Benim hergün türk kahvesi ve soda içiyorum. Alışkanlığımdan vazgeçemedim. Hergün gibide muz yemeğe çalışıyorum. Bide gece yatmadan kefir içerim. Yinede kalsiyuma ihtiyacım varmıdır ilaç alsammı almasammı bilemedim. Kramplarımda haftada 1 çok nadirde olsa 2 kere oluyor gece uyurken.ben de 12. haftadan itibaren d vitamini ve demir ilac kullanıyorum içinde folik asitte var. Bunun yanında kramplarım tehlikeli bir hal almaya başladığı için (gece krampla uyanıp yere düşmek gibi) magnezyuma başlattı doktorum ama günde bir sade soda da içilebilirmiş onun yerine.
Bu arada onca haftadır demir ilacı kullanmama rağmen kan değerlerim düşmüş. O yüzden demir ilacını günde 2 ye çıkardı doktorum. Sevindim açıkcası, çocuk alacağını alıyor çünkü olan bize oluyor sonra bizim vucüttan gidiyor :). Bir de bu ara son 12 hafta kalsiyum alımına extra dikkat etmek gerek sanırım kemiklerin setleştiği haftalarmış ve ihtiyaç daha da artıyormuş. Sonra annelerimiz gibi sana hamileyken dişlerim çürüdü dememek için bol bol alalım :)
Zaten sırada kv var büyük ihtimal
ben de cumartesi gittim eminönüne kalabalık malabalık ne yapalım. 130 tl ye internette beğendiğim gecelik takımını 100 tl ye aldım bi tane de pijama takımı aldım 89 dan 50 ye düşmüş. Kapı süsümüzü de aldık 50 tl biraz erken ama bi daha eminönüne kim gitcek :). 5 tl ye taç aldım :) biraz deli kızın tacı gibi ama olsun. Hatta hastahanede dağıtılacak hediyeliklerimizi de aldık gitmişken 50 tane, tanesi 2 liraya denk geldi. araba şeklinde magnet çerçeve isteyen kendi resmini asar diye düşündüm atılmaz en azından. İç çamaşırı da almak istiyordum hep erkek çalışan var ya mağazalarda buna bi çözüm bulsunlar.
ben de günde bir türk kahvesi içiyorum genelde ilk 3 ay içmedim sadece az da olsa içiyorum yani :)Benim hergün türk kahvesi ve soda içiyorum. Alışkanlığımdan vazgeçemedim. Hergün gibide muz yemeğe çalışıyorum. Bide gece yatmadan kefir içerim. Yinede kalsiyuma ihtiyacım varmıdır ilaç alsammı almasammı bilemedim. Kramplarımda haftada 1 çok nadirde olsa 2 kere oluyor gece uyurken.
Kahvesizde yaşanmıyorki kızlar. Bende Türk kahvesini özellikle azalttım,acayip çarpıntı yaptı ilk zamanlarda. Sonra şöyle bir çözüm buldum,starbucksta kafeinsiz filtre kahve için,kahve çekirdeği satılıyor,onlardan aldım.Filtre kahve olarak demleyip,sütle yumuşatıp,günlük içiyorum. onun bir zararı olmadı. Ama Türk kahvesinin yeri çok ayrı,haftada bir illla yinede içiyorum.ben de günde bir türk kahvesi içiyorum genelde ilk 3 ay içmedim sadece az da olsa içiyorum yani :)
Canım ben kavurmadan yaparım herkes beğenir sarmamı gerçekten... Pirinci önce ıslatmak gerek sonra 3 büyük soğan, salça, zeytinyağ, nar ekşisi, tuz, nane, bir de baharat çeşnileri var ya bim de falan satılıyor ondan 3 tatlı kaşığı kadar... Ben böyle yapıyorum ama yaprağın güzel olması da çok önemli tatlımAa bende koyayim etrafima sormustum guzel olmaz oyle demislerdi bende sarip taze tuketiyorduk buzluga atayim bari valla mevlut gunu acaip ise yarar :) birde kizlar ic harcini nasil yapiyorsunuz ben cogu zaman tutturamiyorum kavurup yapiyorum suyunu cok koymus oluyorum filan cigdenmi koyuyosunuz icini
Merhabalar Masal kızımla ben geldik
Özlemişiz sayfamızı beya
Can teyzeler bal teyzelerve kardeşler
Napıyonuz bakim şişkolar
Yeni emojilerde pek havalı
Masal kız büyüyor inşallah, ciğerleri daha rahat diyor doktorumuz, özlemek kötü işteiyiliğine şükredip özleşiyoruz
haftada bir hemşirelerden rica edip gizli gizli giriyorum bal kızımın yanına
yarın yine beyin usg çekilecek, inşallah temiz çıkar Allah'ım aminnnnnn
Perşembe günü de göz muayane var yine inşallah oda temiz çıkar
Öpüyoruz sizleri ve kaydeşleri
Bizi unutmayın dualarınızda hatırlayın kızımı olar mı
Merhabalar Masal kızımla ben geldik
Özlemişiz sayfamızı beya
Napıyonuz bakim şişkolar
Masal kız büyüyor inşallah, ciğerleri daha rahat diyor doktorumuz, özlemek kötü işteiyiliğine şükredip özleşiyoruz
Ne kadar stres yaptığını tahmin edebiliyorum ..hangimiz yerinde olsak aynı durumu yaşardık boş konuşuyorum biliyorum ama lütfen kendi kendini yeme bak kasılıyorsun bebeğine de Sana da yazık ..sanırım eşin hala evli olduğunu idrak edememiş daha önceden böyle miydi yoksa yeni huyumuEşşek gibi hatırlıyo da konsere gittim demek istemiyo gece 2 de geldi eve bende merak ettim artık dedim başına bişey geldi aramaya çıktım annesi ve babası ile beni arıyo nerdesin ben eve geldim yoksun sen diyo bide, birden baktım ben suçlu oldumallaha havale ediyorum sinir krizi geçirdim 2 gündür yavşama modunda umrumda bile değil çok kırıldım ve her yerim ağrıyo stresten kasıldım
Canım ben kavurmadan yaparım herkes beğenir sarmamı gerçekten... Pirinci önce ıslatmak gerek sonra 3 büyük soğan, salça, zeytinyağ, nar ekşisi, tuz, nane, bir de baharat çeşnileri var ya bim de falan satılıyor ondan 3 tatlı kaşığı kadar... Ben böyle yapıyorum ama yaprağın güzel olması da çok önemli tatlım
Aa sen nar eksiside koyuyorsun ben hic koymadim bu zamana kadar limon damlatiyordum icine bir iki damla iste gerisi bendede ayni baharat cesnisi dedigin haric. Bende sogani kavururum yagda iyice princle bulgur karisik yapar iyice yikar dokerim tencereye salcasi sonra tuzu sekeri atarim az bide su eklerim o piser sonra nanesini dereotunu koyarim bazen cok guzel olur bazende bildigin cöpe gider emegim lapa tatsiz tuzsuz bisi olur suyu cok koyuyorum kavururken heraldeCanım ben kavurmadan yaparım herkes beğenir sarmamı gerçekten... Pirinci önce ıslatmak gerek sonra 3 büyük soğan, salça, zeytinyağ, nar ekşisi, tuz, nane, bir de baharat çeşnileri var ya bim de falan satılıyor ondan 3 tatlı kaşığı kadar... Ben böyle yapıyorum ama yaprağın güzel olması da çok önemli tatlım
Ben olsam heralde eşime şu yüzden gitmiyorum demezdim keza ilerde bir gün en ufak bir tartışmada zaten ailemin kendi tarafında olacağını bilip rahat olmasını istemem .. Gitmiyorum bu aralar kimseyi görmek istemiyorum yorgunum falan diyip geçiştiririm.. Bi ara başka bir konu da başıma gelir gibi oldu kimseyle görüşmedim olay durulduktan sonra hayat kaldığı yerden devam etti zaten .. Babana gelince Can'ım madem destek değil köstek olunacak bundan sonra özel hayatınla ilgili şeyleri pek yansıtmamanı öneririmkızlar bana bı akıl verın napacagımı bılemıyorum. gecen hafta eşimle tartıstık annemdeydım annnemde bunu babama anlatmış- ki ben onlara eşımle aramda olan seylerı anlatmama taraftarıyım cunku bız barısıyoruz ama onlar unutmuyor- bende bır gun sonra anneme gıttıgımde babam daha kapıda bana bagırıp cagırmaya basladı. yok kocanla nıye kavga edıyosun yok huysuzsun soylesın boylesın bende sınırlenıp eve gırmeden daha kendı evıme gıttım. tam bır hafta oldu. normalde ısten gec cıkıyorum ve yemek yapamıyorum dıye yemegı orda yıyorduk gıtmıyoruma artık.iş cıkısı yorgun argın eve gıdıp yemek yapıyorum . ablam dun babamı ara uzatma dıye vıcdan yapıncada demın dayanamadım aradım. ama bana gene aynı seyı yaptı ve telı kapatıp aglamaya basladım. bu durumu esıme anlatmadım. esımde neden gıtmıyoruz dıye sorup duuruyor. bı akıl verın lutfen. sız olsanız napardınız?
Masallah masal'a da annesinede :) cok sukur ki olumlu ilerliyor Rabbim ana kuzusunun baba ocagina saglikla gitmesini nasip etsin :)Merhabalar Masal kızımla ben geldik
Özlemişiz sayfamızı beya
Napıyonuz bakim şişkolar
Günaydın Kızlar,güzel bir cumamız olsun inşallah,bu sabah çok kötü bacağıma kramp girerek uyandım. Allahım hayatımda ilk defa başıma geldi,çok zor bişeymiş. Akşam kaynanamı çok çekiştirdim diye mi oldu acaba,düşünmüyor değilim.
Herkese slm hayırlı cumalar şekeri olan bayanlar yemekten kaç saat sonra tokluk şekerinizi ölçüyorsunuz yada ölçtürüyorsunuz?
bana cok tanıdık geldı valla. hamılelıgımın su son 1 ayı harıç hep kusarak gecırdım hastaneye yatmıslıgım serum yemıslıgım coktur yanı. hep raporluydum ve hep annemdeydım. kadın bıde dukkana bakıyor ama tum gun ınıp cıkıp alısverıs yapıp onume sevebılecegım seylerı koymakla kendını heder ederken kv ye nadıren gıtmemıze ragmen 1kez bıle yemek yapmadı. barı o donemde yap degıl mı ama! kı ben normalde de ev yemegı severım dısardan yemem herseyın dokundugu o donem de hıc yıyemıyordum, köfte hele de hazır olanı zaten sevmem bıde kokma durumu var ama her seferınde hazır kofte kızartalım dıodu. ben yemıyorum malum dıodum ama ben nazlanıyor oluyordum esımı de dolduruodu kendısının hıc bulanmamıs mıdesı ben ne desem "ısın var oglum senin -vah yazık ogluma" deyıp duruodu benım yanımda! yanında degılken kım bılır neler dıodu! cok kavga ettım valla esımle hep abartıosun dıo dıye cok agladım hep de kv suclarım! annemın 1 haftada 5kez sarma yaptıgını bılırım bana yetıcek kdr 2sıra bısı dukkanda sararak, kv de madem kusuosun yeme, kahvaltı yapma ozaman fln dıodu dusunun! neyse valla ben anlatsam sayfalara sıgmaz cnm onemsemıyorum ama benım acımdan ıyılık yapan ıyılık bulur kotuluk yapan da kotuluk. cok acımasız olabılırım, bugunlerın yarını da var
ben asla yapmam walla o kadar da diil, ben çalışıyorum diye geçip oturuyorum onlara gidince..Benim kayinvalide sehir disinda ama sık sık gideriz. Eltisinin gelinini ove ove bitiremez bana. Çalışıyor ama soyle çalışıyor ama boyle. Sanki ben çalışmıyorum ev işlerimi kendi yapiyormus gibi. Bende sessizim birsey diyemem. Senin yemekler daha guzel olur diye mutfaga sokuyor beni kendi içerde keyif yapiyor haftasonu gelmişiz size ama mutfaktan çıkamam. Ayy canım ayy cicim böyle böyle yaptırıyor. Yaşlı olsa lafim yokta daha 46 yaşında. Ben gidince tatil veriyor kendine. Ama artık bende buldum yolunu k.babamin yanında diyorum anne senin mantin guzel oluyor manti mi yapsak k.babanin yanında diyince mecbur kalıyor yapıyor artik. :))))
Allah ım gebelik takvimimde anneler artık hafta da 200-400 gram alır diyor umarım sadece şakadır
Kizlar drdan ciktim. Bacak boyu bir hafta geriden geliyor kizimin. 3. Down sendromu belirtisini de bulmus olduk. Allah yardimcim olsun. Dualarinizi bekliyorum.
Ayyy sorma ya hassas noktam sarmadırr çok severim o yüzden herkesinkini beğenmem... Bi de hızlı sararım öyle kimseyi çağırmam yardıma ama yaprağım yok tek bi yerden alıyorum oraya gideyim hafta içiÖyle bir anlattın ki,şindi eve gidip yapasım geldi yaniiiiii.
MaşaAllah ikinize de canım sağlıkla evinize geçin inşaAllahMerhabalar Masal kızımla ben geldik
Özlemişiz sayfamızı beya
Napıyonuz bakim şişkolar
Aa meslektaslarim ne kadar cokmus bu grupta.istanbuldayim ben sen nerede gorev yapıyosun?sorma izin konusu hiç iyi denk gelmedi bizim cok kucukken baslicaz goreveNe tesadüf ben de biyoloji öğretmeniyim sen nerde çalışıyorsun. Öğretmenler olarak bu Doğum izini konusunda çok şanssız bir dönem denk geldik hayırlısı artık yapacak bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?