2015'te Tüp Bebek yöntemiyle hamile kalıp Ekimde doğum yapacaklar buraya:)

canım bendede aynı mutasyon var dr. doğumdan tabi Allah izin verirse 2-3 hafta önce bırakıcaz dedi.Yeme konusunda ben bu hafta biraz daha düzeldim acıktığımı hisstemeye başladım.1,5 ay kabus gibiydi su bile içemiyordum sadece peynir ve ekmek yedim.Düzelirsin sende canım bir süre sonra...

demek öyle dede dr. kan sulandırı için olsun artık ne yapalım Rabbim sağlıklı bi işekilde kucağımıza almayı nasip etsin.
ay inşlh düzelirim bide migrenim tuttu bu haftta çok fenaydım ya( ilaç da almıyırum oyüzden geçmiyor...Rabbim yardım etsin

günler ilerledikçe cinsiyet merakı da sardı sanki,cinsiyet öğrenen var mı aramızda
Bende merak ediyorum artık doktoruma sordum normal kontrolumuz üç hafta sonra doktor cinsiyeti net öğrenmek istiyosan dört hafta sonra yani 16.hafta gel dedi..ama ben artık kendime normal bir kadın doğumcu bulucam iki hafta sonra gidicem tekrar
dört hafta nedir yaaa ben hayatta dayanamam o kadar kuzumu görmeden

ben bu gidişle eve ultrason cihazı alıcam mart 18den beri görmüyorum şimdiye kadar 2 haftada bir gittik alışmışım bi yandan diyorum 2 haftada bir gitmemi gerektiren bi durum yok şükür ki.ama özellikle ikili test yaptırcağım için daha bir gün sayar oldum

aslında kızlar fazla ultrasona girmekte zararlıymış öyle duydum benim dr 1 ay sonra dedi ama ben 2 hafta sonra gitçektim şimdi eşimde istemiyor zararlı diye sabret diyor.Ses dalgaları zarar veriyormuş bilginiz varmı ???

BÖYLE BİR YAZI BULDUM KIZLAR ....

Ultrason uygulamasının ideal süresi ne olmalı?

Öncelikle gebeliğin ilk aylarında bebek anne karnında mı, canlı mı ayırt etmek zor oluyor. Kalbini görmek için doppler dediğimiz bir uygulama yapıyoruz. Ses dalgasının başka bir şeklini veriyoruz. Bu dopleri uzun süreli verdiğiniz zaman, dört dakikayı geçerse bebeğin kalbinde ısı artışına ve anormalliklere neden olabileceği söyleniyor. Ultrasona bakan kişi bir dakikanın altında bir sürede kalbi görebilir. Aileye bebeğin yüzünü göstermek gibi nedenler yüzünden işlemi gereğinden fazla uzatmamak gerekiyor.

Özellikle bu süre ilk aylardaki tetkiklerde mi geçerli?

Evet, ilk üç ay için çok önemli. Özellikle doppler incelemeleri gebeliğin ilk haftalarında kısa süreli uygulanırsa termal risk azaltılır. Organlar gelişmiş olduğu için ondan sonraki aylarda önemi yok. Ses dalgası olduğu için ultrasonun bilinen bir zararı yok. Bizi asıl ilgilendiren konu, inceleme sırasındaki ısı artışı. Ultrason incelemesi sırasındaki ısı artışının hangi dönemlerde hangi biyolojik etkilere neden olabileceği konusu kesin değil. Domuzlarda yapılan bir çalışmada iki dakikadan uzun süreli bir uygulamanın olumsuz etkileri olabileceği görüldü. Genel yaklaşım, 1.5 derecelik ısı artışının, zararı olmayacağı yönünde. Beş dakika süreyle dört derece artıştan fazlasının zararlı olabileceği bildiriliyor.

Dünya standartları ne diyor bu konuda?

Türkiye’de gebelerde yaklaşık 11-12 kez ultrason kullanılıyor. Oysa bu sayı, en fazla yedi olmalı. Kişisel kanaatime göre 5-6 ultrason incelemesi yeterli. İlk üç ayda bir kez yapılması lazım. Sonra 18-20 ve 24-28’inci haftalarda olmak üzere toplam 5-6 kez yeterli olacaktır. ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibi sınırlı sayıda yapılıyor. İngiltere’ye, ABD’ye baktığınızda isteseniz de ultrason incelemesi yaptıramazsınız. İlk üç ayda, sonra 18-23’üncü hafta arasında daha sonra da gebeliğin son döneminde bebeğin eşi önde mi, bebek ters mi düz mü ona bakılıyor. Zaten sistem ancak üç ultrason parasını ödüyor.

Ben rahatsizlandiggimda ilk 2 gun 2 saatte bir sonradi gunler her sabah usg ile muayne ettiler. Hem vajinal hem kasik muaynesi her ikisini de yapiyolardi. Ozellikle soruyodum zarari var mi diye, bazi hastalar surekli gormekk icin muayne olmak istiyo herrhangi bi zarari yok ama bu herr gun gormmeyi de engellemek gerekiyor demislerdi.

Iki haftada bir girmenin zararlı olacağını düşünmüyorum ayrıca bilimsel olarakta açıklanmış bizim girdiğimiz ultrason cihazlarının bebeğe zarar vermediği bununla ilgili bir sürü yazı okudum

inşallah öyledir yazıda 4 dakikadan fazla zararlı diyor gerçi hiç zaman tutmadım bana bıraksa saatlerce izlerdim onu :)

Maşallah arkadasim,göbüş iyi görünüyor,biz de atariz artik:)

Bekliyorum :)) ya bi taraftan korkuyom daha 5 ay var aslinda 6 da ikiz oldugu icin 1 ay onceden oluyormus insallah rahat gecer arkadaslar dogumdan sonra verilir ona bi kuşkum yokda Allah yardımcımız olsun..

kızlar biz de bebişlerimizi görüp geldik ense kalınlıkları ii dedi büyük ihtimalle biri kız biri de erkekmiş ve 1 ay sonra diğer kontrol duramam arada geleyim dedim kabul etmedi çokk uzun amaaa

kızlar biz de bebişlerimizi görüp geldik ense kalınlıkları ii dedi büyük ihtimalle biri kız biri de erkekmiş ve 1 ay sonra diğer kontrol duramam arada geleyim dedim kabul etmedi çokk uzun amaaa
Çoook sevindim canım gözünaydın maşallah bana da öyle demişti değişecek diye korkuyorum çok alıştım bir kız bir erkek durumuna gerçi sağlıklı sıhhatli olsunlar da...Haftaya tekrar gideceğim inşallah o zaman kesinleşir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…