2016 haziran anneleri

benim AFP testim olacak 19.haftada üçlü testte ikili testte olduğu gibi trizomu 18-21 bakılır ek olarak AFP ye bakılır yani alfafetalprotein bebeğin karaciğerinin ürettiği bir hormana bakılır aslında sadece AFP için kan vermek yeterlidir ikili test iyiyse ama ekstradan para ödemek durumu aslında bir bakıma üçlü test yine aynı şekilde ultrason v.s

Kızlar aslında bu ikili,uclu,dörtlü testler ve amniyosentez gibi şeyler sadece riski belirliyor ve risk oranının yüksek çıkması bebeğin kesin öyle doğacağı anlamına gelmiyor,ama olur da az da olsa bir risk çıkarsa ölçümlerde,o hamilelik suresi anneye eziyete dönüşüyor, evet tıbbın imkânları artık çok fazla ama bu durum bazen doğal seyrinde giden bir olayı stres sürecine dönüştürüyor, işin amniyosenteze kadar vardigi,bebeğin özürlü dendiği pek çok vakada doğan bebekler sağlıklı oluyor,ama anne adayının ömründen omur gidiyor,çünkü risk çıksa bile gebeliği sonlandırma hariç tedavi anlaminda müdahale mümkün değil, ama kolay kolay hiç bir anne risk yüksek bile dense,amniyosentez de bile risk yüksek çıksa gebeliği sonlandırmayı düşünmüyor, aslında bu testler riskli durumda kürtaj düşünmüyorsanız yapılıp yapılmaması cok da fark etmeyen testler,çünkü çok sağlıklı giden bir gebelikte de son dk aksilikleri yaşanabildiği gibi yüksek risk denilen gebeliklerde gayet sağlıklı bebekler doğuyor,o nedenle her test sonucunu,en ufak aksiligi kafaya takip gebeliginizi zehir etmeyin kendinize, her şey olacağına varıyor cunku

Kızlar ben de 16.haftalıkken yaptıracam diğer testi kombine test diye geçiyor sanırım 4lu yapılacak. Benim ilk gebeligim düşükle sonlandığı için aile hekimi 3lu yada 4lu testi mutlaka yaptır dedi. 2li test sonucu çok şükür iyi, cinsiyet de 2 haftaya kadar kesinleşir :) sürekli konu takibi yapamiyorum bazen geriden geliyorum kusura bakmayın :)

merhaba cnm.doktor bana krilom omega 3 verdi.bende sabah kahvaltıdan önce alıyorum üstüne yiyip içince çok sıkıntı olmadı.akşmları alıyordum gece koku yapınca sabaha almaya başladım.

Can'ım sağol içime su serptim sonuç iyi dedi sorduğum Dr.lar Allahım sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin canım (âmin)

Kızlar ben cinsiyetini 14 haftada öğrendim oğluşum bacağını hemen açtı gösterdi çok şükür Allah'ıma ilk Bebek kız erkek farketmez yeterki sağlıklı olsun diyorum!hemen maviş kıyafetler almaya başladık bide kıyafetleri alırken gülme kırizi tuttu eşimle beni minnacıklar ya bu kıyafetler insan bi tuhaf oluyor !!!

merhaba arkadaşlar bende 14. haftamın içindeyim. Benimde 2 haftadır aşırı baş ağrılarım var. gece yarısı uykumdan ağrı ile uyanıyorum o derece. burnumda tıkanıyo sık sık. özellikle akşamları. umarım hamileliğin yan etkilerindendir kötü bişey yoktur. ben yarın bir nörologa gidicem.

Korkma cnm normal hamilelikte hornanlardan dolayi burun tikanikligina okyanus suyu ii geliyor

Bizimde ayni erkek kiyafetler cok tatli cok kucuk dedigin gibi Allahim sagliklica kucagimiza almayi nasip etsin

Kizlar gunaydin 14 haftalik olduk siz de belirtiler neler bende bas agrisi kasik agrisi gogus hassasiyeti disinda hic belirti yok siz de ne gibi belirtiler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…