• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar meraba nasılsınız. Ben bir şey sorucam. Annemin iş yerindeki mali müsavir anneme demiski kızın hamilelik haklarından haberi var mı faydalanabiliyormu. Annemde ne gibi haklar demiş birsürü sey söylemis birde demiski iş yerinde 7 saatten fazla calismayabilir isterse demis. Doktoru bir rapor yazicak 7 saatten fazla calidamaz diye her gun 7 saat dolunca cikicak isten demis. Hamileyi 7 saatten fazla calistirmak uygun degilmis sgk da. Isterse calismayabilirmis. Benim isim 11 saat. Böyle birşey yapan var mı varsa bilgi verirse çok sevinirim.

Daha önce çalıştığım yerde personele hamilelik izni verirdik günde 7buçuk saat çalışacakları şekilde düzenlerdik haftalık çalışmalarını. Gün içinde erken çıkartamıyorsak hafta sonu gelmeyecek şekilde düzenlerdik.

İnternetten bul oku kaç saat maksimum çalıştırabiliyorlar. Sonra hem kendi yöneticine hem insan kaynaklarına konuyu bir çıtlat onlar zaten tutuşup saatlerini düzenleyeceklerdir.

Kızlar meraba nasılsınız. Ben bir şey sorucam. Annemin iş yerindeki mali müsavir anneme demiski kızın hamilelik haklarından haberi var mı faydalanabiliyormu. Annemde ne gibi haklar demiş birsürü sey söylemis birde demiski iş yerinde 7 saatten fazla calismayabilir isterse demis. Doktoru bir rapor yazicak 7 saatten fazla calidamaz diye her gun 7 saat dolunca cikicak isten demis. Hamileyi 7 saatten fazla calistirmak uygun degilmis sgk da. Isterse calismayabilirmis. Benim isim 11 saat. Böyle birşey yapan var mı varsa bilgi verirse çok sevinirim.

İşveren, tazminatını ödeyerek işten çıkarma hakkına sahip bu durumda. Hamilelikten ötürü. Ben de bunu biliyorum eski işyerimden.

Ayrılalı çok oldu. Tam para değerlerini hatırlamıyorum ama normal doğumda 1000 civarı sezeryanda da 1500-2000 civarı bir para alabilirler sgklı işlem olunca.
O paraya doğum yapan hastaneler çok dandik oluyor devlet hastanesi gibi. Erdem hastanesi var mesela orası öyle fiyatı. Medipol o fiyata kesinlikle yapmaz ama yasal durumları bilmiyorum öyle bişey varsa uğraşsın doğun yapanlar ama bunu kimse bilmiyor.

O paraya doğum yapan hastaneler çok dandik oluyor devlet hastanesi gibi. Erdem hastanesi var mesela orası öyle fiyatı. Medipol o fiyata kesinlikle yapmaz ama yasal durumları bilmiyorum öyle bişey varsa uğraşsın doğun yapanlar ama bunu kimse bilmiyor.

Konu ne bilmiyorum ama sefaköy ve esenler medipolde normal 600 sezeryan 1000 lira.

Hastanelerin şubeleri de fiyatı etkiliyor. Ben şuan medipol grubunda çalışıyorum. İlk doğumumu bağcılardaki medipolde yapmıştım 1250 tl idi, şuan fiyat 2000 tl civarı sanırım. Hastane fiziksel koşulları da koşuyolundan iyi ama koşuyolunda ücreti etkileyen semt faktörü malum.zengin muhitlerde ücret otomatikman yükseliyor.
Bu arada erdemin çamlıcada ki hastanesinin de şantiyesinde ben vardım:KK76:hastaneci olduk çıktık şu sektörde:KK54:

gunaydin kizlar bi uyandim wc ye yine kan iyice skldm yani 14.50de randevum var dun gece gttim acile hersy normaldi adet gunlerim suan daraldm artk

Canım yaşadıkların kolay değil insan gerilir haliyle allah yardımcın olur dilerim bi an önce geçer

Evet iş verenle konuşup yarı maaşına 7 saat çalışabilirsin arkadaşıma teklif edildi bu durum iş veren tarafından tarafından çıkmasın diye ama o işten ayrıldı. Yani yarı maaş karşılığında iş verenin bu durumu kabul edebilir.

Daha önce çalıştığım yerde personele hamilelik izni verirdik günde 7buçuk saat çalışacakları şekilde düzenlerdik haftalık çalışmalarını. Gün içinde erken çıkartamıyorsak hafta sonu gelmeyecek şekilde düzenlerdik.
İnternetten bul oku kaç saat maksimum çalıştırabiliyorlar. Sonra hem kendi yöneticine hem insan kaynaklarına konuyu bir çıtlat onlar zaten tutuşup saatlerini düzenleyeceklerdir.

Ben iş yerine bunu söylersem kasten yaptıgımı ďüsunup bana sinir olurlar. O yuzden cumartesi gunu doktor randevumda doktora belim agridini soyliycem ki yalan degil aksam saatlerine dogru belime agrilar saplaniyor 2 haftadir. Mide bulantilarimda zaten cabasi. Doktora sorucam 11 saat calisiyorum daha az calismam rapor ile mumkunmudur diycem. Doktor beni aydinlattiktan sonra. Is yerine durumu anlaticam doktorum boyle boyle birseuden bahsetti diycem bel agrisi ciddi olabilir dedi diycem.

Slm kızlar sorum olcakti girdiniz de foruma bilgisi olanlar yazarsa sevinirim, arada sabahları bulantım oldunda hep asidi çıkıyordu yani afedersiniz katı kusmuyodum ama bugün gece bide, hep nevarsa çıkarttım normalmi ilk defa olduda
Yediklerinle alakalı o an olmuşturd bende 1 ay boyunca sadece bir sabah safra çıkarmıştım başka bişey olmadı

Evet iş verenle konuşup yarı maaşına 7 saat çalışabilirsin arkadaşıma teklif edildi bu durum iş veren tarafından tarafından çıkmasın diye ama o işten ayrıldı. Yani yarı maaş karşılığında iş verenin bu durumu kabul edebilir.
Hımm maaşın düsücek yani oylemi. Anladım. Ya ben zsten nisan ayı da yani 33. Haftam doldugunda bu is yerinden ayrilicam ama isveren beni dogumdan sonra 1 2 hafta daha calisti gosterio ke dndisi kovmus gibi yapicak ki issizlik alabilmem icin. Ama nisandan sonra zaten birsey kalmiyorki ben zor zamanlarimi zaten geciriyorum is yerinde.

Onu söylüyorum ben de. Yasal olarak alabilecekleri tutarlar bu civarlarda fazlasını işiniz bittikten sonra fatura istiyorum diye ısrar ederseniz şikayet edeceğinizi düşünürlerse ücret iadesi yaparlar büyük ihtimalle.

Hastaneler aslında otelcilik hizmetleri kalitesiyle birbirinden ayrılıyor genelde, verdiği hizmet konfor vs.
Tabiki belli tıbbi donanımı, altyapısı ve ekibi olması koşuluyla. Ben 7 senedir mimar olarak hastane grupları ile çalışıyorum; Alman, memorial, erdem ve medipolde çalıştım. deneyimlediğim kadarı ile doktor kalitesinden emin iseniz gerisi dediğim gibi otel hizmetleri. buda herkesin bütçesine göre yapacağı bir seçim. ben 1000-2000 tlye kalitesiz doğum hastanesi diye bir genellemeye katılmıyorum. bizzat inşaatları ve işletme süreçlerinde gözlemci olduğum için. hani tatile biri aparta gider yada pansiyona öteki 5 yıldızlı tatil köyüne onun gibi bir şey bu durum.

Ya kızlar siz bu avokado yu nasıl yiyorsunuz ? Allah günah yazmasın ama igrenc bir tadı var.
Birde ben hic balık tavuk eti fln hic tüketemiyorum.
Ek vitamin alıyormusunuz yoksa sadece omega mı ?
Birde saç kestirme konusunda ne düşhnuorsunuz
Avakadoyu olgunlaştırıp içine zeytinyağı baharat haşlanmış yumurta ve peynir ekleyerek ekmeğine sürüp yiyebilirsin hem folik asit değeri çok yüksek hemde vitamin deposu :)
Bende balık ve tavuk yiyemiyorum eğer tavuk yemeği varsa suyuna ekmek atıp yiyorum ya da haşlatıp çorba tüketebilirsin o kokmuyo rahatsızda etmiyo ya da sadece suyundan çorba yap :)

Hımm maaşın düsücek yani oylemi. Anladım. Ya ben zsten nisan ayı da yani 33. Haftam doldugunda bu is yerinden ayrilicam ama isveren beni dogumdan sonra 1 2 hafta daha calisti gosterio ke dndisi kovmus gibi yapicak ki issizlik alabilmem icin. Ama nisandan sonra zaten birsey kalmiyorki ben zor zamanlarimi zaten geciriyorum is yerinde.

Ben yayın sektöründeyim bizim iş yerimiz böyle teklif getirdi. Bende 32 ye kadar çalışıp izne çıkıcam inşallah ama tabi aralarda kaçamak yaparım dinlenirim yani. Bende iş yerimle konuştum. C.tesi çalışmalara katılmıyorum. Paramı kestiriyorum.

Back
X