• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Onu mu kullanıyorsun bebeğe canım? Bana da doktor önerdi ama almadım. Faydasını gördün mü?
Valla canım bebeğim bol bol bezini dolduruyor bazen ishal gibi bol sulu bazen normal. Biz gazı gideriyor diye verdik gaz damlası değilmiş :) sanki iyi geliyor gibi damla rahatlatıyor gibi

Kızlar bana doktorum gece uyandırma dediği halde uyandırıyordum. Kilo alsın diye. Ama dün gece 1'de ben uyandırsam da o uyanmadı. Çok uykuluydu iyi ememedi ve geri yattı. 4'te bir daha denedim bu defa uyandı ama çok huysuzdu, yatağa aldım, emdi uyudu emdi uyudu, ikimizde dinlenemedik. Şimdi araştırdım da büyüme ataklarında özellikle bebekleri uyandırmamak gerekiyormuş. Büyüme hormonları uyurken salgılanıyormuş. Ben öğün atlamasın diye kaldırdım ama o zaten onu telafi edermiş. Uyandırdığım için çok pişmanım. Sizin aklınızda olsun 6. hafta civarınca bir büyüme atağı var. Sürekli emmek ve uyumak isteyecek. Ne zaman ne isterse yapsın. Emmesini yarıda kesmeyin, uyurken uyandırmayın. En önemlisi bu süreçte mama vermemek. Mama midesini doldurabilir ama süreci yavaşlatır. Emdikçe daha yağlı süt üretilecek ve bebeğin asıl buna ihtiyacı var.
Ayy biz de 6. Haftanın içindeyiz. Bir huysuzlaştı ondan mıymış demek ki :) netten baktım. Daha çok kucak isterlermiş daha telaşlı tedirgin olurlarmış bu durum uykularını sürekli bölermş. Bazı bebekler bu zamanda sürekli uyurmuş bazıları da bölük bölük. Sürekli kucak isteği olabilirmiş. Sabredelim bir iki güne geçermiş :)
Gaz sorunu da öyle olsa keşke :):)

• Beğen
Reactions: 9ay
Valla canım bebeğim bol bol bezini dolduruyor bazen ishal gibi bol sulu bazen normal. Biz gazı gideriyor diye verdik gaz damlası değilmiş :) sanki iyi geliyor gibi damla rahatlatıyor gibi
ben de ona geçeyim bari :):) doktor annelerin en çok bundan memnun kaldığını gördüm demişti. Ama ben zinco içiriyordum fakat hala zorlanıyor yavrucağım :) benimki kabız mı oldu bilemedim. Bugünkü kakasını yapmadı henüz :/ bu saate kadar bir kakalı bezi olurdu. Ben de kabız gibiyim ondan mıdır ki.

Kızlar bebeğim iki gündür çok ağlıyor. Çok uyuyor ama kısa kısa. Uykusundan ağlayarak uyanıyor. Sürekli emmek istiyor. Ama uykusuz olduğu için ememiyor bitiremiyor acaba altıncı hafta büyüme atan da mı? Bugün tam 40 günlük oldu
Ay aynısını dün biz yaşadık. Bu sabah kalktığımızda 6-8 arası geçtim tv karşısına.aralıksız emzirdim, uyuya kaldı uyandı emdi, bir o meme bir bu meme. Sonra uyudu. Anladım ki dün günün ilk öpününde doymadı uykusu gelince sızdı ama açlıktan dalamadı tam sonra da emerken uykusuzluktan sızdı. Kısırdöngüye girdi, o yüzden günün ilk öpününde uzun uzun emzirmek gerektiğine karar verdim. O kuvvetli olursa sistem iyi işliyor :)

Banyo sonrası zeytinyağ sürüyordum onu bıraktın pişik kremi sürüyorum. Hiç mi bir şey sürmesem acaba? Günde 3 kez yıkıyorum artık :/
Tatlım ben Dr A götürdüm, atopik dermatit alerjik dedi. Ten tene temastan oluyor. Uyuyup uyandığında azıcık. Mememşzş her emzirmeden sonra yıkamak, bebeğe de da su bazlı nemlendirici önerdi, yap değil yani. Vücudunda hiç yok emmeye bağlı sadece yüzünde di mi

ben de ona geçeyim bari :):) doktor annelerin en çok bundan memnun kaldığını gördüm demişti. Ama ben zinco içiriyordum fakat hala zorlanıyor yavrucağım :) benimki kabız mı oldu bilemedim. Bugünkü kakasını yapmadı henüz :/ bu saate kadar bir kakalı bezi olurdu. Ben de kabız gibiyim ondan mıdır ki.

Benimki de dün bugün yapamadı
Hazmedememiştir tatlım. Sen de yiyip yatsan rahatsız olursun :)

Gazını da aldım canım ama işte hazmedemedi demek.. şuan başım çatlıyor uykusuzluk çok zor

Ben kabızım canım ama benimki değil heralde bizimki pek onları etkilemiyor biz 20 günlüğüz daha belki o da etkili olabilir.

Tatlım ben Dr A götürdüm, atopik dermatit alerjik dedi. Ten tene temastan oluyor. Uyuyup uyandığında azıcık. Mememşzş her emzirmeden sonra yıkamak, bebeğe de da su bazlı nemlendirici önerdi, yap değil yani. Vücudunda hiç yok emmeye bağlı sadece yüzünde di mi
canım vücudunda var özellikle göğüs ve sırt bölgesinde çok. Yüzünde tek tük.

superselma superselma cnm bnm hayalim 3 cocuk sahibi olmakti simdi kara kara dusunuyorum nasil olacak diye maddi manevi cok rahatim ama kara kara dusunme nedenlerim kan pihtilasmasi nedeniyle igneli gebelik gecirmem, gebeligimde 5 ay mide bulantisi ve siddetli kusmalarn yasamam, sezaryen olmam (sezaryen sonrasi coooooook aci cektim), aci esigimin dusuk olmasi nedeniyle acilara dayanamamam, emzirirken cok aci cekmem (43 gun oldu daha bagira cagira emziriyorum), ikinci ya da ucuncu cocuk olacaginda diger cocuklarin perisan olmasi durumu (sezaryenden sonra ayaga kalkmam 15-20gunu buldu)

Senin 3 evladin var Allah bagislasin
Bana ne dersin bu durumda
Basarabilecej miyim ben de 3 evlat sahibi olmayi

Yalniz ben aralarinda 2-3 yas olsun istiyorum bir de :))

Canım eğer gerçekten niyetli ve kararlıysanh herşeyin bi yolunu bulursun ve kolay gelir herşey, yeter ki sağlığın yerinde olsun.
Annen de yardımcı oluyor madem işin benden de kolay olur. Şimdi çok iyiyim. Dışarı çıkıyorum yavaş yavaş. 20gün falan zor geçti ama geçti gitti bile..

Göbek deliğinin yakılması acılı bir işlem mi kızlar
Nasıl yakıyorlar

Kızlar bugün kalça ultrasonu çektirdik biraz cnm sıkıldı değerin 60 ve yukarısı olması gerekiyomus bizde sol 60 sağ 59 çıktı kalça çıkığı gibi duruyo sankidoktor iki bez üst üste yap bir ay sonra yine bakalım dedi netten baktım bebeklerde bu ay da böyle cikabiliyomuş sonra yerine oturuyomuş arada :( kafam karıştı bi doktora daha gidicem inşallah iyidir kuzum

Kızlar bugün kalça ultrasonu çektirdik biraz cnm sıkıldı değerin 60 ve yukarısı olması gerekiyomus bizde sol 60 sağ 59 çıktı kalça çıkığı gibi duruyo sankidoktor iki bez üst üste yap bir ay sonra yine bakalım dedi netten baktım bebeklerde bu ay da böyle cikabiliyomuş sonra yerine oturuyomuş arada :KK43: kafam karıştı bi doktora daha gidicem inşallah iyidir kuzum
İlk ayda bakılıyor değil mi canım ona. Bir tanıdığa da 2 bez tak demişlerdi çok şükür düzeldi. Yaz günü de 2 bez çok sıcak olur yazık kuzuya inşallah yoktur

İlk ayda bakılıyor değil mi canım ona. Bir tanıdığa da 2 bez tak demişlerdi çok şükür düzeldi. Yaz günü de 2 bez çok sıcak olur yazık kuzuya inşallah yoktur
Evet cnm ilk ay bakılıyor bana da iki bez yap dedi nette iki bez olayı ise yariyo diyen de var yaramiyo diyen de .yavrum sıcakta iki Bezle nasıl durUE bilmiyorum bacakları hep iz olmuş :(

Back
X