• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar bebek arabsını ne aldınız ?@sevyeg casual alan sen miydin cnaım ? civildemiydi o indirim
Canım ben baby2go extreme travel sistem aldim. Çift yönlü çıkarıp takabiliyorsun. Hem yatay oluyor. Alüminyum kaplama olduğu için ana kucağı çok hafif, birde amortisör sistemi çok iyi :) kaldırımdan çıkarken esneterek çok rahat çıkarıyor. Civil 1 hafta kampanya yapmıştı. 999 a aldık. Bilmiyorum ben çok sevdim. Sen bilirsin tabi
Kızlar doğumlarımıza çok azkaldı :KK46:
Ben hala çanta yapmadım.. Sanki çok eksik varmış gibi geliyor :eek:
Bizde dün sonunda odasını düzenledik. Dün akşam geceliklerimi iç camasirlarimi yıkadım. Bugünde inş. Bebeğin bir kısmını yikayacagim. Sonra hastane çantamı hazırlayacağım inş. Yoksa insan gitgide panik oluyor.
Saolasin ☺ o zamanda lohusa sikintisi bu asamadan sonrasi bizler icin her asama farkli sikinti.Benim tasinma belli degildi.Aniden gelisti acil mecbur kaldim.
o kadar cok is varki esyalarla nasil sigacaz bilmiyorum.Hepimiz icin hayirlisi insallah.
Evet canım lohusaligida hesaba katıyorum tabi ama benim taşınma şehirler arası olacağı için, annemin yanında doğum yapmak istedim. Gelen gidende burda bebeği görür inş. Sonra istanbulda pek kimsemiz yok çünkü
Kızlar uzun zamandır girmiyorum kk ye ev taşıdım 1ay oldu yerles felan haftaya carsamba dr doğum dedi herkes e hayırlısı olsun inşallah 2oglum var 3. Sezaryen ve 1 de kızım olcak herşey yolunda giderse kanallari baglatcam
Ne güzel sen bu defteri kapatıyorsun. Allah yardımcın olsun inş.

Kızlar doğumlarımıza çok azkaldı :KK46:
Ben hala çanta yapmadım.. Sanki çok eksik varmış gibi geliyor :eek:
Canım aslında kıyafetler hazırsa çokta bişey yok çantada
Kendine bi de ona tamam işte zaten bebeğe bi hastane çıkış 3 katta kıyafet koydum ben ağız bezi
Normal alt bezi koydum battaniye falan tamam işte
Kendime bi gecelik bi pijama hırka çorap havlu koydum el havlusu göğüs pedi normal ped
Süs falan istiyorsan bide onlar
Bide zemzem hurma koydum oğlumun ağzına sürmeleri için bu kadar :)

Kasilma derken yasadigin nasik bisey tarif edermisin canim kasiliyosakta bilmiyoruz yaa nasil bi tecrubesizlik bu.karnim tas gbi oluo benimde bi tarafa poposunu yukseltio yirtip cikacak saniyorum bu kasilmami ki
Karnın taş gibi kesilmesi sancıymış
Nst de sancı çıktı bende ben hissetmiyorum dedim doktorda ebe de dediki takip et karnımız taş kesilirmiş bu da sancıymış rahim kasılmasıymış içteki sancı yani

Karnın taş gibi kesilmesi sancıymış
Nst de sancı çıktı bende ben hissetmiyorum dedim doktorda ebe de dediki takip et karnımız taş kesilirmiş bu da sancıymış rahim kasılmasıymış içteki sancı yani
Bu hafta karın ağrısı ve sertleşme o kadar çok ki doğum yakın gibi gözüküyor bana

Kayinvalde canini skipts esinde onu savunmuyorsa bosyere tartisma canim esinle annesinin agzindan cikacaklari kontrol edemez maalesef.annesinin canini sktigi noktayi sakin bi sekilde esine anlatsan uyarirmi annesini.o sinir hali patlamadan rahatlayamio insan aglamaktan icim disima ckio benim durduramiyorum ya kendimi.benim kv belki sorun etmicek ki etsede esime bisey diyemez pek esimde ailesine kendini kanitlamak adina tartisio benimle.ne dusunurler kafasiyla yani.

Canim bizimkiler cok garipler (ozellikle ilgisiz) anlatmakla bitmez. Ben kendi ailemden asiri ilgi gorup ilgisiz bir karsi tarafla karsilasinca kaldiramiyorum. Esim de kendi ailesi icin dengesizler diyip bizi olabildigince az muhatap etmeye calisiyor. Ama alttan alttan onlara da herturlu yardimi (ozellikle maddi) yapiyor, en ufak dertlerini abartiyor. Bu da beni sinir ediyor. Ben bu halimle naz yapmiyorum, calisiyorum, ne nerde uygun arastiriyorum gidiyorum aliyorum, ev isi, kislik hazirlik hicbirseyi aksatmiyorum. ailem yardim icin maddi manevi bize destek icin cabaliyor. Karsi tarafsa ne koparirsak kardir modunda somuruyor esimi benden gizlice. Bu da beni delirtiyor. Hic te ihtiyaclari yok kari koca egitimli ve emekliler. Taksilerle gezmeye, disardan yemeye, marka giymeye, tatillere dayanmiyor iste birsey. Yeri gelince de benim ailemle iddia ediyorlar. Biz ne yaptikki demeden.

Canim bizimkiler cok garipler (ozellikle ilgisiz) anlatmakla bitmez. Ben kendi ailemden asiri ilgi gorup ilgisiz bir karsi tarafla karsilasinca kaldiramiyorum. Esim de kendi ailesi icin dengesizler diyip bizi olabildigince az muhatap etmeye calisiyor. Ama alttan alttan onlara da herturlu yardimi (ozellikle maddi) yapiyor, en ufak dertlerini abartiyor. Bu da beni sinir ediyor. Ben bu halimle naz yapmiyorum, calisiyorum, ne nerde uygun arastiriyorum gidiyorum aliyorum, ev isi, kislik hazirlik hicbirseyi aksatmiyorum. ailem yardim icin maddi manevi bize destek icin cabaliyor. Karsi tarafsa ne koparirsak kardir modunda somuruyor esimi benden gizlice. Bu da beni delirtiyor. Hic te ihtiyaclari yok kari koca egitimli ve emekliler. Taksilerle gezmeye, disardan yemeye, marka giymeye, tatillere dayanmiyor iste birsey. Yeri gelince de benim ailemle iddia ediyorlar. Biz ne yaptikki demeden.
Aynisi bendede var cnm nisanliyken benm aileme olan tavirlarimi kiskaniyolarmis ailene cok ilgiliydin bizle ole degildin diyolar sizde benle ilgilenmediniz diyince bizim fitratimiz bole kizim yavrum diyemeyiz diyolar garipler gercekten

Canım ben baby2go extreme travel sistem aldim. Çift yönlü çıkarıp takabiliyorsun. Hem yatay oluyor. Alüminyum kaplama olduğu için ana kucağı çok hafif, birde amortisör sistemi çok iyi :) kaldırımdan çıkarken esneterek çok rahat çıkarıyor. Civil 1 hafta kampanya yapmıştı. 999 a aldık. Bilmiyorum ben çok sevdim. Sen bilirsin tabi

Bizde dün sonunda odasını düzenledik. Dün akşam geceliklerimi iç camasirlarimi yıkadım. Bugünde inş. Bebeğin bir kısmını yikayacagim. Sonra hastane çantamı hazırlayacağım inş. Yoksa insan gitgide panik oluyor.

Evet canım lohusaligida hesaba katıyorum tabi ama benim taşınma şehirler arası olacağı için, annemin yanında doğum yapmak istedim. Gelen gidende burda bebeği görür inş. Sonra istanbulda pek kimsemiz yok çünkü

Ne güzel sen bu defteri kapatıyorsun. Allah yardımcın olsun inş.
Cnm kapatmaliyim birinci gebelik 20 yasimda idi hüsran oldu 22 de ilk oğlum 26 da ikinci şimdi 32 dr inşallah 3. Kızım olcak ve arada düşüklerim oldu aylık iğne denedim günlerimi bozdu 3 aylık igne hep kanamam oldu hap yasmin en güvenilir i idi bir gece kutudaki son 3. Yu bir gece aksattim 2 . Cocugumun haberini aldimdi ve sipral bikez enfeksiyon yapti sonra gene denedim kaydı bidaha denedim icerde kirilmis rahim catisina saplanmis operasyon la alındı kuruluk darliktan eşim e devrettim bende kabus oluyor ve araştırdim tekrar istersem tek çözüm tüp bebek le olurmuş darısı sizr inşallah 3. Yapın

Ah canım bizimkiler de evlenirken bize yardim etmediler eşimle hicbirseyimiz yoktu beyaz eşya yatak odasi ve benim bekarlik esyalarim birde üstüne kv eltime hiçbişeyi yok demiş daha 2 haftalık evliyken kp biz hacca gidersek bize yardım edin dedi sonra kv altınları abinize verin gibi gibi istekler kendimi çok kötü hissetmistim yolunacak kaz gibi çünkü o dönem eşimin 2 katını kazaniyordum ve bunu biliyorlardi benim babam ise 3 çocuk okutuyor benim yarı maaşımla benden 1 tl istemedi ben teklif ettiğim halde sen isine bak kendi kendinj kurtarmaya çalış derdi eşimi altınlar ve kredi çekip evi birlikte odeyelim gibisinden çok taciz ettiler bende hemen ev alıp kr borcuna girdim şimdi çocuğuma oda bile yapamıyorum birçok isteklerimiz geri planda ama en azindan bizi rahat bıraktılar Rabbim nasip ederse bizde oglusum büyüyünce tadını cikaririz bazi şeylerin senin dedigin gibi bir yanda gerçekten ihtiyacı olan susuyorken diger tarafin ki evlenitken hiç birşey yapmayıp senden ha bire talepde bulunması csn sıkıcı haa bu arada ailesinin gözünde paraci olan benim eşimin yanında bile kaç defa söylediler ama eşim saolsun her defasında cvp verdi onlara

Aynisi bendede var cnm nisanliyken benm aileme olan tavirlarimi kiskaniyolarmis ailene cok ilgiliydin bizle ole degildin diyolar sizde benle ilgilenmediniz diyince bizim fitratimiz bole kizim yavrum diyemeyiz diyolar garipler gercekten

Canim biz hic dusuncelerimizi karsi tarafa soylemiyoruz. Sadece ben icime atip sinir olmakla kaliyorum. Bazen esime patliyorum, o da beni hakli buluyor ve ben ne yapayim dengesizler diyor. Ama yapacagini yine gizliden gizliden yapiyor. Ne deseler emir kabul ediyor. Ailem de saygida kusur etme diye beni surekli tembihliyor tabi neler yasadigimi anlatmadigim icin boyle. Ah bir bilseler.
Cunku nisanliyken bir kez ogrendiler nerdeyse vazgeciyordular. Esimi seviyorum diye katlaniyorum ama sinir hastasi olmaktan korkuyorum.

besyo_86 besyo_86 biz baby hope aldik 1000 tl idi babymallde 300 tlye 100 tl kampanyasindan yani 700 tlye geldi travel sistem çift yönlü portbebe olma özelliği var pierre cardin travel sistem ile aynı ozelliklere sahip kafamiz çok karışıkti çünkü hangi modeli düşünsek bir olumsuz yorum geldi aklımızda yokken o an karar verdik aldık zaten bende çalıştığım için öyle her dakika kullanayacagim

Canim biz hic dusuncelerimizi karsi tarafa soylemiyoruz. Sadece ben icime atip sinir olmakla kaliyorum. Bazen esime patliyorum, o da beni hakli buluyor ve ben ne yapayim dengesizler diyor. Ama yapacagini yine gizliden gizliden yapiyor. Ne deseler emir kabul ediyor. Ailem de saygida kusur etme diye beni surekli tembihliyor tabi neler yasadigimi anlatmadigim icin boyle. Ah bir bilseler.
Cunku nisanliyken bir kez ogrendiler nerdeyse vazgeciyordular. Esimi seviyorum diye katlaniyorum ama sinir hastasi olmaktan korkuyorum.
Ahh canım zaten bu aşk olmasa evlenmezdik ki görücü usulü olsa ben adamdan hemen sonra ailesine bakardım ama aşk olunca adama bakmak yetiyor

Birbirimize saygidan cok insanin kendine olan saygisi azaliyo.ben nasil bunu soyledim die.1 yilimizmi kaldi taslarin oturmasina yani.bizimde ayni durum sanki kopucakmisiz gbi bi his hep var.hamilelikte dahada artti tartismalar belki asiri duygusal tepkiler veriyorum ama esim benden fazla hamile hassas burnundan kil aldirmaz oldu anlayamiyorum.insallahh yoluna girer hersey masallah 12 yil biz gorurmuyuz suanki ofkemle mechul diyorum.
Geçer cnm inşallah ben bir ara herdeyden kil kapiyordum bişeyler arıyordum oda benim laflarimdan ayri manalar çıkartıyor du sonra sonra birakmak gerektigimizemi karar verdik bilmiyorum derken gecti hastaliklar arada ben 15 tatilde gittim çocukla özledi tabi hic birakmamdi bide ailem çok ruhsuz olunca gene huzuru onun yaninda ilgiyi bakinca onda oldugunu gorunce galiba o inun ailesi bana değil ama ona çocuklar a düşkün de olsa biz bir birimize döndük sabir olur cnm sabır 2. Yi hiic istemezken 3 . Belki az istedim ama o 3. Olsun kızımiz olcak hiss ediyorum dedi çok istedi diye yaptım pişman da değilim hayırlısı sizede hayırlısı baska yere umudu baglama ne varsa senin evinde esinde çocuklarinda var ailenin yanina çocuk olunca sigamiyor insan onlar çocuga kik dese zoruna gidiyor

Ah canım bizimkiler de evlenirken bize yardim etmediler eşimle hicbirseyimiz yoktu beyaz eşya yatak odasi ve benim bekarlik esyalarim birde üstüne kv eltime hiçbişeyi yok demiş daha 2 haftalık evliyken kp biz hacca gidersek bize yardım edin dedi sonra kv altınları abinize verin gibi gibi istekler kendimi çok kötü hissetmistim yolunacak kaz gibi çünkü o dönem eşimin 2 katını kazaniyordum ve bunu biliyorlardi benim babam ise 3 çocuk okutuyor benim yarı maaşımla benden 1 tl istemedi ben teklif ettiğim halde sen isine bak kendi kendinj kurtarmaya çalış derdi eşimi altınlar ve kredi çekip evi birlikte odeyelim gibisinden çok taciz ettiler bende hemen ev alıp kr borcuna girdim şimdi çocuğuma oda bile yapamıyorum birçok isteklerimiz geri planda ama en azindan bizi rahat bıraktılar Rabbim nasip ederse bizde oglusum büyüyünce tadını cikaririz bazi şeylerin senin dedigin gibi bir yanda gerçekten ihtiyacı olan susuyorken diger tarafin ki evlenitken hiç birşey yapmayıp senden ha bire talepde bulunması csn sıkıcı haa bu arada ailesinin gözünde paraci olan benim eşimin yanında bile kaç defa söylediler ama eşim saolsun her defasında cvp verdi onlara

Canim bizimkiler de benzer. Zaten evlenirken hicbirsey yapmamislar. Bir evlendik esim borclar icinde. Meger dugun, esya, altin ne var ne yok hepsini kredi kartlariyla yapmis. Benim ailemse bana hic harcama yaptirmadan uzerlerine dusen herseyi yaptilar. Zaten oncesinde de babam sayesinde birikimimi de yapmistim. Ne yaptim esime aciyip borclari hep ben odedim. Esimin de benim de gelirimiz gayet iyi ama hala kiraciyiz. Ben birikim yapalim bir ev alalim diye ugrasirken esimin hala yuklu miktarda para yedirmesi beni delirtiyor. Tum harcamalari ona yukledim birikimi ben yapmaya calisiyorum ama istediler mi yok demiyor kredi kartiyla borc yapip yine veriyor. Ben de rastlayip ogrenince patliyorum.

Ben nette arastirirken listelere gozattim ama bi liste yapmadim canim.neler koydugumu yaziyim fikrin olur.
Bebek icin
2 adet hastane cikisi 10lu
2 adet alt ust takim
2 adet tek alt
2 adet zibin
15 adet bez
2 adet altacma kullan at
Temizleme pamugu kullanmazlarsa die islak mendilde koydum
1 tane yelek
Kalin battaniye
Yedek eldiven corap sapka agiz bezi
Emzik
Biberon
Pisik kremi

Kendim icin
1 adet gecelik
2 adet pijama takimi
Depend lohusa kilodu
Emzirme atleti
Emzirme sutyeni
Sal
Corap
Esarp
Terlik
Gogus ucu kremi
Gogus kalkani ve pedi
Sut saklama poseti (erken dogum ihtimalim var kuveze girerse diye koydum)

Hastane evime uzak canim yedek kiyafetleri fazladan aldim o yuzden.yakinsa azaltabilirsin ihtiyac oldukcada getirilir.
Cok tesekkur ederim canim. Bu ikinci ama ilk defa hastane cantasi hazirlicam. Oglum 3 hafta erken gelmisti:)
Allah razi olsun canim:)

Allah sabir versin Vallah

besyo_86 besyo_86 cnm ebebekten aldım casual otto trona, travel sistem, çok hafif ve pratik açılıp kapanan bir araba, çok az yer kaplıyor, ilk 6 ay için pusetini sana dönük olacak şekilde bebek arabasına monte edebiliyorsun, puseti aynı zamanda tek başına portbebe olarak kullanabiliyorsun, 1 yaşına kadar da oto koltuğu olarak (yönü aracının arka tarafına bakıyor şekilde) kullanıyorsun, normalde bebek arabasının yönü sana dönük değil ama 6 aydan sonra dışarıyı merak eder diye düşündüm ve bebek arabası baston tipi, benim arkadaşlarımın çoğu önce bi travel sistem ağır araba almışlar 8-9ay sonrası baston almışlar mecbur (sık seyahatten dolayı) ama bu araba baston tipi hafif ve pratik olduğu için 2. masrafa gerek kalmıyor ben özellikle sık seyahat edeceğim için seyahatlerde çok uygun bir araba ondan dolayı da tercih ettim, tanıtım videosunda dağ bayır geziyorlardı normalde fiyatı 1000 tl, indirimli 500 tlydi kararsızlığımdan azcık geciktim 600 tl ye aldım ben cnm

Son düzenleme:
Kızlar uzun zamandır girmiyorum kk ye ev taşıdım 1ay oldu yerles felan haftaya carsamba dr doğum dedi herkes e hayırlısı olsun inşallah 2oglum var 3. Sezaryen ve 1 de kızım olcak herşey yolunda giderse kanallari baglatcam
Rabbim hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Cnm kapatmaliyim birinci gebelik 20 yasimda idi hüsran oldu 22 de ilk oğlum 26 da ikinci şimdi 32 dr inşallah 3. Kızım olcak ve arada düşüklerim oldu aylık iğne denedim günlerimi bozdu 3 aylık igne hep kanamam oldu hap yasmin en güvenilir i idi bir gece kutudaki son 3. Yu bir gece aksattim 2 . Cocugumun haberini aldimdi ve sipral bikez enfeksiyon yapti sonra gene denedim kaydı bidaha denedim icerde kirilmis rahim catisina saplanmis operasyon la alındı kuruluk darliktan eşim e devrettim bende kabus oluyor ve araştırdim tekrar istersem tek çözüm tüp bebek le olurmuş darısı sizr inşallah 3. Yapın
Canım olsun allah 3 tane güzel evlat göndermiş sana benimde var dusukler im bu ilk bebeğim olacak daha yaş 32 olacak eylül sonunda bana sağlıkla 1 tane gelsin de inş. Belki birsure sonra 2. Düşünürüz ama 3 çok zor allah isteyene istediği kadar nasip etsin inşallah

deha123 deha123 canım erkeği borca baglayacaksin ki onlara daha az versin o yüzden iyi yapmışsın. Bence bebekten sonra masrafiniz artacağı için esin daha dikkatli olacaktır.
Biz de hastalıklar ve ölümler yüzünden esin hep borclarla yapmak durumunda kaldı herşeyi, içimde birşeyler kalmadı çok şükür yinede
Halen borç ödüyoruz bizde ama sağlık olsun bana göre o kadar üstüste kötü şeyler olmustuki nişan zamanı sizde canınızı sıkmayın.

Back
X