2015'te Tüp Bebek yöntemiyle hamile kalıp Ekimde doğum yapacaklar buraya:)

Günaydın hepinize..
Mutlu sona yaklaşmaya az kaldı Herkese kolay doğumlar diliyorum öncelikle. .

Hastane çantası için neler gerekir diye internetten araştırma yaptım biraz ama listeler fazla kalabalık geldi..benim ilk dogumum olacak o yüzden tecrubesizim Tecrübeli arkadaşlar neler gerekiyor yazabilir mi?? Normal ya da sezeryan olmasına göre ihtiyaçlar değişir mi? Gerci daha hastane ile konuşmadık belki onlarda liste verecekler ama..cok masraf var zaten gereksiz bir şey almayayim istiyorum

Günaydıın bacılarım dün kontrolden güzel haberlerle döndük şükürler olsun kızım 1400 gr olmuş dr 3 boyutlu gösterirken esniyodu :) bide kordonu yüzüne gelmiş onu ittirip duruyodu huylu kızım birazcık önden gidiyomuş. bir de sordum tüp bebek yaptırdığım için sezeryan mı olmak zorundayım diye öyle bi şart yok tamamen bebek gelişimi ve seninle ilgili dedi. tekrar kan uyuşmazlığı testi yaptırdık gerekirse bir iğne daha olucam. en güzel haber 3 hafta sonra çalışabilir kağıdını alabilirsin dedi sonra da 2 haftada bir çağırcakmış .haberler bitti güzel haberlerin darısı hepinize olsun

Evet tüpbebek diye sezeryan olacak diye bir kaide yok. Ben durum müsait olduğu bebek de ve ben de herşey yolunda olduğu için bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmiştim. Eğer sen de istiyorsan doktorlar da artık daha sıcak bakıyorlar normal doğuma. Hayırlı gönlüne göre bir doğum olur inşallah.

günaydın canım. Maşallah güzel kızına...Onları ultrasondada olsa izlemek çok çok güzel.Benim doktorumda normal sezeryan gidişine bağlı normalde istersen olur demişti.
Benimde yarın kontrolüm var çok heyecanlıyım Allah bizede iyi haberler almayı nasip eder inşallah benim kızımda büyümüştür.

Çok abartmaya gerek yok ama benim elimin ayarı da yok :) Acil bir durumda zaten yanındakiler eksikleri tamamlarlar. İlk doğumumda hastane çantam ve kullandıklarımı yazmıştım blog sayfamda buraya da kopyalayayım. Belki birilerinin işine yarar. Ben ekimde doğum yaptım. Normal doğum yaptığım için bir gece kaldım hastanede. Bu listeden bazılarını belki hastane de veriyor olabilir onlarla konuşmakta da fayda var.

Çantamdakiler:
Bebek için:

penye battaniye (bebeği sarmak için bunu gayet verimli bir şekilde kullandık.)
2 tane alt üst takım (şapka ve eldivenleri ile birlikte)
2 tane tulum (şapka ve eldivenleri ile birlikte)
4 tane body
3 tane çorap
10-15 tane bebek bezi
(yukarıdakilerden sadece bir hastane çıkışının body ve ikili takımını ve 1 çift çorap giydirdik. Küçük kuzu doğru düzgün ememediği için kusmadı da altını da kirletmedi. Çıkmamıza yarım saat kala ilk kakasını yaptığı içinde sadece 3 tane bez kullandık.)
pişik kremi (kesin gerekli)
alt açma (biz ne olur ne olmaz diye kullandık ama bazı hastanelerde hemşireler gelip kendileri bebeğin altını değiştiriyorlarmış)
uni baby yenidoğan ıslak pamuk mendil (bence kesin gerekli çünkü en doğalı bu ama normal pamuğu kaynamış soğumuş suda ıslatıp da yapılabilir. Yine de hastanede böyle şeylerle uğraşmamak için en az bir paket)
Biberon (kullanmadım, zaten yenidoğan bebek az emip hemen yorulup uyuyup kalıyor)
Ağız bezi (kusmadığı için lazım olmadı ama eve çokça lazım, sonradan kusmalar başlıyor. Hemencecik kirleniyorlar.)
saç fırcası
burun aspilatörü (ikisine de hiç ihtiyaç olmadı)
Oto koltuğu
Kalın battaniye
(hastaneden çıkartamak için oto koltuğunu kullandık. Çıkartırken yüzüne örtmek için bir tülbent te olsun. En ufak hava değişiminden etkileniyorlar. Battaniyeyi de penya battaniyenin üstüne attık. Oto koltuğunda kafalarını tutmakta biraz problem çekiyorlar ama onun çözümü nasıl bulunur bilmiyorum. Elde çıkartmak bence daha zor.)
Benim için:
iki gecelik (biri doğum öncesi giymek için gündelik,diğeri doğum sonrası giymek için )
(doğum öncesi hastane kendi kıyafetini giydirdiği için öncesinde kıyafete ihtiyaç yokmuş. Cici geceliğimi de kullanamadım. Sürekli terlediğim için hastanede ziyan etmedim, evde giydim)

bir pijama (ilk gün kullandım gecelikten daha akıllıca.)
bir sabahlık (doğum öncesi yürüdüm hastane koridorlarında bol bol o zaman kullandım)
5 iç çamaşırı (tek kullanımlık çamaşırları aldığım için hiç kullanmadım. )
2 atlet
banyo havlusu
bir yelek
2 tane çorap
(üsttelilerin hiç birini kullanmadım. Doğum sonrası ödem terleme ile atıldığı için ve kadın doğum bölümü küçük bebekler için hamamdan beter ısıtdığı için ne yelek gördü gözüm ne atlet ne de çorap. Bir günde çıkınca duşa girmek de aklıma gelmedi :) )
hijyenik ped
sabun
ıslak/kuru mendil
(ıslak mendil illaki lazım bir de misafirlere alınan kolonya terlemeye karşı. Sabun hastanede bol bol vardı zaten.)
diş fırçası ve macunu
göğüs pedi (süt doğru düzgün gelmediği için hiç ihtiyaç olmadı)
göğüs pompası
silikon göğüs ucu
emzirme sütyenleri
pamuk
(hiç birine ihtiyaç olmadı ama evde hepsi lazım.)
kırmızı kurdela (taktım çok eğlenceliydi :)
makyaj malzemeleri (hiç görmedi gözüm)
saç fırçası, toka (bana çok faydalı oldular.)
hasta bezi (ilk gün için gerekli)
terlik
tüm tahlil sonuçlarının bulunduğu dosya
lansolin krem (özellikle krem mutlaka ama mutlaka lazım.)
tek kullanımlık çamaşır (mothercarede var. Ben çok faydasını gördüm yanlız kendi bedeninizden bir büyüğünü almak gerekiyor. Bedenler biraz küçük eh bir de hamilelikten yeni çıkma olayı var)
Hastane ve Misafirler için:
fotoğraf makinası
telefonlar için şarj aletleri
kolonya
bebek şekeri/çikolata
şeker sepeti
kapı süsleri (hepsini kullandık )

Ellerine sağlık tatlım çok aydınlatıcı oldu gerçekten Süpersin alinacak o kadar sey var ki kafam cok karisiyor kiyafet secmek bile zor..benim de elim bol biraz esim frenlemeye calisiyor bir yandan hem eksik birsey kalmasin hem bosu bosuna fazla almayayim derken insan cok zorlaniyor

eline sağlık teşekkür ederiz biz de doğduktan sonra malzeme olarak ihtiyacı kalmasın kıyafet ve beze ağırlık veririz diye kolaylaştırmaya çalışıyoruz eve alınacakları. hastane için gerekenleri tabi hastaneye doğuma yakın sormakta fayda var bizim gittiğimiz kapı süsü ve şerbet hizmeti veriyomuş ama kıyafet ve ihtiyaç olarak ne veriyolar bilmiyorum sadece bikaç kez yoğun bakımında kaldığım için doğum yapanları gördüm herkes bebek için zıbınını kıyafetlerini kendisi getirmişti.sanırım hasta bezi ve gerekirse bebek mamasını hastane veriyo.

Çok şey hele kıyafet alma nacizane tavsiyem. Öyle çabuk büyüyorlar ki. 0-3 yazan kıyafetleri biz oğluma bir ay giydirebildik. Bir de eğer çevren varsa inanılmaz kıyafet hediye geliyor. Bir çoğunu giydiremedim bile ben. Bir çok şeyi de doğumda lazım mı değil mi diye düşünerek al. Eve yığma şimdiden. Artık internet alışverişi yaygın ve daha ekonomik. Baktın bir şeye ihtiyaç oldu, hemen verirsin siparişini ertesi gün elinde zaten.

Massallahh massallahhh kizimiz buyumusss kocaman olmussss Mevlam saglikla kucaginiza almayi nasip eder insallah annesi ben de pazartesi doktora gidicem bakalim neler olucak :) ben de insallah hayırli haberlerle gelebilirim

Haklısın. .0-3 ay çok fazla şey almadım 3-6 ay aldım genelde.. hepsini ucuz olsun diye internetten aliyorum zaten..bir de takintim var herseyi giydiremem gelen hediyelerden :) mutlaka ya kullanamicam ya da degistiricem.. bazen çok sacma hediyeler de gelebiliyor çünkü :)) anneler bile bana gostermeden almıyorlar birsey..Bir şekilde halledicez bakalimm

Massallahh massallahhh kizimiz buyumusss kocaman olmussss Mevlam saglikla kucaginiza almayi nasip eder insallah annesi ben de pazartesi doktora gidicem bakalim neler olucak :) ben de insallah hayırli haberlerle gelebilirim
aminn arkadaşım hepimize onları kavuşmayı sağlıkla nasip etsin doğsunlar da onlarla ilgilenmekten burada yazmaya fırsatımızın olmadığı günler görelim :)) hayırlı haberlerle gelirsin inşallahh

Kızlar kayınvalidemin beli kırıldi. Ankara'ya geldik acilen. Ameliyat oldu. Benim de çok ayakta durmaktan akıntım oldu şiddetli ama şimdi iyiyiz. Dün doktorumuza gittik. Şükür her şey yolunda. Biraz dinlenme dedi. Kızım 43 cm olmuş, kiloyu soylemeyi unuttu. Ben de sormayı :) En son 28'de 1.5 kiloydu. Ikiye yaklaşmıştır. Bir hafta önden gidiyordu gelişimi. Biz de evimize fonünce eşyaları yerleştircez. Alma kısmını hallettik hemen hemen. Yıkama ve yerleştirme kaldi. Dogum seklini de 32'de konusuruz dedi drumuz. Erken olduğunu düşünüyor. Tek kaygım kızımın zamanında gelmesi ve sağlıklı olup olmadığı. Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Seker çok gecmis olsun. Rabbim tez zamanda acil sifasini verir insallah. Cok yorulma.insallah bebisin de zamaninda gelir annesi :) bende de erken gelme korkulari oluyo ama sanirim bu da boyle bi donem :)

çok geçmiş olsun canım inş. en kısa zamanda sağlığına kavuşur.Sende dikkat et kendine dinlenmeye çalış minik kızını düşün.Erken gelme korkusu sanırım hepimizde var.İnşallah zamanında ve sağlıkla gelirler.

Öyle kızlar doktorum bile bu kadar kanamaya maşallah erken gelmedi çok güçlü olacak kızın dedi. Inşallah erken gelmezler. Biz ciğer geliştirici de olduk her ihtimale karşı ama ben hissediyorum, erken gelmeyecek kızım. Ilk hamile kaldığımda doktoruma : "9 ay çok uzun bir süre değil mi demiştim." Şimdi bana kızın senin gibi aceleci olmaz inşallah diyor. Allah yavrularımızı sağlıkla ve vaktinde bağışlasın bizlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…