• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Rabbim sabirlar versin cnm. Insallah hersey yolunda gider ve alirsin bebegini kucagina. Benim ikinci olucak. Ilkinde yasamadim boyle bisey. Bulantim ve halsizligimde erken basladi. Asil haftaya ama yarin gidicem bi kontrole. Dr kesesi olusmus dedi fakat Sag tarafmdabi kist varmis buyuk ihtimal gebelige bagli dedi. Kistmi yapiyo bu akintiyi bilmiyorum.

Ya kist demişsin dr bana da sol tarafında bir kist var ama önemi kalmamış onun dedi . HAkketen o kist mi yapıo acaba bu lekenelnmeyi??

selam kızlar. bursa'ya döndük biz de. aynı yoğunlukta devam ediyor hayat. benim canım da hep asitli şeyler istiyor. içim yanıyor sanki.. bir de portakal falan. dün 3 tane birden yedim. :KK72:hava çok güzel burda. içim kıpır kıpır. bugün idrar sonucu göstermeye gideceğim doktora. geçen hafta gidecektim ankara'da olunca kaldı. hafif burun akıntım var. oğlum da aynı. günde 85 kere hapşırıyorum. :KK45: yazdım ve hapşırdım. :confused: arada kasılıyor karnım hapşırırken normaldir herhalde.

CuteMom CuteMom canım hep endişeliydin, içine mi doğdu acaba.. biraz daha beklesen? doktorlar daha iyi bilir tabi ama 8-9 a kadar bekleseler olmaz mı ki.. belki oluşurdu.. hayırlısı neyse o olsun inşallah.. canını sıkma..

hoşçakalın.. sevgiyle kalın.. bebişlerinize iyi bakın.. :KK25:

Ya kist demişsin dr bana da sol tarafında bir kist var ama önemi kalmamış onun dedi . HAkketen o kist mi yapıo acaba bu lekenelnmeyi??
Gebelige bagliysa 3.aya kadar kendi kendine sönermis. Bebege tutunmaya yardimci kist mis adi. Bnmki 4cm su anda. Takip edicez buyucekmi kuculucekmi dedi. Insallah soner cunku karin agrisi yapiyo bana bide mide bulantisi eklendi simdi. Bende onu merak ediyorum acaba kisttenmi. Kistmi sönüyoda vucut atmaya calisiyo. Duruma göre ya beklerim haftaya cbayi yada giderim yrn devam ederse bu akinti

canım çok sağol. ama aslında tam gününde gitmiyor sorun değildir değil mi? sata göre aslında dün 8+0 dı. (4 ocak) usg ye göre 8+5. 17 şubatta 6+4 demişti. ona göre de 8+2 olması lazımdı. anlamadım ben :) ya da çok mu inceliyorum bilemedim. ama usg ye göre 8+5 19,6 mm dedi.
Çok şükür cnm ne güzel
Darısı bana bende cuma gidicem kalp atışları için

Ya işte 200mg 30lu yumuşak kapsül verdi. Suyla içtim. Sonra salona geldim aha dedim okumadan içtim ya o vajinadansa. fitili yuttum dedim :)) Neyse sonra baktık içiliormuş rahatladım. :oops:

Canim progestone bendede tansiyon dusuklugu yapiyor 200 luk gunde 3 kere iciyordum simdi ayni tableti alttan atiyorum dunya varmis dedim hem daha etkiliymis bilgin olsun.

Sabahi sabah ettim simdi doktordan geliyorum kese de sorun yok dedi kalp atisinida gosterdi tam 6 hafta gorunuyormus ama kanaman baslamis vucut atmaya calisiyor bizde ilaclarla engellicez dedi.pruloton yapti haftaya tekrar gidicem surekli yaticaksin dedi..Cok tesekkur ederim destegin icin sen ne durumdasin
ayyy bak ne güzel kalp atışını duymuşsunn. darısı bana inşallah. ben de şimdilik lekelenme yok. ben de pruloton vuruluyorum. 3 hafta vurul demişti. bugün sonuncusunu yaptırcam. bana hiç yat filan demedi. istersen yat istersen koş olacağı varsa olacak dedi ama bence de yatmalıyım. eğer çok yorulursam leke geliyor, kasık ağrım oluyor hissediyorum lekenin geleceğini.
oldu mu olacak mı derken oluyormuş ama yine de bitmiyormuş düşünceler, endişeler.
yine de içimizi ferah tutalım, vücud atmak isterken beynimiz ve yüreğimiz korusun bebeklerimizi :):anneadayı:

Gebelige bagliysa 3.aya kadar kendi kendine sönermis. Bebege tutunmaya yardimci kist mis adi. Bnmki 4cm su anda. Takip edicez buyucekmi kuculucekmi dedi. Insallah soner cunku karin agrisi yapiyo bana bide mide bulantisi eklendi simdi. Bende onu merak ediyorum acaba kisttenmi. Kistmi sönüyoda vucut atmaya calisiyo. Duruma göre ya beklerim haftaya cbayi yada giderim yrn devam ederse bu akinti

Canim progestone bendede tansiyon dusuklugu yapiyor 200 luk gunde 3 kere iciyordum simdi ayni tableti alttan atiyorum dunya varmis dedim hem daha etkiliymis bilgin olsun.

tskymz tskymz Onu sormayı hiç düşünemedim ya cmt günü kontrole gideceğim. Sorcağımız soruları not etmek laızm aslında unutuyorum ben sonra.
HappyMom-s HappyMom-s alttan alınanı da sorarım doktora inş değiştirir bu baş dönmesiyle dışarı adımımı atmam mümkün değil.

ARkadaşlar benim merak ettiğim birşey var:

medicana da dün 1.85cm lik kese için 6 hafta 3 gün çıkarken hisa hastanesinde cumartesi gübü 1.2 cmlik keseye 5.2 gün dediler .

Keseye göre hafta tahmini nasıl böyle değişiklik gösteriyor. sizin kaç cm e kaç hafta gösteriyor doktorunnuz.

Bu arada bana kahverengi lekelenmem olduğu için progestan başladı doktor. ama internette progestan ile ilgili düşüğü engellediğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını öğrendim. İkinci ilacı aldım bugün ve aşırı başım dönüyor özellikle de yemek yedikten sonra.
canım her hafif tehlikede olan kadına veriliyor progesteron. o kadar da araştırmamak lazım yüzlerce kadın kullanıyor. bana iğne verdi ama ilacı da verse bişi olmazdı. normal bi ilaç yani ferah tut içini. senin de lekelenmelerin vardı galiba okumuştum. bende de var.

Simdi doktordan geldim ve hemen yazayım istedim. Kese içinde 5.8 mm bebeğimizi gorduk. Bir kısım hareketler var dedi doktorum ama onumuzdeki haftaya kalp atışları için tekrar görüşelim dedi. Adet tarihime gore 6+6 ama ultrasona gore 6+3 müş. Bos gebelik ihtimalini en azından atlatmak beni rahatlattı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Ben geçen hafta 5+5 de gittim kese 22mm bebek 2.4mm di ama yolk çok büyük bu risk demek dedi bakalğm cumartesi kalp atışı devam ediyorsa risk bitmiş olacak Allah yardım etsin hepimize

Allalh allaaaahhh yok yolk büyük yok kese bilmem ne insanın içine kurt düşürmekte üstüne yok doktorların :KK43:(( onlar da aklı tabi her ihtimali söylüyorlar ama çok hassas bir dönemdeyiz resmen herşeyden birşey çıkartıyoruz :KK43:

Benim daha bebek de görünmeddi genelde kese 2 cm olduktan sonra görünüyor diye okudum.[/QUOTE]
Kız drlara kalsa benim bebek sağlıklı:)) burdaki drlar çok pozitif:)) beni teselli ediyorlar. Yolk büyük değil mi dedim evet demişti. Ölçtü 7 mm ilk gittiğim de de kanama gözüyor demiştim evet demişti. Onlara kalsa bu detayo söylemicekler. Tüm suç benim anlamamda:(( anlamasam söylemiceklerdi:))

Ya işte 200mg etkileri daha aza inimuşak kapsül verdi. Suyla içtim. Sonra salona geldim aha dedim okumadan içtim ya o vajinadansa. fitili yuttum dedim :)) Neyse sonra baktık içiliormuş rahatladım. :oops:
:))) iki turlu kullaniliomusss ama vajinadn aalimdiginda yan etkilri daha da aza imiomus..

ARkadaşlar benim merak ettiğim birşey var:

medicana da dün 1.85cm lik kese için 6 hafta 3 gün çıkarken hisa hastanesinde cumartesi gübü 1.2 cmlik keseye 5.2 gün dediler .

Keseye göre hafta tahmini nasıl böyle değişiklik gösteriyor. sizin kaç cm e kaç hafta gösteriyor doktorunnuz.

Bu arada bana kahverengi lekelenmem olduğu için progestan başladı doktor. ama internette progestan ile ilgili düşüğü engellediğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını öğrendim. İkinci ilacı aldım bugün ve aşırı başım dönüyor özellikle de yemek yedikten sonra.
ben 5+3 te gittiğimde kese 1.05 cm bebek de 0.31cm miş ama iki ölçüme göre de +-3 gün oynuyor mesela..bugünlerdeki tahminler değişebilir bence çok takılmamak lazım..
benim de dün ilk defa çok hafif kahvarengi lekelenmem oldu ama devam etmedi şimdilik,yalnız sürekli özellikte lekelenmeden beri çok ince sızı gibi de olsa regli sancısı gibi ağrı ve his var ayrıca da şiddetli batmalar oluyor devamlı..progestan 100mg başladım bende şükür ki yan etkisi yok şimdilik yoksa iş falan yapamam çünkü işim gereği hem dışarda ve ayaktayım..ben ilk hamileliğimde hiç yaşamamıştım bunları oyuzden tuhaf geliyor ama o zaman da her zaman da iyi düşünmenin iyi olacağına,ve ne yaparsak yapalım herşeyin olacağına varacağını biliyorum..
oyuzden güzel hamile arkadaşlar,çok detaylara girmeden işin keyfini çıkaralım derim ben :KK51:
Ya işte 200mg 30lu yumuşak kapsül verdi. Suyla içtim. Sonra salona geldim aha dedim okumadan içtim ya o vajinadansa. fitili yuttum dedim :)) Neyse sonra baktık içiliormuş rahatladım. :oops:

oral olarak da alınıyor ama bildiğim kadarıyla vajinal alınırsa daha etkili ve yan etkisi de daha az oluyor..iğnesi de var hatta o en etkilisi..geçmiş olsun her zaman güzel şeyler düşünüp bebeğimizi rahatlatalım:21:

Allalh allaaaahhh yok yolk büyük yok kese bilmem ne insanın içine kurt düşürmekte üstüne yok doktorların :KK43:(( onlar da aklı tabi her ihtimali söylüyorlar ama çok hassas bir dönemdeyiz resmen herşeyden birşey çıkartıyoruz :KK43:

Benim daha bebek de görünmeddi genelde kese 2 cm olduktan sonra görünüyor diye okudum.
Kız drlara kalsa benim bebek sağlıklı:)) burdaki drlar çok pozitif:)) beni teselli ediyorlar. Yolk büyük değil mi dedim evet demişti. Ölçtü 7 mm ilk gittiğim de de kanama gözüyor demiştim evet demişti. Onlara kalsa bu detayo söylemicekler. Tüm suç benim anlamamda:KK43:( anlamasam söylemiceklerdi:))[/QUOTE]
benimki de pek bişey söylemiyor. hatta kesenin içinde bebek görünmüş ben fotoğrafında gördüm ama bana sadece kese dedi. düşük tehliken va riğne yapacağız sorun. düşerse sağlıksız üzülmene gerek yok normal hayatına devam et. ne güzel filmler var film izleyin yürüyün rahatlayın diyor. ya tamam ban adetay vermesin ama iki bilgi de ver be kardeşim diyorum yaniiii

canım her hafif tehlikede olan kadına veriliyor progesteron. o kadar da araştırmamak lazım yüzlerce kadın kullanıyor. bana iğne verdi ama ilacı da verse bişi olmazdı. normal bi ilaç yani ferah tut içini. senin de lekelenmelerin vardı galiba okumuştum. bende de var.

Ay evet zaten okudukça içim kararıyor okumicam diyorum gene dayanamıyorum iki dk sonra okuyorum :110:

:))) iki turlu kullaniliomusss ama vajinadn aalimdiginda yan etkilri daha da aza imiomus..

ben 5+3 te gittiğimde kese 1.05 cm bebek de 0.31cm miş ama iki ölçüme göre de +-3 gün oynuyor mesela..bugünlerdeki tahminler değişebilir bence çok takılmamak lazım..
benim de dün ilk defa çok hafif kahvarengi lekelenmem oldu ama devam etmedi şimdilik,yalnız sürekli özellikte lekelenmeden beri çok ince sızı gibi de olsa regli sancısı gibi ağrı ve his var ayrıca da şiddetli batmalar oluyor devamlı..progestan 100mg başladım bende şükür ki yan etkisi yok şimdilik yoksa iş falan yapamam çünkü işim gereği hem dışarda ve ayaktayım..ben ilk hamileliğimde hiç yaşamamıştım bunları oyuzden tuhaf geliyor ama o zaman da her zaman da iyi düşünmenin iyi olacağına,ve ne yaparsak yapalım herşeyin olacağına varacağını biliyorum..
oyuzden güzel hamile arkadaşlar,çok detaylara girmeden işin keyfini çıkaralım derim ben :KK51:

oral olarak da alınıyor ama bildiğim kadarıyla vajinal alınırsa daha etkili ve yan etkisi de daha az oluyor..iğnesi de var hatta o en etkilisi..geçmiş olsun her zaman güzel şeyler düşünüp bebeğimizi rahatlatalım:21:

Kız drlara kalsa benim bebek sağlıklı:)) burdaki drlar çok pozitif:)) beni teselli ediyorlar. Yolk büyük değil mi dedim evet demişti. Ölçtü 7 mm ilk gittiğim de de kanama gözüyor demiştim evet demişti. Onlara kalsa bu detayo söylemicekler. Tüm suç benim anlamamda:KK43:( anlamasam söylemiceklerdi:))
benimki de pek bişey söylemiyor. hatta kesenin içinde bebek görünmüş ben fotoğrafında gördüm ama bana sadece kese dedi. düşük tehliken va riğne yapacağız sorun. düşerse sağlıksız üzülmene gerek yok normal hayatına devam et. ne güzel filmler var film izleyin yürüyün rahatlayın diyor. ya tamam ban adetay vermesin ama iki bilgi de ver be kardeşim diyorum yaniiii[/QUOTE]

Arkdaşlar dr lar çok ilginç insanlar gerçekten anlam veremiyorum bazen :))

Ama kesinlikle şu konuda haklsınız minimum endişe ile pozitif yüklenmeliyiz çünkü bu çok önemli. Tüm sağlıklı hormonlar mutluyken bol bol salgılanıyor.
Bu arada kısırlık başlığı altında bir konu açmıştım benim hamile kalma hikayemi anlattım hakketen hikaye gibi anlattım ama okumak isteyenler için :

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...oloji-0-dan-gebelige-uzanan-hikayemiz.908160/
:KK33::KK33::KK33::KK33::KK33:

tskymz tskymz Onu sormayı hiç düşünemedim ya cmt günü kontrole gideceğim. Sorcağımız soruları not etmek laızm aslında unutuyorum ben sonra.
HappyMom-s HappyMom-s alttan alınanı da sorarım doktora inş değiştirir bu baş dönmesiyle dışarı adımımı atmam mümkün değil.

Ayri bisey degil tatlim ayni kapsulu ister ic,ister alttan at farketmez

ayyy bak ne güzel kalp atışını duymuşsunn. darısı bana inşallah. ben de şimdilik lekelenme yok. ben de pruloton vuruluyorum. 3 hafta vurul demişti. bugün sonuncusunu yaptırcam. bana hiç yat filan demedi. istersen yat istersen koş olacağı varsa olacak dedi ama bence de yatmalıyım. eğer çok yorulursam leke geliyor, kasık ağrım oluyor hissediyorum lekenin geleceğini.
oldu mu olacak mı derken oluyormuş ama yine de bitmiyormuş düşünceler, endişeler.
yine de içimizi ferah tutalım, vücud atmak isterken beynimiz ve yüreğimiz korusun bebeklerimizi :):anneadayı:

Canim biz tedbirimizi alalimda gerisi Allah'a emanet..Kalp atisinida dinletmedi ekrandan gosterdi tam 6 hafta gorunuyor 20 mm olmus.Haftaya dinletecek isallah..Sen ne zaman gideceksin peki umarim guzel haberler alirsin canim

Back
X