2016 DA HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR

Doktor kontrolüne hamilelikten ne kadar önce gitmek gerekir? Bir de gidince doktora ne demeli? Bir kaç arkadaşım gitmişti hamilelik öncesi kontrol amaçlı geldik demişler doktor hiç sallamamış falan ne gerek vardı gibisinden davranmış. Maalesef küçük bir şehir iyi bir doktor bulmak zor. Ben şunu şunu istiyorum diye açıkca belirtmeliyim bu nedenle sordum.

Ben 4-5 ay sonra dusunuyordum bilgi almak icin gittim. Muayene etti bazi testler istedi ve dogum kontrol hapini birakip 3-4 ay kadar beklememi soyledi yani aslinda benim icin en uygun zamandi. Bu surecte testlerimi de yaptiracagim gerekli kontrolleri de.
En az 3 ay onceden gitmek gerekir. Genel muayene, kan ve idrar tahlilleri sonrasinda da en az 3 ay onceden folik asit kullanmaniz bebek icin cok faydali.
Siz sadece bebek sahibi olmak istediginizi muayene icin geldiginizi soyleyin en azindan kist vs.bir sorun var mi onu gorur ultrasonda. Smear yaptirmaniz gerekir zaten her sene. Onun disinda tahlil isterse onlari yaptirirsiniz.

Bu durumda benim bu ara gitmem gerekiyor sanırım :) Aralıktan sonra düşünüyorum hayırlısı bakalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bu durumda benim bu ara gitmem gerekiyor sanırım :) Aralıktan sonra düşünüyorum hayırlısı bakalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Rica ederiim. 2016 basindan itibarense kesinlikle gidin vakit kaybetmeden. Hem muayene olursunuz iciniz rahatlar, hem gerekli tahlil varsa yaptirirsiniz hemde bebis icin folik asite baslarsiniz en kisa zamanda :)
Guzel sonuclarinizi bekliyoruz :)

Canım benim o zaman iş değişir. Ne kadar pahalı bir işlemmiş. İnşallah gönlüne göre olur canım. Sende çıkan sonucun anlamı ne demek?

Canım benim o zaman iş değişir. Ne kadar pahalı bir işlemmiş. İnşallah gönlüne göre olur canım. Sende çıkan sonucun anlamı ne demek?

Aynen Canım. Kromozom translokasyonu demekmiş. Kromozomlarımdan 2 ile 13 numara arasında parça değişimi olmuş. Dengeli taşıyıcılık diyorlar. Bence hamilelik öncesi muhakkak yapılması gereken testlerden birisi. Basit bir kan veriliyor. Preferik kanda kromozom analizi diye geçiyor. Başınızdan baya olaylar geçtikten sonra dr lerin aklına geliyor bu test. Ben heryerde elimden geldiğince paylaşıyorum.

eastnbull Ben Kasim sonunda check up yaptiracagim da bakilacak degerler arasinda 'periferik yayma' da var. Ayni sey midir acaba bir bilgin var mi?

bu testi isteyince yapmıyor devlet. Özelde de çok pahalı

Selam...
Bence de gitmelisin. Doktorlar ne diye sallamaz hiç anlamıyorum. Bazı ülkelerde kadınlar yılda bir zorunlu olarak jinekologa gidiyor, Fr dahil. Hadi öyle olsa neyse dicem...
Ben de bugün gittim. Doğum kontrol hapını bırakmakla ilgili sorularım vardı cevabını alıp rahatladım. Bir de birkaç test istedi kan verdim. Pzt çıkıcak sonucu göstericem bakalım neler diyecek. Onun dışında herhangi bir sıkıntı görülmedi.
Eşimi de götürmek istiyordum ama abartmiim şimdi. 5-6 ay hamile kalmazsam götürürüm, hatta o bile az geldi söyleyince.

Canım bir daha yaşamazsınız böyle bir şey inşallah. Gönlünden geçtiği gibi hamile kalır sağlıklı bir bebek doğurursun...
Söylediğin tedavinin parası cidden çokmuş. Hiç gerek kalmaz umarım. Dediğin gibi Allah çok büyük, o görür ve yardım eder.

Bence de vücudunun kendini toplaması birkaç ay sürer. En kötü ihtimal kasım aralık gibi bırak ki vücudun düzenine kavuşsun. Ama doktora da sor tabii, en iyisini o bilir. Düzensizliğinin bir nedeni var mıydı?

Ya biliyor musun aynısı bende de var. Duygusal ve takıntılı oldum. Bazen de çok neşeliyim... Tuhaf yani. Bir ilacı bırakmanın böyle sonuçlar vereceğini düşünmemiştim.
Spor da hamileliğe hazırlık gibi oluyormuş ne güzel bak

Sonuclarin guzel cikar umarim :) Bende yeni biraktim dogum kontrol hapini biraz agrim ve duygusalligim var :) Kisiden kisiye gore degisir tabii...
Kasimda check up yaptiracagiz firsattan istifade esimin check up ina spermiyogram eklettim olsun bu da ciksin aradan gelmisken diye

Bende mi yaptırsam
Ama benimki istemez doktorlara allerjisi var zaten

Bende mi yaptırsam
Ama benimki istemez doktorlara allerjisi var zaten

Yok doktorluk birsey degil zaten hic muayene falan olmuyor :) Bir kap veriyorlar spermlerle geri veriyor laboratuara. Sperm hareketliligine, yogunluguna, saglikli mi degil mi ona bakiyorlar. Fiyati 85 TL idi. Cikan sonucu size bildiriyorlar ona gore doktorunuza goturursunuz laboratuarda yorum yaziyor sonucun altina.

Gunaydin kizlar, herkese iyi haftalar. Bugun bebislerimize biraz daha yaklastigimiz daha da hazir oldugumuz guzel gecen bir gun olsun

günaydın. Amin inşallah. Bu arada sağlık sigortası olan var mı aramızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…