2016 DA HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR

evet ya en küçük şeyi abartır olduk artık :) önceden kadınlar tarlada doğururmuş şimdi hastanede üç dört doktor olduğu halde hastaneyi yıkıp bağırarak doğuramaz hale geldiler :)

Selamlar.
Bu sabah kardeşimi askerliğini yapması için birliğine teslim ettik. Şansımıza birliği evime 5 dk mesafede. Ama eve geldiğimden bu yana elim ayağım tutmuyor sanki. Allahım korusun hepsini.
Allah kavuştursun canım. Ama şanslıymışsınız bu kadar yakın olduğu için. :)

bende seninle aynı durumdayım artık bende istiyorum ama sınav daha öncelikli geliyor içimden gelen şubat mart olsada temmuzdan sonra düşünmek zorundayım
işte ben cesaret edemiyorum sınav eylülde temmuz olsa bile iki aylık hamile olucaksın sıkıntı olmaz mı bulantın falan olursa sınavda ondan korkuyom ben

Iyi Aksamlar Kizlar,

Oncelikle Rabbim kimsenin kuçağini bos birakmasin.
2012 evlendim. 2013 korunmayi biraktim. Adetlerim cok duzensiz PKO teshisi konuldu ztn kilom cok fazla 120kg. 2 yil cocuk olsun diye denedim ama oyle ustune dusmedim dogru duzgun. Ben kocam aileler artik istiyoruz minnak bir bebisimiz olsun diye. Insallah 2016 bize uğurlu gelir ve bebislerimiz bizimle olur. Gecen hafta adet oldum, dün 7ci gündu Sogan Kurune basladim cok sifasi varmis insallah bizede olur. Esimde keciboynuzu pekmezi yiyor. 14 Aralik ise gynecologueda randevum var. O zamana kadarda diyet yapip kilo vermeye calisicam. Kendimi 2016 icin hazirlicam. ALLAH OL DERSE OLUR. RABBIM BOS BIRAKMASIN BIZI.

Selam kızlar
Ne çok kişi katıldı aramıza giderek büyüyoruz!
Hepiniz hoşgeldiniz :)

İnşallah birkaç ay içinde hamilelik haberlerimizi vermek nasip olur.

Hosgeldin, insallah kisa zamanda Rabbim hayirli bi evlat verir. Sogan kurunu cok okudum pco icin iyi geldigini, kesinlikle devam et insallah iyi gelir. Allah kolayliklar versin :)

Selam kızlar
Ne çok kişi katıldı aramıza giderek büyüyoruz!
Hepiniz hoşgeldiniz :)

İnşallah birkaç ay içinde hamilelik haberlerimizi vermek nasip olur.

Aynen yaa ne hos oldu boyle :) Dusunsene bir de Subat Marttan itibaren yavas yavas hamilelik haberlerinin geldigini... :)

Kizlar bugun ogrendigim kucuk kucuk ama faydali bilgileri sizlerle paylasmak istedim:)

Kadinlarda yumurta kalitesini arttirmak icin ozellikle E vitamini ve Folik Asit cok cok cok faydaliymis. Planli gebeliklerde en az 2-3 ay oncesinde sigara alkol tuketimi kesinlikle birakilmali ve hamileymis gibi faydali seylerle beslenme duzeni oturmaya baslanmaliymis.
Folik asiti biliyoruz ama nelerde var bu E Vitamini Yesim? derseniz;

*Aycekirdegi (Kalorisi cok yuksek ama gunde 1 avuc aycekirdegi gunluk E vitamini ihtiyacinin yarisini karsilamaya yetiyor!)
*Badem
*Ispanak
*Pazi
*Sarimsak
*Yer fistigi
*Findik
*Toz zencefil
*Kuru Kayisi
*Brokoli
*Lahana

Bunlar baslica E vitamini kaynaklari hanimlar. Gunluk beslenmemizde dikkat edersek cok kolay yer verebilecegimiz seyler. (En basiti ara ogunumuzde 2 kuru kayisi 4-5 badem, bir ana ogunde ispanak,pazi ya da brokoli yemek gibi... )

Peki E vitamini eksikliginde neler olabilir? Oncelikle cilt icin oldukca onemli, kirisikliklar ve gunes lekelerine sebep olabiliyor. Bir de zaman icerisinda eklem, bel ve kas agrilarina sebep olabiliyor ki hamilelikte bunlar hic istemedigimiz seyler :)

Bunlarin disinda gunde 1-2 bardak sut tuketmeliyiz hamile olmasak dahi, kalsiyum depolamak ve kemiklerimizi guclendirmek hemde hamilelik icin bunu aliskanlik haline getirebilmek icin cok onemli.

Biz hanimlar icin bunlara uyduk ve yumurta kalitemizi arttirdik diyelim peki bebeklerimizin babalari ne yapacak? :)
Onlar da hemen sigarayi ve alkolu birakacaklar(demesi kolay tabii dimi ). Bol bol balik(omega 3), sarimsak(sperm kalitesini arttirmak icin) ve bal tuketmeye calisacaklar.
Not: Bal cok etkili bir afrodizyakmis. Bir ask cocugu icin bal olmazsa olmazmis yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…