömür birlikte olursunuz inşallah. bu arada neden sezeryan oldu?Merhaba,
Hamile oldugumu ogrenmem biraz farkliydi
Kızımdan sonra kullandigim dogum kontrol yontemleri artik bıkkınlık getirmisti. Biraz ara verip vucudumu dinlendirmek istesim.(d k hapı) 6 ay aradan sonra tekrar basladim ilk ay regl gecikti 4 gun ikinci ay da gecikince ve goguslerim sertlesip sisince hamile oldugumu hic dusunmeden hapin yan etkisi old. dusunerek kd randevu aldim.
İs cıkısı esim kizim ben gittik hastaneye dr. uzun sure kullandigim haplar yuzunden pol. Over olabilecegimi ama tedaviden once gecikmem old. kanda gebelik varmi bakmamiz lazim dedi aksam20:30 gibi kan verdim 2 saatte cikar dedikleri icin kızimin uyku saati gecmesin diye esim ve kizim eve donduler.
ben de sonuclar cikana kadar alisveeris falan yaptım sonra sonucu alip dr. odasina ciktim merak edip zarfi bile acmadim o kadar emindim hamile olmadigimdan.
dr zarfi acti ve hamile oldumu soyledi hic bir sey soylemedim sonucu aldim ciktim taksiyle donucektim ama baya yurudum sonra bindkm taksiye eve vardigimda esim beni gorunce kotu biseyler var sanmis hamile old. soyledigimde beni. gibi soka girmedi gayet sakin karsiladi. Benim guzel kizim Zeynep im kardesinin olmasini cok istiyordu bir kac gun sonra onada soyledik yuzunun ifadesini hic unutmicam...
Ben oğlum olacagindan emindim ve yanilmadim.
17 subat kv esim kizim once kizimin kursuna sonra alisverise gittik cok yurudum cok yoruldum o gun. Eve gelince 2 saat uzanip dinlendim sonra aksam yemegi hazirladim hep beraber yemek yedik kv kizim yiyip kalktilar biz esimle mutfakta masada muhabbet ediyoruz esime cok zorlaniyorum bidahaki dr randevumda bebis donmemisse sezo gunu alicam dedim oda bu cocuk 40 hafta kalacak orda diye karsilikli gırgır yapiyoruz ki ben gulerken bise oldu dedim eyvah altimada kacirdim tam oldum kalktim lavobaya gittim tutamiyorum surekli degil ama ara ara suyum geliyor.kv soyledik ben daha wc den cikmadan montunu falan giymis kapida bekliyo dedim anne sen kizla kal gece hastanede olmaz bozuldu ama kaldi evde... bizde esimle dustuk yollara bebeis hareket ediyodurdu rahattim o yuzden. Hastaneye vardik saat 21:00 falandi muayene sonrasi acil kadin dogumcu doktorumu aradi gece yarimda gelicegini soyledi bende tok oldugumdan yarima kadar beklemeye karar verdik. Odama ciktik nst baglandim ablam gorumceler kp yakin arkadaslar bir kalabaliktik ki sormayin ben gayet moralliydim. Saat 1:00 de ameliytaa alincagim soylendi son bir saat sancim oldu azda olsa dogum sancisi cektim buna da seviniyorum sutumun erken gelmesine faydasi oldugunu dusunuyorum.
Artik zaman geldi esimle vedalastim beni ameliyathaneye goturduler dr um oradaydi ben cok korkmustum ama hic sesim cikmadi nasilsin diye sordullarinda cok korkuyorum diyebildim sadece sagolsunlar saclarimi oksadilar rahatladim biraz. sonra uyandim hala aaliyathanedeydim karnimda fena bir agri vwrdi cok agrim var dedim agri pompani simdi takiyorum dediler ve ben sadece dayanilmaz aciyi 1 dakika hissetyim sonra hafif agrilarim oldu. Cikinca iyiydim ve kendimdeydim hermkes kapida bekliyordu bebegimden bahsediyorlardi hepsi odama geldim uzerimi giydirdiler ve bellenen an oglumu getirdiler kucucuktu melegim misler gibi kokuyordu bir bebek babaya bu kadar benzer,benim aklimin bir yani hep kizimdaydi o an yanimda olmasini cok istedim.
Sutum geldi bebegim sakindi benim agrim cok yoktu herseyi guzel atlattım sukuler olsun simdi oglum 23 gunluk kilosuda toparladi boyuda uzadi masallah kiyafetlerimiz kuculmeye basladi bile...
Rabbim evlat sahibi olamayanlara nasip eder insallah
oglum gelince hersey tamamlandi sanki cok ihtiyacim varmis meger gelicem dedi geldi kucuk melegim....
Beklenen dogum tarihi:10 subat
dogum tarihi:18 Ocak -36+5
Kilo:2800
Boy:49
OĞUZHAN BEBEK
Sağol canımcanım allah oğluşunu analı babalı büyütsün. bir ömür birlikte olursunuz inşallah. bu arada neden sezeryan oldu?
ben daha yeni okuyom bunuBU DA İKRA' NIN DÜNYAYA MERHABA DEME MACERASI 06/02/2014 saat 09:00 ...
İSİM : İKRA
D.T : 06/02/2015 CUMA
D.S : 09:00
KİLO: 3,170 GR
BOY: 50 CM
2 yıl önce sürpriz bir şekilde öğrendiğim gebeliğimi yine aynı gün sürpriz bir şekilde kaybetmiştim.
ardından aylar süren tedaviler ( hepside yanlış tedaviydi ) sonucu hamile kalamayınca pes ettim.
eşimle konuşup 2014 temmuz ayında büyük bir hastaneye genel kontrol için gitmeye karar verdik.
tabi o süreye kadar ben evde can sıkıntısından delirmek üzereydim.
kpss ye hazırlanmaya karar verdim ve dershaneye yazıldım
artık günler daha güzeldi en azından kafamı dağıtacak meşgalem olmuştu.
15 mayısta son adetimi gördükten sonra hiç aklımda yokken iş teklifi aldım ve hemen hiç düşünmeden kabul ettim
21 mayısta işe başlamıştım ve adetimin son günüydü
işe de başlayınca bebek fikri tamamen hafızamdan çıkmıştı.
beklenen adet tarihim 10 hazirandı ve ben adet olmamıştım
tabi o dönem nede olsa adetlerimde düzensiz deyip üzerine düşmedim hiç
ablam benimle aynı gün adet olurdu onun adeti geçti ben olmuyorum
bu arada hafif mide bulantıları baş dönmeleri başladı ama ben sınav yaklaştığı için sınav stresine bağladım
en sonunda ablamın ısrarıyla bir gün iş çıkışı eczaneden test aldım
ablama gittim kahve içtik sohbet ettik sürekli bana testi yapmam için baskı yapıyor
bende tamam söz eve gidince yapacağım dedim
eve geldim attım testi kenara nede olsa negatif diye
sonra hadi dedim söz verdim yapayım
testi yaptım nede olsa yok deyip elimi yüzümü yıkadım sonra gözüm teste ilişti
2 tane kopkoyu çizgi
o an elim ayağım titredi ağlamaya başladım
hemen ablamı aradım ablamda bişey oldu sanmış korkmuş ben ağlayınca
dedim bu testte 2 tane çizgi var
tamam işte hamilesin dedi
emin olmak için gidip gelip baktım teste
ama oradaydı işte 2 yıldır beklediğim çift çizgi orada karşımda duruyordu
kzım bana merhaba demişti
sonra eşime mesaj attım akşam hastaneye gideceğiz geç kalma diye
hastamısın noldu dedi
hayır hamileyim dedim
bu ne duygusuzluktur arkadaş insan sürpriz falan hazırlar
eşim benden beter
sadece cevap olarak TM yazmış hödük
neyse akşam acile gittik kan testi yapmıyorlarmış ve cuma akşamıydı
pazartesiye kadar bekleyeceğiz diye o akşam gidip eczaneden 5 tane daha test aldım hergün yapmak için
doktora ilk gidişimizde değer yüksek kese yok ikincide kese var bebek yok üçüncüde kalbi pıt pıt atıyordu meleğimin
tabi ardından 7 haftalıkken başlayan mide bulantıları ile geçen ilk 3 ay sonrasında 6 şubat 2015 de kavuştuk meleğime
son doktor kontrolümüzden sonra idrarımı yaparken bir değişiklik farkediyordum ama pimpiriklendiğimi düşünüp hiç oralı olmadım
sanki pıhtı kopar gibi pıt diye bişey her tuvalete gidişimde akıyordu ama rengi yoktu
meğer suyum geliyormuş
o hafta geceleri acı bir sancıyla uyanmaya başlamıştım
5 şubatta kontrolümüz var diye oralı olmamıştım ama
5 şubatta kontrole gidince doktorumuz yüzümden anladı sancılarımı
hemen yat dedi baktı suyumuz azalmış bebeğimin kafası tamda sancı çektiğim yere gelip dayanmış
açılma varmı bakalım dedi bu arada nst ye girdim ve kan tahlili aldı
açılma yok nst de doğum sancıları çıkıyor bebeğimin kalbi pır pır strese girmiş
2 saatimiz hastanede geçti sancı takibi ile
sonunda doktorumuz açılmanın olmadığını bebeğin streste ve suyunun azaldığını acil sezeryana girmem gerektiğini söyledi o an ağlamaya başladım hayır normal istiyorum diye
doktorum en geç pazartesiye kadar beklerim bu sancılarla açılma olması gerekirdi ben alınması taraftarıyım ama siz bilirsiniz dedi. eşimle çıktık odadan ben hala ağlıyorum
sonra ben bir kayıp daha istemiyorum ne gerekirse olsun dedim geri döndük doktora
en yakın zamanda alalım dedim o zaman yarım saat sonra dedi doktorum ama ben toktum bu yüzden ertesi güne kaldı
ve 6 şubat 2015 saat :08:30 a randevu aldık
artık kızıma kavuşmama 16 saat kalmıştı
ertesi sabah 7:30 da doğumhaneye girişim yapıldı serum takıldı lavman yapıldı sondam takıldı ama sanki ben doğuma girmiyorum az sonra kesecekler umrumda değil
lavman ve sonda sırasında gülmekten öldüm ebelerde güldü ben huyluyum dur bi posta güleyim önce diyorum kadın beni bekliyor gülmem için
sonra 08:45 de ameliyathaneye indirdiler yanımda eşim ablam annem ve kv vardı
içeri girdim stresim arttı
hemşireler neşterleri siliyorlar kenara alıyorlar onların sesine gerildim ama hiç bozuntuya vermiyorum bu ne be yemekhaneyemi geldik bıcak çatal sesi diyorum
anestezi uzmanı 2 taneydi biri dizlerimi bastırdı diğeri belden iğneyi vurdu o an tir tir titredim ya bide kalkamazsam korkusuyla ama sonra sıcaklık hissetmeye başladım
doktorumu görünce rahat bir nefes aldım
bu arada ebeler bana parmağındaki yüzüğü çıkar dememişti son anda anestezi uzmanı farketti o aldı sağolsun
doktorum şimdi hazırlık yapıyorum başlarken başlıyorum diyeceğim rahat ol dedi
o arada diğerleri benimle sohbet ediyor şakalaşıyoruz falan
o an GUURK diye bir ses duydum aha dedim barsaklar çıktı dışarı
ben daha ne olduğumu anlamadan bebeğimi getirdi ebe
sol eli mosmor olmuş elleriyle göğüslerini kapatmış ağlayamadı bile yavrum sonra geldi beni yaladı annem hoşgeldin dünyaya dedim ağladım
ama bir yandan da kız mı diye soruyorum
hey maşallah ne güzel çocuk doğurmuşum dimi diyorum doktora herkes gülüyor
sonra birden nefes alamamaya başladım panik oldum hemen oksijen verdiler ağrı pompası kolumu sıkmaya başladı o an tek dileğim Allah ım kızımı emzirmeden alma canımı oldu
09:00 da kızımı çıkardılar yukarı 09:20 de ben çıktım ameliyathanenin kapısında eşimi görünce ağlamaya başladım inanılmaz rahatladım
odaya çıktıktan bir yarım saat sonra doktorumuz geldi sezeryanın çok başarılı geçtiğini benden çok memnun kaldığını huzursuz olmadıklarını ve sezeryan konusunda ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlattı
meğer bebeğim kafasıyla birlikte sol elinide sokmuş kanala ve sıkışmış bileğine kordon dolanmış bu yüzden itemiyormuş açılma olmazdı dedi öyle deyince rahatladım bende.
bugün tam 8 günlüğüz ama 8 günde 8 dakika doydunmu derseniz hayır derim
bakmaya doyamadığım cennet kokulu kızım benim
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
bunu yazarken bile ağlıyorum bakmaya kıyamıyorum meleğime
OHA YAAA AMMA YAZMIŞIM
deli yaaaben daha yeni okuyom bunuçocuk 8 aylık olacak nerdeyse :)
Kız napayım fırsat bulamamıştım baksana nerdeyse ikinciyi doğurcandeli yaaa
Canim ne guzel anlatmissin yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?