• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
bende 154 61 kılo :) cnm 1.52 den asagılar ıcın normal dogum bıle tavsıye etmıyorlarmıs... dun bıraz arastırdım ınternette :KK43: ve erken dogum rıskı daha fazlaymış.. bende dr kontrolumde ayrıntılı soracam druma...

Doktor ne derse ona uyarım valla yapcak bişey yok Allah vergisi böle napalım :) senle aynıymışız resmen.

Bi kaç güne kadar hep sabahları evden çıkmadan tost yapar yerdim midem bulandığı için gün içinde hep ekmek atıştırırdım tabi bunlar bana kilo olarak döndü ve ben sabahları artık düzenli yemeye başladım. 1 yumurta (haşlama) 2 yeşil zeştin 1 tane üçgen peynir (arada değişiyor) 1 dilim ekmek kuru kayısı ve ceviz. Avakado aldım onun yumuşamasını bekliyorum onuda kahvaltılık olarak hazırlayıp arada onu yicem. Kahvaltı en önemli öğün. İşe gelincede acıkıyorum salatalık peynir yiyorum. Öğlen iş yerinin yemekleri güzel azar azar yiyorum ikindi saatine de ayırıyorum. biraz atıştırma yapıyıorum saat 4 gibi. Arada iki kere sabah ve akşam meyve molası yapıyorum. Akşamları eve gidince çorba ve sodalı ayran içiyorum. sodalı ayran çok rahatlatıyo. Şuan beslenme düzenim böyle sebze et yemeği yiyebiliyorum ama balık henüz yok süt yok. Bakalım nolcak. Sizlerin düzeldimi beslenmeniz.
Süt içmeye çalış canım günde 2 bardak ve 1 kase yoğurt bebeğin kemik gelişimi açısından çok önemli. Günlük cam şişe sütlerden al yalnız. Bende balık yiyemiyodum başladım artık çinekop yiyebiliyorum haftada 1 kere bu hafta 2 ye çıkarıcam.

Bi kaç güne kadar hep sabahları evden çıkmadan tost yapar yerdim midem bulandığı için gün içinde hep ekmek atıştırırdım tabi bunlar bana kilo olarak döndü ve ben sabahları artık düzenli yemeye başladım. 1 yumurta (haşlama) 2 yeşil zeştin 1 tane üçgen peynir (arada değişiyor) 1 dilim ekmek kuru kayısı ve ceviz. Avakado aldım onun yumuşamasını bekliyorum onuda kahvaltılık olarak hazırlayıp arada onu yicem. Kahvaltı en önemli öğün. İşe gelincede acıkıyorum salatalık peynir yiyorum. Öğlen iş yerinin yemekleri güzel azar azar yiyorum ikindi saatine de ayırıyorum. biraz atıştırma yapıyıorum saat 4 gibi. Arada iki kere sabah ve akşam meyve molası yapıyorum. Akşamları eve gidince çorba ve sodalı ayran içiyorum. sodalı ayran çok rahatlatıyo. Şuan beslenme düzenim böyle sebze et yemeği yiyebiliyorum ama balık henüz yok süt yok. Bakalım nolcak. Sizlerin düzeldimi beslenmeniz.
Ben sabahları omlet 1 parça sert beyaz peynir domates salatalık yanına canım isterse zeytin falan yiyorum yanında toz kakao dökerek laktozsuz süt veya açık çay içiyorum. öğlen daha çok aperatif oluyor o an elime ne geçerse canım ne isterse bir gün yoğurt meyveler falan yerken bir başka gün kek pasta yiyorum yemek kaldıysa yemek atıştırıyorum ya da avokado yiyorum bazen sabah kahvaltım avokado oluyor bazen öğle yemeğim .aralarda sert beyaz peynir, elma, kivi akşamları ise et balık veya tavuk üçlüsünden birini yiyorum yanına salata ayran belki bir kaç kaşık az yağlı pilav makarna alıyorum bazen ise sadece sebze yemeği yoğurt oluyor yani değişiyor ama her gün mutlaka alabildiğim kadar protein almaya çalışıyorum. Sodalı ayran neye iyi geliyor?

bence değere bakılmıyor çünkü benim kanım düşük doktor 12 den sonra kana başlıcaz dedi arkadaşımın kanı oldukça yüksek onada 12 den sonra verdiler

benimde yüksek ve banada 12den sonra dedi doktor. ama bana 2 yada 3 günde bi alman yeterli dedi.

Kızlar şimdi rapor olarak indirdim telefona sonuç şu dawn sendromu yaş riski 1.1247 son risk 1.100000 cutoff 1.250 Edward sendromu 1.11218 son risk 1.100000 cutoff. 1.100 ikisinde de sonuç normalden düşük yazıyor sizce nasıl bilgisi olan varmı

Ben sabahları omlet 1 parça sert beyaz peynir domates salatalık yanına canım isterse zeytin falan yiyorum yanında toz kakao dökerek laktozsuz süt veya açık çay içiyorum. öğlen daha çok aperatif oluyor o an elime ne geçerse canım ne isterse bir gün yoğurt meyveler falan yerken bir başka gün kek pasta yiyorum yemek kaldıysa yemek atıştırıyorum ya da avokado yiyorum bazen sabah kahvaltım avokado oluyor bazen öğle yemeğim .aralarda sert beyaz peynir, elma, kivi akşamları ise et balık veya tavuk üçlüsünden birini yiyorum yanına salata ayran belki bir kaç kaşık az yağlı pilav makarna alıyorum bazen ise sadece sebze yemeği yoğurt oluyor yani değişiyor ama her gün mutlaka alabildiğim kadar protein almaya çalışıyorum. Sodalı ayran neye iyi geliyor?

Kabızlık sorunun oluyorsa pilav ve makarnayı haftada 1 indir bazen pilav yiyince çok kötü oluyorum ben maşallah güzel yemeler var :) bebişlere yarasın. Şişkinliği alıyor gece çok rahat uyutuyor beni her gece 1 sodadan yapıp içiyorum. UYku ve ve gaz sorunu olana tavsiye ederim.

bende 154 61 kılo :) cnm 1.52 den asagılar ıcın normal dogum bıle tavsıye etmıyorlarmıs... dun bıraz arastırdım ınternette :KK43: ve erken dogum rıskı daha fazlaymış.. bende dr kontrolumde ayrıntılı soracam druma...
Benim 2.gebeligim. Doktor kızımı 39-40 hafta arasında sezeryanla aldı. Normal doğum taraftarı bir doktordu ama boyun kısa,bebek iri.bu boyla normal doguramazsin dedi :KK70:
Yanı allah kısmet eder doğum zamanı gelirse bu da sezeryan olacak.bu arada kizim 3500 gr doğdu.boyuma göre iri bebek aslında
Bu arada kızımın keyfi gayet yerindeydi,yukarıda kaldı. Hiç aşağı inmedi

dlrsordn dlrsordn baldamlasxixmelis baldamlasxixmelis

benım raporumda bu sekılde yazıyor kızlar
Doktorun ne dedi bu sonuca?

Son düzenleme:
Süt içmeye çalış canım günde 2 bardak ve 1 kase yoğurt bebeğin kemik gelişimi açısından çok önemli. Günlük cam şişe sütlerden al yalnız. Bende balık yiyemiyodum başladım artık çinekop yiyebiliyorum haftada 1 kere bu hafta 2 ye çıkarıcam.
balığın kokusuna bile tahammülüm yok :( salı günleri mahallemde pazar var haliyle balık günü oluyor kışın sokaktan koşarak geçiyorum eve öğüre öğüre. Sütüde bugün aldım biraz nescafe koydum ama içemedim onuda henüz midem kaldırmıyo ama yoğurtla peyniri bol tüketiyorum he bide su içemiyorum :(

Nnhkkfeedn.menenjit yjy
Canim sana ufak bi tavsiye..ben cok kabiz olma yapisina sahibim ve kan hapini ilk basladigimda su ile ictim..inanilmaz kabiz oldum..sonra araştırdım sordum ve c vitamini olan guzel taze bi bardak portakal suyu ile icince hem emilimi dha kolay oluyor hen de lif aldigin icin kabiz olmuyosun..ben her gun tazeiki portakal ssıkıyor m hatta okula bile getiriyorum cunku kan hapini ben saat 10.30 gbi iciyorum..sakin sütle falan icme bi de..dene bence:))[/QUOTE canim benimkisi tupte surup tek icimlik onlada oluyormu acaba

Kabızlık sorunun oluyorsa pilav ve makarnayı haftada 1 indir bazen pilav yiyince çok kötü oluyorum ben maşallah güzel yemeler var :) bebişlere yarasın. Şişkinliği alıyor gece çok rahat uyutuyor beni her gece 1 sodadan yapıp içiyorum. UYku ve ve gaz sorunu olana tavsiye ederim.
her gün pilav yemiyorum zaten canım az yiyorum yersem de normalde çok sevmem ama eşim çok sevdiği için yapıyorum :) Sodalı ayranı deneyeyim bu akşam çok teşekkürler canım :) bu arada ben de süt içemiyordum çok şişkinlik yapıyor midemi rahatsız ediyor diye. Laktozsuz süte başladım bir de doktoruma süt içemiyorum dediğimde soğuk değil ılık süt iç oda sıcaklığında olsun ve toz kakao koy 1 kaşık öyle iç dedi. kakaoyu hamilelerde öneriyormuş kakao nun faydalarını araştırdım cidden bir çok faydası var hem de tatlı gibi hissediyorsun sütle beraber :)

balığın kokusuna bile tahammülüm yok :KK43: salı günleri mahallemde pazar var haliyle balık günü oluyor kışın sokaktan koşarak geçiyorum eve öğüre öğüre. Sütüde bugün aldım biraz nescafe koydum ama içemedim onuda henüz midem kaldırmıyo ama yoğurtla peyniri bol tüketiyorum he bide su içemiyorum :KK43:
Balığın kokusundan ben de nefret ediyorum. Kızartma olarak yemiyorum döküm tavada ızgara somon yiyebiliyorum ya da fırında patates soğan biber domates falan koyup balık baharatıyla çipura levrek gibi büyük balıkları yiyebiliyorum hem ağır olmuyor hem sebzeler ve baharatla çok balıksı kokmuyor. Belki böyle yiyebilirsin canım. Küçük balıkları hiç yiyemiyorum ben de.

balığın kokusuna bile tahammülüm yok :KK43: salı günleri mahallemde pazar var haliyle balık günü oluyor kışın sokaktan koşarak geçiyorum eve öğüre öğüre. Sütüde bugün aldım biraz nescafe koydum ama içemedim onuda henüz midem kaldırmıyo ama yoğurtla peyniri bol tüketiyorum he bide su içemiyorum :KK43:
Bende evde pişemiyorum güvendiğimiz bir yer var orda pişittirip getiriyo eşim. Su en önemli şey canım ya günde en az 2 litre içmen lazım hem idrar yolu enfeksiyonun dan koruyor hem bebeğin suyu içinde çok önemli. Benim kocaman bir bardağım var onunla bütün gün içiyorum. Ne akıntım var ne başka bişey çok faydası var onu zorlaman lazım.

Balığın kokusundan ben de nefret ediyorum. Kızartma olarak yemiyorum döküm tavada ızgara somon yiyebiliyorum ya da fırında patates soğan biber domates falan koyup balık baharatıyla çipura levrek gibi büyük balıkları yiyebiliyorum hem ağır olmuyor hem sebzeler ve baharatla çok balıksı kokmuyor. Belki böyle yiyebilirsin canım. Küçük balıkları hiç yiyemiyorum ben de.
Hamilelikte büyük balıklar yasak canım civa oranı çok yüksek küçük balıklardan yemen lazım.

annem fırında sebzeli denedi ben evde değildim gittim gene yiyemedim evden çıktım hemen o haldeyim düşün :( en sevdiğim şeydi balık ama artık sevemiyorum. Ama kakao aklımda olsun ben tat versin diye nescafe koymuştum ama öbürüde mantıklı :) ayranı dene memnun kalıcaksın ama sodayı açınca biraz bekle gazı gitsin birazda tuz dök :)

Kızlar merhaba ben bugün yine doktoruma sinir oldum insanla hiç ilgilenmiyorlar sanırım yine doktor değiştiricem. Artık aklımdaki ilk hastaneye gitmeye karar verdim. Uzak diye ilk başta tercih etmedim ama uzak muzak gidicem artık napiym aradığımı buralarda bulamadım çünkü. Yedikule Surp Pırgıç Ermeni Hastanesine gidicem doktor tavsiyesi olan var mı . Luset hanım vardı eskiden o hala ordamı acaba. Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

Bende evde pişemiyorum güvendiğimiz bir yer var orda pişittirip getiriyo eşim. Su en önemli şey canım ya günde en az 2 litre içmen lazım hem idrar yolu enfeksiyonun dan koruyor hem bebeğin suyu içinde çok önemli. Benim kocaman bir bardağım var onunla bütün gün içiyorum. Ne akıntım var ne başka bişey çok faydası var onu zorlaman lazım.

eve sokmam ztn balığı annem yapıyor gidip eşim yiyo geliyo ben evde bekliyorum onu. su içince midem çok bulanıyo bende zorlamıyorum. komposto ayran vs içtiğim için biraz rahatlıyo içim ama genede tabi içmek lazım aslında hurma koyup tatlındırıyorlarmış bide öyle yapıyım deniyim.

Back
X