Canım estagfurullah niye cahillik olsun. Nasip artık o. Oğlumda ben de çok aktiftim. Hatta 3 gün önce market alış verişi yapmıştım kendi başıma. Ama ne bi ağrım ne de sızıntım vardı. Pazartesi (37+0'dım) doktor kontrolüne gittik, dediki suyun çok az. Hastaneye yattım, gece 5 şişe serum yedim. Sabah 6:30-7:00 gibi ölçtüler yine değişme yok. Ne bir sancım vardı, ne de açılmam. Suni sancıyla sancıyı başlattılar, su balonu gibi bir teknikle açılmayı başlattılar salı 8:30-9:00 gibi. 15:37'de oğlumu normal doğumla kucağıma aldım. Türkiye'de olsam sezeryan olurdu. Ama inan norma veya sezeryan önemli değil. Önemli olan ne şekilde olursa olsun doğum sonrasında annemin de bebeğinde sağlıklı olması.Canim cok sukur sevindim :) cidden insanın içinin rahatlatmasi kadar güzel bişey yok :) kesinlikle benim yaptıklarımi yapmayın ufacık bi ağrıyı küçümsemeyin... sızıntıyi küçümsemeyin idrarsa idrar ne olucak yani... kısmette bu varmış ama çok cahil hareket ettim... hamileliğim boyunca dinlenmek nedir bilmedim sırf normal doğum zora girmesin diye sürekli yürüyüş yaptım sonuç doğum erken başladı ve bebek riske girdi şu kalmadığı için sezeryan oldu yine... yine hayırlısı buymus ama benim cahilliklerimden örnek alıp yapmayın olabildiğince dinlenin doğum kısmet işi...
Eltim mesela, benden iki sene önce doğum yaptı. Normal sancısı başladı, hastaneye gitti. Sıni samcı verdiler. Ama bebeğin kalp atışı 50'nin altına düşmüş galiba, 20 dk içinde sezeryana aldılar. Beklenen dogum tarihine iki hafta kalmıştı, öyle çok erken de değildi aslında. Ama bebek 5 gün küvezde kaldı. Çok şükür iyi şimdi, kocaman oldu çocuk.
Yani hiç hesapta olmayan şeyler çıkabilir. Önemli olan herkesin sağlıklı olması.