- 15 Ocak 2011
- 86
- 100
- 293
Doktor kontrolüne hamilelikten ne kadar önce gitmek gerekir? Bir de gidince doktora ne demeli? Bir kaç arkadaşım gitmişti hamilelik öncesi kontrol amaçlı geldik demişler doktor hiç sallamamış falan ne gerek vardı gibisinden davranmış. Maalesef küçük bir şehir iyi bir doktor bulmak zor. Ben şunu şunu istiyorum diye açıkca belirtmeliyim bu nedenle sordum.
Bu durumda benim bu ara gitmem gerekiyor sanırım :) Aralıktan sonra düşünüyorum hayırlısı bakalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Canım benim o zaman iş değişir. Ne kadar pahalı bir işlemmiş. İnşallah gönlüne göre olur canım. Sende çıkan sonucun anlamı ne demek?Canım 15 Bin lira civarında paraya ihtiyacımız var. Maalesef yokhadi bulduk diyelim sağlıklı çıkmama, çıksada tutmama ihtimali var. Pgt tüp bebek sayfasında defalarca tüp deneyenlerin çoğu doğal Hamile kalmış. 3000 sayfalık forumu didik didik okudum. Ayrıca yetmezmiş gibi benim dr fobim var. Tüp bebek süreçlerinden çok korkuyorum. Eşimde hemen yapmak istemiyince bir kez daha doğal deneme kararı aldık. İnşallah bu sefer nasip olur.
Canım benim o zaman iş değişir. Ne kadar pahalı bir işlemmiş. İnşallah gönlüne göre olur canım. Sende çıkan sonucun anlamı ne demek?
bu testi isteyince yapmıyor devlet. Özelde de çok pahalıAynen Canım. Kromozom translokasyonu demekmiş. Kromozomlarımdan 2 ile 13 numara arasında parça değişimi olmuş. Dengeli taşıyıcılık diyorlar. Bence hamilelik öncesi muhakkak yapılması gereken testlerden birisi. Basit bir kan veriliyor. Preferik kanda kromozom analizi diye geçiyor. Başınızdan baya olaylar geçtikten sonra dr lerin aklına geliyor bu test. Ben heryerde elimden geldiğince paylaşıyorum.
bu testi isteyince yapmıyor devlet. Özelde de çok pahalı
Selam...Bu durumda benim bu ara gitmem gerekiyor sanırım :) Aralıktan sonra düşünüyorum hayırlısı bakalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Canım bir daha yaşamazsınız böyle bir şey inşallah. Gönlünden geçtiği gibi hamile kalır sağlıklı bir bebek doğurursun...Herkese merhaba kızlar, ben 2014 eylülde hamile kaldım. Herşey mükemmel giderken 9 Şubatta 21. Hafta detaylı ultrasonda bebeğimde anomaliler saptandı. Amniyosentez yaptırdık ve kromozom bozukluğu yaşamla bağdaşmayan sorunlar tespit edildi. 5 mart 2015'te 24 haftalıkken gebeliğim sonlandırıldı. Nisan ayında eşimle ben kromozom analizi yaptırdık ve bende translokasyon olduğu tespit edildi. Aranızda böyle olan varmı bilmiyorum. Şimdi bana önerilen tüp bebek pgt yöntemi. Ama eşim bir kez daha doğal deneme taraftarı. Sebebi ise 28 yaşındayım ve hormon almamı istemiyor.
Aslında ilk 3 ayı saymazsak 4 aydır korunmuyorum. Ama epey düzensiz birlikteliğimiz. Yani bi beklentim yok. Allah'ta biliyor geçtiğimiz yıl bu zamanlar hamile kalmıştım yine olursa psikolojim pek kaldırmaz gibi geliyor. O yüzden 2016 Şubat mart gibi kalbimden geçen.
Gerçi hamile kalmak önemli değil benim için. Asıl kaldıktan sonra başlayacak stres. Ama Allah çok büyük. Kudretine inanıyorum sığınıyorum ve güveniyorum.
Hepimize inşallah sağlıklı, hayırlı ve ömürlü evlatlar nasip olsun inşallah. Âmin.
Bence de vücudunun kendini toplaması birkaç ay sürer. En kötü ihtimal kasım aralık gibi bırak ki vücudun düzenine kavuşsun. Ama doktora da sor tabii, en iyisini o bilir. Düzensizliğinin bir nedeni var mıydı?Kızlar nereye soracağımı bilemedim, 2016 Mart ayından sonra bebek çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. 5 aydır yasmin kullanıyorum. Acaba bırakmam gerekiyo mu şimdiden? Adet düzensizliği vardı. doktor biraz da oyuzden vermişti. Şimdi ilaç sayesinde düzenli. Acaba bırakmam mı gerekir?
Ya biliyor musun aynısı bende de var. Duygusal ve takıntılı oldum. Bazen de çok neşeliyim... Tuhaf yani. Bir ilacı bırakmanın böyle sonuçlar vereceğini düşünmemiştim.Ben korunmak amacli 14-15 ay yazz 24+4 kullandim. Bende acaba duzensizlik olur mu dedim 2-3 ay duzensiz olmasi cok normal vucuduna verdigin hormonu vermeyince degisecek tabii ki dedi. Bizde kismetse 4-5 ay sonra dusunuyorduk simdiden birak vucuduna biraz izin ver bu surecte de takip et hangi gunlerde adet gordun diye dedi.
Ilaci birakali 10 gun oldu neredeyse korkunc derecede duygusalim sirf kafami biseylere takmayayim diye spora vurdum kendimi
Sonucta vucuda disaridan hormon aliyoruz yine de doktoruna sor ama ne kadar erken birakirsa vucudun o kadar rahatlar sende adetini takip edersin. Bebek icin yumurtalama gunlerini bilmen cook onemli .
Selam...
Bence de gitmelisin. Doktorlar ne diye sallamaz hiç anlamıyorum. Bazı ülkelerde kadınlar yılda bir zorunlu olarak jinekologa gidiyor, Fr dahil. Hadi öyle olsa neyse dicem...
Ben de bugün gittim. Doğum kontrol hapını bırakmakla ilgili sorularım vardı cevabını alıp rahatladım. Bir de birkaç test istedi kan verdim. Pzt çıkıcak sonucu göstericem bakalım neler diyecek. Onun dışında herhangi bir sıkıntı görülmedi.
Eşimi de götürmek istiyordum ama abartmiim şimdi. 5-6 ay hamile kalmazsam götürürüm, hatta o bile az geldi söyleyince.
Bende mi yaptırsamSonuclarin guzel cikar umarim :) Bende yeni biraktim dogum kontrol hapini biraz agrim ve duygusalligim var :) Kisiden kisiye gore degisir tabii...
Kasimda check up yaptiracagiz firsattan istifade esimin check up ina spermiyogram eklettim olsun bu da ciksin aradan gelmisken diye
Bende mi yaptırsam
Ama benimki istemez doktorlara allerjisi var zaten
bu testi isteyince yapmıyor devlet. Özelde de çok pahalı
günaydın. Amin inşallah. Bu arada sağlık sigortası olan var mı aramızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?