2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Arkadaşlar selamlar, burada bebişi sünnet olan bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim yavrum da perşembe günü olacak. Nelere dikkat edilmeli meler yapmalıyım? Mesela lokal anestezi nasıl oluyor? Bebek çok ağlıyor mu? Bir numara büyük bez mi takmak gerekir? Tecrübelerini paylaşır ise çok sevinirim...
Selam canım bizim 38 günlükken oldu. Lokalde pipiyi uyuşturuyorlar sadece. İlk gün iki çiş sırasında ağladı yaktı sanırım biraz. Onun dışında hiiiiç ağlamadı çok şükür zaten ilk gün bolca uyudu. Ben eve gelir gelmez 6 numara bez bağladım arkadaşım vermişti ve bezin pipiye gelen kısmına eczaneden vazelin almıştım onu sürdüm pipiye yapışmasın bez diye gerçi dr krem vericek pipiye sürmen için ama ben yine de sünnet yaptıran bi arkadaştan bildiğim için vazelin de sürdüm bezine bu arada eczaneye ne için kullanacağını söylersen hazır kutu vazelin değil direkt kendi hazırladıkları bi vazelin var onu veriyorlar katkısız. İlk çişini yaparken ağladı hemen bezini açtım başladım üflemeye bir süre kucağımda açık tuttum bezini bez altındaydı ama kapatmamıştım üfledikçe kesildi ağlaması ha bu arada kucağıma kakasını da yaptı :KK70:ikinci çişini de bez açıkken yaptı yine üfleme operasyonu yaptık:) sonrasında bağladım bezini uyudu. Ondan sonra çok sıkıntısı olmadı. 3. Gün iyileşti zaten. Şimdiden geçmiş olsun size de. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğin birşey varsa yanıtlarım canım

Selam canım bizim 38 günlükken oldu. Lokalde pipiyi uyuşturuyorlar sadece. İlk gün iki çiş sırasında ağladı yaktı sanırım biraz. Onun dışında hiiiiç ağlamadı çok şükür zaten ilk gün bolca uyudu. Ben eve gelir gelmez 6 numara bez bağladım arkadaşım vermişti ve bezin pipiye gelen kısmına eczaneden vazelin almıştım onu sürdüm pipiye yapışmasın bez diye gerçi dr krem vericek pipiye sürmen için ama ben yine de sünnet yaptıran bi arkadaştan bildiğim için vazelin de sürdüm bezine bu arada eczaneye ne için kullanacağını söylersen hazır kutu vazelin değil direkt kendi hazırladıkları bi vazelin var onu veriyorlar katkısız. İlk çişini yaparken ağladı hemen bezini açtım başladım üflemeye bir süre kucağımda açık tuttum bezini bez altındaydı ama kapatmamıştım üfledikçe kesildi ağlaması ha bu arada kucağıma kakasını da yaptı :KK70:ikinci çişini de bez açıkken yaptı yine üfleme operasyonu yaptık:) sonrasında bağladım bezini uyudu. Ondan sonra çok sıkıntısı olmadı. 3. Gün iyileşti zaten. Şimdiden geçmiş olsun size de. Aklıma gelenler bunlar sormak istediğin birşey varsa yanıtlarım canım

Canım çok teşekkürler hemen cevaplamışsın :KK15:
Peki lokal anestezi iğne ile mi yapılıyor?
6 numara bez büyük değil mi çişi kakası taşmıyor mu içinden? Ben 3 numara mı alayım derken şimdi arada kaldım...
Vazelini yarın sorayım ben de canım eczaneye, haklısın normal vazelinde paraben mevcut bolca, kullanmak olmaz hele de açık yara varken tam temas ettiği yerde...

nymeria-burcu nymeria-burcu hayalimsin1 hayalimsin1 A azarantina kızlar hepinizin bebişlerine geçmiş olsun :(:(:( hayalimsin canım Nevşin mi ateşlendi şimdi nasıl? Burcu evet canım yaaa millete ayıp olmasın diye bişe denmiyor deme sakın alerjik benim çocuğum de Geç kimse ellemesin öpmesin daha çok küçükler ben öyle diyom valla alerjik benim oğlum deyip geçiyom :) azarantina tatlım sen de suçlama sakın kendini toparlar yavrun da Allah'ın izniyle Rabbim beterinden korusun

Kızlar çok kötüyüm acildeyim. Annemşere gelfik 1 hfya kalmaya ev kalabalıktı üstüne uykusuzluk d vit.yerine adacayı, acı elms yağı verdim. Ağlamaktan helak oldum. Bugün bide 2.ay asısı oldu garibim emzirmekte yasak dediler damar yolu açılınca gözüme bakarsk öyle bşr ağladıki hemşireler zaptedemedi. 24 saat gözetimde olcaz lütfen dua edin kızıma bişey olmasın

Canım çok çok geçmiş olsun. Yavru kuş iyileşir hemen inşallah. Dualarımdasınız...

6 numara bez büyük değil mi çişi kakası taşmıyor mu içinden? Ben 3 numara mı alayım derken şimdi arada kaldım...
Vazelini yarın sorayım ben de canım eczaneye, haklısın normal vazelinde paraben mevcut bolca, kullanmak olmaz hele de açık yara varken tam temas ettiği yerde...
mrb canm. Bizde 2,5 aylıkken yaptık. İğneyle uyuşturup yaptı cerrah.iğnede ağladı sadece sonrasını hiç bilmiodu. Eve geldik o gun yapıcağın bişi yok çunku sargılı oluyo, yani bzimoleydi. 2. Gun yarımsaat ılık suda tutup sargıyı açın ve ondan sonra her bez değiştirişinde tenturdiot vur dedi. Sargıyı açma kısmı biraz zorladı onun dışında çok rahattı canım. Hiç gozunu korkutma. Haa bide ilk gun 4 defa yarım yarım, 2. Gunde 2 defa yarım yarım fitil vurdum. Çok iyi geldi. Şuan iyiki yapmışım kurtulmuşum diyorum.

Aslında baya büyüktü evet :) arkadaşımın elinde o vardı diye oldu biraz da önceden tedarikli değildim ama 3 değil de 4 falan aş yine de bence zaten bi ilk gün lazım olur ertesi gün normal bezini takarsın. 6 olmasına rağmen taşma falan olmadı zaten sıkça açıp baktım ondan belki de. Bu arada altını açık tuttum kucağımda üfledim falan dedim ya enfeksiyon kapmasın bi de aman ha öyle sürekli açık değildi sadece ağladığında anladım ki çiş yapıyor ve acıyor o sırada açtım. Evet lokal anestezi iğneyle hatta bizimkinin bezini bi açtım minik bi nazar boncuğu yapışıktı iğne yerinde :) hani kan almadan sonra yuvarlak bant yapıştırırlar ya onun gibi nazar boncuğu şeklinde yapıştırmışlar :):):) tam pipisinin üstünde kasık kısmındaydı iğne yeri

A azarantina ayy canım yanlış okumadım demi :57: benmde hep ençok korktuğum şey. Sırf bu yuzden damlasının yanına hiçbişy bırakmıorum. Ama olması gerekomuş demkki. Allh yardımcın olsun.

Cek kiz valla uyuyunca oturup izliyip guluyorum cektiklerime :KK70: buyuyunce kendide izler usb bellege atiyorum hemen doluyo benim bellek cunku afedersin b.kunu cikartiyorum bazende :KK70: :KK70:

Aynen canim mesela siz bilincli bakiyo guluyo diyosunuz ona bile yavas yavas basladi yuzume bakip konusmalarima gulmeye. Gec mi kaldi bilmiyorumda siz derken ben diyodum bu ne la benimki niye yapmiyo diye 1gunun bile farki var suan :)

Muhakkak ki canm, bazen bi gunde ogreniyo yeni bi sey yapiyo cokkk heyecanli su an gunler cokkk kiyemtli yeni hamleler icin. :)) hepsini demogrenceer gec dgil ammesi yavas yavas... Bizimkisi ruyasinda kikirdadi iki kere simdi uyanikken kikirdasin delirtsin iyice bizi diye bekliyormmm :KK200::nazar:

mrb canm. Bizde 2,5 aylıkken yaptık. İğneyle uyuşturup yaptı cerrah.iğnede ağladı sadece sonrasını hiç bilmiodu. Eve geldik o gun yapıcağın bişi yok çunku sargılı oluyo, yani bzimoleydi. 2. Gun yarımsaat ılık suda tutup sargıyı açın ve ondan sonra her bez değiştirişinde tenturdiot vur dedi. Sargıyı açma kısmı biraz zorladı onun dışında çok rahattı canım. Hiç gozunu korkutma. Haa bide ilk gun 4 defa yarım yarım, 2. Gunde 2 defa yarım yarım fitil vurdum. Çok iyi geldi. Şuan iyiki yapmışım kurtulmuşum diyorum.
Aa bizde sargı falan yoktu? Bu arada siz yanındaydınız sanırım. Bizimkini ameliyathanede olduğundan almadılar yanına. Sütümü sağıp biberonla istediler hatta fotoğraf verdiler onlar işlem yaparken oğluşum besleniyordu bi yandan sanırım iğne yaparken falan da öyle oyalamışlar bu arada evet ben de iki defa fitil verdim fitilin 3te birini kesip verdik

Aa bizde sargı falan yoktu? Bu arada siz yanındaydınız sanırım. Bizimkini ameliyathanede olduğundan almadılar yanına. Sütümü sağıp biberonla istediler hatta fotoğraf verdiler onlar işlem yaparken oğluşum besleniyordu bi yandan sanırım iğne yaparken falan da öyle oyalamışlar bu arada evet ben de iki defa fitil verdim fitilin 3te birini kesip verdik
evet canm biz yanındaydık. İğnede baya ağladı on dk beklediler uyuşunca masaya aldılar. Masada da agucuklar saçıodu oğlum,:-) . Hepsi çok sevdi oğlumu.. Bitirdiler bn bezini bağladımgiydrdim. Odaya çıktık emzirdim. Yarımsaat tuttular kanama riskine karşı sonra eve gittik. Sargı olayını bi arkadaş daha soyledi , onlarada yapmamışlar. Bizimcerrah herkese yaptı ama. Neden bilmiyorum. Zaten sunnetten çok o sargıyı sokmek mahfedio çocuğu

evet canm biz yanındaydık. İğnede baya ağladı on dk beklediler uyuşunca masaya aldılar. Masada da agucuklar saçıodu oğlum,:-) . Hepsi çok sevdi oğlumu.. Bitirdiler bn bezini bağladımgiydrdim. Odaya çıktık emzirdim. Yarımsaat tuttular kanama riskine karşı sonra eve gittik. Sargı olayını bi arkadaş daha soyledi , onlarada yapmamışlar. Bizimcerrah herkese yaptı ama. Neden bilmiyorum. Zaten sunnetten çok o sargıyı sokmek mahfedio çocuğu

Bu arada hakkaten iyi ki yaptırmışız valla arkadaşımınki 6 aylık oldu hem genel anestezi verdiler hem de sünnet sonrası zorlu geçti hep eliyle pipisine vurup duruyordu sürekli ağlıyordu sonunda iltihap ta kaptı çok uğraştılar doktor da demiş hırpalanmış sünnet yeri diye. Annesi de maf oldu keşke daha küçükken yaptırsaymışız diye

Bu arada hakkaten iyi ki yaptırmışız valla arkadaşımınki 6 aylık oldu hem genel anestezi verdiler hem de sünnet sonrası zorlu geçti hep eliyle pipisine vurup duruyordu sürekli ağlıyordu sonunda iltihap ta kaptı çok uğraştılar doktor da demiş hırpalanmış sünnet yeri diye. Annesi de maf oldu keşke daha küçükken yaptırsaymışız diye
gerçkten oyle. Benm yipenlerimin biri 2 biri 5 yaşında oldu mahfoldular. Yiiğenim : keşke beni kız doğursaydınızzzz diye bağırıodu :D oteki yiğenimde idrara çıkınca resmen titreue titreye bağırıyodu.o hallerini asla unutmam. O yuzden bizimki hiçsunnet olmamış kadar rahat geçti bin şukur.

Cek kiz valla uyuyunca oturup izliyip guluyorum cektiklerime :KK70: buyuyunce kendide izler usb bellege atiyorum hemen doluyo benim bellek cunku afedersin b.kunu cikartiyorum bazende :KK70: :KK70:

Aynen canim mesela siz bilincli bakiyo guluyo diyosunuz ona bile yavas yavas basladi yuzume bakip konusmalarima gulmeye. Gec mi kaldi bilmiyorumda siz derken ben diyodum bu ne la benimki niye yapmiyo diye 1gunun bile farki var suan :)

Canım geçen instagramda görmüştüm "bir kadının telefon hafızası 16 gb boş alan 500 mb ise o kadın kesin annedir" yazıyordu :KK70::KK70::KK70:ben de sürekli bilgisayara aktarıp duruyorum telefon kasıyo bi süre sonra ama aktarırken de hep ama bu kalsın telefonumda hmm bu da kalsın ay bu sa dursun şurda modundayım

Nevşin canım
Şurubun üstünde 10kg dan itibaren başlıyor nekadar verileceği. dedim 10kg için 5ml yazıyordu
Nevşin 6buçuksa 3ml verdim
Zaten doktorda 3ml olacak dedi
Gece çok korktum ya
Ben anca girebildim hep aklımdaydın kuzum kusura bakma, totom yeni yer gördü. Kız durmadı bugün uykusuzluktan ölüyorum sarhoş gibiyim, belki yazmış olabilirim gün içinde sana hatırlamıyorum bile... Kuzu inşallah iyidir çok öptüm canım

Geldi kontrol etti enazından içim rahat etti.
Ateşi şuruptan sonra indi biraz.
Ateş böyle yükseldiğinde bebeğin anneyle hala iletişim kurması gülmesi agu bugu konuşması,oynaması önemliymiş eğer bunların tersi ateşle beraber halsizlik, konuşmaması,göz kapaklarının yorgun düşmesi vesaire vesaire olursa Ozaman endişelenmeliymiş.
Neyseki nevşin hala gülüyordu, hemde sesli sesli doktor kontrol ederken. Kulakların içine, ağzın içini felan hep kontrol etti şükür bişi yok.
Evde hasta biri varmı ? Yok
Dışarı çıktıkmı? Son 3 gün yok hep evde
Öksürük varmı ? Yok
Muhakkak biryerlerden birinden kapmıştır mikrobu dedi
Yada üşütmüştür
Nerden kaptık anlamadım ki
Ben aşıdan sanmıştım ahh kuzum benim

Kizlar ya zeynep cok asiri sicriyo uykudayken aslinda gece derin uykudayken yapmio sanki ama gündüz uykularinda cok sicrio bazen arka arkaya korkuyo mu yoksa baska bi problem mi var bilemedim bebeginde boyle sorun olanlar var mi
Bende vardı bazen oluyor bazen olmuyor kuzum doktora gidince soracağım

Oyy soguk demekkk o kadarr... Biz hala tisortlerleyiz yaa malum antalya :dondurma:
Kiz zaten 3. Aydan sonra pek onerilmiyo kundak bildigim kadariylaa..

Amin canm hic birimiz yasamayalim insallahh insanin ici dayanmiyorr...
Nasilsin iyi misinn?? Oglenler nasilll :eğlence:

Biz de haftaya 3 bitiyor canm. Sen biraz gec dogurdn yaa :KK70: doyamadin hamislige hanii :KK70:
Bizimki de bu ara baya huysuz ya acaba bu atak denilen durumlar miiii :KK23:
Antalyada nerdesin canım, martda teftişe gittik antalyaya yerleşmeyi düşünmüştük, istanbuldan yoruldum ben

Muhakkak ki canm, bazen bi gunde ogreniyo yeni bi sey yapiyo cokkk heyecanli su an gunler cokkk kiyemtli yeni hamleler icin. :)) hepsini demogrenceer gec dgil ammesi yavas yavas... Bizimkisi ruyasinda kikirdadi iki kere simdi uyanikken kikirdasin delirtsin iyice bizi diye bekliyormmm :KK200::nazar:
Aynen canim Rabbimin mucizeleri yaa valla sukurler Olsun.
Canım geçen instagramda görmüştüm "bir kadının telefon hafızası 16 gb boş alan 500 mb ise o kadın kesin annedir" yazıyordu :KK70::KK70::KK70:ben de sürekli bilgisayara aktarıp duruyorum telefon kasıyo bi süre sonra ama aktarırken de hep ama bu kalsın telefonumda hmm bu da kalsın ay bu sa dursun şurda modundayım
Iste o biziz biz anneyiz :D
Kurban olurum verene yaa.. Masallah evlatlarimiza :)

Back
X