• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Herkesin bayramı mübarek olsun hanımlar ya bi konuda yardımcı olun doğumdan sonra göğüs uçlarında yara oluyormuş ya onun için şimdiden krem kullanan var mı hangi krem almalıyız bi yardimci olurmusunuz

Herkesin bayramı mübarek olsun hanımlar ya bi konuda yardımcı olun doğumdan sonra göğüs uçlarında yara oluyormuş ya onun için şimdiden krem kullanan var mı hangi krem almalıyız bi yardimci olurmusunuz

Ben kullanmaya basladim canim. Lansinohun kremini kullaniyorum.

Ben internetten almistim canim.lansinoh gogus ucu kremi dersin yaralar icin. bebek magazalarindada oluo ebebekte filan vardi.kutunun uzerinde lansinoh hpa lanolin yaziyo.

Iyi bayramlar kizlar.berbat bi bayram benim icin.erken dogum riskimden dolayi istiharat verdi dr bundan dolayi yatiyorum evde.kv me de gitmedim haliyle bugun.evden cikmak istemedigim icin esim trip atti aksam.anlayamiyorum gercekten bi benimmi evladim bi benimmi icim yanicak basinw bisey gelirse.ben isterdimki ben gitmek istesem bile onun bizi dusunup nereye gdiosun demesini.sabahta hazirlanmayw basladim bi yere gelmiyosun istemiyorum seni dedi cikti gitti.yatak istiharatine uydugum icinmi sucluyum bem suan bisile4 diyin bana.gurbetteyum zaten ailem yok.bu halimle birde elalem ne der kaygisiyla bebegimi riskemi atmaliydim.
Bayramlarda kocalar aynı oluyo. Benim eşimde kurbanimizin başına gitmedi sana birsey olursa yanında adam yok kalıyim diye. Annemler gitti annemle babam uğraşıyorlar bu yaşlarında. eşimin ablası çağırdı esimi onun eşi de gitmiş kurbana evde tekmis cocuklariyla napcakmis. Bütün gün onun yanında durdu daha şimdi geldi. Güya beni düşünüp kurbana gitmedi ama ablasinin bi lafıyla bütün gün orda geçirdi. Bana birsey olursa çağırmam dedim. Olsaydı cagirmazdim zaten ama bunu unutmicam çok agrima gitti
Biz cok uzagiz kvalidelerden ama kadinin sozleri yuzunden gecen bayram birbirimize girdik hamileligim boyunca israrla benmle tartismayan dikkat eden adam resmen yuzume haykirdi allah yakin olanlarin yardimcisi olsun insallah soz konusu aile olunca hamilelik bile unutuluyo cunku
Bu kv mevzulari yakinda-uzakta, egitimli-egitimsiz, genc- yasli fark etmiyo anlasilan. Uzak olsa da bir telefon gorusmesi yetti ben de sabahtan beri kendi kendimi yiyorum. Bayram bayram huzurumuz kacsin istemiyorum ama. Yarina kadar sakinlesip aklimdan atamazsam esime patlayip rahatlayacagim. Yoksa bu sekilde kurup kurup kendimi yiyip bitiriyorum.

kızlar bu erkeklerin hepsi mi aynı olur bizimde geçen ramazan bayramı kriz olmuştu babasının ortalığı karıştırması ile bu bayramlar hacdalar da kafam rahat yine de bir ara gidelim dedi bende uçağa atlayıp benim memlekete giderim gidecek olsam ama ısrarcı olmadı bir de kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama sizinle zaman geçirdikçe değişiyorlar eşim ilk günlere nazaran çok iyi biz 3 yılı devirdik babası da eskisi gibi karışamıyor herşeye benim de kv ile problem yok kp ile var ama tam tersi olsaydı yanmıştım ya da bu evlilik biterdi çünkü kv kp'i durduruyor birde kadının içi neyse dilinde de oda var ama kp çok sinsice davranıyor eşimin yanında kızım canım oğlumdan kıymetlisin ama o yokken çok farklı bende akıllandım eşim varken babacım babacım ama o yokken çok muhattap olmamaya çalışıyorum, çevremden duyduğum tecrübeler belli zaman geçmeden ve çocuk olmadan bu erkekler değişemiyor seni hep ailesini istemiyor olarak görüyor diyor o yüzden zamana bırakmak ve oyunu kendi kurallarımıza değil onların kurallarına göre oynamak lazım birde şu dönemde kimse için bebeğinizi riske atmayın Allah korusun birşey olsa en çok bizim canımız yanar en çok biz etkileniriz benim yavrum herşeyden herkesden kıymetlidir ben eşimede diyorum bana kızıyor ama olsun birde erkek anneleri olarak bize de çok iş düşüyor gelecekte

Son düzenleme:
kızlar bu erkeklerin hepsi mi aynı olur bizimde geçen ramazan bayramı kriz olmuştu babasının ortalığı karıştırması ile bu bayramlar hacdalar da kafam rahat yine de bir ara gidelim dedi bende uçağa atlayıp benim memlekete giderim gidecek olsam ama ısrarcı olmadı bir de kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama sizinle zaman geçirdikçe değişiyorlar eşim ilk günlere nazaran çok iyi biz 3 yılı devirdik babası da eskisi gibi karışamıyor herşeye benim de kv ile problem yok kp ile var ama tam tersi olsaydı yanmıştım ya da bu evlilik biterdi çünkü kv kp'i durduruyor birde kadının içi neyse dilinde de oda var ama kp çok sinsice davranıyor eşimin yanında kızım canım oğlumdan kıymetlisin ama o yokken çok farklı bende akıllandım eşim varken babacım babacım ama o yokken çok muhattap olmamaya çalışıyorum, çevremden duyduğum tecrübeler belli zaman geçmeden ve çocuk olmadan bu erkekler değişemiyor seni hep ailesini istemiyor olarak görüyor o yüzden zamana bırakmak ve oyunu kendi kurallarımıza değil onların kurallarına göre oynamak lazım

Canim 4 senelik evliyiz bizde ama sanki zaman gectikte daha kotuye gidiyor gbime geliyo benim.tartismalarmizda cok acimaszca kiriyoruz birbirimizi ilk zamanlarda daha cok dikkat edio insan agzindan cikacaklara sanki.bizdede aslinda kv yada kp degil sorun onlar daha bisey demeden esimin kendini ispatlama cabasina girmesi.normal bi zamanda bayrami nie tek basima evimde gecirmek isteyim manyakmiyim ben dimi.kp densizdir benimde ama kv bastirir seninki gbi.cok sallayan yoktur zaten kp evde.

Selam kizlar.ben de bugun dogurcam sanirim dedim.inanilmaz kasilmam ve kasikta sancim oldu.3 yada 4 kez arka arkaya oldu sonra durdu.benim 2. Dogum oldugundan daha erken olcak gibi hissediyorum sanki.yakinlarda yani.benim de canta hazir.ama giycek bi geceligim yok bi turlu alamadim.80 lira civari carsilarda.ama kiyamiyorum o kadar paraya.aslinda var ama ilk dogumdakilerle ayni olmasin diye fotolarda yeni alcam.kasilmalarim devam ediyo ama sancim yok.yani yalanci kasilmalar..bu arada acilmasi 4 cm de kalan arkadas var ya adini unuttum.suni sanci almamakla ve yatis yapmamakla cok iyi etmis.yatarak sanci cekmek ve suni sanci cekmek kadar zor bi durum yok.illaki dogcak stres yapmaya gerek yok.rahat rahat evinde bekle.

Canım sana helal olsun. Ben doğumdan önce taşınmaya cesaret edemedim. İnş. Doğumdan 20 gün sonra fln çok soğuklar olmadan rahatça tasinabiliriz.

Saolasin ☺ o zamanda lohusa sikintisi bu asamadan sonrasi bizler icin her asama farkli sikinti.Benim tasinma belli degildi.Aniden gelisti acil mecbur kaldim.
o kadar cok is varki esyalarla nasil sigacaz bilmiyorum.Hepimiz icin hayirlisi insallah.

Canim 4 senelik evliyiz bizde ama sanki zaman gectikte daha kotuye gidiyor gbime geliyo benim.tartismalarmizda cok acimaszca kiriyoruz birbirimizi ilk zamanlarda daha cok dikkat edio insan agzindan cikacaklara sanki.bizdede aslinda kv yada kp degil sorun onlar daha bisey demeden esimin kendini ispatlama cabasina girmesi.normal bi zamanda bayrami nie tek basima evimde gecirmek isteyim manyakmiyim ben dimi.kp densizdir benimde ama kv bastirir seninki gbi.cok sallayan yoktur zaten kp evde.
Sabır dikkat etmedigiiniz laflar size geri döner çocuk ilse dogunca sizi saygı bitmediyse toplar ki evlilikler 5 yildan sonra oturur 12 yıllık evliyim ilk 5 yıl hep bitcek gibiydi simdi daha başka seviyorum esimi ailemi

Selam kizlar.ben de bugun dogurcam sanirim dedim.inanilmaz kasilmam ve kasikta sancim oldu.3 yada 4 kez arka arkaya oldu sonra durdu.benim 2. Dogum oldugundan daha erken olcak gibi hissediyorum sanki.yakinlarda yani.benim de canta hazir.ama giycek bi geceligim yok bi turlu alamadim.80 lira civari carsilarda.ama kiyamiyorum o kadar paraya.aslinda var ama ilk dogumdakilerle ayni olmasin diye fotolarda yeni alcam.kasilmalarim devam ediyo ama sancim yok.yani yalanci kasilmalar..bu arada acilmasi 4 cm de kalan arkadas var ya adini unuttum.suni sanci almamakla ve yatis yapmamakla cok iyi etmis.yatarak sanci cekmek ve suni sanci cekmek kadar zor bi durum yok.illaki dogcak stres yapmaya gerek yok.rahat rahat evinde bekle.
Bana dr erken dedi kesti sanciyi 3. Sezolcak kısmet se ilaç basladi magnezyum kalsiyum haftaya çarşamba inşallah dogcak kızım arada sanci tavan yapıyor gece sabah a kadar evde olta atıyorum gündüz ince sızı gibi yarin nts var inşallah pazartesi detaylı konuscaz dr la çarşamba dogumu

Kızlar, hepinizin kurban bayramı mübarek olsun:)))
Ya kızlar elinizde hastane çantası için bir liste var mı? Aklım durdu sanki, ne koymam gerektiğini düşünemiyorum.

Sabır dikkat etmedigiiniz laflar size geri döner çocuk ilse dogunca sizi saygı bitmediyse toplar ki evlilikler 5 yildan sonra oturur 12 yıllık evliyim ilk 5 yıl hep bitcek gibiydi simdi daha başka seviyorum esimi ailemi

Birbirimize saygidan cok insanin kendine olan saygisi azaliyo.ben nasil bunu soyledim die.1 yilimizmi kaldi taslarin oturmasina yani.bizimde ayni durum sanki kopucakmisiz gbi bi his hep var.hamilelikte dahada artti tartismalar belki asiri duygusal tepkiler veriyorum ama esim benden fazla hamile hassas burnundan kil aldirmaz oldu anlayamiyorum.insallahh yoluna girer hersey masallah 12 yil biz gorurmuyuz suanki ofkemle mechul diyorum.

Kızlar, hepinizin kurban bayramı mübarek olsun:)))
Ya kızlar elinizde hastane çantası için bir liste var mı? Aklım durdu sanki, ne koymam gerektiğini düşünemiyorum.

Ben nette arastirirken listelere gozattim ama bi liste yapmadim canim.neler koydugumu yaziyim fikrin olur.
Bebek icin
2 adet hastane cikisi 10lu
2 adet alt ust takim
2 adet tek alt
2 adet zibin
15 adet bez
2 adet altacma kullan at
Temizleme pamugu kullanmazlarsa die islak mendilde koydum
1 tane yelek
Kalin battaniye
Yedek eldiven corap sapka agiz bezi
Emzik
Biberon
Pisik kremi

Kendim icin
1 adet gecelik
2 adet pijama takimi
Depend lohusa kilodu
Emzirme atleti
Emzirme sutyeni
Sal
Corap
Esarp
Terlik
Gogus ucu kremi
Gogus kalkani ve pedi
Sut saklama poseti (erken dogum ihtimalim var kuveze girerse diye koydum)

Hastane evime uzak canim yedek kiyafetleri fazladan aldim o yuzden.yakinsa azaltabilirsin ihtiyac oldukcada getirilir.

Sut sagma pompasinida hastane cantaniza koycakmisiniz canim.ablamdan aldim ama cantaya koymamistim.gerekli olursa hastanede hemsireler sagiyolarmis ve hastanenin pompasi daha ii oluomus die duymustum o yuzden koymadim.buarada cantanin basina gecene kadar stres oluo insan hazirlamasi ne koyulcagina kara r veerdkten sonra 5 dk bile surmuo.

Canım yok hastane cantama koymicam ama evde olsun istiyorum. Gerci bana daha erken ama nolur nolmaz korkuyor insan

Gunaydin hanimlar iki gundur 5 ten 6 ya cektim uyanma saatimi dun o kadar yoruldum gece 1 e geliyodu yatyogom ama sonuc yarim saattir ayaktayim

Kasilma derken yasadigin nasik bisey tarif edermisin canim kasiliyosakta bilmiyoruz yaa nasil bi tecrubesizlik bu.karnim tas gbi oluo benimde bi tarafa poposunu yukseltio yirtip cikacak saniyorum bu kasilmami ki
Canım doğum sancısı erkekse belinden kızsa kasiklardan girer ve çok değişik mutlaka anlarsın yerinde duramazsın yani kalkıp yürümek istersin falan

Lashinoh kullanıyorum hergün düzenli bir şekilde, birde hemşire emzirdikten sonra en güzeli kendi sutunuzden bir miktar sürün. Kurusun diye bekleyin. Ozaman hiç yara olmuyormuş.

Back
X