-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Bence;
Akşam akşam benim kafam mı durdu canım anlayamadım ama
Toplamda 3 hastane çıkışın var değil mi? Öyle ise bence hastane çıkışların yeterli
Şimdi çift kat giydirsen bebişi
Tek altlar 5 tane, uzun kollu çıtçıtlı badilerini de almışsın bunlarda içten giydirirsin
Dıştan giydirmeye tek tulum ve tek takım mı var? Eğer öyle ise bikaç tane daha tulum ya da takım tavsiye ederim nacizane canım.

Çünkü ben en azından öyle planlıyorum. İçten giydireceklerimi de 5-6 giyimlik, dış giydireceklerimi de 5-6 giyimlik.

Tamam bebekten bebeğe değişiyor hepsi illa kusmuyor, hepsinin çişi çıkmıyor ama ya çıksa ilk hafta napcan ki. Eşime al gel desem alır gelir de bir sürü bıkbık yapar ben benimkini biliyom.
Geçen dedim ya bebiş yoklamasına gittim. Bebiş kusmuş o gün kadın beşiğin her bir parçasına kadar herşeyini değiştirdim, sonra da çişi çıktı bi daha üstünü değiştirdim dedi 15 günlük bebekte.
Tedbirde ferahlık vardır.

En azından düşüncem böyle canım :KK200:
Kuzum aslında 1 hastane cıkısı aldım 10 parca ama resımde oldugu gıbı 2 alt 2 ustten olusmus 2 takım koymuslar :anneadayı: diger hastane cıkısı olarak aldıgım 5 lı takımda 0-3 ay olarak yazıyor :KK48: 0-3 ay olarak al dıyorsun dımı ? 3-6 aylık var 2 tane daha
Sagol canım benım :KK15::KK15:

Beni de heveslendirdiniz, ben de resimleri çekip atayım:dondurma:
Evet ya koy tabı :KK48:

Canım dış takımlardan al, tulum falan, bir de 2-3 tane 56lık uzun kollu body mi alsan acaba? 62ler büyük gelir bence.6-9 ay alma bence, daha sonra alırsın bebişin gelişimine göre
3-6 olarak mı caım ? bıraz once olctum 56 ıle 62 cmler arasında en farkı hıc yok gıbı sadece 62 lerın boyu bıraz daha uzun
selam cnm yok cnm cocukun üzerine ortuyorlar bir yere giderken ama ben yaptırmıyorum cnm =)
he anladım canım :KK15:

Kızlar belki de daha önce göndermiş olabilirim. Bunlar benim aldıllarım image.webp image.webp

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 40
  • image.webp
    image.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 33
  • image.webp
    image.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 39
  • image.webp
    image.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 39
  • image.webp
    image.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 36
  • image.webp
    image.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 34
yok cnm varsa kullan tatlım bir sey olmaz yani =)

Var canım ama bi bakayım beğenmezsem filan belki bi tane yaptırırım :KK45:

selam hanımlar nasılsınız ne yapyorsunuz=)

Biz iyiyiz canım buralardayız. Sen baya yoğunsun sanırım

Kuzum aslında 1 hastane cıkısı aldım 10 parca ama resımde oldugu gıbı 2 alt 2 ustten olusmus 2 takım koymuslar :anneadayı: diger hastane cıkısı olarak aldıgım 5 lı takımda 0-3 ay olarak yazıyor :KK48: 0-3 ay olarak al dıyorsun dımı ? 3-6 aylık var 2 tane daha

3-6 olarak mı caım ? bıraz once olctum 56 ıle 62 cmler arasında en farkı hıc yok gıbı sadece 62 lerın boyu bıraz daha uzun

Olabildiğince 0-1 ay yerine 0-3 ay al canım. Gerçi hastane çıkışları genel olarak 0-1 tabi yapcak bişey yok ama kıyafet olarak 0-3 daha iyi.
Hatta ben 2-4 ay buluyorum H&M den onlardan aldım bikaç tane :KK23:

Bu da içliği olan üst zıbınlar, içliğine göre çok sevdim bunları

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    19 KB · Görüntüleme: 36

Ben 0-3 alıyorum cnm, daha büyük almadım, bebeğin gelişimine göre almak istiyorum, bi hediye falan da gelicek ya.. Hediyeler genellikle 3den büyük oluyo, her kes kafasına göre alıyo.
Çoçuk doğduğunda 48-51 falan oluyo, 62 3 aylık boyu gibi hesaplanıyo, bebişe büyük olmasın, popasını falan tam tutsun, o yüzden 56 alıyorum ben.

Olabildiğince 0-1 ay yerine 0-3 ay al canım. Gerçi hastane çıkışları genel olarak 0-1 tabi yapcak bişey yok ama kıyafet olarak 0-3 daha iyi.
H&m bıraz pahalı geldı bıze cnım ama modeller guzeldı gercektn :KK49:
hastane cıksında ozenle 50 cm almamaya calıstım :KK48: 2 haftada olsa daha uzun gıysın :KK46: ya bırde takımı cok sevdık hep ustunde gormek ıstıyorum :KK48:

Bunlar da babannesinin aldıkları
Masallah canım hepsı cok gzell :)

Ben 0-3 alıyorum cnm, daha büyük almadım, bebeğin gelişimine göre almak istiyorum, bi hediye falan da gelicek ya.. Hediyeler genellikle 3den büyük oluyo, her kes kafasına göre alıyo.
Çoçuk doğduğunda 48-51 falan oluyo, 62 3 aylık boyu gibi hesaplanıyo, bebişe büyük olmasın, popasını falan tam tutsun, o yüzden 56 alıyorum ben.
hediyede genelde 1 yas gıbı gelıyor sanırım. Gercı ben cahıllıgımden hep 0-3 goturuyormusum ne bıleyım kendım hamıle kalınca farkettım :KK48: ben 55 cm dogmusum :KK53: hep uzundum zaten :KK48: dogru soyluyosun canım sıkı tutmasıda onemlı ıste hemen buyuyorlarmıs ya bır olan 2 hafta sonra olmuyor dıyolar dıye :KK51:

Hoş geldin cnm, biz iyiiz, sen nasılsın napıyo bebiş?
selam cnm ne olsun aynı evdeyim temizlik felan cüz suruyorum kızım iyi allah sükürler olsun arada sıklıyorum mersine gidesim var ama bayrama az kadı diye gitmiyorum =)

yok cnm iyim evdeyim temizlik felan bazen kayaınvaden gile gidyorum o yuzden giremiyorum cüz sürüyorum boyle bende kızlar yani cnm =)

AGRA AGRA canım her biri güzel güle güle kullansın bebişin
Yalnız ben babanesinin aldığı kapşonlu hırkaları çok ayrı bi sevdim
:KK200:

H&m bıraz pahalı geldı bıze cnım ama modeller guzeldı gercektn :KK49:
hastane cıksında ozenle 50 cm almamaya calıstım :KK48: 2 haftada olsa daha uzun gıysın :KK46: ya bırde takımı cok sevdık hep ustunde gormek ıstıyorum :KK48:

Masallah canım hepsı cok gzell :)

hediyede genelde 1 yas gıbı gelıyor sanırım. Gercı ben cahıllıgımden hep 0-3 goturuyormusum ne bıleyım kendım hamıle kalınca farkettım :KK48: ben 55 cm dogmusum :KK53: hep uzundum zaten :KK48: dogru soyluyosun canım sıkı tutmasıda onemlı ıste hemen buyuyorlarmıs ya bır olan 2 hafta sonra olmuyor dıyolar dıye :KK51:

H&M sürekli uğrak yerim ya canım o yüzden ben hep indirimde alıyorum ürünleri. Orjinal fiyatla çok nadir aldığım. Aldığım çoğu şey H&M nin çünkü. Bilmem hatırlarmısın eklediğim 2li çıtçıtlı badiler filan var. İndirimde 15 tl 20 tl filan aldım. Tanesi 7,5 tl ve 10 tl civarına geliyor yani. Bi tane şöyle haki bir yeşil uzun kollu çitçitlı vardı mesela onu da 7 tl ye almıştım. Böyle pahalı gelmiyor bana

Ayrıca 2 haftalıkken de çok büyümüyorlar daha geçen gördüm :-) el kadarlar anam.

Ben dediğim gibi şimdiye kadar hiç almadım 0-3. Aldıklarım hep 6 aydan 12 aya kadar hitap eden şeyler :-) gerçi aldığım çıtçıtlılar 2-4 ay
Bi geçen hastane çıkışı almaya heves ettim onu beceremedim ya :-):-)

Bi de aylıklar büyürken enden büyümüyorlar canım hep boydan büyüyorlar. Hepsini ölçüyorum ben eve gelince :-)

hastanede giymek için almayı düşünüyodum canım ama bedeni olur mu 3 ay sonra bilemedim.
doğum sonrası giyeceğimizi düşünürsen,doğumda önlük giydirirler. Doğumdan sonra gecelik bebek+suyu+Plasenta+kanama ile giden kilolardan sonra bedenimiz 6 aylık hamile ölçüsünde oluyormuş. Ona göre şuan olan beden uyacaktır.

AGRA AGRA canım her biri güzel güle güle kullansın bebişin
Yalnız ben babanesinin aldığı kapşonlu hırkaları çok ayrı bi sevdim
:KK200:

H&M sürekli uğrak yerim ya canım o yüzden ben hep indirimde alıyorum ürünleri. Orjinal fiyatla çok nadir aldığım. Aldığım çoğu şey H&M nin çünkü. Bilmem hatırlarmısın eklediğim 2li çıtçıtlı badiler filan var. İndirimde 15 tl 20 tl filan aldım. Tanesi 7,5 tl ve 10 tl civarına geliyor yani. Bi tane şöyle haki bir yeşil uzun kollu çitçitlı vardı mesela onu da 7 tl ye almıştım. Böyle pahalı gelmiyor bana

Ayrıca 2 haftalıkken de çok büyümüyorlar daha geçen gördüm :-) el kadarlar anam.

Ben dediğim gibi şimdiye kadar hiç almadım 0-3. Aldıklarım hep 6 aydan 12 aya kadar hitap eden şeyler :-) gerçi aldığım çıtçıtlılar 2-4 ay
Bi geçen hastane çıkışı almaya heves ettim onu beceremedim ya :-):-)

Bi de aylıklar büyürken enden büyümüyorlar canım hep boydan büyüyorlar. Hepsini ölçüyorum ben eve gelince :-)
oo ıyı o zaman canım ındırımlere devam :KK48: yoksa pahalı gercekten :KK48: bızde kapsonlu bır takım baktık mınnacıktı bedene bakmadım ama 0-3 falandı sanırım 50 tl :bicak:esım bırak bırak cıkalım dedı :KK45:1 -2 kere gıyecekte :KK48:
olsun canım alırsın daha :KK48: cocuk dogacak gıyecegı yok yanı :KK48:
ıyı yapıyorsun canım bırde erkek bebeklere cıt cıtlıları cok sıkmasın dıyolar :KK51:

doğumdan sonra kadınların üşüdüklerini ve hatta soğuktan titrediklerini bile duydum, o yüzden en azından kalın ceket veya sabahlık, çok kalın çoraplar götürmemiz şartmış ...
bir terleyip bir üşünüyormuş.Sabahlığı gaz sancısı için yaptırılan yürüyüşünde kullanırız.Yatakta yatarken omzumuza şal türü birşeyler daha kullanışlı sanki çıkar tak derdi yok,kolay.

Kızlar yardım :anneadayı:

* 1 hastane cıkısı resımde gordugunuz ıcınde 2 takım var 56 cm
* 0-3 ay hastane cıkısı 5 parca
* 0-3 ay bır tulum bırde takım
*62 cm 3 tane tek alt
*62 cm 4 cıt cıtlı uzun kollu badi
* 56 cm 1 cıt cıtlı uzun kollu badi
* 3 ay yelek (yun yeleklerde var annemde)
* 3-6 ay 2 takım

Kıyafet olarak bunlar var sızce ne almalıyım bırde 6-9 almıyım dıyordum ama onlardan da alayım mı :KK51: cıt cıtlı badıler 62 cm olanlar sanırım 3 ay oluyor fazlamı sayı olarak degıstırıp buyuk boyunu mu alsam o_O

ilk 3 ayı atlatalım, hediyler genelde 6-9 için bol bol gelecektir zaten, bugun gördüm anneler 3 aylık bebekler anakucağında alışveriş yapıyordu.Bizde o zaman ölçülerini ve ihtiyaçlarını neyin kullanışlı neyin kullanışsız olduğunu bilerek alırız diye düşünüyorum.
şuan en çok hastane için ne gerekiyor onlarıda hazırlamak gerek. ;)

http://www.doktornevra.com/gebelik_hamilelik_dogum/dogum_çantasi_hastane_dogum_valizi.asp

Bence;
Akşam akşam benim kafam mı durdu canım anlayamadım ama
Toplamda 3 hastane çıkışın var değil mi? Öyle ise bence hastane çıkışların yeterli
Şimdi çift kat giydirsen bebişi
Tek altlar 5 tane, uzun kollu çıtçıtlı badilerini de almışsın bunlarda içten giydirirsin
Dıştan giydirmeye tek tulum ve tek takım mı var? Eğer öyle ise bikaç tane daha tulum ya da takım tavsiye ederim nacizane canım.

Çünkü ben en azından öyle planlıyorum. İçten giydireceklerimi de 5-6 giyimlik, dış giydireceklerimi de 5-6 giyimlik.

Tamam bebekten bebeğe değişiyor hepsi illa kusmuyor, hepsinin çişi çıkmıyor ama ya çıksa ilk hafta napcan ki. Eşime al gel desem alır gelir de bir sürü bıkbık yapar ben benimkini biliyom.
Geçen dedim ya bebiş yoklamasına gittim. Bebiş kusmuş o gün kadın beşiğin her bir parçasına kadar herşeyini değiştirdim, sonra da çişi çıktı bi daha üstünü değiştirdim dedi 15 günlük bebekte.
Tedbirde ferahlık vardır.

En azından düşüncem böyle canım :KK200:

bir kış annesinin tecrübelerine dayanarak sonrasında önerdiği liste.

Giysi alışveriş listesi gerekenler;

Benim ilk giysi alışverişim ne çok fazla ne çok az olmuş… Kararında giysi almışız:) İlk başlarda kusma, çok kaka yaptığı için giysisine değdirme gibi çok sık kirlenmeler oluyor. Bir de ilk dönem daha titiz olduğunuz için üzerini daha sık değiştiriyorsunuz. Eliz 9 Kasım doğumlu olduğu için kış aylarına göre bir alışveriş listem vardı. O yüzden sizinle onu paylaşacağım. Normalde mevsimine göre aldığınız 10 – 12 tulum size yetecektir. Ben tulumları evde ve uyurken giydirmeyi tercih ediyorum:) Tulum için Mothercare ve Carter’s çok başarılı. Bir not: Tulumların tam ortadan çıtçıtlı olmalarına dikkat edin. Yana yani tek bacağına doğru inen çıtçıtlıları giydirip çıkartmak daha zor oluyor:)

Ayaksız 4-5 alt / Eşofman, tayt vs.

Ayaklı altlar / 2-3 tane

10 – 15 arası uzun ve kısa kollu body / Uzun kolluları evdeyken sadece altlarla giydiriyordum. Kısa kolluları ise daha çok tulum içine kullanıyordum.

Hırka / 3-4 tane – Zara Kids’in hırkaları çok güzel… Düğmeli modeller almanızı öneririm…

2 astronot mont / Ben H&M’den polar olanlardan aldım. Eğer bizimki gibi Kasım aylarına denk geliyorsa direk 2-4 aylık alın çok çabuk büyüyor:)

1 mont / Zara’dan 3-6 aylık aldım.

Alt üst takım / 3-4 tane / H&M

Eşofman takım 2 tane / H&M – Fermuarlı üstler, yüzüne fermuar gelecek diye biraz kullanışsız oluyor. Ama yapacak bir şey yok.

Yaka atkısı / 4-6 tane H&M – Eliz reflü olduğu çok kusuyor ve tükürük akıtıyor o yüzden yaklaşık 15 tane var:) Yazısı bu linkte

Ağız bezi / 15 – 20 tane – Eliz reflü olduğu için çok fazla gerekti ve yaklaşık 60 tane var:) Yazısı bu linkte

Çorap / 10 çift – Birazı penye birazı kalın havluydu. Hepsini H&M’den aldım:)

Patik / 2 tane / Beyaz patikler her giysiyle uyumlu oluyor. Biraz daha büyüyünce yani 3 aylık falan olunca patik ayakkabı modelleri de çok şirin duruyor… Genelde H&M ve Carter’s dan aldım…

Eldiven / 3-4 çift yeterli olur. Mothercare başta olmak üzere eldivenli tulumları olan yerler var. Onları tercih etmenizi tavsiye ederim… Ama iki parça giysi veya eldivensiz tulumlarda uyurken takmakta fayda var. Yoksa eli yüzüne değince hemen uyanıyor…

2-3 aylıkken kot ve pantolonlar da giydirmeye başladım. Kot ve diğer pantolonları Zara ve H&M’den alıyorum. Kotların içinin kumaşlı olmasına özen gösterin. Zara’da da çok güzel ince kadife pantolonlar var kış bebeklerine:) Üstünü de sweatshirt veya hırkalarla tamamlarsınız… Yine Zara çok başarılı:)

ilk 3 ayı atlatalım, hediyler genelde 6-9 için bol bol gelecektir zaten, bugun gördüm anneler 3 aylık bebekler anakucağında alışveriş yapıyordu.Bizde o zaman ölçülerini ve ihtiyaçlarını neyin kullanışlı neyin kullanışsız olduğunu bilerek alırız diye düşünüyorum.
şuan en çok hastane için ne gerekiyor onlarıda hazırlamak gerek. :KK66:

http://www.doktornevra.com/gebelik_hamilelik_dogum/dogum_çantasi_hastane_dogum_valizi.asp
Dogru soyluyorsun tabiki canim ama mevsimin buyuk onemi var :) sahsen ben 3 ayllikken kisin cikacagimi sanmiyorum ancak ihtiyacimizi esim alabilir.
Birde baya kalabalik geldi o bayanin yazdigi :) hrpsi 0-3 ay degil sanirim :)
Birde tv de doktor soylemisti kucuk bebeklere pantolon ve ayakkabinin saglikli olmadigini :)

bir kış annesinin tecrübelerine dayanarak sonrasında önerdiği liste.

Giysi alışveriş listesi gerekenler;

Benim ilk giysi alışverişim ne çok fazla ne çok az olmuş… Kararında giysi almışız:) İlk başlarda kusma, çok kaka yaptığı için giysisine değdirme gibi çok sık kirlenmeler oluyor. Bir de ilk dönem daha titiz olduğunuz için üzerini daha sık değiştiriyorsunuz. Eliz 9 Kasım doğumlu olduğu için kış aylarına göre bir alışveriş listem vardı. O yüzden sizinle onu paylaşacağım. Normalde mevsimine göre aldığınız 10 – 12 tulum size yetecektir. Ben tulumları evde ve uyurken giydirmeyi tercih ediyorum:) Tulum için Mothercare ve Carter’s çok başarılı. Bir not: Tulumların tam ortadan çıtçıtlı olmalarına dikkat edin. Yana yani tek bacağına doğru inen çıtçıtlıları giydirip çıkartmak daha zor oluyor:)

Ayaksız 4-5 alt / Eşofman, tayt vs.

Ayaklı altlar / 2-3 tane

10 – 15 arası uzun ve kısa kollu body / Uzun kolluları evdeyken sadece altlarla giydiriyordum. Kısa kolluları ise daha çok tulum içine kullanıyordum.

Hırka / 3-4 tane – Zara Kids’in hırkaları çok güzel… Düğmeli modeller almanızı öneririm…

2 astronot mont / Ben H&M’den polar olanlardan aldım. Eğer bizimki gibi Kasım aylarına denk geliyorsa direk 2-4 aylık alın çok çabuk büyüyor:)

1 mont / Zara’dan 3-6 aylık aldım.

Alt üst takım / 3-4 tane / H&M

Eşofman takım 2 tane / H&M – Fermuarlı üstler, yüzüne fermuar gelecek diye biraz kullanışsız oluyor. Ama yapacak bir şey yok.

Yaka atkısı / 4-6 tane H&M – Eliz reflü olduğu çok kusuyor ve tükürük akıtıyor o yüzden yaklaşık 15 tane var:) Yazısı bu linkte

Ağız bezi / 15 – 20 tane – Eliz reflü olduğu için çok fazla gerekti ve yaklaşık 60 tane var:) Yazısı bu linkte

Çorap / 10 çift – Birazı penye birazı kalın havluydu. Hepsini H&M’den aldım:)

Patik / 2 tane / Beyaz patikler her giysiyle uyumlu oluyor. Biraz daha büyüyünce yani 3 aylık falan olunca patik ayakkabı modelleri de çok şirin duruyor… Genelde H&M ve Carter’s dan aldım…

Eldiven / 3-4 çift yeterli olur. Mothercare başta olmak üzere eldivenli tulumları olan yerler var. Onları tercih etmenizi tavsiye ederim… Ama iki parça giysi veya eldivensiz tulumlarda uyurken takmakta fayda var. Yoksa eli yüzüne değince hemen uyanıyor…

2-3 aylıkken kot ve pantolonlar da giydirmeye başladım. Kot ve diğer pantolonları Zara ve H&M’den alıyorum. Kotların içinin kumaşlı olmasına özen gösterin. Zara’da da çok güzel ince kadife pantolonlar var kış bebeklerine:) Üstünü de sweatshirt veya hırkalarla tamamlarsınız… Yine Zara çok başarılı:)

Tavsiler için çok teşekkür ederim.
Aşşağı yukarı ben de böyle düşünüyorum ama sadece badiler biraz fazla geldi bana, gerçekten o kadar kullanılıyorlar mı? Öyleyse ona göre tedbir alalım.
Ben ekim ortasından sonra bekliyorum bebeğimi ama Allah biliyor. Hepimiz ekim başı ya da sonu doğum yapıcaz nasipse, sizinle aşşağı yukarı aynı sayılırız yani.

Söylenildiği kadar ince olan penye battaniyeleri siz de çok aldınız mı (kullandınız mı) bunu merak ettim ben.

Dogru soyluyorsun tabiki canim ama mevsimin buyuk onemi var :) sahsen ben 3 ayllikken kisin cikacagimi sanmiyorum ancak ihtiyacimizi esim alabilir.
Birde baya kalabalik geldi o bayanin yazdigi :) hrpsi 0-3 ay degil sanirim :)
Birde tv de doktor soylemisti kucuk bebeklere pantolon ve ayakkabinin saglikli olmadigini :)
evet kış olması sıkıntı,3 ay dolduğunda tam da şubat kar zamanına denk geliyor,haklısın.
özellikle ayakkabı için bende duydum doğru,sert olmayacak çorap gibi patik olmalıymış, patiğin ayakkabı şekli verilmiş olanlar uygundur ama.

Back
X