- 11 Ağustos 2014
- 2.840
- 1.342
- 198
- 43
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #44.221
inş doğarlar allahtan tek dileğim o benimde güle güle yeni evimizde buyutmek nasip olur inş cnmbizde ev aldık o yuzden mecburum bırakamıyorum 37 kadar calısıp bırakıcam saglıkla kuzum dogsunda baska bısey ıstemıyorum olsun canım bende bebegımın yanında olmayı cok ısterdım
Ben bu aya kadar hep normal normal diyodum şimdi yavaştan sezeryana karşıda yumuşamaya başladım. En önemli sebebi etrafımda sezeryan olanlar baya randevu alıp süslenip gidiyo. Sonrasında çabuk toparlayn da var bilmiyorum acaba böyle bir imkan varken o strese hiç girmesem mi? Çok kararsızım bazen diyorum ki doktor dese ki sezeryan şart bende tercih etmek durumunda kalmadan gitsemde vicdan azabı çekmesem. Kafam karışık. Bir de sezeryanı 38. Hafta gibi yapıyorlar normal olurda uzarsa 40 haftayı geçerse artık son günler iyice sürünüyo insan onu düşünüyorum. Düşündüklerimi kınayacaksınız belki ama valla samimice paylaşayım dedim.
Kizlar tetanoz asilarinizi yaptirdiniz mi? Ne tur yan etkiler yasadiniz? Bugun benim 2. Dozum vardi. Saglik ocaginda yaptilar. asidan 2 saat sonra kusma bulanti ishal basladi bende. Ebeyi aradim sordum bu tur yan etki olmaz dedi. Ama ilk dozdan sonrada ben ishal olmustum. Simdi biraz hafifledi ishal ve kusma ama artarsa yarin kendi doktoruma gidecegim
Bu konuya bende çok dikkat etmeye çalışıyorum çok sinir olurdum alıştım ev düzenine. Ama bebekle ilgili bir çok şeyde de onlar var sinir oluyorumKızlar ben bub tarz şeylere dikkat ederim belki benim gibi olan vardır diye paylaşayım dedim
Prima yahudi mali maalesef
Zaten olmayan bilindik marka bulsam öpüp alnima kafama her yerlerime koyacam yaani
Canım benim çalıştığım hastanede ertesi gün yıkıyor. O gün siliyorlar hemen. Kan filan kalmıyor bebekte. Verniks kazeoza denilen bi tabaka var beyaz. Onun bile büyük kısmı silinmiş oluyor. Hiç pis gözükmüyorlar ve mis gibi kokuyorlar. Güzel kokan şey şampuan değil zaten bebeğin kokusu. Gecelikte bizim her halukarda önlük. Sizinkindede sezaryen mutlaka önlüktür. Enfeksiyon açısından almazlar gecelikle.
Evet yıkamıyorlar. Ben eve gelir gelmez yıkayıp üzerini değişiyorum.
Kizlar doktordayim
Bekliyorum sabah ayak parmaklarima koltuk dustu sanirim kirildi 3 tanesiburaya nasil araba kullandim hic bilmiyorum acidan surekli
Gozumden yaslar geliyorbu nerden cikti simdi napicam ben???? Moralim cok bozuk
Kizlar doktordayim
Bekliyorum sabah ayak parmaklarima koltuk dustu sanirim kirildi 3 tanesiburaya nasil araba kullandim hic bilmiyorum acidan surekli
Gozumden yaslar geliyorbu nerden cikti simdi napicam ben???? Moralim cok bozuk
bende bu konuyu çok merak ediyorumCanım sen tecrübelisin :)) Sonrasında yıkamak için göbek bağının düşmesini beklemek gerekiyor mu ? eğer öyleyse yaz sıcağında bebişler çok sıkıntı çekmez mi .
Aşıyla alakası yok canım biranönce doktora git vucüdun susuz kalmasın. Salgın var bu ara duyduğum herkesde ishal kusma var serum takılmış düzelmişler. Sen tedbiri al canımKizlar tetanoz asilarinizi yaptirdiniz mi? Ne tur yan etkiler yasadiniz? Bugun benim 2. Dozum vardi. Saglik ocaginda yaptilar. asidan 2 saat sonra kusma bulanti ishal basladi bende. Ebeyi aradim sordum bu tur yan etki olmaz dedi. Ama ilk dozdan sonrada ben ishal olmustum. Simdi biraz hafifledi ishal ve kusma ama artarsa yarin kendi doktoruma gidecegim
Evet benim arkadaşımda öyle oldu. Sezeryan olursa inşallah şansımız yaver gider bizde kolayca nırmal hayatımızı yaşarız.cnm ben direkt ablamda çok yakından gördüm sezeryanın nasıl olduğunu. benim ablam 3 sene önce sezeryan yaptı bir kez bile hasta gibi yattığını hatırlamıyorum hep ayaktaydı çok kolay toparlandı canım.
Bilmiyorumki canim denk mi geldi. Ebe de beni bu konuda uyarmamisti. Eklem kas agrisi ates olabilir demisti. Acikcasi biraz korktum ama çok sukur azaliyorBende öyle bir etki yaratmadı. Denk mi geldi acaba. Artarsa doktora kesin git. Susuz kalma. Geçmiş olsun
Hayır hiç beklemedim 40 gün dolana kadar hergün yıkadım. Göbek bağını her yıkamadan sonra pansuman yapıp Gazlı bezini koyuyordum.7 günde düştü. Bebekler yukandıkça daha huzurlu oluyorlar.Canım sen tecrübelisin :)) Sonrasında yıkamak için göbek bağının düşmesini beklemek gerekiyor mu ? eğer öyleyse yaz sıcağında bebişler çok sıkıntı çekmez mi .
Tesekkurler canim. Simdi biraz azalmaya basladi tekrarlarsa yarin ilk is giderimAşıyla alakası yok canım biranönce doktora git vucüdun susuz kalmasın. Salgın var bu ara duyduğum herkesde ishal kusma var serum takılmış düzelmişler. Sen tedbiri al canım
Aynen önemli olan bebeğin sağlıklı olması. Bir de bi yakınımda normal doğumla ilgili bir şey oldu. Anlatıp kimseyi korkutmayım.ondan galiba bazen çok endişeleniyorum. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin. Bir şekilde olacak bakalım.Canım ne kınaması, olur mu öyle şey. Haklısın sezaryene süslenip gidiyosun, gün belli saat belli. Belki strese çok yer vermio ama doğal olan en güzeli değil mi ? :)) Doğumunu yapıosun, sonrasında tekrar herşey eskisi gibi. İlk doğumum, yaşayanlar kadar bilemem ama olursa normal doğum yapmak en iyisi bence. Tabi buna bizim vücudumuz, bebeğimizin durumu karar vericek artık :)) Sağ salim doğumlarımızı yapalım da gerisi önemli değil :))
Teşekkür ederim canım :)kocam sağolsun benden iyi fikirlerle nerde ise kendi yaptı hep..inşallah son halleri güzel olacakBunlarin hepsi birbirinden guzel
Evet canım ihmal etme. Ishal için vanilyayı suya karıştırıp içiliyormuş internetten araştır istersenTesekkurler canim. Simdi biraz azalmaya basladi tekrarlarsa yarin ilk is giderim
inşallah canım aminEvet benim arkadaşımda öyle oldu. Sezeryan olursa inşallah şansımız yaver gider bizde kolayca nırmal hayatımızı yaşarız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?