- 6 Kasım 2013
- 644
- 476
- 103
Arkadaşlar selamlar, burada bebişi sünnet olan bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim yavrum da perşembe günü olacak. Nelere dikkat edilmeli meler yapmalıyım? Mesela lokal anestezi nasıl oluyor? Bebek çok ağlıyor mu? Bir numara büyük bez mi takmak gerekir? Tecrübelerini paylaşır ise çok sevinirim...
Lokal anestezi de sadece o bölgeye iğne yapıyor uyuşturuyor. Bizimki iğne yaparken ağlamıştı. 10 dakika beklediler sonra sünneti yaptılar. Sünneti yaparken ağlamadı. Ama sünnetten sonra bir çığlığı bastı. O gün 4 saat ara ile calpol verdim. Karton bardağı kestim dip kısmı ve biraz kenarı kaldı. Onu da bezinin içine koydum. 2 gün öyle yaptım. Bir de 3-4 gün her alt açmasında 2-3 damla tentürdiyot damlattım.
Bir de bebekler 40 günden önce acı ağrı hissetmezmiş. Onun da etkisi ile kolay geçti.
Ben 7 günde bir yıkıyorum çok mu yapmışım ne diyosunuz kızlar ?
7 gün çok sanki. 5 günden sonra ben duramıyorum. Haftada 2 kere yıkıyorum ben. Aslında bir ısıtıcı almak istiyorum. Banyo yaptıracağım Zaman açayım sıcacık olsun. Şimdi üşüyecek diye çok keyifle yaptıramıyorum banyosunu.