Sanane de geç her koyun kendi bacağından asılır kime ne !ya benim kararım da tutmamaktan yana çünkü son ayı bebeğin kilo alma ayı o yüzden sonra tutarım dedim zaten işyerindekiler ve annemler de bu konuda böyle sakın tutma dio dün öyle teyzemler ve komşusu oturuoduk bana sordu komşusu bende tutmicam dedim o da beni hor görür gibi biizm gelin tuttu valla Allah onun rızkını verio zaten falan filan yaptı bende doktor kontrolüm var haftaya ptesi ona sorcam dedi hocaya sor doktor tutma der tabi dedi bende sizin hocanız var sorar söylersiniz dedim gitti sordu hemen geldi işte dediğim gibi tutsun kocaman çocuk düşük tehlikesi falan yok demiş bende gelişme ayı dedim ama dinletemedim vicdan yapamam bebeğim için doktor bana bi sakıncası yok dese de vicdanım kabul etmiorki tutmayadün 2-3 saat aç kaldım bebeğim oynamadı resmen yemek yiyince oynadı ben onu 15-20 saat aç bırakmaya hakkım yok ama işte elalem sinir bozuyo
Hımm bak onu göz kararı yapıyorum ama sanırım 3 bardak pirince falan koyuyorum çünkü hep fazla yapıp gerisini saklıyorum :)Kac bardak prince bir bardak su koyuyosun balim
Baban konusunda geri adım atma huysuz olabilirim ama bu eşimle benim aramda iyilikle uyarabilir ama hele de hamilelik Döneminde babam bile bana böyle bağıramaz destek olsunlar köstek değil eşine de söyle babamla biraz gereksiz atıştık dargınım şu ara diyekızlar bana bı akıl verın napacagımı bılemıyorum. gecen hafta eşimle tartıstık annemdeydım annnemde bunu babama anlatmış- ki ben onlara eşımle aramda olan seylerı anlatmama taraftarıyım cunku bız barısıyoruz ama onlar unutmuyor- bende bır gun sonra anneme gıttıgımde babam daha kapıda bana bagırıp cagırmaya basladı. yok kocanla nıye kavga edıyosun yok huysuzsun soylesın boylesın bende sınırlenıp eve gırmeden daha kendı evıme gıttım. tam bır hafta oldu. normalde ısten gec cıkıyorum ve yemek yapamıyorum dıye yemegı orda yıyorduk gıtmıyoruma artık.iş cıkısı yorgun argın eve gıdıp yemek yapıyorum . ablam dun babamı ara uzatma dıye vıcdan yapıncada demın dayanamadım aradım. ama bana gene aynı seyı yaptı ve telı kapatıp aglamaya basladım. bu durumu esıme anlatmadım. esımde neden gıtmıyoruz dıye sorup duuruyor. bı akıl verın lutfen. sız olsanız napardınız?
Ben isot ve sumak da koyuyorum ek olarak 3 bardak var yok pirincim 1 belki 1.5 bardak kaynar suyla pişirip demlendiriyorum 40-45 dk da pişiriyorumAa sen nar eksiside koyuyorsun ben hic koymadim bu zamana kadar limon damlatiyordum icine bir iki damla iste gerisi bendede ayni baharat cesnisi dedigin haric. Bende sogani kavururum yagda iyice princle bulgur karisik yapar iyice yikar dokerim tencereye salcasi sonra tuzu sekeri atarim az bide su eklerim o piser sonra nanesini dereotunu koyarim bazen cok guzel olur bazende bildigin cöpe gider emegim lapa tatsiz tuzsuz bisi olur suyu cok koyuyorum kavururken heralde
Bence Kalsın çok güzel görünüyo erkektede kızda da kullanılır 2. Çocuğu var daha bunun :)Eki Görüntüle 1839911 Eki Görüntüle 1839912 Bugün de eşlerimizden dert yanma günü olsun
Misafirlerim gittiler sağolsun ben yemekleri hazırlamıştım ama servis ve bulaşık kısmıyla kendileri ilgilendiler, eltim bebeğime bir yelek örmüş çok tatlı elbise gibi yakası bile var :))
Araba konusunda şanssızlıktan ölüyoruz
Aldığımız arabayı geri yolladıktan sonra cadillac trona almıştık. Kırmızı rengini beğenip almıştık ama dün krem rengi geldiellerinde kırmızı kalmamış onlar da krem yollamışlar bize eşimin içine sindi ama ben kararsızım renk konusunda kalsın mı krem sizce yoksa arayıp çirkeflik yapayım mı
Benim esim aci yiyemiyor bir damla bile koyamiyorumBen isot ve sumak da koyuyorum ek olarak 3 bardak var yok pirincim 1 belki 1.5 bardak kaynar suyla pişirip demlendiriyorum 40-45 dk da pişiriyorum
Ben krem renge bayıldım 2. Çocugun cinsiyeti ne olursa olsun kullanılır.Yerinde olsam ses çıkarmaz tadını çıkarırdımEki Görüntüle 1839911 Eki Görüntüle 1839912 Bugün de eşlerimizden dert yanma günü olsun
Misafirlerim gittiler sağolsun ben yemekleri hazırlamıştım ama servis ve bulaşık kısmıyla kendileri ilgilendiler, eltim bebeğime bir yelek örmüş çok tatlı elbise gibi yakası bile var :))
Aldığımız arabayı geri yolladıktan sonra cadillac trona almıştık. Kırmızı rengini beğenip almıştık ama dün krem rengi geldiellerinde kırmızı kalmamış onlar da krem yollamışlar bize eşimin içine sindi ama ben kararsızım renk konusunda kalsın mı krem sizce yoksa arayıp çirkeflik yapayım mı
Biz özellikle krem rengini aldık bunun. İkinci çocuğumuz erkek olursa diyeEki Görüntüle 1839911 Eki Görüntüle 1839912 Bugün de eşlerimizden dert yanma günü olsun
Benim esim aci yiyemiyor bir damla bile koyamiyorumsumagida cok severim aslinda sogan salatasina cok yakisir ama dolma icinde hic denemedim :) 3 bardaga 1 bardak filansa benim ki gibi yapiyorsun ama benimki lapa oluyor bazen dun sardim oyle guzel olmustu ki esim bayildi ondan once yapmistim ne tadi oldu ne tuzu cope doktum yencek gibi degildi mesela elimin ayari yok demekki
Bence Kalsın çok güzel görünüyo erkektede kızda da kullanılır 2. Çocuğu var daha bunun :)
Ben krem renge bayıldım 2. Çocugun cinsiyeti ne olursa olsun kullanılır.Yerinde olsam ses çıkarmaz tadını çıkarırdım
Biz özellikle krem rengini aldık bunun. İkinci çocuğumuz erkek olursa diye
Ben de krem rengine bayılıyorum cnm cok güzel kırmızıdan daha gösterişli görünüyor güle güle kullanınEki Görüntüle 1839911 Eki Görüntüle 1839912 Bugün de eşlerimizden dert yanma günü olsun
Oh oh siz böyle deyince benim de içime siniyorBen de krem rengine bayılıyorum cnm cok güzel kırmızıdan daha gösterişli görünüyor güle güle kullanın
Hani bunun pirinci kizCanım sumak çok yakışıyor sarmaya kesinlikle denemelisin.
Ben iç harcını pişirmeden yapıyorum neler koyduğumu yazayım mı benim sarmam da beğenilir genelde, et koymamama ramen etli zanneder yiyenler. Ama hiç içle yaprağı tutturamam
Orta boy bir tencere için sarmanın içine koyduğum malzemeler.
4 orta boy soğan
6-8 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı nane
Bir yemek kaşığı sumak
Bir yemek kaşığı dereotu
Yarım demet maydonoz
Üç beş yeşil soğan ( olmasa da olur)
Bir dolu yemek kaşığı iyisinden salça
İki su bardağı zeytinyağı
Damak tadına göre tuz.
Nefis oluyor :))
Hani bunun pirinci kizyesil sogana bayilirdim hamilelikte tiksindim suan sen yazinca bile midem kalkti biliyormusun el lezzetide onemli ya benim elimin lezzeti yok sanirsam senin var begenildigine gore ha yapragi cok guzel sararim goren bayilir ama ic harcini cogu zaman tutturamam iste birde maydanoz yerine dereotu koyuyorum hamilelikten oturu yoksa maydanoz cok yakisiyor cidden :) birde cigden hic yapmadim ici iyi pisiyor mu ? Pisirirken suyunu dahami cok koyuyorsunuz ben ustunu geciririm sadece siz cigden koyuyorsunuz ya biraz daha fazlami oluyor ihtiyaci var cunku suya
Gecen cope attigimda cigden yerken yaprak tuzlu geldi icine cok koymadim yani pisince yapraginda tuzu gitmis icindede zaten cok az tuz vardi tuzsuz oldu tadi hic guzel degildi bir tencere sarmistim 1saat ugrastim emek bosa gitti valla :) birde bebek arabasi krem renginin tek eksisi cabuk kirlenir hemen el degse izi kalir o tentelerinde baskada bir eksisi yok :) en guzeli siyah ben alcagim zaman siyah alicam her cocuga uygun hem kirlendiginde sil gec bellide etmez :)Aaa pirinç te mi konuyordu
Evet gayet güzel pişiyor. Ben az az koyuyorum suyunu bir bardak koyuyorum 15 dk sonra 1 bardak daha Sonra gerek olursa bir bardak daha ... Tadına baka baka pişiriyorum. En altını da muhakkak tutturuyorum bir sıra
Salça yağ güzel olursa bide bol soğan sarımsak lezzetli olmaması için sebep yok sen de güzel yapıyorsundur eminim güzel olmadı dediğin de tussuzdur, tussuz hiç tadı olmuyor cidden
Cok tutulan bir model yakından inceleme fırsatı bulmuştum hamileliğimin ilk Zaman'larında fiyat olarak yüksekti şimdi indirime girmiş nette hem hafif hem ödüllü bir ürün gönül rahatlığıyla kullanacağına eminim :)Oh oh siz böyle deyince benim de içime siniyorsağol canım
Üzerine döktüğün suya tuz atmıyo musun ki ?Gecen cope attigimda cigden yerken yaprak tuzlu geldi icine cok koymadim yani pisince yapraginda tuzu gitmis icindede zaten cok az tuz vardi tuzsuz oldu tadi hic guzel degildi bir tencere sarmistim 1saat ugrastim emek bosa gitti valla :) birde bebek arabasi krem renginin tek eksisi cabuk kirlenir hemen el degse izi kalir o tentelerinde baskada bir eksisi yok :) en guzeli siyah ben alcagim zaman siyah alicam her cocuga uygun hem kirlendiginde sil gec bellide etmez :)
yapragı akşamdan suya basıyorum tuzluysa ama mutlaka pişirirken yaprağın ya da dolmanın suyuna tuz atarımGecen cope attigimda cigden yerken yaprak tuzlu geldi icine cok koymadim yani pisince yapraginda tuzu gitmis icindede zaten cok az tuz vardi tuzsuz oldu tadi hic guzel degildi bir tencere sarmistim 1saat ugrastim emek bosa gitti valla :) birde bebek arabasi krem renginin tek eksisi cabuk kirlenir hemen el degse izi kalir o tentelerinde baskada bir eksisi yok :) en guzeli siyah ben alcagim zaman siyah alicam her cocuga uygun hem kirlendiginde sil gec bellide etmez :)
Eki Görüntüle 1839911 Eki Görüntüle 1839912 Bugün de eşlerimizden dert yanma günü olsun
Yok balim atmiyorum hic suyuna tuz icine yeterince tuz koydugumda gerek kalmiyor ki :) gecenkinin yapragi cok tuzluydu suya bastigim halde birde acelem vardi o zaman yemegim yoktu sarayim dedim ic harcini yaparken cok azcik tuz attim yani atiyorum 1 tatli kasigi atiyorsam cay kasigi attim tuzunu oda baya az olmus e yaprakta tuzsuzlasinca hopp çöpÜzerine döktüğün suya tuz atmıyo musun ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?