- Konu Sahibi tembelanne
-
Bir kereye mahsus gördüğümü de itiraf etmeliyim:)) Emzirme sonrası da değildi 3 saat sonraydı. Bilmiyorum ilgisi var mıdır ama komedi filmi izlemiştim peşinden sağdım fazla geldi süt. Gülmek etkiledi sanırım. Bugün yine evde dört dönünce baya aşağılara indi. Aldığım havadan bile etkileniyor çok garip bir olay.Oooo masallah canim. Sen hic sutum yok deme bence :) benim emzirme sonrasi iki gogusten toplam 50 falan anca cikiyor. Pompam da iyi bi pompa ustelik. Masallah sutune :))
Bir kereye mahsus gördüğümü de itiraf etmeliyim:)) Emzirme sonrası da değildi 3 saat sonraydı. Bilmiyorum ilgisi var mıdır ama komedi filmi izlemiştim peşinden sağdım fazla geldi süt. Gülmek etkiledi sanırım. Bugün yine evde dört dönünce baya aşağılara indi. Aldığım havadan bile etkileniyor çok garip bir olay.
Yenidoğan bebekler memedeki sütün tamamını ememiyorlar canım. Yeni süt üretimi için tamamen boşaltılmalı, bu sayede sinyaller bu meme boş, daha çok üretmeliyim diyor. Bu yüzden emzirmek/sağmak önemli. Ayrıca boşaltılmayan süt kanalları tıkanabiliyor ve süt üretimi duruyor, onun önüne geçmek için de önemli. Ben biberonla veriyorum bebeğime.Kizlar hic bilgim yok bu konuda beni aydinlatirmsnz lütfen.sütünuzü neden sagiyosunuz.artsin diye mi.bide sağdiginiz sütü nasil veriyorsunuz bebeginize.
Kizlar her emzirmeden sonra gazını çıkarıyor musunuz bebislerin?
Çıkarmıyordum ben ama çıkarmak lazımmış kusmaları aZaldı hatta hırslanıp snirlenip çok acıkıp emerse daha fazla hava yutuyor 2 defa gaz çıkarttırmak gerekiyor. Emzirmenin Ortasında da biraz dik tutup garklatıyorum 3 kere kusuyırsa eskiden şimdi 2 kez kusuyorKizlar her emzirmeden sonra gazını çıkarıyor musunuz bebislerin?
maşallah canım annemler mutlaka çıkar dio ama bebeim emerken uyuyo kaldırıp tipisla tipisla uyaniyo dengesi bozuldu yavrumun ben de artık emzirip yatirsam miBenim vatandaş genelde kendi çıkardığı için ellemiyorum ama çıkaramadığında mutlaka müdahale ediyorum.
Ayyy ne mümkün emzirme ortasında memeyi biraktirip garklatmak!! kiyameti kopario cadı açım diye..15 dakika emiyo 1 saat uyuyo sonra yine aciktim aglamalari.. sütüm mü yetmiyor gaz mi var anlamiorumÇıkarmıyordum ben ama çıkarmak lazımmış kusmaları aZaldı hatta hırslanıp snirlenip çok acıkıp emerse daha fazla hava yutuyor 2 defa gaz çıkarttırmak gerekiyor. Emzirmenin Ortasında da biraz dik tutup garklatıyorum 3 kere kusuyırsa eskiden şimdi 2 kez kusuyor
İlk hafta ben de böyleydim canım. Tipik lohusalık tepkileri bunlar. Geçiyor ama merak etme. Biraz daha alışın birbirinize zaten uykusuzluk korkularından ağır basıyor ve en ufak molada sızmış buluyorsun kendini. Bir de sen okuyamazsın da varsa biri okumasını rica et. Psikolojik muhtemelen ama ben rahatlamıştım.Rabbim bebislerimizi bize bagislasin kizlar ya ben şey sorcam kizim bugun oniki günlük oldu ama geceleri o uyusa bile ben uyuyamiyorum ona bişey olacak korkusuyla gözüme uyku girmiyo ancak eşimi basinda bekletiyorum öyle uyuyorum nasil yencem ben bunu bazen o uyurken saat kuruyorum ama uyaninca suç duygusuyla uyaniyorum sizce ne yapmaliyim
Ay canim bende tek bende var bu korkular sanıyordum iyi oldu yazdigin. İnşallah en kisa zamanda yenerim bu korkulari yoksa uyuyamayinca sütüm azaliyor esim de haftaya işe başlayacak her zaman onu bekletemem basinda yenmem lazim bunuİlk hafta ben de böyleydim canım. Tipik lohusalık tepkileri bunlar. Geçiyor ama merak etme. Biraz daha alışın birbirinize zaten uykusuzluk korkularından ağır basıyor ve en ufak molada sızmış buluyorsun kendini. Bir de sen okuyamazsın da varsa biri okumasını rica et. Psikolojik muhtemelen ama ben rahatlamıştım.
İlk gülücüğü bekliyorım büyük heyecanla. Sesimi duyunca sakşnlemeyi öğrendi ama hala bir gülücük yok daha iyi motive olurum diye düşünüyorum
Tüm gün emzir yatır kaldır yıka kustu üstünü değiş altını temizle ve sürekli aynı şeyleri yap yap yap arada bebeğin motivasyonuna ihtiyaç duyuyorum. O ilk gülücük çok önemli.
2 aylıktan evvel olur mu ki
Dr bana ilk 4/6 haftada her öğün tek meme demişti. İlk günler çılgın bir sütüm vardı benim doluluktan ememiyordu o derece. Şimdi ancak doyıruyorum oğluşu.Göğüs pompası kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz? Kullanırken acıyor mu ? Benim göğüs uçlarım yarıldı çok acıyoracaba alsam mı diyorum. Birde oğlum bi memeden bazen 1 saat emiyor ve bitmiyor süt uyuya kalıyor. Diğer memeye geçemiyoruz. Diğer meme zaten yarık birde birikince daha çok acıyor. Siz her seferinde iki göğsünüzden de emziriyor musunuz ? Birinden ne kadar sürede emZiriyorsunuz ?
Nasıl dolmuş tontiş yanakları maşallah 41 kere.tembelanne ben ilk doğduğu gün yakalamıştım. :) bilinçli değil tabi derin uykuya geçmeden önce yüzünün girdiği şekillerden yakalıyoruz. :) ilk foto o günden.Eki Görüntüle 1885406
Bizim bugün yarı kırkımız çıktı teyzeler. Ne ara geçti anlamadık. Her gün biraz daha değişiyor ve buna şahit olmak bambaşka bir duygu. Bu da 7 saatlik uykusuzluk, gaz, kucak sevdasının ardından sızabilen Zeynep' in bugününden.:)
Eki Görüntüle 1885407
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?