- 27 Temmuz 2014
- 1.071
- 624
- 133
Ben bugün rotayı yaptım verem 20 ekimde olmuştu şimdi durum şu normalde cansız aşılar aynı gün yada arada isyediğin kadar gün bırak yapılıyor fakat canlı aşılar ya aynı gün olmalı yada aradı 4 hf dan az olmamalı ama biz genelgeye göre yapıyoruz ona göre de aynı yoldan yapılancanlı aşılar için geçerli yani bcg yani verem kkk su çiçeği kızamık iğne yoluyla yapılancanlı aşı opa ve rota ağız yoluyla yapılancanlı aşı .biliyorum ama yinede özelde doktorlar nadıl yapıyo içim rahatladın diye merak ettim ama yaptım beklemedim 4 hf çünkü yapılma şekli başka.yinededoktoruna sorunca beni etikeyleyip cevabı banafa söylermisin bu arada bensağlık ocağında hemşireyim ama ben rota yapmıyorum yani dışardan gelen hiçbir aşıyı yapmıyorumnedeni şu o aşıları eczane yada kişi nasıl muhafaza etti bilmiyot0rum aşılar 2,8 derece arasında tutulmalı uyulmazsa sorumluluk almamak içinBunu bende merak ediyorum. Çünkü verem aşısı yarın olacak 1 hafta sonra da rota. Sağlık ocağı hemşiresi olur dedi ama ben çocuk doktoruna da danışmak istiyorum. Bence çok yakın olacak ikisinin arasında.