- 24 Nisan 2014
- 781
- 1.170
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #44.861
Bu sorunu ben de yasiyorum cozumu nedir cok meraktayim :) kisir dongu gibi cikamiyoruz. Sorun bebeklerin meme ile uykuyu bagdastirmasi bunun duzelmesi lazim ama yenidogan doneminde mumkun mu bilmiyorum. Tracy hogg un bu konuda easy metodu var bilen var mi? Ne zaman uygulanabilir acaba?Kızlar benim bebeğim emzirince uyuyor sonra gazını çıkarıyorum uyanıyor yine meme istiyor sil baştan dün gün boyu bi emzirdim bi gazını çıkardım..gazını çıkarmayınca da uykusu kısa sürüyor siz napıyorsunuz?
Kızlar bebeğim öksürüyor birazcık. Dün ve bugün öksürdü 3-4 kere. Bir de sanki hafif burnu tıkalı. Doktoru bugün hastanede değil. Annemi eczaneye gönderdik otri bebe ve okyanus suyu almaya. Ateşini ölçtüm normal, emmesi de güzel. İlk bebiş biraz evhamlı oldum, deneyimli anneler ne diyorsunuz acile gitmem gerekir mi. Üşüttüm mü çocuğu ben yaa
Kızlar mrb.ates ölçer alaçam bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz.
Sağol canım çok teşekkürler, ateşini ölçtüm 37, az önce de uyudu. Takip edeyim sürekli ateşi o zaman.Bol bol emzir, belki terliyken yel almıştır, geçmiş olsun bence ateşi yoksa hatta 38.5i geçmezse doktora götürme. Bizim doktorumuz öyle söylemişti. Cok huzursuz olup durmazsa ateşi 39olursa ve üzerini incelttiginden yarım saat sonra düşmezse fitil atarsin 120mg paranox.
Ateş bagisikligin çalışmasıdır. Uzun süren (4-5 saat) 40 derece ve üstü ateş tehlikeli olabilir.
Bi kitapta okumuştum canım hamilelik 4 trimester dan oluşur , 3. Trimesterin sonunda bebek Dünya'ya gelir ve anne ve bebek için ; Bebeğin Dünya'ya uyum sağlaması için ilk 3 aylık donemde bebek ne isterse o yapılır , beneğin Özgüven ve kişisel Gelişimi için ilk 3 ay çok Önemlidir diyordu ... Kitabı'n ismini hatırlayamıyorum ama ... O Yüzden ben sürekli bu evrede kucağımda uyumak isterse kucağımda uyutuyorum ÇOĞU zaman, bu sabah mesela çok uykuluydum meme anne sütü mama gaz işlemlerimden sonra uyutma işlemi kalmıştı eşime devrettim görevi daha yatak Odası'nın kapısını açamadan bast-ı çığlığı bekledim 1-2 dk ağlaması duramayınca ben kucağıma aldım , diyorum östrojen kokuma hasret kalmış 5 dk içinde uyudu :)))Bu sorunu ben de yasiyorum cozumu nedir cok meraktayim :) kisir dongu gibi cikamiyoruz. Sorun bebeklerin meme ile uykuyu bagdastirmasi bunun duzelmesi lazim ama yenidogan doneminde mumkun mu bilmiyorum. Tracy hogg un bu konuda easy metodu var bilen var mi? Ne zaman uygulanabilir acaba?
Cnm bizimki de öyle reflü olmuslar bence kusuyo tukurugu ağzında birikiyo sürekli ikiniyoBebeğim bugünlerde kusuyor yani bazen peynir kesiği gibi bazen içtiği sütü. Nedendir sizce? Midesini mi rahatsız ediyor sizce? Kusmak ister gibi ya da gazını çıkarmak ister gibi ses çıkarıyor. Sonra kusuyor. Reflü mü acaba :/
Evet yaa aynı öyle :/ gazını çıkarıyorum emdikten sonra dik tutuyorum uzun süre. Yine de kusuyor. Reflü yatağından mı alsak ki :/Cnm bizimki de öyle reflü olmuslar bence kusuyo tukurugu ağzında birikiyo sürekli ikiniyo
Ben sling kullaniyorum daha dogrusu esim kullaniyor. Bebegim bi turlu uyumak bilmediginde en son bi cozumu bulduk kizlar aklinizda olsun. Slingin icinde oyle huzurlu uyuyor ki. Bazen emzir gaz cikar uyumadi uyandi dongusunden bezince atiyorum esimin kucagina o slingin icinde uyuyor ben de biraz dinleniyorum. Ama sezaryenden dolayi su anda bizim kanguru sling vs kullanmamiz zor.Kanguru kullanmaya başlayan var mı kızlar
Ben her ihtimale karşı beşiğinin ön ayaklarını kitaplarla yükselttim. Aynı işi görüyor regl yastığıylaEvet yaa aynı öyle :/ gazını çıkarıyorum emdikten sonra dik tutuyorum uzun süre. Yine de kusuyor. Reflü yatağından mı alsak ki :/
Aynı bizim kafa da öyle yumurta kafa Zaman'la düzeliyormuş yaBugün yarım kollu badi altına eşofman giydirdim. Yaz sezonuna geçtik bakalım :)
Bir de bebeğim hep yan yatıyor. Sırt üstü yatsa bile kafasını yan çeviriyor. Kafası uzun gibi oldu :) şu kafa şekillendirici yastıktan mı alsam ki?
Ayy acaba yediğimiz meyvelerden de olur mu ya? Benim yemekten cok yedigim sey meyve cunku. Yemek yapacak vakit ve hal kalmiyor.Geçen gün ablamın oğlu rahatsızlanmıştı doktora gittiğinde başka bir bebek varmış bebek sürekli huzursuzmuş ağlıyormuş doktor anneye ilaç kullanıp kullanmadığını sormuş anne c vitamini alıyormuş doktor c vitin bebeği rahatsız edeceğini gaz yapacağını huzursuzluğunun bundan olabileceğini söylemiş benim de aklıma geldi alak Galaktago damlanın içeriğine baktım. Normalde uyku sorunumuz yoktu çünkü. Galaktagonun içinde de c vit varmış birkaç gündür bebeğimin huzursuzluğu bundan olabilir diye düşünerek ara veriyorum bakalım düzelecek mi sizin de aklınızda olsun
Olabilir canım bir yazı daha paylaştım. Onda gaz ve huzursuzluk yapacak şeyler yazıyor onlara dikkat edebilirsin.Ayy acaba yediğimiz meyvelerden de olur mu ya? Benim yemekten cok yedigim sey meyve cunku. Yemek yapacak vakit ve hal kalmiyor.
Ben de kitap koydum altına ama az oldu sanırım. Bakınca pek fark yok gibi.Ben her ihtimale karşı beşiğinin ön ayaklarını kitaplarla yükselttim. Aynı işi görüyor regl yastığıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?