2015 ŞUBAT ANNELERİ DOĞUM HİKAYELERİ

merhaba hikayenize bayıldım :) Allah bebeğinize de size de hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bizim başımıza inşallah :) Yalnız doğumunuzla ilgili birşey merak ettim. Doğuma girmeden önce FMF ile ilgili ne sordular, niçin sordular? FMF hastasımısınız? Ben FMF liyim de ilerleyen aylarda nelerle karşılaşacağımı hiç bilmiyorum

Evetttt bende dogum hikayeminyazim artik biraz gec oldu am anca firsat oldu:))

3 subatta kontrole gittik nstde hersey nirmal.cnirmal.cikti sanci yoktu kalp atisimiz iyiydi doktorumuz usg le balti suyumuz falanda iyi 2 gun sonra 5 subatta sezo olucaktim son kontrolumuzdu neyse jastaneden cikip eve geldik esim.iesim.ise gitti ben evde kizimlakizimla.tektim.aksam 6 gibi bir sanci girdi karnima kasiklarima.anlatmasi imkansiz bi agriydi gecer diye bekledik aradan 3 saat gecti ama sanci azalcagi yerde cogaliyodu hemen annemi ve esimi aradim geldiler eve ama ben sabahi beklemek istiyodum cunki doktorum gece doguma girmedigini solemisti daha sonra wc ye gittim.baktim.nisanim gelmis doktorumu aradim sabaha kadar dayanamazsin hastaneye git bana ordan bilgi verirler dedi hastaneye gittim ebe kontrol yapti 3cm acilman var dedi nst ye bagladi 190 larda sanci gordum bebegiminde kalp atislari cok dusuktu ebe sekerli su verdi serum olarak ama yine duzelmedi bebegimin kalp atislari acil spinal sezo ya aliyoruz dediler beni bir korku sardi ben genel.olmak istiyorum dedim ama yemek yedigim icin yapamayiz bebegin kalp atisida cok zayif acil almamiz lazim seni dediler hem doktprunda senin icin geldi ameliyathanede dediler ve onu duyunca ben sevincten herseyi unuttum bian :) sonra belimden igneyi vurdular tabi acidi biraz ama hemen uyustum ve hic bisey hissetmedim bi kere mide bulantisi oldu onuda ilac verdiler hemen gecti doktorum bu bebek cok kucul biz kac kilo demistik sana cansu dedi hemen gosterdi kucucuk minik kizim 3 subat da 3280 51 cm olarak bize merhaba dedi gulerek ciktim .amaliyathaneden sonrasinda cok cabuk toparlandim simdi bol bol koklasiyoruz kizimla allah isteyen herkeze nasipsip.etsin

Canım benim oğlumda 28 ocak öğlen 12.00 doğumlu aynı gün doğurmuşuz :)

Evet ben FMF hastasıyım babamda vardı bnde de çıktı 2003 mart ayından beri kontrol ediliyordum son 1 yıla kadar uludağ üni. evlenince son 1 yıldır hiç kontrole gidemedim hamişlikte kolşisini hiç kullanmadım karın ağrısı ile gelen bir atak yaşamadım ama ara ara FMF kaynaklı eklem ağrılarım oldu Anestezici Kansızlık olup olmadığını sordu bnde FMF kansızlık olan anemi değil akdeniz ateşi dedim bunda kansızlık yok anestezici akdeniz anemisi sanmış. Bol dua et FMFli olup ciddi sıkıntılar yaşayn hamişler varmış bebişte sıkıntılar olanlar olmuş ben çok araştırmıştım çok okumuştum kötü şeylerle moralimi bozmuştum sen araştırma okuma boşver bol bol dua et bebişin sağlıkla doğsun inşAllah canım :) bnm ense kalınlığı sınıra yakın çıkmıştı bile down send. 2li 3lü korkuları çok şeyler yaşadım da hep dua ettim hamdolsn sağlıkla doğdu oğlum :)

kaşıntılar geçtimi canım bnm biraz znm gecince hafifte olsa ara ara yine oluyor kaşıntılarım ama hamilelikte ki gibi değil hafif hafif oluyor ara ara geliyor.

---DOĞUM yapan herkesin bebeğine <RAbbim sağlıkla uzun annalı babalı ömür nasip etsin inşAllah>

brnimde hafta 2 kere diyim sana oluyo ama dayanilmicak gibi degil cok sukur oda zamanla gecer canim bubarada nasiksiniz bebis nasil

bende okumamaya, araştırmamaya, sanki hiç yokmuş gibi uzak durmaya çalışıyorum. zaten etraftan duyduğumuz can sıkıcı hikayeler yetiyor, sanki herkes hamile kalmanı bekler o zaman bütün kötü hikayeleri anlatır ya
ama korkmuyor da değilim. son bir haftadır mide-karın bölümünde ara ara gezen bir ağrım var, kemiklerim dersen özellikle belden aşağım dayak yemiş gibiyim, artık oturup kalkarken ağlayacağım nerdeyse o derece ama fmf e yormak istemiyorum, üşütmüşümdür diyorum, daha çok kalsiyum almalıyım diyorum yokmuş gibi davranıyorum. inşallah sorunsuz bir şekilde bende senin gibi yavrumu kucağıma alabilirim

bnde hiç fmf yokmuş gibi davrandım öle geçirdim hamileliğimi hiç bişeyi fmf ile bağdaştırmadım ve 3 lü testi yaptırdıktn snra bebeğimin sağlığna dair kötü herşeyi sildim bebişmle hep sağlıklısn annem dimi vs. şeklinde konuştum hep okudum dua ettim hep olumlu düşünerek geçirdim bu süreci inşAllah sende her hamilede sağlıkla bebeğine kavuşur.

brnimde hafta 2 kere diyim sana oluyo ama dayanilmicak gibi degil cok sukur oda zamanla gecer canim bubarada nasiksiniz bebis nasil

canım geçen gün bnm ayaklarımın üstü yine deli gibi kaşıntı yırttım kaşımaktn hep yara oldular şuanda doğumdan snra ilkkez bu kadar kötü kaşındım.

bebek vallahi bir kucak kolik oldu başımıza kucakta olmk ve gezmk istiyor kucağa alıp günboyu gezdirmktn ev içinde halim kalmıyor uyku desen Allaha emanet uyumuyor çok uzun süreler kucağımda dalıyor bir yere koyunca hemen uyanıyor ama kucağımda tutsam öle saatlerce uyuyor bana yapışık bişi oldu uykuszlukta bni yoruyor zombi gibiyim. bugün 2.ay kontrolumuz ve aşımz vardı sabah on gibi götüreyim dedim aşıya sıpa uyuyacağı tuttu bu kezde şuanda uyuyor öğleden snra hast. giderken vurduzcaz inş yol boyu hast. giderken bize huyszluk yapmaz ağlamaz 2.ay aşısı nasıl oluyor bilmiyorum ateş fln yapıyor diyorlar ya bakalım hayırlısı hakkmızda.

canım allah oğluşunu analı babalı büyütsün. bir ömür birlikte olursunuz inşallah. bu arada neden sezeryan oldu?

ben daha yeni okuyom bunu çocuk 8 aylık olacak nerdeyse :)

8 Mayıs 2014 son adet tarihi.
bir Polikistik Over'li olarak o ilaç senin bu ilaç benim, ha babam yumurtalar gelişsin.
derken, haziran ayı geliiirrr, regl gelmez. idrar tahlili yaparım çıkmaz. kardeşimin asker yemin törenine gittim geldim, yok. içim içimi yiyor, heveslenmek de istemiyorum.
tekrar tekrar yapılan idrar testleri, var mı yok mu diye foruma fotoğraf yüklemeler. kızlardan "kesin hamilesin"ler...
neyse alırsın bi ultra erken gebelik testi, görürsün 2 çizgiyi. ama yine heveslenmezsin.
forumdaki ısrarlara dayanamaz gidersin kan testine. Bingo! ilk değer 81.74. doktora söylersin 2 gün sonra tekrar yaptır der, haydaaaa, geçmez o iki gün.
İnanılmaz! ikinci kan testi değeri 227 küsür.
kocan sorar "değer iki katına çıkmış mı?", dersinki "yok, çıkmamış" :)
Tarih 14 haziran 2014. bir gün sonrası babalar günü. ama koca iş gezisine gidecek. mecburen bir gün öncesi söylersin.
"bak, değer iki katına çıkmış ama heveslenme sen yine. Babalar Gününde BABA OLUYORSUN haberini vermek istedim"
doktora gidersin dr der "hamilesin"
başlar maraton.
sürekli içinde bir tedirginlik...
yok o tahlil yok bu tarama yok bu vitamin vs vs 9 ay geçer. aldım mı 20 kilo, oldum mu 88!
Bu dakikaya kadar dr "her şey normal, normal doğum gibi görünüyo" der ve bir hamile olarak kendimi normal doğuma hazırlarım. zaten normal istiyordum. mutlu mesut günlerimi geçiriyorum vs.
karnım burnumda erkek bebek karnıymış gibi sipsivri. kasılma var sancı yok. geldik 40. haftanın içine.
dr dedi gel bi kontrol edelim. gittik. veeee "açılma yok, kasılma var ama sancı yok, bebek aşağı inmemiş, günü geçecek, geçerse iyi olmaz." "sezeryan gibi görünüyor" der ve ben psikolojik olarak çökerim. tarih 9 şubat 2015. dr derki "gel çarşamba alalım." ben çarşambaya kadar ağlar, kocam ben ağladım diye benimle iki gün konuşmaz.
neyse geldik mi 11 Şubat'a.
saat 8'de hastaneye gidilir. gece 2'den sonra bir şey yemeyeceksin dediler diye de açım. öldüm açlıktan o gün.
bir de soğuk bir de soğuk, kesin en soğuk günüydü senenin...
oda soğuk, ısıtmaya çalıştılar falan, bana giydirdiler mavileri, damar yolu, serumlar vs.
saat 10. haydi ameliyata...
stres tavan, stresten ayrı soğuktan ayrı buz kestim, bildiğin dışardan görünecek şekilde titriyorum.
dedim "epidural için iğne yapacaksanız başka yere gider bu iğne çok titiriyorum." yanıma sıcak hava üfleyen bir boru verdiler. anestezici geldi, yok öyle dur yok böyle dur talimatlarla yapıverdi, ama iğneyi yapınca rahatladım, 2 sn içinde, bir sıcaklık bacaklarıma doğru yükseldi ayaklarımdan.
yeni talimatlar... "biraz aşağı kay, ayağını kaldırmaya çalış bakalım..." tansiyon periyodik ölçülür, sonda takılır, perdeler gerilir, kollar bağlanır. kocam giyinmiş gelir, yanıma oturur. doktor da göründü...
şimdi doğum zamanı...
dr "açın bir müzik" der hemşirelere. Model grubunun bir şarkısı çalar ama ben stresten onu da hatırlamam.
ve işlem başlar, karnımda oynar oynar dururlar, bir bastırırlar kaburgalarıma, olmaz, ikinciye bastırırlar ve benden uyarı gelir "yeter çok bastırmayın nefes alamıyorum!".
Derken Saat 10:13:53 "eeee" diye bir ses ve ben de film kopar, gözyaşlarıma eşim de dayanamaz birlikte ağlarız.
Elzem Deniz'imi perdenin üstünden bana gösterir doktorum, ben gözlerimi yaşlardan açamazken.
yan masaya alıp, giydirip odaya gönderirler...
karnımdaki hummalı çalışma devam eder. temizler paklarlar beni de odaya gönderirler.
Bundan sonra, çekirdek ailemle mutlu mesut günlere merhaba deriz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…