Yeniden merhaba kızlar.

Kızım 20 Eylül Salı günü 6.30 da sezeryanla dünyaya geldi. Tam 38 haftalik 2.990 gram 49 cm. Çok şükür sağlığımız yerinde.

Pazartesi günü ozeldeki doktoruma kontrole gitmiştim Nst ile baktı 20 civarında sancılar vardı ama sancın yok bugün yarın doğurmazsin haftaya cumartesi gel dedi. Çatı muayenesi yapacaktınız ilk dogum zor oldugu icin dedim şimdi gerek yok sancı olmadığı için cumartesi bakarız dedi gönderdi.

devlete de kontrole gittiğim için nst normal olunca iki gün sonra devlete giderim diye düşünerek çıktık doktorun yanından. Bütün gün o sosyete pazari senin bu pazar benim gezdik.

apartmanın asansörü bozuk akşam bir de 5. kata eve çıktım.

ama hemen hemen her gün inip çıkıyordum zaten doğsun bir an önce diye

gece 1 e kadar oturduk annemlerle ama karnimda değişik bir kasılma var çok sertti koca gün. Bi yandan sohbet ediyoruz bir yandan gerçek doğum sancıları nasıl olur diye araştırıyorum netten. yine de doktor bugün yarın doğmaz dediği için konduramiyorum.neyse 1.30 gibi yattık. 2.30 da tuvaletim geldi. Baya da sıkışmışim. Tuvaletimi yaptım ellerimi yıkarken alttan ilik bi su aktığını hissettim. İlkinde de su sızıntısı ile doguma gittiğim için tecrübeli olduğum yerden geldi..

kimseyi uyandırmadan duşa girdim çıktım eğilip kalkarken sular akmaya devam etti.

çıktım banyodan ama suyu durdurmak imkansız. Ped bağlayıp külot giydim üzerine koca bir havlu koyup eşofman giydim yine de hastaneye gelince eşofman sırılsıklamdı.

saat 3.30 da hastaneye girdim. hemen açılma muayenesi yapıldı 3 cm çıktı. İşlemler yapılıp dogumhaneye çıktım. 3.45 te tekrar muayene 5 cm olmuş açıklık. Adet sancısı gibiydi hissettiğim. Dogumhanede ki doktor ultrasonla baktı kafası epey aşağı inmiş ağrı hissetmiyor musun diye sordu çok hafif dedim. O ultrasonla bakarken ben ilk dogumumdaki sıkıntıları anlattım. İnşallah bunda yaşamayız diye konuştuk dogumhanedeki sancı odasına geçtim. Nst bağlandı. İlk yattığımda 20-30 civarında idi sancılar.saat 5e kadar düzenli olarak yükseldi. En son 80leri görürken beni muayene eden doktor geldi. Konuşmuşlar kendi aralarında catimin dar olması ve ilk dogumda yaşadığım sıkıntılar nedeni ile sezeryana alinmamin daha doğru olacağı kanaatine varmislar. Siz ne derseniz o dedim zorlayıp çocuğu riske atmanın anlamı yok. Ebe ile konuştum doktor gidince neden sezeryana alıyorlar seni gayet iyi ilerliyordu doğumun dedi. Muhtemelen açıklık 7-8 cm e ulaşmıştır dedi. Hayırlısı böyleymiş dedim. Hemen hazırlıklar yapıldı ve spinal anestezi ile saat 6.30 da kızım doğdu şükürler olsun.

Doğar doğmaz bebegin sesini duymak çok güzeldi. Yanımda bakımları yapıldı izledim. Ağlayarak yanıma getirdiler öptüm kokladım sustu hemen..

aynı abisinin bebekligi bu arada. Oğlumun kız versiyonunu dogurmusum..

Sezeryanla doğum çok daha zormuş ama normale göre. Bugün çok zorluk yaşadım. Ağrım sancim bitmedi. İlk ayağa kalkarken dünyam başıma yıkıldı resmen.

doktor ve hastane ile de alakalı bu durum ama bence normal şartlarda sezeryan kesinlikle tercih sebebi olmamalı.

Şimdilerde daha iyiyim. Kızımı uyandırıp emzirmeye çalışıyoruz. Sarılık olmasın diye 1.5 saat arayla emzirmem gerek. Bol bol uyuyor ve kaka yapıyor.

Oğlumun keyfi de iyi şimdilik geldi öptü bizi kardeşimi çok özledim deyip sarıldı. Ben cok sancili olduğum için beni öyle görsün istemedim çok geçmeden eve gönderdim. Yarın daha iyi olurum inşallah da beraber vakit geçirebiliriz.

2 gece kalacağım hastanede.
Bizden şimdilik bu kadar teyzeleri.. Rabbim yardımcınız olsun hepinizin. Hakkınızda en hayırlı doğum şekli ne ise öyle alın evlatlarınizi kucağınıza.