- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi superselma
-
- #2.921
evet canım bide o var lcw beden 9,12 oluyo ama kolları uzun tabi katlıyorum ama beli diğer beden kısa geliyoMarkaya gore de kaliplar cok degisiyo. Bizimki cartersta 3-6 ay giyiyo, soobe nin 6-9 ayi kucuk geliyo, ebebekten hello baby atlet aldim 1 yas!!
Ben 2 farklı doktora götürüyorum canım. Alerjik durumu olduğu için ikisinin de görüşünü alıyorum.
sende bendensin :)Yok canim ben de sadece saglik ocagina goturuyorum sagolsun herseferinde tam tekmil muayene ediyor.3 gun once kizariklik cikti vucudunda yine ona goturdum yine tam tekmil her yerini muayene etti.herseyini soruyo ilgileniyo. O yuzden baska doktora goturmuyorum.
Aa bizim doktorumuz genital kulak boğaz tepki herşeye bakıyo kalp ve sırt dinliyo sonra ebede kilo ve boy bakıyo aşı varsa aşı yapıyo şunu bunu yap diyo soruyo ne verdiğimi naptığımıYok canım bir göz kontrolü varmış ona baktı. Hemşire boy kilo baş çevresine bakıyor aşı varsa onu yapıyor o kadar.
fermuarlısını ben de beğendim. Çıtçıtlı almıştım bir de. Çıtçıtları sert bir de üzerinde dikişli bir süsü var, süs sert. Çıtçıtı geri verdim fermuarlı duruyor. Bu akşam giydireceğim inşallah.
Canım Türk markaları. Üreticiler çok iyi. Alemona da fazla para çekmişlerdi hemen geri ödedi kucusu defalarca aradı. 40 TL body almıştım bütün yaz giydi. Burda bir kaç arkadaş daha aldı. Greentouch da sadece iç Çamaşırı yapıyor. Organik Ege Pamukğu. Rengi solmultu aldıklarımın 100 TL değerinde ne isterseniz alın dediler. Sorgu sual olmadan istediğim her şeyi gönderdiler. Solanlarda kaldı. Şu an indirimde 10tl pijamaları. Yani öyle çok afilli değiller ama çok başarılılar.
Senin doktor iyiymiş gerek kalmaz tabi ekstra birşey olmadıkça umarımda olmaz. Bizimki uzaktan bakıp napıyosunuz diyor ebenin ölçtüğu boyu kiloyu vs not alıyor o kadarAa bizim doktorumuz genital kulak boğaz tepki herşeye bakıyo kalp ve sırt dinliyo sonra ebede kilo ve boy bakıyo aşı varsa aşı yapıyo şunu bunu yap diyo soruyo ne verdiğimi naptığımı
Aynen beninkide öyle.. güya coook begenilen bi doktor. Kan alip sekerine demirine bakmaz gerekmezmiydikiSenin doktor iyiymiş gerek kalmaz tabi ekstra birşey olmadıkça umarımda olmaz. Bizimki uzaktan bakıp napıyosunuz diyor ebenin ölçtüğu boyu kiloyu vs not alıyor o kadar
niye iki güvenmiyormusn doktorlarına
Götürmeyim diyorum ama her ay Bi şey çıkıyor götürdüm hep. Bu ay da rotanın ikinci dozu var o yüzden götürcem. Ki benim aile hekimim de çok yakın arkadaşım o Da götür diyorKızlar bebeklerinizi her ay sağlık ocağı dışında doktora götürüyor musunuz?
Ben götürmüyorum gerek duymuyorum çünkü bi aksilik yok kaka dışında bu ay sıknıtı yaşamadık onuda artık takipteyim.
Sanırım bi süre sonra düzene gircek.
Ya bir de aile hekimiyle çocuk doktoru farklı. Sonuçta o, o alanda eğitim gördü.Götürmeyim diyorum ama her ay Bi şey çıkıyor götürdüm hep. Bu ay da rotanın ikinci dozu var o yüzden götürcem. Ki benim aile hekimim de çok yakın arkadaşım o Da götür diyor
Can'ım linkteki yazıya bayıldım arkadaşlarıma gönderdim. Gerçekten de Bi bebeğin ihtiyacı olan ilk şey Mutlu bir annedünkü depresyon muhabbetlerinin ardından bugün facebook'ta şöyle bir iletiyle karşılaştım. minik insan rehberi diye bir sayfa var belki biliyorsunuzdur. orada gördüm kopyalıyorum buraya.
16 aydır bebeğime entegreyim.Ofisimi eve taşıdım, evden çalışıyorum bu da şu demek oluyor; eşofmanlarla saç baş ev hali makyaj kuaför vs yok ...Giyinmeyi süslenmeyi seven biri olarak bunlar beni iyi etkilememiş, dışarı çıkarken de minumum yaptım makyajı bebeğe zararlı emziriyorum diye ...Sonuç mu; mutsuz oldum ,depresyona yaklaştım, spor, hareket ,eş desteği, sohbeti ,ilgisi de olmayınca...20 gün önce yakın bi arkadaşıma gittim , onun sözleri kendime getirdi beni, mutsuz görünüyorsun dedi, yürüyüşe başladım ,bisiklete binmeye, bebeği eşime bırakıp kız arkadaşımla bi kahve içmeye gittim...Diyetisyene başladım, ideal kiloma 4 kilo var sadece ama içimden gelmiyordu motivasyonum yoktu...Emzirme kaynaklı ağrılarımdan dolayı ihmal ettiğim fizik tedavi dr a gittim.Omuzumda problem oluşmuş seanslar başlayacak..Tıbbi masaj yapan fizyoterapist de buldum benden mutlusu yok...Hafif makyaj yapıyorum giyiniyorum güzelce evden çıkmayacak olsam da...Artık gerçekten iyi hissediyorum.Niye mi yazdım bebeğe mutlu anne lazım..Ona tamamen adanmak özde mutsuz ediyosa yaşamımı dengelemek gerekiyormuş..Tavsiye ederim..Sadece anne değilim, birilerinin kızı, eşi, arkadaşıyım aynı zamanda...bunu unutmuşum
yorumlar kısmında da bir link vardı. hoşuma gitti, bir iki görüşe katılmıyorum yalnız.
https://themahmut.com/2016/09/28/peki-sizin-bebek-ne-zaman/
ben de zaman zaman kendimi kötü ve tahammülsüz hissediyorum da, bana çok hitap etti yazılanlar sizlerle de paylaşmak istedim. umarım iş ve sosyal hayatımız, ev hayatımız ve bebeğimiz arasındaki dengeyi kurabiliriz. anne olmak zormuş çünkü . ama değer zorluklara :))
Ekstrem bir durum olmadıkça bebeklerden kan alınmıyor canım zaten kanları öyle bizimki gibi foş diye gelmiyor , damla damla akıyor ... Hem boş yere deldirmenin anlamı yokAynen beninkide öyle.. güya coook begenilen bi doktor. Kan alip sekerine demirine bakmaz gerekmezmiydiki
Bnm doktorla ebenin yerleri farkli bide ilgileniyolar rahat kafamSenin doktor iyiymiş gerek kalmaz tabi ekstra birşey olmadıkça umarımda olmaz. Bizimki uzaktan bakıp napıyosunuz diyor ebenin ölçtüğu boyu kiloyu vs not alıyor o kadar
Bnm dogum daki cocuk doktorum bilgili baya hatta annem cok sevdi bi kere kusmasi coktu bi de mamaya baslicaz diye gttk doktor her sefernde bizle cok ilgili davrandi bebek bunlari bunlari yapar cok normal dedi bebek aglamazsa put gibi durursa sikinti dedi guzel anlatiyo herseyi insnain icine siniyo hersey o konusunca hatta bizim 19. Gune kdr gobegimiz kanadi gecicek vu demisti biz inanmayip baska yere gtcektikki gecti inslalah snde birinde kalirsin icine sinerGaliba güvenmiyorum :) şaka bir yana bazı doktorların bebekleri gereksiz yorduklarını düşünüyorum alerji veya başka konularda biraz da ticari odaklı davranıp yüzlerce test içinde zavallı bebekleri hırpalayabiliyorlar. Bu iki doktorun yaklaşımları birbirinden çok farklı. Birinin her muayenesi 1 saat sürüyor ve çocuk gelişimi konusunda herşeyi anlatıyor. Diğeri ise sonuç odaklı, sıkıntı olmadığı sürece aydan aya 20 dk görüşüyoruz. Her ikisi de alerji konusuda birbirini doğruladı bu yüzden ikisinden de vazgeçemedim. Sanırım 6 aya kadar böyle devam edip sonra birisini seçerim.
R r0s3n dedigi gbi hepsinin alani farkli ama bi aksilik yksa gtmeye gerek yk yaGötürmeyim diyorum ama her ay Bi şey çıkıyor götürdüm hep. Bu ay da rotanın ikinci dozu var o yüzden götürcem. Ki benim aile hekimim de çok yakın arkadaşım o Da götür diyor
Bizede gel demisti de gidermiyim bilmiyorum ya cnku cok bsy yk sadece nemli kalmasn demistiKızlar sütün tarihinin en az miktarına düştü. Neden acaba çok üzülüyorum. Adetim bitmedi ondan mı ki? 3. Ayda durduk yere kesilebilir mi?
Cnm beslenmen bozulms olablr anlik snn yedigin ictiginle oda degisiyo
zeyzey3428 cnm ben götürüyorum çocuk doktoruna mutlaka. Ki çok da iyi oluyor bak yapışıklığı gördü alt temizleme yöntemimi tamamen değiştirdim. Bir de ilerliyor mu vs diye görmesi lazım.
Kalabaliktan snra yalniz kalmak zoe oluyo bnada oldu aynisi smdi hep ynmda birini istiyrm bebegimi oyalayamiyorum oynatamiyorumKızlar bana destek olun yaa. Pazartesiden beri yalnız bakıyorum oğluma ama kafayı yemek üzereyim. Oğlum uslu bir bebek maşallah ama sürekli ilgi istiyor. Gün içinde kanguru ile yarım saat 45 dakika dışarı çıkarıyorum, belim kopacak. Bu gece bebek arabasını eşim apartmana girilen indirecek. Zira 5. Kattayız ve asansör yok. Hapis kaldım, yazın ne rahattı ya. Hayatım boyunca hep yalnızlığı sevdim, şimdi diyorum keşke kardeşlerim olsaydı yardım ederlerdi. Anneme bilet aldım ama ay sonu gelecek, eşim kadın da dinlensin bırak çok yoruldu diyor. Ben yalnız bakamayacak mıyım çocuğuma. Niye bu duygulara kapıldım, geçecek bu günler değil mi yaaaaa
Kızlar bana destek olun yaa. Pazartesiden beri yalnız bakıyorum oğluma ama kafayı yemek üzereyim. Oğlum uslu bir bebek maşallah ama sürekli ilgi istiyor. Gün içinde kanguru ile yarım saat 45 dakika dışarı çıkarıyorum, belim kopacak. Bu gece bebek arabasını eşim apartmana girilen indirecek. Zira 5. Kattayız ve asansör yok. Hapis kaldım, yazın ne rahattı ya. Hayatım boyunca hep yalnızlığı sevdim, şimdi diyorum keşke kardeşlerim olsaydı yardım ederlerdi. Anneme bilet aldım ama ay sonu gelecek, eşim kadın da dinlensin bırak çok yoruldu diyor. Ben yalnız bakamayacak mıyım çocuğuma. Niye bu duygulara kapıldım, geçecek bu günler değil mi yaaaaa
Kızlar bana destek olun yaa. Pazartesiden beri yalnız bakıyorum oğluma ama kafayı yemek üzereyim. Oğlum uslu bir bebek maşallah ama sürekli ilgi istiyor. Gün içinde kanguru ile yarım saat 45 dakika dışarı çıkarıyorum, belim kopacak. Bu gece bebek arabasını eşim apartmana girilen indirecek. Zira 5. Kattayız ve asansör yok. Hapis kaldım, yazın ne rahattı ya. Hayatım boyunca hep yalnızlığı sevdim, şimdi diyorum keşke kardeşlerim olsaydı yardım ederlerdi. Anneme bilet aldım ama ay sonu gelecek, eşim kadın da dinlensin bırak çok yoruldu diyor. Ben yalnız bakamayacak mıyım çocuğuma. Niye bu duygulara kapıldım, geçecek bu günler değil mi yaaaaa
Siz nasıl oyalıyorsunuz gün içinde yazsanıza kızlar rutininizi
Ben de iki yaşında göndermeyi planlıyorum Allah izin verirse. Sabır diyorsun yani. Bir de ben geç anne oldum, özgürlüğünü ele alınca, rahata alışınca ne zormuş. Az önce binada bir avukat kızcağız var üç aylık hamile onunla karşılaştım, hiç o anlatılanlara bakma çok zor, hazırla kendini şimdiden dedim. Ki şoka girmesinCanım hiç kendini kötü hissetme, ben anladım ki çocuk kalabalık ailede büyür, öbür türlüsü çok zor bizler için maalesef. Benim ailem hayatta değil, eşiminkilerin hastalıktan kollarını kaldırmaya dermanları yok, bir tek yardımcı bir ablamız var. Neyimize güvenip çocuk yapmışız bilmiyorum bazen.
Benim de tek umudum bebek büyüdükçe bakımının kolaylaşması. Seneye bu zamanlar yürüyecekler parkta bahçede oyalayabiliz. 2 yaştan sonra da mecburen kreşe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?