-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Selen_Ay bende bakim canım bir teşekkürler..

Birde kızlar ben kış bebeği olacağı için resimdeki gibi birşey almak istiyorum, korunaklı gibi gözüküyor sizcede öylemi ?
Eğer alırsam kaç aylık almalıyım

Eklentiler

• m15KBOMKKZT3971PEM_1.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 29
sekerli_seker canım astronot o ben de ondan istiyoooom
Ben alırsam 6 ya da 9 aylık almayı düşünüyorum ama görmem lazım ebatları

mutlubulut canım olsun bulursun sıkıntı değil. Zaten bebek firmaları her ay bazı ürünler için indirime giriyorlar

Bu arada aldıklarımı atayım bakalım kaç günde gelecek 4 taksite böldüm

Çok yararlı şeyler olmuş aldıkların güle güle kullanın :)
Öyle mi diosan ozman netten hiç almamak lzm mağazalarda bakmalı ebatlarına.. Bende 6 yada 9 çok mu büyük olur gibi düşündüm içinde kaybolmasınlar

Günaydın bugün kimsecikler yok gibi

Burdayız canım

Çok büyük olmaz canım şöyle ki; bunu en dışa giydiricez zaten 3 aylık alsan muhtemelen 1 ay geçince giydiremez oluruz.
En azından doğduğu seneyi geçirsin istiyorum ben, Nisanı çıkarsın en azından. Burda hava mayısta bile pek sıcak olmuyor. Bak bu sene hala bi ısınamadı.
Ebatını görmeyi de 9 aylıkta acaba çok küçük mü ki diye görmek istiyorum ondan.

Aldıklarım da göğüs ürünleri zaten malum. Diğeri hastane çıkışı ve 3 aylık tulumları, peluş battaniyesi oldu sonunda, bi de kalın alırım geri kalan penye alıcam, onu da carters ta outlet ürününde 2li battaniye 55 liramıydı neydi onu bi alırım diyorum. Ama bu ay yetti artık

Bu arada trendyol da dr brown un damlatmaz suluğu vardı onun bahanesine bikaç bişey daha alacaktım. Baktım tükenmiş yarım saat içinde, diğer alacakları da bıraktım gitti

Anne karnında gelişimini sürdüren bebek ne zaman sizin duyar ve iletişim kurar bu konuda tüm merak ettikleriniz.

Beslenmek bebek için ne kadar önemliyse iletişim kurmakta o kadar önemlidir. Peki iletişim önemli demişken bebeğinizin sizi ilk ne zaman duyduğunu biliyor musunuz ? Hamilelik döneminde bebeğinizin kulak yapısı 24. haftada son şeklini alır; fakat bebeğiniz sizi 16. haftada işitmeye başlar.

Gebelikte bebeğinizin duyduğu sesler
Bebekler anne karnındayken birçok ses duyarlar. Duyduğu bu sesler genellikle annenin bağırsak sesleri, damarlarda dolaşan kanın sesi ve annemizin karın sesidir. Bebeklerin en etkilendiği ve onu sakinleştiren ses annelerinin kalp atışlarıdır. Bu yüzden doğumdan sonra ağlayan bebeği kucağına alan anne onu göğsüne doğru yatırdığında bebek bir anda ağlamayı keser ve sakinleşir. Ağlamayı kesmesinin nedeni, gebelik döneminde bebeğin işitmeye aşina olduğu sesi yani kalp atışlarını duymasıdır.

Günümüzde yapılan araştırmalar neticesinde anne karnındaki bebeklerin dışardan gelen sesleride duydukları bilinmektedir. Misal anne karnında gelişimini sürdüren bebek dışardan müzik sesi duyduğunda buna tepki gösterebilir. Müziğin sesi yükseldiği zaman bebeğinizin kalp atışları hızlanabilir. Müzik konusuna girmişken anne karnında bebeğinize dinletmeniz gereken müzik slow ya da klasik müzik olmalıdır. Bu tür müzikler bebeğinizin sakinleşmesine dolayısıyla kan basıncının düşüp, oksijen oranının artmasına sebep olur.

Gebelikte bebeğinizi bu şekilde rahatlatın
Gebeliğinizin 16. haftasından sonra sizi duymaya başlayan bebeğinizle sakin bir ses tonuyla konuşun ve ona şarkılar söyleyin. Böylece sizin sesinize alışan bebek dünyaya geldikten sonra sizi daha çok dinler.

Hamilelik sırasında bebeğinizle konuşmalarınıza eşinizde katılsın. Bu şekilde bebeğiniz babasının sesine de alışmış olacaktır.

Hamilelik döneminde müzik dinlemeniz tavsiye edilir. Ancak yüksek sesli müzikler bebeğinizi sinirlendirebilir. Onun yerine klasik müzik dinlemek hem sizi hemde bebeğinizi sakinleştirecektir

daisy5 cim bizim bebik ne zaman sinemaya gitsek coşuyo o yüzden yüksek sesi sevmediğini biliyorum.

Anne sesine alışır da baba sesine alışması önemli bence. azıcık daha büyüsünde konuşur babası da inş.

Çok haklısın canım, 2 kat üstüne giydirsen zaten anca kışın.. Nisan mayıs çıksa daha ne olsun gerçekten. Bende mağazalardan gidip göreyim, netten hiç riske girmim.

ben o griyi çok sevdim, alacam alacam dedim de bir turlu alamadım hastane çıkışları 2 hafta falandı indirimde

canım hayırlı olsun aldıkların, aventin göğüs kalkanını kaça aldın

Kızlar tünaydın, bugün 2. aşımızı olduk, 2 aşı yapılıyormuş zaten, diğeri için aralık ayına randevu verdi, gelip gelmemeği bana bıraktı. Bu arada şeker yüklemesi için de randevu verdi, karasızım, doktor bebeğe zararı yok dedi yaptırabilirsin. siz napıcaksınız? yaptıracakmısınz?
bu arada şimdi de devlete gidiyorum ayrıntılıya, bakalım bebiş napıyo, merak ediyorum devlet olduğu için nasıl yapacak detaylı inceleycek mi, resim falan vermez dimi?

ben o griyi çok sevdim, alacam alacam dedim de bir turlu alamadım hastane çıkışları 2 hafta falandı indirimde

Kaç hafta indirimde hiç bilmiyorum canım görünce alayım dedim.
Asıl amaç o nohutlu battaniyeden çıktı böööyle yayıldı
Aslında beyaz üzerine su yeşili puantiyeli de çoook hoşuma gitti ama çok fazla oldu onu çıkardım

canım hayırlı olsun aldıkların, aventin göğüs kalkanını kaça aldın

42 liraymış canım. Trendyol da 40 lira şu an alacaklara (ama karşılaştırma yaptığımda diğer ürünlerde ebebek daha ucuza geldiği için 2 lira gitti )

Evet 2 aşı yapılıyormuş ben de ilk gittiğimde öğrendim, o üç kere çağırdılar dediğim gebelik takibi imiş, tahlillerim filan yapılıyor yani.

Devlette de güzel inceliyorlar en azından burda öyle, ultrason resimlerini de açıklamalı veriyorlar ama işte hastaneden hastaneye, doktordan doktora bile değişiyor bu işler.

Ben dediğim gibi yaptırmıcam canım. Asıl doktorum zorlamaz zaten ama sağlık ocağından bişey derler mi bilemiyorum. Açık tokluk şekerimi kontrol etsinler sürekli eğerki çok önemli ise

AGRA canım haftaya salı yapılacak şeker yüklemem şerbetten daha keskin bir içecekmiş ben genelde şeker tüketirim ama inş.çıkmaz bebişe zararı yok demişti doktorum
MutluBulut_ canım kendi doktorum yapıyor ayrıntılı ultrasyonu da o yüzden başkasına göstermedim
Selen_Ay canım benimki de yüksek ses sevmiyor hemen bir tekme babası doğduktan sonra çok konuşacağım diyor şimdi konuşturamıyorum

Doktorum şeker yüklemesi yapacağız bence yapılmalı dedi..
Ben yaptıracağım canım, sonrasında ah vah demek istemiorum, sorun olmasın.
Ben hiç hamileliğimde devlete gitmedim ama vermezler gibime geliyor resim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…