• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ben 10 haftalıkken doktora gittiğinde doktor %90 erkek demişti. 12+3 te gittim cmt günü nubu paralel duruyomuş doktor çok kararsız kaldı bişey söylemicem 3 hafta sonraki kontrolde dedi. Çok kız istiyodum ama erkeğe de alışmıştım. Çok merak ediyorum şimdi. Kız mı erkek mi? Keşke en başında kesin belli olsaaaa....

Onu söylüyorum ben de. Yasal olarak alabilecekleri tutarlar bu civarlarda fazlasını işiniz bittikten sonra fatura istiyorum diye ısrar ederseniz şikayet edeceğinizi düşünürlerse ücret iadesi yaparlar büyük ihtimalle.

Ben eşimi uyardım doğum yapmak istediğim hastanede ücretler uygun ama genede pazarlık yap bu parayı almaları yasal değil dedim aklımda dedi araştırmış bende burda duymuştum doğum ücreti verirken pazarlığınızı yapsın eşleriniz istenen pparayı vermek zorunda değilsiniz.

Ben 10 haftalıkken doktora gittiğinde doktor %90 erkek demişti. 12+3 te gittim cmt günü nubu paralel duruyomuş doktor çok kararsız kaldı bişey söylemicem 3 hafta sonraki kontrolde dedi. Çok kız istiyodum ama erkeğe de alışmıştım. Çok merak ediyorum şimdi. Kız mı erkek mi? Keşke en başında kesin belli olsaaaa....
Ay ne kadar kötü ya %90 diyince insan alışır ama 10 haftalıkçok erkenmiş. Sağlıklı ve hayırlı evlat olsun inşallah

Ben iş yerine bunu söylersem kasten yaptıgımı ďüsunup bana sinir olurlar. O yuzden cumartesi gunu doktor randevumda doktora belim agridini soyliycem ki yalan degil aksam saatlerine dogru belime agrilar saplaniyor 2 haftadir. Mide bulantilarimda zaten cabasi. Doktora sorucam 11 saat calisiyorum daha az calismam rapor ile mumkunmudur diycem. Doktor beni aydinlattiktan sonra. Is yerine durumu anlaticam doktorum boyle boyle birseuden bahsetti diycem bel agrisi ciddi olabilir dedi diycem.

Rapora ihtiyacın yok. Zaten drun böyle bir rapor formatını hiç görmedim. Dr ancak daha hafif bir işte çalışman için rapor verebilir misal seni masa başı bir işe almaları için. Az maaş diye birşey de bilmiyorum ben. İşten çıkatılmakta yasal değil. Bence anneni uyaran kişi ile konuş öğren güzelce.

İşyerin bu süreçte seni sevmeyecek zaten bu allahın emri. Sen ne kadar uyumlu davranırsan davran onlar üste çıkacaklardır.

http://kadin.mynet.com/Esi-dogum-yapan-sigortali-kisi-saglik-yardimindan-nasil-yararlanir

Hastaneler aslında otelcilik hizmetleri kalitesiyle birbirinden ayrılıyor genelde, verdiği hizmet konfor vs.
Tabiki belli tıbbi donanımı, altyapısı ve ekibi olması koşuluyla. Ben 7 senedir mimar olarak hastane grupları ile çalışıyorum; Alman, memorial, erdem ve medipolde çalıştım. deneyimlediğim kadarı ile doktor kalitesinden emin iseniz gerisi dediğim gibi otel hizmetleri. buda herkesin bütçesine göre yapacağı bir seçim. ben 1000-2000 tlye kalitesiz doğum hastanesi diye bir genellemeye katılmıyorum. bizzat inşaatları ve işletme süreçlerinde gözlemci olduğum için. hani tatile biri aparta gider yada pansiyona öteki 5 yıldızlı tatil köyüne onun gibi bir şey bu durum.
Bi arkadaşım erdem de doğum yaptı. 12 saat beklettiler 8 cm. açılması vardı bebek gelmiyordu ve doktor bunu çoook geç farkedip artık bebeğin kalp atışları yavaşlayınca acil sezeryana aldılar. Bebeğe 2 kez kordon dolanmış bunu anlamadı doktor bebeği tehlikeye soktular. Panikle sezeryana girdi kız. Allahtan bebek iyi. Erdemi hiç sevmezdim bunları duyunca ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gördüm. Aynen pahalı hastaneler 5 yıldızlı otel gibi benim tercihim öyle ama teminatımı kullanıcam yetmezse üstünü ekleriz her zamanmı doğuruyorum biraz konforlu olsun ;)

Ben eşimi uyardım doğum yapmak istediğim hastanede ücretler uygun ama genede pazarlık yap bu parayı almaları yasal değil dedim aklımda dedi araştırmış bende burda duymuştum doğum ücreti verirken pazarlığınızı yapsın eşleriniz istenen pparayı vermek zorunda değilsiniz.

Bence doğumdan önce çok pazarlık yapmayın. Drlar hiç hoşlanmazlar çok pazarlık yapanlardan. İşiniz bittikten sonra misal doğumdan 10 gün sonra eşiniz gidip fatura diye ısrar ederse fatura veremezler. Şikayet edeceğim derseniz hata olmuş diye özür diler ücret iadesi yaparlar.

gunaydin:)) bende normalde cok yumurta yiyen ama bu aralar cok yiyemiyenlerdenim.. ben hep faydasini gordum eminim ilerleyen haftalarda bebisimede yarar.. ara sira sizin topici gizli gizli okuyorum ve zamanin hizli gecmesini istiyorum :)
Zaman okadar cabuk geciyoki bende hamileyken cabuk yoruyodum ayakta fazla duramiyodum hatta esime sanki bir kacdir boyle degilimde ben yillardir boyleymisim gibi geliyo sanki yillardir hastayim hep bi yerlerim agriyo.ama digumdan sonra heepsi geciyo hele bide benim pasam gibi sakin bi bebegeniz olursa sizden sanslisi yok :)

Bence doğumdan önce çok pazarlık yapmayın. Drlar hiç hoşlanmazlar çok pazarlık yapanlardan. İşiniz bittikten sonra misal doğumdan 10 gün sonra eşiniz gidip fatura diye ısrar ederse fatura veremezler. Şikayet edeceğim derseniz hata olmuş diye özür diler ücret iadesi yaparlar.
Doğumdan önce değil zaten doğum ücreti ödeneceği zaman yapılıcak bu iş ki doktorla ilgili bişey değil ki. Muhasebeyle ilgili bi durum bu.

Ben yayın sektöründeyim bizim iş yerimiz böyle teklif getirdi. Bende 32 ye kadar çalışıp izne çıkıcam inşallah ama tabi aralarda kaçamak yaparım dinlenirim yani. Bende iş yerimle konuştum. C.tesi çalışmalara katılmıyorum. Paramı kestiriyorum.

sozlesmeli misiniz tam zamanli calisan mi?

2 yil oncesine kadar bir cok insanin dogum sureclerinde yoneticisi oldum hic kimsenin maasinda herhangi bir kesinti yapilmadi. acaba yasada mi bir degisiklik oldu yoksa is yerleri mi uygunsuz davraniyor?

2 yil oncesine kadar bir cok insanin dogum sureclerinde yoneticisi oldum hic kimsenin maasinda herhangi bir kesinti yapilmadi. acaba yasada mi bir degisiklik oldu yoksa is yerleri mi uygunsuz davraniyor?

İşyeri sözleşmesine bağlı olarak değişiyor bu.

Ben memorial ı aradım şimdi benim iş yerim anlaşmalı 65oo tl civarı oluyor. Eşimde ayrıca acıbadem sigorta yaptı bana. İki sigortayla karşılucaz herhalde. Sadece Acıbadem sigortaya 9000 küsurmuş. Amma pahalıymış ya doğum işi.

slm kızlar şimdi kontrolden geldim ikinci kez kalp atışını duydum bebişimin çok şükür iyimiş bebişim ama 3 hafta sonra ikili test dedi bir de 9+6 çıktı ama ileriki zamanlarda daha da net söylerim dedi 3 gün geriden gidiyoruz şimdilik benim gibi olan var mı iyi olduğunu görmek kalp atışlarını duymak o kadar güzel ki çok şükür Rabbime

resmen migren atagi geciriyorum kafami duvarlara vurasim var ne yapacam bilmiyorum

Tam zamanlı özel sektör çalışanıyım. Yasaya uygunsuz iş yapılmıyor yapılmazda burda izin vermezler yani. Ama dediğiniz gibi 2 sene önce yengem aynı şekilde c.tesileri gitmedi parası kesilmedi.

Back
X