Sağol canım bilgiler için.Kizlar bugun ogrendigim kucuk kucuk ama faydali bilgileri sizlerle paylasmak istedim:)
Kadinlarda yumurta kalitesini arttirmak icin ozellikle E vitamini ve Folik Asit cok cok cok faydaliymis. Planli gebeliklerde en az 2-3 ay oncesinde sigara alkol tuketimi kesinlikle birakilmali ve hamileymis gibi faydali seylerle beslenme duzeni oturmaya baslanmaliymis.
Folik asiti biliyoruz ama nelerde var bu E Vitamini Yesim? derseniz;
*Aycekirdegi (Kalorisi cok yuksek ama gunde 1 avuc aycekirdegi gunluk E vitamini ihtiyacinin yarisini karsilamaya yetiyor!)
*Badem
*Ispanak
*Pazi
*Sarimsak
*Yer fistigi
*Findik
*Toz zencefil
*Kuru Kayisi
*Brokoli
*Lahana
Bunlar baslica E vitamini kaynaklari hanimlar. Gunluk beslenmemizde dikkat edersek cok kolay yer verebilecegimiz seyler. (En basiti ara ogunumuzde 2 kuru kayisi 4-5 badem, bir ana ogunde ispanak,pazi ya da brokoli yemek gibi... )
Peki E vitamini eksikliginde neler olabilir? Oncelikle cilt icin oldukca onemli, kirisikliklar ve gunes lekelerine sebep olabiliyor. Bir de zaman icerisinda eklem, bel ve kas agrilarina sebep olabiliyor ki hamilelikte bunlar hic istemedigimiz seyler :)
Bunlarin disinda gunde 1-2 bardak sut tuketmeliyiz hamile olmasak dahi, kalsiyum depolamak ve kemiklerimizi guclendirmek hemde hamilelik icin bunu aliskanlik haline getirebilmek icin cok onemli.
Biz hanimlar icin bunlara uyduk ve yumurta kalitemizi arttirdik diyelim peki bebeklerimizin babalari ne yapacak? :)
Onlar da hemen sigarayi ve alkolu birakacaklar(demesi kolay tabii dimi). Bol bol balik(omega 3), sarimsak(sperm kalitesini arttirmak icin) ve bal tuketmeye calisacaklar.
Not: Bal cok etkili bir afrodizyakmis. Bir ask cocugu icin bal olmazsa olmazmis yani
Kolay gelsin canım. Zor olur nöbet. Bol bol dinlen akşam :)
Hoşgeldin canım senle birebir aynı durumlarımız ama bana 3 düzenli adetini geçirince gel vücudun hazır olmuşmu bakalım dedi hayırlısı olur inşallah.slm bayanlar bende yenı katıldım aranıza bende ocak ayında hamile kalmak istiyorum ilk hamileliğimi 9 haftalıkken kalbi durdugu için kurtaj oldum doktor 2 ay korun dedi ocak ayında başlıcaz çalışmaya allah kimsenin kucağını boş birakmasin
işte ben cesaret edemiyorum sınav eylülde temmuz olsa bile iki aylık hamile olucaksın sıkıntı olmaz mı bulantın falan olursa sınavda ondan korkuyom ben
Hoşgeldin canım senle birebir aynı durumlarımız ama bana 3 düzenli adetini geçirince gel vücudun hazır olmuşmu bakalım dedi hayırlısı olur inşallah.
Başlarda bende öyleydim herşeyi göze alıp hemen denesem mi diye bile düşündüm ama şuan biraz daha iyiyim yapmam gerekenler var ocağa kadar onlara konsantre oldum onları halledip vakti geldiğinde olsun diye dua ediyorum bol bol.doktor bana ocak ayında başla dedi çocuk çok istediğim için günler geçmiyor benim için
bende beklicem ocak ayını inşallah aynı şeyleri yaşamayızBaşlarda bende öyleydim herşeyi göze alıp hemen denesem mi diye bile düşündüm ama şuan biraz daha iyiyim yapmam gerekenler var ocağa kadar onlara konsantre oldum onları halledip vakti geldiğinde olsun diye dua ediyorum bol bol.
İnş tek duam o allah bir daha yaşatmasın sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler olsun inş. Ne kadar oldu senin kaybedeli ben hala ağlama krizlerini atlatamadım normalde iyiyim aslında ama en ufak birşeyden bazen bir şarkıdan bile etkilenip tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyorum sen nasılsın?bende beklicem ocak ayını inşallah aynı şeyleri yaşamayız
Sağol canım bilgiler için.
Neyse ki bu listedeki her şey sevdiğim şeyler.
Brokoli mi yapsam akşama sarımsaklı zeytinyağlı hihi.
Bazen burada sebze bulmakta zorlanıyorum. Daha çok dondurulmuş halde satıyorlar ama emin olamıyorum ne kadar koruyor içindeki besinleri.
Kolay gelsin canım. Zor olur nöbet. Bol bol dinlen akşam :)
Kızlar bu arada İstanbul'a dönüş biletlerimizi aldık değiştirme olanağımız olsa da. 17 Ocak pazar günü düzenimize yurdumuza dönüyoruzzzz inşallah. Bebek çalışmaları da hızlanacak.
:))) Çok mutluyummm
kürtaj olalı 9 gün oldu ben tek kalınca çok üzülüyorum biri sorunca kötü oluyorum bide bebek görünce kötü oluyorum insan ilk duyunca dünyası başına yıkılıyor tek benim başıma geldi sanıyordum ama burda bi çok yazıyı okuyunca benden kötü durumda olanları gördüm bende paylaşmak istedim konuşmak iyi geliyor senin ne kadar oldu kaybedeli ilkmiydiİnş tek duam o allah bir daha yaşatmasın sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler olsun inş. Ne kadar oldu senin kaybedeli ben hala ağlama krizlerini atlatamadım normalde iyiyim aslında ama en ufak birşeyden bazen bir şarkıdan bile etkilenip tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyorum sen nasılsın?
1 ayı geçti benim ilk bebeğimi evet ilk 2 hafta evden çıkamıyor kimseyle konuşamıyordum çok kötüydüm işe başlamak iyi geldi artık daha iyiyim görünüşte ama yara kapanmıyor tabii Senin daha çok yeniymiş allah sabır versin ama bebekten önce güzelce bir muayene olmanı öneririm şu pıhtılaşma testleri Vs. Hepsini yaptıracağım ben sonuçta neden bu olayı yaşadığımızı bilmiyoruz tedbirli olmak gerekkürtaj olalı 9 gün oldu ben tek kalınca çok üzülüyorum biri sorunca kötü oluyorum bide bebek görünce kötü oluyorum insan ilk duyunca dünyası başına yıkılıyor tek benim başıma geldi sanıyordum ama burda bi çok yazıyı okuyunca benden kötü durumda olanları gördüm bende paylaşmak istedim konuşmak iyi geliyor senin ne kadar oldu kaybedeli ilkmiydi
doktorum patoloji sonucum temiz çıktı doktoruma sordum kan pıhtılaşma testi yaptırayimmi hayır dedi iki ay bekle sonra çocuk yapın dedi çocuk olursa allah nasip ederse sürekli doktora gitmeyi düşünüyorum zaten doktorum dedi hamile kalınca takip edicez1 ayı geçti benim ilk bebeğimi evet ilk 2 hafta evden çıkamıyor kimseyle konuşamıyordum çok kötüydüm işe başlamak iyi geldi artık daha iyiyim görünüşte ama yara kapanmıyor tabii Senin daha çok yeniymiş allah sabır versin ama bebekten önce güzelce bir muayene olmanı öneririm şu pıhtılaşma testleri Vs. Hepsini yaptıracağım ben sonuçta neden bu olayı yaşadığımızı bilmiyoruz tedbirli olmak gerek
Kizlar bugun ogrendigim kucuk kucuk ama faydali bilgileri sizlerle paylasmak istedim:)
Kadinlarda yumurta kalitesini arttirmak icin ozellikle E vitamini ve Folik Asit cok cok cok faydaliymis. Planli gebeliklerde en az 2-3 ay oncesinde sigara alkol tuketimi kesinlikle birakilmali ve hamileymis gibi faydali seylerle beslenme duzeni oturmaya baslanmaliymis.
Folik asiti biliyoruz ama nelerde var bu E Vitamini Yesim? derseniz;
*Aycekirdegi (Kalorisi cok yuksek ama gunde 1 avuc aycekirdegi gunluk E vitamini ihtiyacinin yarisini karsilamaya yetiyor!)
*Badem
*Ispanak
*Pazi
*Sarimsak
*Yer fistigi
*Findik
*Toz zencefil
*Kuru Kayisi
*Brokoli
*Lahana
Bunlar baslica E vitamini kaynaklari hanimlar. Gunluk beslenmemizde dikkat edersek cok kolay yer verebilecegimiz seyler. (En basiti ara ogunumuzde 2 kuru kayisi 4-5 badem, bir ana ogunde ispanak,pazi ya da brokoli yemek gibi... )
Peki E vitamini eksikliginde neler olabilir? Oncelikle cilt icin oldukca onemli, kirisikliklar ve gunes lekelerine sebep olabiliyor. Bir de zaman icerisinda eklem, bel ve kas agrilarina sebep olabiliyor ki hamilelikte bunlar hic istemedigimiz seyler :)
Bunlarin disinda gunde 1-2 bardak sut tuketmeliyiz hamile olmasak dahi, kalsiyum depolamak ve kemiklerimizi guclendirmek hemde hamilelik icin bunu aliskanlik haline getirebilmek icin cok onemli.
Biz hanimlar icin bunlara uyduk ve yumurta kalitemizi arttirdik diyelim peki bebeklerimizin babalari ne yapacak? :)
Onlar da hemen sigarayi ve alkolu birakacaklar(demesi kolay tabii dimi). Bol bol balik(omega 3), sarimsak(sperm kalitesini arttirmak icin) ve bal tuketmeye calisacaklar.
Not: Bal cok etkili bir afrodizyakmis. Bir ask cocugu icin bal olmazsa olmazmis yani
Ben bebileri görünce cok heycanlaniyorum. 27 yasindaym esim 29 yasinda karar verioruz ama eşim sanki daha istemiyor gibi dawraniyor. Hatta benim ona baski yaptigimi söylüyor. Oturup konustuumzda tamam dioruz sonra vakti gelince olmuyor. Bende artik esimin istemdigini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?