• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Süt yapar demiş bir arkadaşıma doktoru. 2 aylık olunca geçermiş. Benimki ergen gibi yüzü isilik içinde. Bunlar yaz bebeği olacak. Banyo iyi geliyor. Pişik kremi iyi gelmedi ben denedim
Aynen canım benimkindede cıktı gunde iki kez banyo yaptırıyorum gecti cok şükür

• Beğen
Reactions: 9ay
Masaj yapıyorum ama zeytinyagı vermeğe korkuyorum canım ya
Zeytinyağının bi zararı olmaz ki canım
Kimyasal değil
Dünyanın en mucizevi şeylerinden biri her derde deva
Biz ıhh ıhh yaptıgı günler veriyoruz iki kaşık kakasını yapabiliyor kızım

Ayrinti sormadim :/ kuru kuru mu surulecek ki bir de gece suruyorsun sabah dis fircasiyla masaj yapiyorsun nasil oluyor ben de tam anlamadim aman yea yapmam diye dusunup ayrinti sormadim konak sampuani alirim diye dusundum canim

Yaw benim esim de ille doktora gidelim bi muayene ol diye tutturuyor iste konyaya gidecegiz bu gidisle

Dogum kontrol ilaci, spiral vs dusunmuyorum cnm esim korunacak

4 hafta shresi var cnm
Ben mamayi cok zorda kalinca kullaniyorum artik iyice biktiysam bunaldiysam bebis uyusun diye kullaniyorum

Ama dogdugundan beri biberonla anne sutu veriyorum emmeyi birakmadi cok sukur anne sutu verdigim icin birakmadi belki de surekli mama versem birakabilirdi

Aslinda cok dogru cok mantikli diyorsun krese baslama yasi 3.5 mus ve 3.5 ideal yas araligi ideal gibi
Bizim Kaş'ımızda çıktı Konak zeytinyağı sürmüştüm ama doktor sürme dedi. Coresatin diye bir krem verdi. Onunla geçirdik
seker000 seker000 bn de doğduğu günden beri biberon veriyorum ama unutmadı beni maşallah bu çocuktan çocuğa değişen bir durum. Mamayı sevmiyor benim kız mesela. Suratını buruşturuyor. İki ayrı mama denedim ikisini de sevmedi. Anne sütünü bayılarak içiyor meme biberon fark etmiyor:)

Bugün emzirmek için kaldırınca yatağa aldım ve çok pişman oldum. 4'ten beri ayaktayım. Sürekli meme ağzında olsun istedi. Uyuyunca çıkardım, 1-2 dk içindeki anlayıp ağlamaya başladı. Ikınmaları da azalmadı. Ayrıca çok terledi, yüzündeki isilik coştu. Susadım ama iki sn kalkamadım yanımdan ağladı hep. Adem Güneş güvenli bağlanmak için beraber yatın diyor ama ben yapamayacağım.
Sudocrem isiliğe çok iyi geliyor

@superselma @vorones @Mandalinam07 kızlar emzirme kampında 2. gün emme sorunu ortadan kalktı çok şükür. Yarın da tartılmaya gidiyoruz bakalım kilo almış mıyız.
@emy0364 canım haftasonu geldi. Eşinle yapın. Sütün 1-2 günde artacak görürsün

@pegasus2304 sağıp biberonla verme hatasını ben de yaptım canım ve biberona kaymaya başladı. Emsin istiyorsan memeden başka şey vermeyeceksin
Süt sagma kampi nasil bisey nerde oluyo

Benim bebegim de 15-20 gunden sonra kabul etti memeyi canim. O da cani isterse emiyordu istemezse , cok acsa asla almiyordu memeyi. Bagira bagira mahvetti bizi. AC biraktim, 15-20 dk denedim, memenin ucuna tatli surdum falan yok almadi. Oglum 35 haftalik 2600 dogmustu bu arada, doktor cenesi kuvvetlendikce allir denemeye devam et dedi. (Senin bebegin de o kilo civarinda dogmustu yanlis hatirlamiyorssam) Gercekten de oyle oldu. Bi sabah mamasini hazirladim tam vermrden once dur bir daha deniyim su memeuo dedim ve kabul etti dakikalarca emdi. Sonrasindaki 15 gun keyfi aldi mrmeyi cani isterse yani. Gunde 2-3 kere ancak emdi.Mesela cok acsa kabul etmiyordu 15-20 dakika ugrasiyordum alsin diye. Sonradan kendi kendime bir yontem buldum. Cok aciktiginda yatistirmak icin az mama verdim, mesela 20 30 cc. Tabii doymadigi icin aranmaya devam etti o zaman da meme verdim sorunsuz kabul etti. Bir sure de boyle devam ettik . Simdi 45 gunluk oldu ve cok ac olsa bile ilk once memeyi alabiliyor yaklasik 10 gundur. Ilk once emziriyorum sonra doymazssa mama veriyorum. Zaten cogunlukla doymuyor sutum yetersiz benim de. Ama bir sekilde mama + meme idare ediuoruz. Simdiki hedefim sutu arttirip mamayi cok azaltmak hatta tamamen kesmek. Insallah nasip olur sut olsun diye yemedigim icmedigim yapmadigim kalmadi.

yani demem o ki canim sakin pes etme. Ben zamanla bebeginin meme alacagini dusunuyorum, uygun yontemi deneyerek bulacaksiniz her bebek ayni degil sonucta. Bazilarimiz hemen memeyi kabul ettirecrk kadar sansli olmadi burda, ya da yetersiz sut yuzundrn mamayla beslemek zorunda kaldi. ben de bunlrdam biriyim. Ama savas vericez yapacak birsey yok. Umutsuzluga kapilma denemeye devam et canim.
Ayyyni durumdayim. Bende mamayi verir gibi yapiom biraz cekince mamadan siniri geciyor hemen memeyi veriyorum. Ama bana hararet basiyor. Tirnak uclarima kadar ates basıyor emmeye baslayinca. Oda çocuğa geçiyor göğsün degdigi yerlerde yusunde isilik oluyor ;/

Süt sagma kampi nasil bisey nerde oluyo
Canım emzirme kampı. İnternette Tomris'in emzirme notları diye bir blog var orada yazıyor. Aslında sütü arttırmak ve emzirmeyi pekiştirmek için sık sık emzirmek mama biberon emzik vermeden gece gündüz emziriyorsun aralarda uyuyorsun dinleniyorsun

Kizlar benim bebegimi emzige alistirmam lazim..
Sadece memede uyuyor ve sadece kendi keyfi isterse emzik aliyor. Emzik vermek icin israr edersem kiyametleri kopariyor evde.
Eylulde ise donecegim ve bebegimi bakiciya birakacagim. Dolayisiyla emzige alismasi lazim ki birileri ben yokken ona bakabilsin. Var mi bi oneriniz??

Selam kızlar , ben 2 gündür işe gitmeye başladım , malum hamileliği yatarak geçirmiştim , hiç gidemedim 6.5 ay boyunca , bebek doğduktan sonrada ilk geçen hafta gitmiştim 1 saatliğine , 2 gündür saat 13:00 da bebeğimi ıyutuyorum hemen 5 dk üzerimi giyinip gidiyorum , Allahtan ofisim evime yakın birde trafiğin az olduğu bir saatte gidince 10 dk da varıyorum ... Bugun resmi işlemlerim vardı , dedim arabayla gitmeyeyim park sorunundan yürüyerek halledeyim dedim 1 km yol Yürüdüm ayaklarım geri geri gitmeye başladı :KK43: iyice hamlaşmışım , şimdilik 3 saatliğine gidiyorum zâten eve varmaya yakınken göğüslerim acımaya Başlıyor , eve geliyorum ve ne göreyim bebişim uyanmış meme Aranıyor oluyor , 3 saatte bile o kadar çok özlüyorum ki , beklemelerde telefondan hep bebeğime bakıyorum , izinleri bitip hemen göreve başlayacak arkDaşlara kolay gelsin diyorum , 2. Ay'ı dolduğunda bebeğimin , ofise götürmeyi düşünüyorum inşaallah zorlanmam ,ç. Bu arada 2-3. Saatliğine iş için bile olsa Dışarıya çıkmAk hava almak çok iyi geliyor , bebeğinizi bırajabileceğiniz birileri varsa kafa dinlemek için 1-2 saat dışarı çıkmak çok iyi oluyor

Canim sen ne is yapıyordum..ve bebeğin ne kadarlık..kim bakıyor..benimde ise gitmen lazım ama kv ye birakamiyorum..biz bugün 40 gunluguz...bende yavaş yavaş gitmeye baslamam lazım ama.

Is konusu banada kabus gibi geliyor. D7n bırakıp markete gittim o bile icime oturdu. Biliyorum abarti ama öyle iste. Isim yskin 10 dk sma ortam onun sağlığı icin iyi degil götüremem işe napcam bilmiom. ;/

Sadece memede uyuyor ve sadece kendi keyfi isterse emzik aliyor. Emzik vermek icin israr edersem kiyametleri kopariyor evde.
Eylulde ise donecegim ve bebegimi bakiciya birakacagim. Dolayisiyla emzige alismasi lazim ki birileri ben yokken ona bakabilsin. Var mi bi oneriniz??
Canım bebeğin vitamini tatlı. Ona batırıp veriyorum emziği. Bittikçe tekrar batırıyorum. Günlük dozunu öyle veriyorum. Biraz alıştı gibi. Bir de sevdiği emziği bulmalısın. Bir çok emzik denedim bir tanesini sevdi

Günaydın kızlar
Dün eşimle ikinci el casual codillac travel sistem bebek arabası aldık
İkinci el almama tamamen karşı olan annem araba gelince çok beğendi iyi ki almışsın dedi
Kadınlar klübünde bi arkadaştan aldık
Arkadaşın ikiz bebeği var iki tane bebek arabası almış birini biz aldık
Diğeri hala satışta
Fiyatı 650 tl uygun diye hiç kaçırmadık
Düşünen almak isteyen varsa tavsiye ederim inanın arabanın ikiside tertemiz bej rengini biz aldık kırmızı rengi duruyor hala
Oyun halısı dönencesi sallanan beşiğide satıyor şuanda
Hepsi aynı odada olduğu için onlarıda gördüm kızlar gerçekten sıfır gibi aklınızda bulunsun

M miumao bn o kdr para verip aventleri aldm kizim nuk kaucuk olni tuttu tvsye ederim bide emzk tutsn dye sakin bsye bndrip vrme aglama krizi glduginde dene emzrme pozisynda tik agzina pispisla bizimki oyle alisti

Bebek şampuanları daha az kimyasal barındırıyor ya iyi yapıyorsun kullan. Mustelanın küçük boyu var bende de Bi daha almam zaten çok pahalı :) ne Zaman biter bilmem ki uygunmuş bu bahsettiğim şampuanın Fiyatı da
Ben 3.5 sene hap kullandım alışkınım yanı bilmiyordum emzirirken kullanılabilen olduğunu
:) maksat btsin dye kullaniyrm ama bebege de bnden koku geciyo ya ayni kokuyrz:)
Bana ilac yaramamisti bide bunu denicem ama baklim ne zmn regl olcam mustela gereksz pahali ya

Canım bebeğin vitamini tatlı. Ona batırıp veriyorum emziği. Bittikçe tekrar batırıyorum. Günlük dozunu öyle veriyorum. Biraz alıştı gibi. Bir de sevdiği emziği bulmalısın. Bir çok emzik denedim bir tanesini sevdi
Nuk ve avent ten cok hoslanmadi..
Hatta nuktan nefret etti :)
Senin bebegin hangisini aldi??

M miumao bn o kdr para verip aventleri aldm kizim nuk kaucuk olni tuttu tvsye ederim bide emzk tutsn dye sakin bsye bndrip vrme aglama krizi glduginde dene emzrme pozisynda tik agzina pispisla bizimki oyle alisti
Nuk denedim cok ogurdu, kesinlikle almadi..
Ayni dedigin gibi emzirme pozisyonunda veriyorum ama almiyor inatla sipa..

Emziğin ucuna azcık tatlı sürersen bi kaç kere reçel olabilir vs
Belki hoşuna gider emziğe alışır canım

Back
X