Ayy cok sanslisin canim ya biz kimbilir ne zMan dogurucaz insallah hayirlisiyla kucagina alirsin :)Kizlar merhaba..
Dr .dan döndük simdi.. kuzucummm kizimmm 25 temmuzda geliyormusss...
Dr. La sinav mevzusunu tekrar konustuk tekrar hesaplama yaptik.. ince bi pazarliktan sonra 38+3 de kizimi dogurabilirizz dedikkk... insallah hayirkisi ile gelsinn ameliyat tarihi ayarlandi randevusu alindi... boylece sinavdan 5 gun once doğurmuş oluyorum kizimi.. sinava girmem icin yeterli bi sure okacak diye düşünüyorum
Hem 38+3 de erken olmuyor dogum icin gayet yygun bi zaman oyle degil mi kizlar????
Aynen balim roxy icin cok iyi diyorlar. Ben yumusatici almadim kokuya alarjisi olursa filan diye. Onlari dusunuyorum simdiden :) bizde alarjik cocuk cok var yigenim mesela onu baz alarak islem yapiyorum :)Bende dalinin sivisini ve roxy i aldim canjm.. birde dalinin yumusaticisini aldim.. gercekten cok hos kokuyor bebek gibi.. ama cikartmayabiliomus lekeleri o yuzden roxy i önerdi komsularim bana da..
Ben roxy ile yıkadım hem yumuşak oldu hem de mis gibi kokuyor. Tam olarak temizlendi kalıntı olmadı. Ekstra yumuşatıcı da kullanmadım.sanırım toz olanlar roxy ve hacı şakir var. cnm sen hangisini aldın acaba?
Canim bende kendimi cok agir hissediyorum sicaklardan, kilolardan, bebislerden vs. İyice hantallastik..Merhaba kızlar,
İşler konusunda kendinizi yormamaya dikkat edin, ben ne zaman kendimi çok yordum o zaman kızım korkuttu beni. Yavaş yavaş yapın yapmak istediklerinizi. Sıcaklar da malum, çok yorulmayın.
Ben bebeğimin kıyafetlerine belli bir süre yumuşatıcı kullanmayı düşünmüyorum. Sabun tozu kullandım yıkadığımda, hacı şakirdi galiba. Ütülemedim ama henüz, sıcaklar gözümü korkutuyor.
Kilo konusunu da çok dert etmeyin kızlar, bizim dr mesela kilosuyla boyuna bakıp iyi uyumlu, gelişimi güzel falan şeklinde yorum yapıyor. Her çocuğun kilosu bir olmaz ki.. kimimizin ki toplu bebek olacak kimimizinki minyon..
bu aralar canım ne isterse bir şekilde gönderiyor Allah, çok mutlu oluyorum,geçen mesela tam içimden mangal geçirmiştim iftar vakti burnuma gelen kokuların cazibesiyle, bir baktım bizimkiler plan yapmışlar, dün mangal partisi yaptık. :)
5 günlük bir bebek gördüm bugün, bir akrabamızın, 3,5 kiloydu ama miniminnacık. Çok garip duygular hissettim. Bizde doğuracağız kızlar inşaAllah, az kaldııııı
Bunlar dışında bende epey ağırlaştım artık. Bacaklarım sanki artık zorlanıyor beni taşırken halbuki 7 kilo falan aldım...
az once eşim muz kuru yemiş kuuru incir filn aldı. C.tesi kontrol var ozamna kadar biraz daha dikkat ediyim de blki toparlanır.Anladım cnmmm, 33 haftaya göre baz alabilir o zaman doktor. Amannn kolayı var, geliştirici iğne vurdurursun,sonrada 1 hafta sonra alırlar bebeği sıkma canını.
Eğer gelişim geriliği kesinleşirse,plesentayla ilgili sıkıntı olduğunu düşünüyorlar,bu yüzden bebeğin alınması daha doğru karar oluyor. Biraz bekle bakalım.Strese sokma ama kendini,allahım yanında olsun. Bu zamanda herşeyin çaresi var.
İyi akşamlar güzel anneler ben yarın 34haftalık oluyorum ve sadece 2 kilo aldım oda zaten bebeğim 2kgsizce az kilo almanın bi zararı var mıdır erken doğum gibi?
Kendi doktoruna bu durumdan bahsedersen eminim seni uygun bölüme yönlendirecektir .. Büyük tuvalete çok sık çıkman acaba yediklerinle mi ilgiliKizlar birsey sorucam ben..
Bu aralar cok sik buyuk tuvalete cikiyorum normalde kabizlik yasardim haftada bir 3 gunde bir zorla filan ama bu aralarkinin rengi kirmizimsi gibi.. Kanamali ishal diye okudum ama ishal gibide değilim..
Anlamadim doktora sorsam mi yoksa boyle yasayan var mi ?¿
Doktora cuma sorsam kadin dogumcu anlar mi yoksa hangi bolume gitmem gerekiyor ?¿
Agrim sizim yok yemekten sonra arada mide bulantim oluyor o kadar..
Masallah bebegineekasilma baski bende de oluyor hatta cogumuzda oluyor olabilir artk, bugun tam 34 bitti 35 e girdin hayirlisiylaa.. Bormaldir diye dusunuyorm ama cuma kontrolum danisacagim doktoeuma.. Peki sana istirahati doktor mu onerdi?? Yani bu kasilmalar baskiyi danisabildin mi merak ettmm??
Insallah hepimiz de saglikla doguralmmbu arada evet benm bebegim 29. Haftadan beri dogum pozisyonundaa..
Bebisler gelmek için hazırlık yapıyorlar yavaştan..çoğu bebek döndü sanırım umarım doğuma yakın hepsi doğum pozisyonunda olurlar..
Kizlar birsey sorucam ben..
Bu aralar cok sik buyuk tuvalete cikiyorum normalde kabizlik yasardim haftada bir 3 gunde bir zorla filan ama bu aralarkinin rengi kirmizimsi gibi.. Kanamali ishal diye okudum ama ishal gibide değilim..
Anlamadim doktora sorsam mi yoksa boyle yasayan var mi ?¿
Doktora cuma sorsam kadin dogumcu anlar mi yoksa hangi bolume gitmem gerekiyor ?¿
Agrim sizim yok yemekten sonra arada mide bulantim oluyor o kadar..
Az kilo almamın bir sakıncası yok Bebek sağlıklı olduktan sonra gerisi önemli değil erken doğuma neden olmazİyi akşamlar güzel anneler ben yarın 34haftalık oluyorum ve sadece 2 kilo aldım oda zaten bebeğim 2kgsizce az kilo almanın bi zararı var mıdır erken doğum gibi?
yok canim erken degil..insallah saglikla bebegine kavusur sinavini da kolaylikla atlatirsin canim..Kizlar merhaba..
Dr .dan döndük simdi.. kuzucummm kizimmm 25 temmuzda geliyormusss...
Dr. La sinav mevzusunu tekrar konustuk tekrar hesaplama yaptik.. ince bi pazarliktan sonra 38+3 de kizimi dogurabilirizz dedikkk... insallah hayirkisi ile gelsinn ameliyat tarihi ayarlandi randevusu alindi... boylece sinavdan 5 gun once doğurmuş oluyorum kizimi.. sinava girmem icin yeterli bi sure okacak diye düşünüyorum
Hem 38+3 de erken olmuyor dogum icin gayet yygun bi zaman oyle degil mi kizlar????
Her zamanki yediklerimi yiyorum canim degisik birsey yemedim sadece suyu biraz fazla icmis olabilirim oda normal yani..Kendi doktoruna bu durumdan bahsedersen eminim seni uygun bölüme yönlendirecektir .. Büyük tuvalete çok sık çıkman acaba yediklerinle mi ilgili
Cuma randevum var zaten canim doktoruma danisayim da gecmesse bir bakayim..Bu tarz seyler sakaya gelecek seyler degil. Ben acilen gitmeni tavsiye ederim.
gecmis olsun Allah sifa versin
cnm yigeni yok şuanda abisigil bu ay tüp bebek deneyecek bizim bebiş kız ama eşim baya bi inanmamıştı kız olduguna ve hep erkekmiş gibi seslenioducnm senin sorun gerçekten gereksiz ama burada aklımı kurcalayan şey senin bebiş kız eşinin yeğeni erkek ise bak burda da bir sıkıntı olabilir. yani erkek kız ayrımı gibi...
İster istemez insan kendi bebişi için babaların daha istekli olmalarını bekliyor..alınmakta bi nebze haklısın, Allah eşinin abisigile de bebislerini sağ salim kucaklarina almayı nasip etsin..kayinvalidemin kızı yok, kız çocuklarına bakıcılık yaptı, eşimde kızları bi ayrı sever. İçlerinden kız bebiş geçiriyorlardi hep. Rabbim erkek nasip etti, çok sevindim hiç ayrım yapmam o konuda. Ultrasonda da herseyimiz belliydiEşimin kız istediğini bildiğim için ilk zamanlarda sevinmedigini düşünüyordum, alınganlık yapıyordum ama gönlümü aldı sonra, ikimiz de alıştık..esin de bebişi kucağına alınca eminim bütün duyguları daha yoğun yaşar..
Canimm hic oyle dedigine bakma sen.. o aslinda aklindan geceni söylüyor gönlünden geceni degil.. bizde tup bebekle elde ettik hamilelegimizi ama nenolursa olsun bebek bebektir.. muhtemelen soruna yanit vermis olmak icin bi cvp vermis esin.. birde kardesinin de cocugu olmasini istiyordur illaki ona istinaden dilinde cikivermistir onlar.. sen hic sikma canini.. bebis gelsin bakalim onu da görürüz))
Bence senin böyle bir şey sorman kıyaslama yapman pek doğru olmamış Canım her ikisinin yeri ayrı tabiki baba olacağı için seviniyordur ama abisinin çocuğu olmadığı için de üzülüyor haliyle. Abisi çocuk sahibi olamazken kendisinin baba olacağı için çok sevinmesini haksızlık olarak görüyor olabilir bence hassas bir konu eşin ne kadar mutlu olsa da abisi için bi tarafı hep buruk olacaktır
Bence sorun mantikli gelmedi.bu soruyu sorduyssn cevabina da kirilmaman gerek.gereksiz yere uzmeyin birbirimizi.keşke boyle bir soru yöneltmeseydin eşine .baba olmak tabiki mutlu eder.AMa zorlukla evlat sahibi olacak abisine sevinmesi de ne güzel bisey .bence hic üzülme sevin canim.bunda kurulacak bisey görmüyorum ben.
Canlarım sagolun cevaplarınız için zaten sabahki kadar kötü düşünmüyorum söylediklerinizde haklısınız ben çok büyüttüm yine hep bu hormonlaaar yaa ben böyle değildim yaşarken oldum :) ama yine de sormak istiyorum tatlı dille ne maksatla öyle dediğini baklım sizin düşündüğünüzü düşünüp mü söyledi öyle bişeyiCanim şöyle dusunmus olabilir erkek kafasi sonucta tahmin yuruterek konusuyorum
Baba olma ihtimali defalarca var ama amca olma ihtimali cok dusuk. Abisi icin bir mutluluk kendi icin iki mutluluk olur. Tabiki evlat parçadir sonucta ama cok uzun senelerdir onlarin uzuntuleriyle kendi hevesini kursaginda birakmis olabilir.
Bu sadece benim tahminim.
Hani elde olan daha az kiymetli, ama ele zor gelen daha cok kiymetli olayi..
Anlatabilmisimdir umarim :)
Kirilmaya bende kirilirdimda soylemesinin mantiginin bu oldugunu dusunuyorum :)
normal bence korkma benimkide bazen inanılmaz hareket ediyor ve Can'ımı çok yakıyor .. Artık hareketleri bayağı güçlü bazen o minik tekmeler çok rahatsız edebiliyorSlm kizlar bugun cok huzursuzum 34haftalik hamileyim kizim bugun coooook hareketli otururken gobek deligimin etrafinda yattigimda da kasiklarimda o kadar cok hareket ediyo ki saatlerdir .. canim aciyo artik ve korkmaya basladim persembe randevum var bu durum normal mi yoksa acile gitmeli miyim
Daha hic nst ye de baglanmadim acaba diyorum cikmak mi istiyo cunku hareketleri yattigimda cok asagida hissediyorum karnim surekli dalgalaniyo kasiklarimda baloncuklar patliyo sankiN
normal bence korkma benimkide bazen inanılmaz hareket ediyor ve Can'ımı çok yakıyor .. Artık hareketleri bayağı güçlü bazen o minik tekmeler çok rahatsız edebiliyor
Allah kolaylik versin hepimize. Malum dogum yaklastigi icin herkeste ayni durum söz konusudur muhtemelen.
Yalniz bende söyle oldu. Yogun tempo seyahat+ ucak seyahati derken yoruldugumu fark etmeden yorulmusum. eve geldigimde epey bi agrim oldu. Zaten o zaman da cok yoruldugum zamanlarda karnimda sertlesme oluyordu ama dinlenince geciyordu. Sonra evime varip kendimle basbasa kalinca benimin agrisi da ilave oldu, derken asagi kisimda kismi bir baski ...vs... Doktorum kendimi cok yormamami vs söyledi. Kadin dogumcu bir arkadasim da kendi basina gelen olay örnek vererek, bel agrisinin ciddiye alinmasi gereken bi sinyal olabilecegini, kendisinde de öyle oldugunu ve cocugun beklenenden 3.3,5 hafta önce geldigini söyleyerek muhakkak yatmami söyledi. yaklasik 1,5-2 hafta yattim. Tabi bu arada idrarda da az bir miktar da olsa protein tespit edildi. hepsi birlesince stressten uzak, dinleme odakli bir yasam tercih etmem gerekti. Simdi simdi iyiyim cok sükür;dinlenemek iyi geldi yani. yalniz su son zamanlarda sagdan sola dönerken, yattigim yerden kalkarken karnim kasiliyor. bu neyin nesi bilmiyorum ama sanki böyle cok spor yaprsin da karnin gerilir ya, kismen de acir onun gibi. bakalim yarin konrtolüm var bi konusacagim doktorumla. yazmaya calisirim insallah.
haydi hayirlisi bismillah diyelim o halde:) bakalim ilk kim doguracak? bu arada benim de döndü bebek bakalim insallah bir daha yön degistirmez...
Bu tarz seyler sakaya gelecek seyler degil. Ben acilen gitmeni tavsiye ederim.
gecmis olsun Allah sifa versin
Daha hic nst ye de baglanmadim acaba diyorum cikmak mi istiyo cunku hareketleri yattigimda cok asagida hissediyorum karnim surekli dalgalaniyo kasiklarimda baloncuklar patliyo sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?