2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım ben bu damladan aldım. Tek memeden doyuyor galiba kuzum. Sık emmio haliyle . Diğeri beklio o acikinca boşalan da yemiden kaynio. DamlaYa bağlamak saçma belki ama sağmiyorum da.gelisine veriyorum memeyi . Bakalım umarım hep böyle devam eder . Yettiğini hissetmek ne büyük rahatlik .

Kızlar ben de tam bitti lohusalık da bitio derken bugün bildiğin adet oluor gibi gelio.artar mi acaba ped koyacak kadar bakalım görelim normal mi acaba bu durum .

Anneler ben 1 ay asisı için dün bebemi götürcektim unuttum. Sağlık ocağı haftasonu ve bayram dolayısıyla kapalı olacak ya 1 ay uzamis olacak .bisey olur mu ya geç kalmış olur muyum 40 ında yaptırsam

Peki kuran okuyabiliyomuyız..
Canim senin hicmi gelmedi kanaman? Normalde 40gün en uzun sure yani diyelim 25te bitti ozaman gusul alip namaz kilip kuran okursun artik. Bittiginin isaretide beyaz akıntı gelmesi. Mesela benim bazi gün gelmiuo sonra bi bakiyorum ertesi gun cok geliyo. Oyuzden beyaz akinti gelene kadar beklenmesi gerekiyo. 40 gunden fazla surersede özür sayilir her namazda abdest alinir. Ama kanama varken kesinlikle kuran okunmaz

Ne damlası?

Evet o alintiyi ben yapmıştım. Bi kitapta da oyle okudum ama 40 gun surer diyende cok. Alodiyanet e sormak lazim.

Canım vakıa suresinde "Ona (kurana) temizlenenler dokunabilir. " şeklinde ayet var. Ve dinimiz her hocanın kendi yorumuyla olacak bir şey değil canım. Peygamberimizin sünneti neyse hadislerde ne diyorsa o şekildedir. Bize kuranı öğreten peygamberimizdir onun ahlakı sünneti kurandır.

Benim kızım da 4ünde doğdu Bayram'a denk geliyor. Hemşire Bayram'dan sonra getir demişti. Bi şey olmaz demişti.

Ben yalnızca gece uykusunda biberon veriyorum uyandırmak istemiyorum çünkü alışsın gece uyumaya işe başlayınca zor olur bana geceleri kalkarsa umarım bırakmaz emmeyi gerçekten Bebek emdikçe süt artıyor
Gündüzleri 1.5 2 saate bir emiyor gece de uzun uyursa inşallah 3.5 saate filan süt sağıp biberonla içiriyorum.

15 günlük olduk canım ... Mecburen biberonla veriyorum canım, Philips avent ve lansinoh
Benim bebegim de 15-20 gunden sonra kabul etti memeyi canim. O da cani isterse emiyordu istemezse , cok acsa asla almiyordu memeyi. Bagira bagira mahvetti bizi. AC biraktim, 15-20 dk denedim, memenin ucuna tatli surdum falan yok almadi. Oglum 35 haftalik 2600 dogmustu bu arada, doktor cenesi kuvvetlendikce allir denemeye devam et dedi. (Senin bebegin de o kilo civarinda dogmustu yanlis hatirlamiyorssam) Gercekten de oyle oldu. Bi sabah mamasini hazirladim tam vermrden once dur bir daha deniyim su memeuo dedim ve kabul etti dakikalarca emdi. Sonrasindaki 15 gun keyfi aldi mrmeyi cani isterse yani. Gunde 2-3 kere ancak emdi.Mesela cok acsa kabul etmiyordu 15-20 dakika ugrasiyordum alsin diye. Sonradan kendi kendime bir yontem buldum. Cok aciktiginda yatistirmak icin az mama verdim, mesela 20 30 cc. Tabii doymadigi icin aranmaya devam etti o zaman da meme verdim sorunsuz kabul etti. Bir sure de boyle devam ettik . Simdi 45 gunluk oldu ve cok ac olsa bile ilk once memeyi alabiliyor yaklasik 10 gundur. Ilk once emziriyorum sonra doymazssa mama veriyorum. Zaten cogunlukla doymuyor sutum yetersiz benim de. Ama bir sekilde mama + meme idare ediuoruz. Simdiki hedefim sutu arttirip mamayi cok azaltmak hatta tamamen kesmek. Insallah nasip olur sut olsun diye yemedigim icmedigim yapmadigim kalmadi.

yani demem o ki canim sakin pes etme. Ben zamanla bebeginin meme alacagini dusunuyorum, uygun yontemi deneyerek bulacaksiniz her bebek ayni degil sonucta. Bazilarimiz hemen memeyi kabul ettirecrk kadar sansli olmadi burda, ya da yetersiz sut yuzundrn mamayla beslemek zorunda kaldi. ben de bunlrdam biriyim. Ama savas vericez yapacak birsey yok. Umutsuzluga kapilma denemeye devam et canim.

O ayetin çok farklı tefsiri var canım. http://www.hakveadalet.com/vakia-suresi-75-80-ayetleri
Bir de Kuran'da aklınızı kullanın diyor. Benim aklım da bana reglnin yada lohusalığın pis bir şey olmadığını söylüyor. Hamilelik, doğum bunlar Allah'ın kanunu olan çok özel şeyler. Allah'ın bir kulunu dünyaya getiriyorsun. Doğum sonrasında olan kanama neden anneyi Kuran'dan namazdan mahrum bıraksın. Allah ne olursa olsun neden namaz kıldın neden oku diye gönderdiğim kitabımı okudun diye cezalandırmaz gibi geliyor. Bunlar benim kalbimden ve aklımdan geçenler. Benden çok daha bilgili kıymetli hocaların da aynı şeyleri anlattığını bildiğim için içim rahat. dediğin gibi farklı hocaların farklı yorumları var. Hadislerin hangileri sahih o konuda da farklı görüşler var. bence herkes iyi niyetle içine sineni yaparsa bir sorun olmaz.

Kızlar ben de tam bitti lohusalık da bitio derken bugün bildiğin adet oluor gibi gelio.artar mi acaba ped koyacak kadar bakalım görelim normal mi acaba bu durum .
Normal canım. Benim de bir kaç gün gelmiyor sonra koyu aynen adet oluyor gibi geliyor. Bu bitmeye yaklaştığını gösteriyor. Benim vajinal doğumdan sonra tam 6 hafta sürmüştü ama sezeyanda kanama daha kısa olacak anlaşılan.

Tabiki canım yetecek Allah'ın izniyle. Sen hiç merak etme.

Kızlar merhaba iyisinizdir umarım..
Meme vermeye devam..
P
Veremeyenler pes etmeyin o bebek kimden çıktıysa ondan sütünu alır önce buna inanın.

Ben mama vermedim hastanede de inatlastim emzik gibi memede tuttum çünkü mamadan korkuyorum

Benim bi arkadaş mamaya güvendi emzirmek istemedi be kızı mamalardan çölyak hastası oldu. Gelişmedi. 4 yaşında ama 2yaşında gibi. Malatyadan izmire tedaviye götürüyorlar iyi bir çölyak uzmanı bulmuşlar. Besin tercihi kısıtlı zavallının.

Canım çok Sağol şu yazdıkların Ümit oldu bana , bizde 2850 gr doğduk , doktorumuz 2. Gün biraz uğraştı Çene yapısı daha tam gelişmemiş çok zorlama bebeği 2-3 hafta içinde alır dedi ama ben hep zorladım çünkü sütüm inmişti ama akmıyordu , lansinoh pompa vardı o zaman çıkarmıyordu o da , 6. Gün arkadaşlarımız geldi ziyarete o da çok uğraştı verdirmek için önceden Ağzına Alıp soran çocuk o günden beri diliyle itiyor , bi kaç kez 3-5 defa sordu. Tabi biberon gibi gelmeyince sinirlenip ittirdi kendini... Dünden beri sinirlerim çok bozuk , sabah 4ten bu saate kadar uyumuşum, Pompayı şimdi yapıyorum , yazdıklarını 2 defa okudum resmen senin yöntemi deneyeyim birde , inşaallah işe yarar :))

Canım sıkıntı olmaz 40 ında yaptır , Temmuz Aylba girildiği için çok sıkıntı olmaz , Haziran sonuna denk gelip temmuzda gitseydin aile hekiminin maaşında ve hemşiresinin maaşında biraz kesinti olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…