- 19 Aralık 2013
- 2.550
- 932
- 108
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #40.601
Günaydın canımgünaydın annişler ,, şaka maka , son dönemeçten dönüyoruz , 30 lu haftalarada ulaştık sayılır çok şükür, Allahım hayırlısı sağlıklı doğumlar yapıp bebeğimizle evimize geldiğimiz günleride göstersin inşallahhh ...
PErşembe günü kontrol var.Ay ne kada güzel olmuş. Allah hepimize kolay s gibi akan doğumlar nasip etsin. Şimdi panik oldum bugün akşam eşimle alışverişe çıkayım bari. En azından şu çanta işini halledeyim hazırlayım bir an önce dursun.
Benim 28. hastada dönmüştü canımCoklu alinti yapamadimda sagolun.kizlar.seker 75 gr yuklrdik beklioz bakalim sonuclr oglen.sonuna kalckmid.885 gr olmus bi hfta geri kilosu.ya bide bnmkinin basi asagi donmus ay gordum doner demi bu hftalrda .uc dort gundr cok yorulmustum ondanmi oldu korktum erkn dogum fln olur die.bi yerime toplniuo dedim olabilir kasiliyor bebek dedi.bitek kafasinin asagida olmadini taktim kafaya insallh erknden gelmz
Coklu alinti yapamadimda sagolun.kizlar.seker 75 gr yuklrdik beklioz bakalim sonuclr oglen.sonuna kalckmid.885 gr olmus bi hfta geri kilosu.ya bide bnmkinin basi asagi donmus ay gordum doner demi bu hftalrda .uc dort gundr cok yorulmustum ondanmi oldu korktum erkn dogum fln olur die.bi yerime toplniuo dedim olabilir kasiliyor bebek dedi.bitek kafasinin asagida olmadini taktim kafaya insallh erknden gelmz
artık o kaburga ağrıları çok olur canım bende oluyor sabah kalkıncada sanki çatur çutur ediyor kaburgalarım bebeklerimiz büyüdü normal..Günaydın hamişler nasılsınız bakalım?
Ben gün geçtikçe uykusuz kalıyorum. Kaburga ağrıları artmaya başladı sanırım güçlendikçe daha da fena olacak
canım bebek bezi kendine ped yedekte kilot pijamalrın felan olsun lazım oluyor hava sıcakta olsa yanına mutlaka çorap ve omzuna atmak için şal al üşütme gelebilir birden şimdilik aklıma gelen bunlarKızlar çanta için ben hazırlık hala yapmadım. ERken doğacağını söyledi doktor haftasını beklemeyecekmiş. Bende çanta hazır olursa sanki hemen doğuma gideceğim diye yapmak istemiyorum eşimde arabada dursun diyor.
Alışverişe çıktım.
Bebek için
2 hastane çıkışı tk
1 havlu
3 çift çorap aldım.
Kendim için
3 emzirme sütyeni
1 emzirme atleti
1 tk lohusa set falan aldım. Başka neler almalıyım?
canım gecelik 2 tk almayı düşünüyorum ben yanıma. külot ve hasta bezi de al yanına. bebek için biberonu mama ( ne olur ne olmaz diye :)) bezini ıslak mendili ince bir battaniyesini koy çanta ya da valizineKızlar çanta için ben hazırlık hala yapmadım. ERken doğacağını söyledi doktor haftasını beklemeyecekmiş. Bende çanta hazır olursa sanki hemen doğuma gideceğim diye yapmak istemiyorum eşimde arabada dursun diyor.
Alışverişe çıktım.
Bebek için
2 hastane çıkışı tk
1 havlu
3 çift çorap aldım.
Kendim için
3 emzirme sütyeni
1 emzirme atleti
1 tk lohusa set falan aldım. Başka neler almalıyım?
Kızlar merhaba herkese güzel huzur dolu bir gün olsun. Bir kaç gündür giremeiştim foruma. Şimdi geriye dönük olarak okudum neler olmuş neler.
Sormak istediğim bir kaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim.
1. Öncelikle açılması olan anneler nasıl anladınız? Yani dr a gidince tesadüfen mi öğrendiniz yoksa siz bir şey hissettiniz mi? Bir şikayetiniz var mıydı? bende bunu merak ediyorum canım,sorduğun iyi oldu.
2. bebek kaçıncı haftada dönüyor acaba? Ben 30. Haftadayım benim hala ayaklatı ve kafası aynı yerde tepme şeklinden hissediyorum. ben göbek hizamda ve kasıklarımda hissediyorum hala. mideye,kaburgalara doğru olmadı hiç.
3. Bebek çamaşırlarını yıkamak için erken değil mi? Neredeyse 2.5 ay var. bencede erken :) benimkiler hala yığınla dolapta duruyor. ama erkan doğum riski olanların yapması normal
4. Pijama ve geceliklerinizi hangi fiyatlara aldınız? Ben henüz 1 tane gecelik aldım. Biraz pahalıydı geri kalanı önümüzde ki ay alcam. pijama ve gecelik takımı 2sine 300 TL verdim. ama penyeler daha uygun.
5. Sezeryan olursa korse nasıl kullancaz? maya nın önerdiği korseden alacağım. linki çok kez ekledi forma :)
6. Kilolar ne alemde? şuana kadar 8 kg aldım. 54,5 ile başladım. görünüşte hiç kilo almamış gibi görünüyorum ama son haftalarda daha fazla alınır diye gerilmedim değil. zaten gebelik şekerim çıktı, karbonhidrata elveda dedim.
İstediğnizi sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar
Şaka bi yana cevaplarsanız çok mutlu olurum
günaydın kızlar naparsınz beabenm aşım var bugünnn poff yine 2 gün kol kalkmyck bide gecen sol koluma yaptrmştm bide sertlşme olmştu hatrlrsnz yazmstm şimdi az bişey ufack bir sertlik hala var şimdi yine sola mı yaptrsm yoksa sağa mı ?
Günaydın canım
İnşallah artık son dönemeç
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
PErşembe günü kontrol var.
Ona göre artık bizde bu hafta sonu çantayı hazırlamazsak eşimin dilinden kurtulamam.
Sende bence ağırdan alma benim gibi son anda panik oluruz hiç bir eşy alamadan gideriz dımdızlak hastaneye
Balik taze oek.bulunmuyoda cnm cevizi bademi bu ara az tuketiyorum unutuyorum onlrdan fln hep yiyeyim.donmesini bi kafama taktim insallh sorunsz ve zamninda. Dogar CanimBenim 28. hastada dönmüştü canım
Birde yanılmıyorsam balık tüket hastada 2-3 defa o hızlı kilo aldırıyor bebeğe
Çok korkulacak bir şey değil bebek dengesini buluyor meraklanma inşallah kısa sürede gelir haftasını yakalar
Bebe şampuanına hala karar veremedim ne alayım diye.artık o kaburga ağrıları çok olur canım bende oluyor sabah kalkıncada sanki çatur çutur ediyor kaburgalarım bebeklerimiz büyüdü normal..
canım bebek bezi kendine ped yedekte kilot pijamalrın felan olsun lazım oluyor hava sıcakta olsa yanına mutlaka çorap ve omzuna atmak için şal al üşütme gelebilir birden şimdilik aklıma gelen bunlar
. Yok canim vurmadilar doktorum enfeksiyonun gecsin acilma durumuna bakacaz ilerlerse yapicam dedi 4 gun sonra kontrolum var bakalim suan sadece antibiyotik kullaniyorum ama korkuyorum acilmam artti mi diye..... Senin 3.5 cm den nasil 2 cm e inmis ilac mi kullandin dinlendin mi hic mi gezmedin ayakta....Canım çok geçmiş olsun. Bende hastanedeyim yarın cıkıcam inşallah. Ciğer geliştirici iğne vurdular mı sanada. ?
Bnmde hep solumda sislik oluyo bazende sagimda ne yapio icerde bilmiyorum ki:) sancin.oluyomu cnm bn cok yuruyeyim yada biraz aykta kalayim karnim sancilsnio dinlenince geciyo dedim doktora hihii dedii. Bisey olsa derdi herhalde :)erken değil canım benimki de erken döndü, erken döndü diye erken doğacak diye bir şey yokmuş. sadece normal doğum yapman için dönmeme sıkıntısı yaşamayacaksın demişti dr.
sanırım benimkinin kafası da sağ tarafımda, karnımın sağ tarafı hep şiş. sanki karnımda çapraz duruyo gibi hissediyorum. :)
Günaydın canım. Ben hiç bi hamileliğimde yaptırmadım doktorum gereksiz GÖRDÜ. Hemşireler çok Peşimde koştu sağlık Ocağı'ndan gelip. En sonunda kendi isteğimle vurdurmadığımı yazıp imzaladın rahat bıraktılar :)
hastane çıkış setinde var onlar canım.canım gecelik 2 tk almayı düşünüyorum ben yanıma. külot ve hasta bezi de al yanına. bebek için biberonu mama ( ne olur ne olmaz diye :)) bezini ıslak mendili ince bir battaniyesini koy çanta ya da valizine
Biz senle totomuzu kaldırana kadar bu çocuklar doğarbenimki de hazırla şu çantayı diyip duruyor ama daha kendim için hiçbir şeyim hazıe değil. hep bebeğe çalışmışız. emzirme sütyeni atleti pijaması sabahlığı terliği iç çamaşırı vs bi sürü eksik var :) ne zaman gidip alıcam bilmiyorum.
Amin inşallah ama benim zor gibi erken doğum olma ihtimali çok yğksekmiş. Hem minyon olmam hem bebeğin durumuna bakılınca bana kesin cevap bu hafta verecekler.37. haftaya kadar çalışmak istiyordum ama ona da izin verilmeyecek büyük ihtimalleBalik taze oek.bulunmuyoda cnm cevizi bademi bu ara az tuketiyorum unutuyorum onlrdan fln hep yiyeyim.donmesini bi kafama taktim insallh sorunsz ve zamninda. Dogar Canim
yok canım hasta olduğumuzda kullandıklarımızdan al onlar iyi oluyor.. bebe şampuanı ben uni baby alıcam ıslak mendili felanda ondan alıcam bezi prima alıcam sendemi benim gibi hiç birşey almamıştın dahaBebe şampuanına hala karar veremedim ne alayım diye.
Off ne zormuş bu iş ya
günlük ped mi yoksa hasta olacağımızda kullanığımız pedden mi alacağız?
KAfamda deli sorular almasak olmuyor almaya çalışsan hep yeni detaylar çıkıyor
Normal doğum yaptım 1 gece kaldım küçük kızımda gecede kalmadım akşam 23:00 çıktım sen sezeryan olursan veya her ihtimale karşı benimkilerden bi iki kat fazla koy yada hastane eve yakınsa gidip getirirler Yük etme.Tama canım sağol. Siz aytıca minik bi bavul mu aldınız nasıl bi hastane çantası yapacaksın? İçinde bebe ve anne için neler olacak yazar mısın aklında olanları? Evet ilk doğumum bir fikrim yok ve şimdi düşünnüce panik oldum.
. Yok canim vurmadilar doktorum enfeksiyonun gecsin acilma durumuna bakacaz ilerlerse yapicam dedi 4 gun sonra kontrolum var bakalim suan sadece antibiyotik kullaniyorum ama korkuyorum acilmam artti mi diye..... Senin 3.5 cm den nasil 2 cm e inmis ilac mi kullandin dinlendin mi hic mi gezmedin ayakta....
İyi bu hafta sonu bende bakayım sabamed mi mustela mı derken kafam karışıp durdu.yok canım hasta olduğumuzda kullandıklarımızdan al onlar iyi oluyor.. bebe şampuanı ben uni baby alıcam ıslak mendili felanda ondan alıcam bezi prima alıcam sendemi benim gibi hiç birşey almamıştın daha
Geçmiş olsun.Benim rahmimde açılma yoktu canım, rahim boyu uzunluğu kısalmış. Yani normalde 36. Haftasında olan bir hamilenin uzunluğuna inmiş. Oyüzden hastanede yatıyorum boyu uzatmak için halka taktılar yarında çıkıcam inşallah. İlaçlar serumlar bir hafta boyunca şiştim resmendoktoruna güven canım, ama dinlenmeyide ihmal etme. Dediğim gibi ayaklarının altına yastık al öyle yat. Dinlenmekle de rahim kendini toparlarmış doktorum öyle söyledi. Allah yardımcımız olsun 34 leri falan bir görseydik hayırlısı ile. İnşallah açılmam kapanmıştır canım ve inşallah bende de boy uzamıştır. Yarın son kontrol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?