2016 Haziran bebekleri büyüyor

Büyüme krizinde hepsi. Uyutup emZirecegiz bu ay ara ara.

Ağır diyet? Nasıl, ne için?

Canım diyetini farklı yapsan belki meyve asitli ya etkiliyodur miniği bugüne kadar çiğ yediğim meyveler üzüm ve incir başka çiğ yiyemedim korkumdan

Büyüme krizinde hepsi. Uyutup emZirecegiz bu ay ara ara.

Ağır diyet? Nasıl, ne için?

İnek sütü alerjisi ve paralelinde çoklu gıda alerjisi riski yüzünden süt içeten her türlü yiyecek içecek, dana eti, kuru yemiş, taze meyve, yumurta yasak canım. Zaten zor oluyor bu kurallarla yaşamak bir de onun üzerine emmeyinca sabah ağlayarak çıktım evden kuaföre geldim saçımı boyatıcam bitkisel. Çok daraldım çok

Ben de bugün çok huzursuzum. Aklım çok karışık. İki kişi bakınca bebeğe bebekte şaşırıyor ne yapacağını. Artık bu sabah eşime isyan ettim o da yapılacak bişey olmadığını söyledi.
Benim derdim
Annem ve kv melise çok farklı bakıyor.
Annem sabah süt verip 1 saat uyutuyo onu öğlene kadarki sürede öğlen oluncada 60 mama yapıyo beni bekletiyo emzirmem için ben gidince emziriyorum uyutuyorum gene bi saat sonra akşama kadar oynuyoruz. Annem evimi topluyo yemeğimi yapıyo süpürüyo siliyo evi çamaşır yıkıyo asıyo melisi bahçeye çıkarıyo melisin oyun koltuğu gibi bişeyi var orda vakit geçirtiyo evi havalandırıyo melis için
Kv ise sabah 10 da mama öğlen 1 de süt veriyo ben gidince emziremiyorum hep uyutuyo melisi eve bi gidiyorum ev darmadağın her yer saç (saçı çok dökülüyo) bi çorba bile yok ben eve gidince su bile içemeden evden gidiyo hemen (öğlene kadar çalışıyorum ya şimdi) üzülüyorum böyle olunca nasıl çözüm bulcam ben.
ÇOcuk bu sefer şaşırıyo

Sağol canım. Bıdık iyi olsun ben bişey yemiyim hiç dert diil. En az 1 sene emzirme hayali kurarken şimdi 6 ay emsin razıyım sağlıklı olsun yeter ki.

Canim gecmis olsun. Zeytin balik tavuk sebze salata serbest mi?
Bugday glutenine alerji var mi?

Bağırsak gecirgenligi bozulursa da alerji olurmuş. Bunu düzeltmek için çinko desteği alsan? Bebeğine zinco versen?
Ben de activia kefir tüketiyorum. Bağırsak floram düzelsin diye.
Katkıli gidalardan da uzak duruyorsun değil mi?

Annem sabah süt verip 1 saat uyutuyo onu öğlene kadarki sürede öğlen oluncada 60
Ay çok zor işin canım ya benim kv ben yanindayken bile farklı davranıyor yapma dediklerimi yapıyor o yuzden çalışmayı düşünmüyorum kreş yaşı gelene kadar. Dediğin gibi tam rutin olusturuyorsun hop bozuyor çocuk şaşırır. Açık açık anlat güzel bir dille hadi oynamazsa oynamasın sen oynarsin gelince ama beslenme rutinini bbozmasin önemli çünkü umarım halledersin

Canım neden sadece biri bakmıyor?
Benim eşim sınıf ogretmeni hep der ki farklı kişilerin baktığı çocuklar sorunlu oluyor. Biri baksın. Kötü de olsa. Öğleye kadar ki duzeni sabit olsun.

Bence sabahları kv gelsin
Öğleden sonralari annen gelsin.
Kvnin arkasindan evi temizler yemek yapar.
Sabah yorulmamis olur

Katkılı ve paketli hiçbir şey yemiyorum canım. Salata sebze tavuk serbest, balık ve deniz ürünleri yasaklı. Bem çinko kalsiyum magnezyum desteği alıyorum dediğin gibi. Ama kefir de yasak. Gluten neyse ki şimdilik yok inşallah da çıkmaz

Canım iki gün önce benimki öğleden sonra birden emmeyi bıraktı. Sabah bir şey yoktu. Memeyi veriyorum ağlıyor hem de nasıl. Ben de korktum tabi ama bu aylarda emme grevine giriyorlarmış pes etmemek lazımmış. Gün içinde denemeye devam ettim emmedi uyutup emzirdim hep. İki gün sonra düzeldi. Telaş yapma. Uykusunda emzir. Üzülecek bir şey değil :)

Zeyzey, inan bu ara bu konularda benim de canım sıkkın. Seninkinden biraz daha farklı aslında. Ben şu an haftanın 3 günü işe geliyorum, pazartesi, çarşamba ve cuma. Çok şükür bakıcımla da gayet iyiyiz, bebeğim de çok mutlu ama tek bir sorun var. Bakıcım çocuklarını okula bıraktıktan sonra geliyor, bu da saat 9buçuk- 10 arası demek. Ben ise evden 8de çıkmak zorundayım. Bu sürede benim annem baktı. Kayınvalidem ise yazlıktan dün döndü, pazartesiden itibaren o bakacak evlerimiz onlarla daha yakın olduğu için. Dün gece 9da annem aradı, çok ağır grip olmuş gelemeyeceğim dedi. Kayınvalidem yaşlı sonuçta yol yorgunluğu, gelemezdi.

Ay inşallah canım yaa. Moralimi düzelttin uğraşmaya devam edicem. O süt artsın diye neler yaptım şimdi bücürün keyfi için vazgeçmiycem doğrusu

zeyzey3428 , inan bu ara bu konularda benim de canım sıkkın. Seninkinden biraz daha farklı aslında. Ben şu an haftanın 3 günü işe geliyorum, pazartesi, çarşamba ve cuma. Çok şükür bakıcımla da gayet iyiyiz, bebeğim de çok mutlu ama tek bir sorun var. Bakıcım çocuklarını okula bıraktıktan sonra geliyor, bu da saat 9buçuk- 10 arası demek. Ben ise evden 8de çıkmak zorundayım. Bu sürede benim annem baktı. Kayınvalidem ise yazlıktan dün döndü, pazartesiden itibaren o bakacak evlerimiz onlarla daha yakın olduğu için. Dün gece 9da annem aradı, çok ağır grip olmuş gelemeyeceğim dedi. Kayınvalidem yaşlı sonuçta yol yorgunluğu, gelemezdi. Ofiste bugün yalnız olacağım, ortağımın işleri var geç kalmayayım diye eşime dedim, sen geç git işe diye. Mümkün değil dedi. Sap gibi kaldım ortada 3 aylık çocukla.

Bir taraftandan da ortağımla problem oluyor işe gelmediğim zamanlar. Evden de işi takip etmemi bekliyor ama 3 aylık bebekle bunu yapamayacağımı anlatamıyorum.

İş yerinde erkek gibi çalışmam, evi ise kadın gibi idare etmem gerekiyor. Annelik ise tamamen full time..

En son ortağıma eşinden evde ne bekliyorsan benden de aynısı bekleniyor, ben senin gibi eve gidince ayağımı uzatıp yatamıyorum dedim.

Yoruldum.. ve çok sinirim bozuldu..

Eşime de kızdım. Saati gelince o çekip kapıyı işe gidiyorum diye çıktı yine, bekleyen bendim. Allahtan bakıcıma rica ettim erken geldi. Sanki benimki iş değil..

Anneme kızdım, akşam 9da mı söylenir hasta olduğu diye.

Ama hiç birine hiç birşey söylemedim. Sabır çektim sadece.

Velhasıl, evli de olsan çocuklu da olsan ailen yanı başında da olsa, eşin çok ilgili ve yardımcı da olsa.. Affına sığınarak söylüyorum, önce kendi g.tüne güveneceksin.. Zaten biliyordum bunu, hayatım boyunca bunu unutmadan yaşadım, şimdi de sağlamasını yapıyorum.

kredim olmasa şu şartları gördüğüm için çalışmazdım belki ama mecburum malesef Bişey demeye korkuyorum ya anneme derim sıkıntı yok diyorum da ama kv nasıl denirki? Eşimede sabah söylendim o da söyleyemem dedi bakalım nolcak.

Annem 2 gün işe gidiyor o yüzden kv geliyo iki gün. Keşke sadece annem bakabilse ama imkanlar işte

Evet bana benzeyen farklı bi durum içinde aynı olan bi durumumuz var canım. Kv sabah 8 de geliyo biz 7 de çıkıyoruz. 1 saat annem geliyo.
ve i hafta sonra tama dönücem iş yerinde

Canım bizde pazartesi den beri yaşıyoruz sadece sabahları emiyor kuzum , pompa yapıyorum ama azaldığını hissediyorum bu sabah doymadı mesela , 40 Cc mamavermek zorunda kaldım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…