2015 Temmuz Anneleri

Slm kızlar. Öğlen kanamam oldu. Öyle korktum ki anlatamam. Peçete dolusu kanı görünce bebeğime birşey oldu sandım. Apar topar hastaneye gittik. Erken doğum riskinden kaynaklanmış. Nts ye bağladılar. Şükür Sancım çıkmadı. Ama bebişin kalp çarpıntısı varmış. Hareketli bebek diyoruz biz bu durumlarda dedi Doktorumuz. Kendi doktorum yoktu ne yazık ki. Birde bebeğim hiç Kilo almamış iki haftadır. Yediklerini arttır dedi. Bol protein önerdi. Haftaya tekrar kontrolümüz var ve en az ikiyüz gram alması lazım dedi. Bir hafta geriden geliyormuş. Birde ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Yarında ikinci dozunu vurdurcam. Bugün çok korktum bebeğime birşey oldu diye. Nolur dua edin sağlıkla kucağıma alabileyim yavrumu :-(
Çok geçmiş olsun canım ya neyseki kötü bişey yokmuş bak gönlünü ferah tut bol bol dinlen

Cok sagol canim. Iki haftada bir gidicemde bebegi gormeyecegim ki:) kan idrar veriyorum hemsireye doktor naber problem varmi diyor kapidan hadi gorusuruz diyo gidiyor:) ben gitmek istemiyorum aslinda iki haftada bir kulfet sirf oraya kadar gitmek.
Eeeee kac kilo olmus kac cm olmus demedi mi doktor bas asagi gorunce hemen kalktin mi yoksa :)

Merhaba kızlar:KK66: iyisinizdir inş.
Ben 2 gündür doktorlardayım. Salı günü kırgınlık var diyodumya gece çok ağırlaştım saat 4 te acile gittik devlete doğru düzgün bakmadılar bile serum dediler bende güvenemedim taktırmadım. Anneme geçtim ama kızlar Allah kimseye vermesin bildiğiniz felçli gibi bacaklarım tutmuyor kusuyorum bi yandan ateş. Parol içerek 3 e kadar zor dayandım kendi doktoruma gittik sağolsun acil deyince aldılar bekletmeden. Doktorum sinirlendi devlettekilere bu kadar Ateşle Doğumu mu başlatmaya çalışıyorlar diye. Çocuğun gelişmi gerilemiş hemen iki günde. 43 cm boy 1840 kg kilosu genede iyi panik olcak bişey yok dedi. Çok şükür. Ilaç verdi antibiyotik soğuk algınlığı ve ağrı kesici bide bitkisel bi Öksürük şurubu. Faydasını gördüm şuan daha iyiyim . Aman kızlar ihmal etmeyin. Doktorunuza her konuda danışın. Ateşim biraz daha yükselse doğum bile başlarmış farkında değiliz.
Neyse uzun yazdım çenem düştü
Gecmis olsun canim Rabbim bir daha yasatmasin ins bebisinde kilosu cok iyi bence :))

E bebek facebook ta gördüm çok hoşuma gitti

Eklentiler

• 11053212_843319289051135_4669837409118726467_o.webp
    11053212_843319289051135_4669837409118726467_o.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 75
canım çok sevindim bu habere çok güzel yalnız benim kafam karıştı.senin bu dönme muhabbetlerini bildiğim için dün kontrolde dr.uma bebeğin duruş poisyonu önemli mi?şu an nasıl olmalı?dedim.Tabi ki önemli baş yukarda olmalı şu an öyle zaten dedi.Aşağı dönmesi gerekmiyo mu yavaştan dedim hayır daha çok erken Allah korusun başı şimdiden aşağı dönerse rahimağzına baskı yapar ve açılma olur erken doğum başlar aman son ana kadar başı aşağı dönmesin dedi.Ama seninkini şimdiden döndürmeye çalışıyorlar.Anlamadım ben bu işi?
Canim ben doktora gittigimde 26haftamdaydim bebegim bas asagiydi ben doktorum normal olabilir yeri genis pozisyon degistirecektir dedi ama uc hafta sonra dogum pozisyonunu almasi lazimmis dogru buyudukce yer daraliyor donmeleri lazim ki sikinti olmasin kilo aldikca bebis

Ay bir yasima daha girdim! Az once bir e-mail geldi siniftaki tum annelere kizimin sinifindaki bir anneden efendim kizi hasta olmusta acaba siniftaki birinden mi gecmis mis??? Kendi temizlik hastasiymis evin heryerini camasir sulamismis falan filan. Birde sonuna ekliyor yanlis anlamayin kimseyi suclamiyorum filan demis . E nedir senin yazdiklarinin amaci? Simdi benim kizim hasta olursa e-mail mi atayim sana kizin kizima hastalik bulastirfi diye??? Hey Allahim ne insanlar var ya? Bu ne curret? Cok kiymetliyse kizin yollama okula. Okul bu mikrop hastalik yuvasi. Kimsenin cocugu kendi hastalik uretmiyorki hepsine birbirinden geciyor iste! Cinlerim tepeme cikti hemde simdi killandim bizim kizda acaba hasta olacak mi diye? Benim kafami niye bosuna bulandiriyosun be kadin??? Ay haksizmiyim ya???
Çamaşır suyu hasta etmiş olmasın:) valla eder bu arada insanda ciğer bırakmaz çamaşır suyu.ona öyle bir cevap yazmak lazım.

Masallah canim, darisi basimiza :KK66: Benim ilk olunca su an surpriz & kapali bir kutu... Destekleyecek birseyler alayim olumsuzluk olursa denerim... Bu sut yapiyormus diye tanitiyorlar :)
Insallah hepimizin sütü bol bol akar da bebislerimizi iyice besleriz.Ama stres de yapmayin illaki emzircem diye, o zaman da stres yapiyorsunuz ve süt gelmeyebiliyor. Olmasi gereken bu zaten süt gelecek, bosuna stres altinda kalmayin bence.Sütün gelsin diye biseyler al ama sakin mama alma, bu hatayi yapanlari biliyorum.Biraz cocuk aglayinca hemen mama veriliyo, o zaman da cocuk mamaya alisip memeyi uyarmiyo ve süt gelmiyor.Bol sütlü anneler ve bebisler olalalim insallah...

Ay bir yasima daha girdim! Az once bir e-mail geldi siniftaki tum annelere kizimin sinifindaki bir anneden efendim kizi hasta olmusta acaba siniftaki birinden mi gecmis mis??? Kendi temizlik hastasiymis evin heryerini camasir sulamismis falan filan. Birde sonuna ekliyor yanlis anlamayin kimseyi suclamiyorum filan demis . E nedir senin yazdiklarinin amaci? Simdi benim kizim hasta olursa e-mail mi atayim sana kizin kizima hastalik bulastirfi diye??? Hey Allahim ne insanlar var ya? Bu ne curret? Cok kiymetliyse kizin yollama okula. Okul bu mikrop hastalik yuvasi. Kimsenin cocugu kendi hastalik uretmiyorki hepsine birbirinden geciyor iste! Cinlerim tepeme cikti hemde simdi killandim bizim kizda acaba hasta olacak mi diye? Benim kafami niye bosuna bulandiriyosun be kadin??? Ay haksizmiyim ya???

:KK70::KK70: ayyy yaa komik insanlar ... evt kızımın çantasına mikrop koymuştum deseydin biz çok pisiz temizlik yapmayız deseydin:KK53::KK53:

Slm kızlar. Öğlen kanamam oldu. Öyle korktum ki anlatamam. Peçete dolusu kanı görünce bebeğime birşey oldu sandım. Apar topar hastaneye gittik. Erken doğum riskinden kaynaklanmış. Nts ye bağladılar. Şükür Sancım çıkmadı. Ama bebişin kalp çarpıntısı varmış. Hareketli bebek diyoruz biz bu durumlarda dedi Doktorumuz. Kendi doktorum yoktu ne yazık ki. Birde bebeğim hiç Kilo almamış iki haftadır. Yediklerini arttır dedi. Bol protein önerdi. Haftaya tekrar kontrolümüz var ve en az ikiyüz gram alması lazım dedi. Bir hafta geriden geliyormuş. Birde ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Yarında ikinci dozunu vurdurcam. Bugün çok korktum bebeğime birşey oldu diye. Nolur dua edin sağlıkla kucağıma alabileyim yavrumu :-(
Gecmis olsun canim, cok dikkatli ol son aylarimiz artik, dr un dediklerini eksiksiz yap aman. Allah korusun bebisini, kendini korkutma ama tedbiri de elden birakma.
Kizlaaaaaaar mujdemi isterim. Simdi doktordan geliyorum. Bana geldiler dun esime dedim yuru beraber gidiyoruz bu randevuya doktora baski yapacagiz ultrasonda bakacak bu bebegin pozisyonuna. Doktor tamam dedi ve Ultrasona soktu bizi veeeeeee bebek bas asagi duruyor!!!!! Sevincten ciglik attim. Birde tombis tombis yanaklari var kizima benzeyecek galiba:) ellerinide yanaginin altina koymus yaru kuzum:) insallah donmez kizim boyle kalir sonuna kadar dua edin bize donmesin yavrukus. dualariniz kabul oldu teyzeleriiiiii:) bu arada bir asi yaptilar bebekler dogdugunda degisik bir oksuruk hastaligi varmis burda ona yakalanmasin diye. Anne karnindayken asi bebege gecip bagisiklik yapiyormus. Birde teteno yaptilar ama burada bir doz yapiliyormus 3 asi karma zaten. Her kontrolde de idrar'a bakiliyormus icim rahatladi. Artik iki haftada bir gidecegim . Yeni doktorumla da bugun tanistim acayip kanim isindi hadi bakalim hayirlisi:):)insallah hafta sonuna denk gelmez dogumda nobetci doktora kalmam bu doktor yapar sezeryanimi. Ayrintilari uzun uzun konustuk. Soz verdi cok guzel yapacagim dikislerini aceleye hic gelmeyecek korkma dedi:)
Hadi hayirlisi olsun canim, masallah diyelim de minik keci yine dönmesin.Sen bu gazla normal dogum bile yaparsin be Maya:KK19:.Tombis yanaklarini isiririm onun:21:
Kizlar kuzusum annesini dinleyip dondugu icin hediye aldim ona :) burasi bebek kiyafetleri icin gercekten bir cennet. Bu besli set 8 dolar ve penyesinin yeri cok iyi ve kaliteli. Eki Görüntüle 1513300
Cok güzeller, iyi günlerde eskitin insallah.
Çok sğlun kızlar. Eve geldiğimden beri yatıyorum. Annemi çağırdım. Yarında o gelecek bakacak bana inş. Rabbim hepinizden razı olsun inş. Gönlüme de ferahlık versin birazcık.
Cok gecmis olsun canim aman yanliz kalmamaya calis.
Ay millet kafayi yemis yahu, cocuk bu bulastirabilir de birbirine.Tek hastalik mi bit bile bulasiyo burada, ben kimden dagildigini bile biliyordum kizimin sinifinda ama aklima email gelmedi vallahi:KK48::KK48::KK48:

Çok sağolun kızlar. Neden kanamam oldu bende anlayamadım. Eve geldiğimden beri yatıyorum. Korkarak tuvalete gidiyorum sdc. Acaba hala birşey var mı diye. Birde bugün kanamayı anlamak için alttan muayene ettiler. İğrençti. Rabbim kimseye böyle olumsuzlukar yaşatmasın inş. Bugün yaşadığım korkuyu anlatamam. Haftaya izne ayrılıyorum zaten. İşte yasak. Herşey yasak. Sdc yatak istirahati. Aman bebeğim sağlıklı olsun da inş. Hepimizinki sağlıklı olsun inş.
Bikac gün dinlen belki hersey kendiliginden normale döner canim hemen telaslanma.Kendini yorma sol tarafina uzanarak dinlenmeye calis ve bol bol muz ve badem de yemeye calis. bebegin daha hizli kilo almasini sagliyor bu dediklerim.

Ayy hem bise almiyo hemde aldigina karisiyo. Gel de bogma yani:KK53: benm annemde kv de cok hevesli. 2taraftanda ilk torun. Annem odasini aldi. Kv besik aldi gorumcem bebek arabasi alcak. Kv her gittigimde elime bise tutusturur saolsun kiyafet falan.
hahaha aynen benim kv de de bşy yok şimdilik daha bşy almadı annem ve ablam saolsun herşeyini tamamladı nerdeyse..

Ya simdi onun kizindn hastalk bulasrsa siniftakilere ne olck herkes kendi cocugna titiz sacmalams resmen. Oyle mail atck kadrda dusuncesiz.
Ya zaten simdi benim kizin atesi cikti biliyormusun:( insallah atlatiriz hemen ama mail aticam o kadina senin kizin esas bulastirdi diye:(

Teşekkür ederim canım, başka bir dr a daha gitmiş Ayrıntılı ultrason yapmış dr. O da suda azalma var demiş, artık hayırlısı yapacak birşey yok. Sağlıkla kucağımıza alalım da bebişimizi
Canim bosver uzulmesin hic kardesin. Onemli olan saglikli dogsun bebegi gerisi nasil dogmus filan teferruat! Hadi hayirli olsun simdiden:)

canım çok sevindim bu habere çok güzel yalnız benim kafam karıştı.senin bu dönme muhabbetlerini bildiğim için dün kontrolde dr.uma bebeğin duruş poisyonu önemli mi?şu an nasıl olmalı?dedim.Tabi ki önemli baş yukarda olmalı şu an öyle zaten dedi.Aşağı dönmesi gerekmiyo mu yavaştan dedim hayır daha çok erken Allah korusun başı şimdiden aşağı dönerse rahimağzına baskı yapar ve açılma olur erken doğum başlar aman son ana kadar başı aşağı dönmesin dedi.Ama seninkini şimdiden döndürmeye çalışıyorlar.Anlamadım ben bu işi?
Canim oyle birsey duymadim. Benim erken dogum riskim filan yok kafanin asagi yada yukari durmasi degil benim bildigim rahim boyu onemli. Bebek konple asagi inerse o tehlikeli rahim boyu kisalmis oluyor. Benim kizimda kafasi hic asagi inmedi 37'de erken dogum basladi bebek asagi inmisti cunku. Kafayla alakasi yok sanirim. O mantikla benim dogumumun hicbir zaman baslamamasi gerekirdi ilk kizimda.

Back
X