2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizlar sorular sorunlar bitmiyor. Bugunde bi baska geciyo. Bebegim oglen 12den beri uyuyo sayilir sadece iki kez gozlerini bi acti o kdr. Ama ben 4 kez falan emzirdim toplam 30 35 dk surdu her seferinde geri uyudu. Arada bi gozlerini acip kapatti. Sizce bi sorun varmi :KK43:
Yenidoğanlar ilk ay günde 18 saat kadar uyurmuş. Sanmıyorum bir sıkıntı olduğunu. 9 aylık yoldan geldiler yorgunlar annesi :)

Evi temizledim şimdi 5 dk otrudum kızımı kaldırıp karnını doyurup duş aldırcaz oturmak yok
Ya bide vücut yorgunluğunu geçtim artık
Dünyanın işini versinler yaparım ama sanki ben lohusa değilimde başkaları lohusa bunlaımında gibi evde idare etmeye çalışıyorum herkesi
Herkes bi stres
Evet cnm maalesef bizde de oluyo o şöyle uzansam bebisimi bana getirseler onunla uyusam uyansam güzel olurdu :) annem eşim ben çok iyi bi üçlü olmadık sanki :)

Yenidoğanlar ilk ay günde 18 saat kadar uyurmuş. Sanmıyorum bir sıkıntı olduğunu. 9 aylık yoldan geldiler yorgunlar annesi :)

dlrsordn dlrsordn toplasak benim kızım belki 20saat uyuyordur. Gerisinde ya emiyo ya ağlıyo ya altı temizleniyo. Sürekli memede veya uykuda yani.

Uyanıkken baktığı yöne ağlamiyorsa tabi zıt renkli desenler koyuyorum. Koyu çarşafın üzerine dantel koyuyorum veya contrast renkli bi kumaş veya Yazma. Görsel zeka gelişirmiş.

Bazen de laf istiyo. Sohbet istiyo. Saçlarımı kaşlarımı seyrediyo. Mimikleri abartılı yapıyorum konuşurken.

Kizlar sorular sorunlar bitmiyor. Bugunde bi baska geciyo. Bebegim oglen 12den beri uyuyo sayilir sadece iki kez gozlerini bi acti o kdr. Ama ben 4 kez falan emzirdim toplam 30 35 dk surdu her seferinde geri uyudu. Arada bi gozlerini acip kapatti. Sizce bi sorun varmi :KK43:

Arada emziriyorsan daha iyi uzun uyuması. İnşallah geceleri de uzun uyuyan bi bebek olursa rahat edersin sakin olursun

Elektrikli süt pompası ile sütümü sağıyorum
Her uyanışında bebeğim 125 cc ye yakın içiyor (gündüzleri 2 saatte bir uyandırıyorum geceleri ne zaman kalkarsa, genelde 4 saatte bir uyanıyor)
Aç bırakmamak için kendimi parçalıyorum
Kilo alımı iyi 3500 gr idi 10 günde 4045 gr olmuş kızım
Ama emziremiyorum tutmuyor kızım alıştı biberona
Tutmuyor meme ucumu ki meme ucumda yok zaten
Herkes zor olacak diyor
Doktoru bile memeyi tuttursun demiş ama olmuyori
Napayım kızlar tutar mı mememi
Tutmazsa sütüm azalır mı
125ml mi :eek: ben daha bugun az önce 35 ml sağdım :( bizde 7 günlük olduk , benim memeemide almıyordu bugun almaya başladı kızardı bozardı ama soruyor en azından 5 yada 10 defa sonra yoruluyor, uyuya kalıyor :)kıyamıyorum uyandırmaya... 40 gün içinde bu sorunu çözmemiz lazım ,sütü sağıp buzdolabına koyup tekrar ılıtmak işkence gibi... bu arada maşallah biz hala aynı kilodayıoz doğum kilomuzla...

Korktuğun kadar yokmuş de mi :) yarın benim de tekrar kontrolum var kilo boy söyledi mi? Senin ufaklığın cinsiyeti neydi canım?
Aynen çok korkutucu değilmiş ama ben de sakin durdum onun da etkisi var:) bi de doktorun eli hafifti sanırım leke filan olmadı;) kilo 3200 dedi boy söylemedi. . erkek benim bebeğim seninki de erkekti demi:)

Kızlar bugünler çok terledim içtiğim su yetmemis olacak ki kabiz oldum. herhalde makat catlagi oldum. Bugün biraz rahatladım ama canım yanıyor. Fitil atacam kendime off.

Halbuki klima açıyoruz gündüzleri..

kızlar bugun çocuk doktorumuza gittik, doktorumuz arkadaşım , biraz acımasızca konuştu mememi aldı sündürdü , bu işlemi hergün müsait olduğun her an yap dedi ama kolunu ıstırmışım o derece , biz 7 günlük olduk ama 3 gündür sütüm geliyor ilk gün 10 cc - dünde her sağışta 15-20 cc 6 defa sağdım, bugunde 25-35 cc arası geliyor, sütüm geldiğinden beri önce mama sonra sütü veriyorum , yarım saat gaz çıkarma evremiz oluyor eğer uyumazsa mememe tutturuyporum ama çıkmıyor daha sorduğu zaman,bugunlerde mamayla dahil 45-50 cc veriyorum eşimde çocuk doktorumda normal diyor ama bebeişimiz sadece 20 gr almış :(bu arada eşim anne sütünü mamanın içine katıp 50 cc yi bir kerede ver diyor çocuk doktorumuz ayrı ayrı ver diyor ben şu zamana kadar hep ayrı ayrı verdim , çok yorucu oluyor ılıdıydı soğuduydu derken , mama destekli giden arkadaşlar siz nasıl yapıyorsunuz ? birde 2. haftanızdan itibaren kaç cc ye geçtiniz? bence bizim bebeğe 50 cc yetmiyor bu arada 2810 gr doğduk şu an 2840 grmız 10 gr bezi saydılar ...

Kizlar benim sancilarim başladı sanirim yani belden giriyor sonra kasiklarimda oluyor bir süre sonra geçiyor hatta cok kısa sürüyor diyebilirim. 5 dakikada bir oluyor zaman tutuyorum. Saat 6dan beri böyleyim. Dua edin. Bir de bu doğum sancısıdir di mi yanılmıyorumdur inşallah
Canım kaç gündür yazmamışsın iyi misin doğum yaptın mı merak ettim seni..

tam meme ucunda ama kenarına doğru beyaz bir şeydi. hani sivilce olgunlaşırda ucu beyazlar tam sıkmalık olur ya o beyaz kısmı gibi ama cıvık değil sert birşey. bayağıdır var pek sorun etmemiştim.o memeyi verirken hep acıyordu görünürde bir yara olmamasına rağmen. dün emzirmezken de iyice acımaya başladı göğüs ucu baktım dokundum o noktadan kaynaklanıyor sıktım bayağı acımasına rağmen. sıktıkca olgun sivilceden çıkar gibi sıvı birşey değil de beyaz yağ gibi katı kıvamda birşey geldi. birkaç tur sıktım anca boşaldı ve memem eskisi kadar acımadı bu sabah emzirirken.
Anlattığın tamda benimkine benziyo. Aglayarak veriyodum o mememde. 2doktora gittim iltihap dedi bitanesi krem verdi. Ama devamlimi kullancam ya sıkıldım artık sadece acisi geciyo surunce. Patlatmaya korktum bende ama denesemmi acaba. Elle patlatamadim ama ben. Sen ellemi yaptin?

Anlattığın tamda benimkine benziyo. Aglayarak veriyodum o mememde. 2doktora gittim iltihap dedi bitanesi krem verdi. Ama devamlimi kullancam ya sıkıldım artık sadece acisi geciyo surunce. Patlatmaya korktum bende ama denesemmi acaba. Elle patlatamadim ama ben. Sen ellemi yaptin?
evet bildiğin sivilce sıkar gibi yaptım. biraz acıdı, birkaç seferde anca çıktı içindeki

Back
X