2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Dün gece araştırma Hastanesi'nin pompasıyla sağdım canım 40 dk tutmuşumdur ilk başta 30 Cc civarı çıktı 2. Turu yapınca 90 Cc yi gördük 2 güne bir oraya gideceğim :) sıcak banyoyu denedim masajda Yaptım banyoda , olmadı ...

Kanama eve gelince bir iki gün daha oldu şimdi yok geçen haftadan beri..ama kahverengi akıntı oluyo

Eczanelerde satilio bitkisel anne sütü artırıcı Damla. Mama Miker milk mi ne yanlış yazmadiysam. Galactago almaya gittim muadili bunu vermiş
Tamam canım benim de azalırsa endişem var :/ bazen çok yumuşak oluyor. Endişe etmemeye çalışsam da aklıma geliyor. Bir takviye yapayım diyorum.

Kanama eve gelince bir iki gün daha oldu şimdi yok geçen haftadan beri..ama kahverengi akıntı oluyo
Benimde oyle canim hatta kahve bile degil daha acik renk ama beyaz akinti gelmedi daha. Daha dogrusu temizken akinti rengin neyse onun gelmesi gerek kimisinin hafif krem rengi falan oluyo. Bende artik pecete koyuyorumki rengini tam anliyim diye pedden cokta belli olmuyo cunku. Sende 40gün dolana kadar devam ederse namaz kilip kuran okuyamazsin. Bu kadina verilmis bi dinlenme Allah tarafindan yoksa kirlisin uzak dur anlaminda degil yani.

Insallah alisir canim memeye. Bana da hep ac birak bebegi mecbur kali emer dediler cok ac biraktim yavrumu, memenin basinda ugrastik durduk nerdeysr yarim saat hatta cocugun basini memeye bastirdi annemler falan ama hic ise yaramadi. Yavrum aglaya aglaya ac uyudu yine de almadi. Cok agladim ben de bebegim beni istemiyor plastikleri istiyor diye. Umarim sende de ise yarar, bebek biraz sakinlestikten sonra denemek daha mantikli geldi bana. Bir sefer deneyip birakma her beslenmede yap bakalim sonuc ne olacak. 1 aydan sonra meme kabul eden bebekler duydum cevremde sen de umutsuz olma. zor islermis bunlar hic boyle olacagini dusunmemistim, dogimdan sonra hemen sutum gelecek bebek de sapur supur emecek sanmistim, yani bizim ailedeki bayanlarin hep oyle olmustu :)) neyse basa geln cekilir artik sagliklari yerinde olsun da biz de elimizden geleni yapalim emzirmek icin

Cezalandırmak men etmek değil de adet de lohusalık da bakıma ihtiyaç duyduğun ağır geçen şeyler. Allah bizi ibadetle yormuyor yükümlü tutmuyor free bırakıyor diye düşünüyorum ben de.. Yani karın ağrınla dikişinle uğraşırken ve bebek emsirmelten yorgun düşmüşken namaz saatlerini düşünme dinlen diyor.. Tıbben ihtiyaç duyduğumuz 6 haftayı bize veriyor gibi geliyor..

özellikle şu konuda zararı var diye bi bilgim yok ama dışardan birşey ne bileyim veremedim bi türlü ama artık başlayacağım

Meme ucum aciyo emzirirken resmen agliyorum iki uc tane delik gibi kirmizi noktalar olusmus. Ucu pek yok zaten ne yaomaliyim ona
Canım garmastan pomad ve göğüs kalkanı aldır bebeğini iyice emzirdikten sonra (eğer biri daha az acıyorsa onu emzir çok acıyanı pompa ile acıtmadan boşalt) sonra pomadı sür. üstüne göğüs kalkanı tak. bebek bi daha acıkana kadar dinlensin öyle. bebeği bi daha emzirmeden önce memeni temizle ama. ben önce karbonatlı su ile sonra normal su ile siliyordum emzirmeden önce. bunu acısı geçene kadar tekrarla 2 gün falan (ama pompaladığın göğsü de arada vermeye çalış bebeğe acısı hafifleyince, 2 gün boyunca hiç emzirmemezlik etme ben öyle yapmıştım)

gazı vardır o zaman canım, uyutmadan çıkarmaya çalış iyice, karnına sıcak havlu veya kiraz çekirdeği yastığı ısıtıp koyan arkadaşlar işe yarıyor diyordu başka topikte. gerçi artık havalar sıcak ihtiyaç var mı bilemedim

Artık pompada iş Görmüyor , bi ara 40-60 Cc arası sağıyordum her sağımda dün 30 Cc bugun 20 Cc ye düştük memelerim çok sert, artık iyice ümitsiZim sütüm kesiliyor ...
canım sen tomrisin emzirme notlarını bi okusana baştan sona. hatta her konuyla ilgili notun altında sorunlarını yazan bayanlarla tomrisin hanımın cevapları yazışmaları var onları da biraz incele. daha önce belki okumuşsundur ama o zaman sorun yaşamayınca çok kendini verememiş olabilirsin şimdi kendinden daha çok şey bularak daha konsantre okursun ve fayda görebilirsin inş. biraz inanç ve azimle başarabilirsin inanıyorum ben sana. o bi emmeye başlasa getirir yeniden süt.
senin belden yukarın çıplak onun üstünde sadece bezi olacak şekilde sarıl göğsüne yatır sev oyna biraz, arada meme teklif et ama ısrarcı olmayın diyor tomris hanım. annenin göğüs bölgesinde ten-tene temas zamanla birkaç seferden sonra emme içgüdülerini tetikler diyor.

Ayyy bu em em bırakmama durumu geçicidir herhalde dimi :/ Hah uyudu diyorum. Gazını çıkarıyorum haydaaa tekrar en başa :/ ne olacak böyle acaba :/
benimki de 3 gündür öyle idi memeden inmedi gibi birşey. arada büyüme atağına giriyorlar herhalde daha çok enerji ve besine ihtiyaç duyuyorlar. o zaman böyle emme ihtiyacı artarmış bikaç günlüğüne.

sadece çıkarken ki rahatsızlık da olabilir canım. ben çocuk diş hek uzmanıyım en son 5.5 yıl önce yetişkin hasta baktım. sonra uzmanlığa başlayınca kendi yakınlarım vs özel bikaç hasta dışında yetişkin hasta almadım hiç. prosedürlerde ufak tefek değişiklikler olmuştur belki emziren annelerde işlem yapılabiliyor.artarsa bi diş hekimine mümkünse bi çene cerrahına görün.

Kızlar 20 gün oldu doğum yapalı kanamam kesileli çok oldu sizde durum ne.. Kan varmış diye doktor hap verdi rahmi kasan 3 gün içtim ama yine kanamam olmadı..
benim ilk bir hafta falan az ama düzenli kanadı. 1. hafta kontrolünde dr sordum sezeryanda çok olmaz zaten dedi. sonra bikaç gün geliyor bikaç gün gelmiyor öyle öyle gelip gidiyor.

canım pompa yaparken biraz ara verip tekrar yapınca yine geliyor süt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…