2015 Temmuz Anneleri

Kızlar bişi soracağım...
Şimdi ben doğum parasını kurumumdan alacağım..doğum iznim boyunca da maaşımı almaya devam edeceğim...
hastane ve doğum masraflarını da kurumum karşıladığı için bebişimi benim üzerime yapacağız..
sorum şu biz de sadece süt parası yok...biz sgk nın sistemlerinde görünmüyoruz...kendi sandığımız var...acep süt parasını da eşim sgk lı olduğu için onun üzerinden alabilir miyiz???

kızımda hastaneden çıkmadan batikon steril bez felan yazmıştı çocuk dktoru onları çıkmadan almıştık.. bazılarıda alkol dökmeyin yakıyor felan diyor alkolle sorun yaşayan çok olmuş

aytica direk göbege değil mendile sıkıyomuun canım bu sülüsyonu %70 alkol yazıyo mikrop kapmasını ve kurumasını sağlıyomuş ..

çok güzel olmuş canım güle güle ağırla misafirlerini bol bol eğlen..

hmm doktoruna güven canım içini ferah tut stres yok herşey yolunda gider inşallah..

benimkide öyle kaburga böbrek ne varsa maşallah bebişlere hayırlı sağlıklı olsunlarda bunlar geçici şeyler..
Dediğin gibi sağlıklı olsunda gerisi geçer inşallah
mrb cnm benm minik önceleri hep soldydı şimdide sağda sanki eliyle veya ayağı ile ittirp çekyr hiç sert hareketi yok.
Ben arada sert tekme arada ittirme şeklinde olduğundan elim bile değince sızlıyor orası
Bizde sola çalışıyor 2 gün ama öncesinde sağdı bu kadar ağrı olmamıştı.
benimde kaburgamda duruyo saolsun ne yaptım ne etti isem inmedi hatta benden fırça bile yedi :KK22: geçen söyleniyodum işe gderken dedim aynı anana çekmişin inadından hiç vazgeçme sakın falan diye söleniyorum bi baktım amcanın biri döndü bana bakıyo günaydın kızım dedi :cool: bakıyo kimse saydırıyo diye ama :KK47::KK47::KK47: deli sandı kesin benni

rüyamda doğum başlamış gördüm bi bakıyorum çantam hazır değil kafayyı yedim :)
:KK57::KK57::KK57:
Arada bende kızıyorum eşimle kız kardeşim alınıp küsecek yapma diye kızıyorlar

Benimkide dönmemiş. yan yatıyordu. ayaklarını karnına filan çekiyor sürekli :)

amin canım. öyle böyle derken bi bakmışız 37yi geçmişiz. inşallah o günleri görürüz sağlıkla

çok stres yapmadı doktor bende ona güvenerek sakin davranıyorum ama içimden bi yandan da neden böyle oluyor diye düşünüyorum. bundan sonra insanlara haftamı küçük söyliycem. herkes bu haftada bu göbek ay ne güzel filan diyor. nazardan zaten korkarım. etkileniyorum. 20 haftalık diyimde şaşırmasınlar göbeğime :)
Dönecektir az kaldı inşallah

Kızlar bişi soracağım...
Şimdi ben doğum parasını kurumumdan alacağım..doğum iznim boyunca da maaşımı almaya devam edeceğim...
hastane ve doğum masraflarını da kurumum karşıladığı için bebişimi benim üzerime yapacağız..
sorum şu biz de sadece süt parası yok...biz sgk nın sistemlerinde görünmüyoruz...kendi sandığımız var...acep süt parasını da eşim sgk lı olduğu için onun üzerinden alabilir miyiz???
Bende sür parasını merak ediyorum nasıl alacağız diye
Benden sadece 32. hafta 37. haftaya kadar çalışabilir raporu getirmemi geriye kalan işlemler için bir şey yapmayacağımı söylediler. Fakat bu şekilde olduğunu düşünmüyorum. Acaba arkadaş izinde olduğundan yerine bakan kişi yanlış bilgi vermiş olabilir mi?

Kızlar bişi soracağım...
cnm benm görümcem eşinden almştı sskdn parayı o çalşmyr çünkü ama seninkide farklı bir sandk oldgundn eşinden alblrsn belki

Benden sadece 32. hafta 37. haftaya kadar çalışabilir raporu getirmemi geriye kalan işlemler için bir şey yapmayacağımı söylediler. Fakat bu şekilde olduğunu düşünmüyorum. Acaba arkadaş izinde olduğundan yerine bakan kişi yanlış bilgi vermiş olabilir mi?

benim bildiğim sgk ya başvurmak gerekiyor eğer sgk lıysan..mutlaka sgk ile görüş yazılı dilekçeni ver...onlar daha sonra ziraat bankasına yatırıyorlar...aynı şey doğum paran için de geçerli..

ama bizim kurumda her şeyi muhasebemiz hallediyor..sgk sistemlerinde zaten yokuz..ben çalışırken eşimin süt parasını alıp alamayacağını merak ediyorum...belki çok komik ve cüzzi bir rakamdır bilmiyorum ama bu iktidarda kalmasın hakkım..!

benim bildiğim sgk ya başvurmak gerekiyor eğer sgk lıysan..mutlaka sgk ile görüş yazılı dilekçeni ver...onlar daha sonra ziraat bankasına yatırıyorlar...aynı şey doğum paran için de geçerli..

ama bizim kurumda her şeyi muhasebemiz hallediyor..sgk sistemlerinde zaten yokuz..ben çalışırken eşimin süt parasını alıp alamayacağını merak ediyorum...belki çok komik ve cüzzi bir rakamdır bilmiyorum ama bu iktidarda kalmasın hakkım..!
Ne için dilekçe vereceğim.
Bir de başka belge lazım mı?

ya kızlar hani sskya falan iş yermz tarafndn hamıle oldgmz bildrlyr mu yoksa sadece 32 haftada aldgmz raporumu bıldryrlr.birde 37 ekadr maaşlarmzı işyerınden alcz dimi sonra çalşmadgmz zamnları toplu şekilde sskdan. birde şu yarım gün çalşcz ya 2 ay onunda yarı maaşı işyeri yarı maaşı sskdn alckmşz onuda heray mı verck ssk acaba yıne onuda ıkı ay sonunda toplu mu ? çok sordum ama meraktan hep :)

Benimkide dönmemiş. yan yatıyordu. ayaklarını karnına filan çekiyor sürekli :)

amin canım. öyle böyle derken bi bakmışız 37yi geçmişiz. inşallah o günleri görürüz sağlıkla

çok stres yapmadı doktor bende ona güvenerek sakin davranıyorum ama içimden bi yandan da neden böyle oluyor diye düşünüyorum. bundan sonra insanlara haftamı küçük söyliycem. herkes bu haftada bu göbek ay ne güzel filan diyor. nazardan zaten korkarım. etkileniyorum. 20 haftalık diyimde şaşırmasınlar göbeğime :)
düşünmeden olmuyor zaten canım.. evet bencede küçük söyle o zaman nazar kötü bşey allah korusun dualarını ihmal etme hatta eşin okusun seni hergün..
yok canım spreyinn içine koyunca olmuyo geç düştü batikonla bizim kurumadı yanii

aytica direk göbege değil mendile sıkıyomuun canım bu sülüsyonu %70 alkol yazıyo mikrop kapmasını ve kurumasını sağlıyomuş ..
biliyorum canım zaten direk dökülmez demekki her bebekte farklı oluyor bazılarına batıkon bazılarına etil alkol işe yarıyor hayırlsıı allahdan

ya kızlar hani sskya falan iş yermz tarafndn hamıle oldgmz bildrlyr mu yoksa sadece 32 haftada aldgmz raporumu bıldryrlr.birde 37 ekadr maaşlarmzı işyerınden alcz dimi sonra çalşmadgmz zamnları toplu şekilde sskdan. birde şu yarım gün çalşcz ya 2 ay onunda yarı maaşı işyeri yarı maaşı sskdn alckmşz onuda heray mı verck ssk acaba yıne onuda ıkı ay sonunda toplu mu ? çok sordum ama meraktan hep :)

peki bu yarım gün çalışma netleşti mi? resmi gazete de yayınlandı diye haber var ama resmi gazetede ben bulamadım :KK53:
eğer öyle bir şey varsa kendimizi çok şanslı hissedelim kızlarrrrrr :KK50:

Dediğin gibi sağlıklı olsunda gerisi geçer inşallah

Ben arada sert tekme arada ittirme şeklinde olduğundan elim bile değince sızlıyor orası
Bizde sola çalışıyor 2 gün ama öncesinde sağdı bu kadar ağrı olmamıştı.

Arada bende kızıyorum eşimle kız kardeşim alınıp küsecek yapma diye kızıyorlar

Dönecektir az kaldı inşallah

valla napıyım canım çok yaniyo insan annesine bu kadar eziyet etmezki canım bide kızım onu çok seviyo çok konuşuyo on hiç tepki vermiyo ama eşmin sesine deli gibi tekme atıyoo daha doğmadan kıskanıyomu ne ablasını

Kızlar selam,

Ben anne bakım çantası dedikleri şeyi baya bir araştırdım =) Bol gözlü, içinde termal cebi vs fln olanları baya öneriyorlar. Çok araştırdım öne çıkan 2-3 marka var; Skip Hop - Lassig - Okiedog... Ben büyük ihtimalle Lassig alacağım.

Kızlar bişi soracağım...
bizimde kendi sandığımız var. sgk da görünmüyoruz. nasıl olacak bilemiyorum :)
seninle aynı durum

bizim ofiste doğum izninden dönen arkadaş var dediki hç bişey yapmadım izin bittikten sonra bankadan aldım paramı dedi biz izin döneminde maaş alıyoruz . yani şirketimiz ödüyo

Kızlar selam,

Ben anne bakım çantası dedikleri şeyi baya bir araştırdım =) Bol gözlü, içinde termal cebi vs fln olanları baya öneriyorlar. Çok araştırdım öne çıkan 2-3 marka var; Skip Hop - Lassig - Okiedog... Ben büyük ihtimalle Lassig alacağım. Bugün Unnado'da indirimi başlamış... Paylaşayım dedim :) Ben bebeğin hastane çantası olarakta kullanmayı planlıyorum... Bebekli arkadaşlarımda bol gözlü olmasının önemli olduğunu, aradığını hızlı bulmayı sağladığını söylediler.

unnado.com/lassing-10

Kızlar selam,

Ben anne bakım çantası dedikleri şeyi baya bir araştırdım =) Bol gözlü, içinde termal cebi vs fln olanları baya öneriyorlar. Çok araştırdım öne çıkan 2-3 marka var; Skip Hop - Lassig - Okiedog... Ben büyük ihtimalle Lassig alacağım.
lassig bi modeli bende beğendim. fiyatı 168 di nette. okiedod da öneriyorlar aynen.

canım inşallah bu sefer gördüğün tedavinin faydasını görürsünde bebeğin normal pozisyonuna geçer ,, herkesin farklı farklı sıkıntıları oluyor Allahım herkese yardım etsin inşallahh .. kızında yaşadığın zorlukları bunda görme inşallah cnm
Cok sagol canim guZel dualarin icin. Allah beterinden saklasin. Bu seferde donmezse halledecegiz bir sekilde ama
Insallah doner bende doya doya kuzuma sarilirim o bandajlar olmadan.

Back
X