- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 33
- 39
- Konu Sahibi superselma
-
- #3.001
Canım tabi kv huyunu sen daha iyi bilirsin ama guzel bir dille anlayacağı şekilde anlat. Misal oğlum koliklik çekerken bir aksam acile gittim çocuğa kv kp baktı. Geldiğimde çocuğu koymuşlar battaniyeye eski usul sallıyorlar. Aklım gitti birşey demedim neyse birkaç kere daha tekrarlamaya kalktılar geldiklerinde ağlıyor olursa düşündüm bu böyle olmayacak dedim tamam sallıyorsunuz uyuyor Çocuk güzel ama anne buna alışırsa ben kimi bulup gün içinde kiminle sallayacağım böyle nasıl uyuyacağım bu çocuğu dedim doğru diyorsun dedi bir dahada yapmadı. Yani bunun gibi tatlı dille ama mantıklı onu ikna edecek birşey soylemek lazım. Beslenme duzeniyle ilgili doktor şöyle dedi böyle dedi gibi birşey uydurabilirsin belkikredim olmasa şu şartları gördüğüm için çalışmazdım belki ama mecburum malesef Bişey demeye korkuyorum ya anneme derim sıkıntı yok diyorum da ama kv nasıl denirki?
Canım üzüm çok gaz yapar aslında en risklisi üzüm :))) bende bile acayip haz yapıyor :)) ama çok seviyorum , Allahtan gaz sorunu 2. Ayda çözüldüğü için herşeyi yiyebiliyorumCanım diyetini farklı yapsan belki meyve asitli ya etkiliyodur miniği bugüne kadar çiğ yediğim meyveler üzüm ve incir başka çiğ yiyemedim korkumdan
Sonunu sonradan okudum canım işlerim vardı.zeyzey3428 , inan bu ara bu konularda benim de canım sıkkın. Seninkinden biraz daha farklı aslında. Ben şu an haftanın 3 günü işe geliyorum, pazartesi, çarşamba ve cuma. Çok şükür bakıcımla da gayet iyiyiz, bebeğim de çok mutlu ama tek bir sorun var. Bakıcım çocuklarını okula bıraktıktan sonra geliyor, bu da saat 9buçuk- 10 arası demek. Ben ise evden 8de çıkmak zorundayım. Bu sürede benim annem baktı. Kayınvalidem ise yazlıktan dün döndü, pazartesiden itibaren o bakacak evlerimiz onlarla daha yakın olduğu için. Dün gece 9da annem aradı, çok ağır grip olmuş gelemeyeceğim dedi. Kayınvalidem yaşlı sonuçta yol yorgunluğu, gelemezdi. Ofiste bugün yalnız olacağım, ortağımın işleri var geç kalmayayım diye eşime dedim, sen geç git işe diye. Mümkün değil dedi. Sap gibi kaldım ortada 3 aylık çocukla.
Bir taraftandan da ortağımla problem oluyor işe gelmediğim zamanlar. Evden de işi takip etmemi bekliyor ama 3 aylık bebekle bunu yapamayacağımı anlatamıyorum.
İş yerinde erkek gibi çalışmam, evi ise kadın gibi idare etmem gerekiyor. Annelik ise tamamen full time..
En son ortağıma eşinden evde ne bekliyorsan benden de aynısı bekleniyor, ben senin gibi eve gidince ayağımı uzatıp yatamıyorum dedim.
Yoruldum.. ve çok sinirim bozuldu..
Eşime de kızdım. Saati gelince o çekip kapıyı işe gidiyorum diye çıktı yine, bekleyen bendim. Allahtan bakıcıma rica ettim erken geldi. Sanki benimki iş değil..
Anneme kızdım, akşam 9da mı söylenir hasta olduğu diye.
Ama hiç birine hiç birşey söylemedim. Sabır çektim sadece.
Velhasıl, evli de olsan çocuklu da olsan ailen yanı başında da olsa, eşin çok ilgili ve yardımcı da olsa.. Affına sığınarak söylüyorum, önce kendi g.tüne güveneceksin.. Zaten biliyordum bunu, hayatım boyunca bunu unutmadan yaşadım, şimdi de sağlamasını yapıyorum.
Canım üzüm çok gaz yapar aslında en risklisi üzüm :))) bende bile acayip haz yapıyor :)) ama çok seviyorum , Allahtan gaz sorunu 2. Ayda çözüldüğü için herşeyi yiyebiliyorum
AAA evet doğru dedin canım öyle diyim ben :) hafta sonu görüşürsek uydururum hemenCanım tabi kv huyunu sen daha iyi bilirsin ama guzel bir dille anlayacağı şekilde anlat. Misal oğlum koliklik çekerken bir aksam acile gittim çocuğa kv kp baktı. Geldiğimde çocuğu koymuşlar battaniyeye eski usul sallıyorlar. Aklım gitti birşey demedim neyse birkaç kere daha tekrarlamaya kalktılar geldiklerinde ağlıyor olursa düşündüm bu böyle olmayacak dedim tamam sallıyorsunuz uyuyor Çocuk güzel ama anne buna alışırsa ben kimi bulup gün içinde kiminle sallayacağım böyle nasıl uyuyacağım bu çocuğu dedim doğru diyorsun dedi bir dahada yapmadı. Yani bunun gibi tatlı dille ama mantıklı onu ikna edecek birşey soylemek lazım. Beslenme duzeniyle ilgili doktor şöyle dedi böyle dedi gibi birşey uydurabilirsin belki
Canım sadece annen bakamıyorsa 1 hafta annen 1 hafta diğer annen baksa , aynı sorun ablamdada vardı , 1 ay annem diğer ay Kv si bakıyordu , ablam son Çözümü bakıcı tutmakta buldu ... Annem şimdi 2-3 ayda bir , 1 haftalığına gider ablamaBen de bugün çok huzursuzum. Aklım çok karışık. İki kişi bakınca bebeğe bebekte şaşırıyor ne yapacağını. Artık bu sabah eşime isyan ettim o da yapılacak bişey olmadığını söyledi.
Benim derdim
Annem ve kv melise çok farklı bakıyor.
Annem sabah süt verip 1 saat uyutuyo onu öğlene kadarki sürede öğlen oluncada 60 mama yapıyo beni bekletiyo emzirmem için ben gidince emziriyorum uyutuyorum gene bi saat sonra akşama kadar oynuyoruz. Annem evimi topluyo yemeğimi yapıyo süpürüyo siliyo evi çamaşır yıkıyo asıyo melisi bahçeye çıkarıyo melisin oyun koltuğu gibi bişeyi var orda vakit geçirtiyo evi havalandırıyo melis için
Kv ise sabah 10 da mama öğlen 1 de süt veriyo ben gidince emziremiyorum hep uyutuyo melisi eve bi gidiyorum ev darmadağın her yer saç (saçı çok dökülüyo) bi çorba bile yok ben eve gidince su bile içemeden evden gidiyo hemen (öğlene kadar çalışıyorum ya şimdi) üzülüyorum böyle olunca nasıl çözüm bulcam ben.
ÇOcuk bu sefer şaşırıyo
İnşallah ise yarar canımAAA evet doğru dedin canım öyle diyim ben :) hafta sonu görüşürsek uydururum hemen
Isin cok zor allah kolaylik versin. Sut dana eti yumurta yasaksa geriye ne kaliyo ki protein icin. Bol bol tavuk balik yiyeceksin o zaman. Neyse tatlim canini sikma en azindan cozumsuz bir dert degil dikkat ettin mi sikinti kalmaz insallah. Neden emmiyor bebegin acaba bu alerjiden dolayi memeden sogumus olabilir mi? Diyete uyuyosan sutun temizlendiyse emmesi lazim aslinda.İnek sütü alerjisi ve paralelinde çoklu gıda alerjisi riski yüzünden süt içeten her türlü yiyecek içecek, dana eti, kuru yemiş, taze meyve, yumurta yasak canım. Zaten zor oluyor bu kurallarla yaşamak bir de onun üzerine emmeyinca sabah ağlayarak çıktım evden kuaföre geldim saçımı boyatıcam bitkisel. Çok daraldım çok
Canım annem haftada iki gün işe gidiyo o yüzden böyle olduCanım sadece annen bakamıyorsa 1 hafta annen 1 hafta diğer annen baksa , aynı sorun ablamdada vardı , 1 ay annem diğer ay Kv si bakıyordu , ablam son Çözümü bakıcı tutmakta buldu ... Annem şimdi 2-3 ayda bir , 1 haftalığına gider ablama
Canım bizde pazartesi den beri yaşıyoruz sadece sabahları emiyor kuzum , pompa yapıyorum ama azaldığını hissediyorum bu sabah doymadı mesela , 40 Cc mamavermek zorunda kaldım ...
Evet galiba üzüm gaz yapıyor ya. ne zaman yesem yazık eziyet çekiyor :/ önce şu bira mayası tabletinden sandım onu içmedim birkaç gün yine oldu. Dikkat ettim üzüm yediğim gün oluyor. BirkÇ taneden bir şey olmuypr ama küçük bir salkım yeyince oluyor.Canım üzüm çok gaz yapar aslında en risklisi üzüm :))) bende bile acayip haz yapıyor :)) ama çok seviyorum , Allahtan gaz sorunu 2. Ayda çözüldüğü için herşeyi yiyebiliyorum
Isin cok zor allah kolaylik versin. Sut dana eti yumurta yasaksa geriye ne kaliyo ki protein icin. Bol bol tavuk balik yiyeceksin o zaman. Neyse tatlim canini sikma en azindan cozumsuz bir dert degil dikkat ettin mi sikinti kalmaz insallah. Neden emmiyor bebegin acaba bu alerjiden dolayi memeden sogumus olabilir mi? Diyete uyuyosan sutun temizlendiyse emmesi lazim aslinda.
Kesinlikle katiliyorum. Once kendine guveneceksin. Annem var kv var diye cocuk yapilmaz. Sen de muhakkak bunun farkindaydin bi cocugu dogururken ama dar zamaninda da beklentiye giriyo insan ister istemez. Seninki biraz sanssizlik olmus canim hepsi ust uste gelmis.zeyzey3428 , inan bu ara bu konularda benim de canım sıkkın. Seninkinden biraz daha farklı aslında. Ben şu an haftanın 3 günü işe geliyorum, pazartesi, çarşamba ve cuma. Çok şükür bakıcımla da gayet iyiyiz, bebeğim de çok mutlu ama tek bir sorun var. Bakıcım çocuklarını okula bıraktıktan sonra geliyor, bu da saat 9buçuk- 10 arası demek. Ben ise evden 8de çıkmak zorundayım. Bu sürede benim annem baktı. Kayınvalidem ise yazlıktan dün döndü, pazartesiden itibaren o bakacak evlerimiz onlarla daha yakın olduğu için. Dün gece 9da annem aradı, çok ağır grip olmuş gelemeyeceğim dedi. Kayınvalidem yaşlı sonuçta yol yorgunluğu, gelemezdi. Ofiste bugün yalnız olacağım, ortağımın işleri var geç kalmayayım diye eşime dedim, sen geç git işe diye. Mümkün değil dedi. Sap gibi kaldım ortada 3 aylık çocukla.
Bir taraftandan da ortağımla problem oluyor işe gelmediğim zamanlar. Evden de işi takip etmemi bekliyor ama 3 aylık bebekle bunu yapamayacağımı anlatamıyorum.
İş yerinde erkek gibi çalışmam, evi ise kadın gibi idare etmem gerekiyor. Annelik ise tamamen full time..
En son ortağıma eşinden evde ne bekliyorsan benden de aynısı bekleniyor, ben senin gibi eve gidince ayağımı uzatıp yatamıyorum dedim.
Yoruldum.. ve çok sinirim bozuldu..
Eşime de kızdım. Saati gelince o çekip kapıyı işe gidiyorum diye çıktı yine, bekleyen bendim. Allahtan bakıcıma rica ettim erken geldi. Sanki benimki iş değil..
Anneme kızdım, akşam 9da mı söylenir hasta olduğu diye.
Ama hiç birine hiç birşey söylemedim. Sabır çektim sadece.
Velhasıl, evli de olsan çocuklu da olsan ailen yanı başında da olsa, eşin çok ilgili ve yardımcı da olsa.. Affına sığınarak söylüyorum, önce kendi g.tüne güveneceksin.. Zaten biliyordum bunu, hayatım boyunca bunu unutmadan yaşadım, şimdi de sağlamasını yapıyorum.
Niye diyetytesin canım alerji mi çıktı. Ben meme savaşını emzikle hallediyorum. Tabi bebeğin emzik alıyor mu bilmiyorum. Emerken elimde oluyor emzik, daha o kafayı çekince hemen emziği veriyorum 10-15 saniye emiyor hızlıca laylaylay bağırarak tekrar meme. Emzik meme derken falan geçiyor :)Günaydın kızlar. Moralim çok bozuk dün itibariyle bizde de meme savaşları başladı. Emmeyi çok seven orada yaşamak isteyen çocık dünden beri 2-3 dakika emip itekleyerek ağlıyor. Gece uykuluyken biraz emzirmeyi başardım ama sabah yine kavga dövüş. Farklı bişey de yemedim zaten çok ağır bir diyet yapıyorum, sabah kahvaltım sadece kuru meyve. Çok üzüldüm iyice gidecek sütüm
Geriden geliyorum canım şimdi gördüm. Arkadaşımın kardeşinde bu durum oldu, diyet sonrası düzene girdi. Kuaför iyi gelir, burada geçirdiğimiz süreye bakılırsa hepimiz hassas duyarlı, çocuğuma en iyisini vermeye çalışan anneleriz. Üzülüyoruz çöküyoruz, kalkıyoruz. Bir gün iyi bir gün kötüyüzİnek sütü alerjisi ve paralelinde çoklu gıda alerjisi riski yüzünden süt içeten her türlü yiyecek içecek, dana eti, kuru yemiş, taze meyve, yumurta yasak canım. Zaten zor oluyor bu kurallarla yaşamak bir de onun üzerine emmeyinca sabah ağlayarak çıktım evden kuaföre geldim saçımı boyatıcam bitkisel. Çok daraldım çok
Benim bebis de ilk mama ve anne sutu ile besleniyordu.2.5 aylıktan beri mamayi reddediyordu.ama durum baya az 3 saatte saginca 50 cc civarı geliyordu.onceden günde 4-5 kez 60 cc mama alan bebeğim mamayi reddediyordu.mamasini değiştirdin sonuç yine aynıydı.hic bir mamayi kabul etmedi.son 10 gündür memeyi de bazan memeyi de reddediyor.daha doğrusu gazdan ememiyor.ben azıcık yoğurt vermiştim kakasi yeşil ve azıcık mukuslu olunca üniversite hastanesine alerji uzmanına goturdum 2 gün önce.ama benim bebis 8.5 kg olunca doktor alerjisinin olduğunu düşünmüyorum dedi.deri testi yaptı emin olmak için ve gerçekten de sonuçları negatif çıktı.ben de karar kara düşünüyorum bu çocuğu nasıl beslicem diye.ek besinlere geçmeye de korkuyorum.Sağol canım. Doktoruyla konuştum sütünüz azaldıysa istediği kadar ememediği için sinirleniyordur dedi. Acaba bu kadar saçma beslenmeye süt nasıl olacak merak ediyorum yani
Geriden geliyorum canım şimdi gördüm. Arkadaşımın kardeşinde bu durum oldu, diyet sonrası düzene girdi. Kuaför iyi gelir, burada geçirdiğimiz süreye bakılırsa hepimiz hassas duyarlı, çocuğuma en iyisini vermeye çalışan anneleriz. Üzülüyoruz çöküyoruz, kalkıyoruz. Bir gün iyi bir gün kötüyüz
Benim bebis de ilk mama ve anne sutu ile besleniyordu.2.5 aylıktan beri mamayi reddediyordu.ama durum baya az 3 saatte saginca 50 cc civarı geliyordu.onceden günde 4-5 kez 60 cc mama alan bebeğim mamayi reddediyordu.mamasini değiştirdin sonuç yine aynıydı.hic bir mamayi kabul etmedi.son 10 gündür memeyi de bazan memeyi de reddediyor.daha doğrusu gazdan ememiyor.ben azıcık yoğurt vermiştim kakasi yeşil ve azıcık mukuslu olunca üniversite hastanesine alerji uzmanına goturdum 2 gün önce.ama benim bebis 8.5 kg olunca doktor alerjisinin olduğunu düşünmüyorum dedi.deri testi yaptı emin olmak için ve gerçekten de sonuçları negatif çıktı.ben de karar kara düşünüyorum bu çocuğu nasıl beslicem diye.ek besinlere geçmeye de korkuyorum.
Kahve ve sigara için ne hayaller kuruyorum. Kahveyi gebeliğimde kestim, bebek olunca da uykusuz olur diye içmedim. Seneye yaza artık. Sigarayı da test pozitif çıkınca bıraktım..Çok haklısın canım. Bütün uğraşımız onlar için. Bana deseler kahve içmeyeceksin çikolata yemeyeceksin, hadi ordan derdim ama dayanılıyor işte onun yüzü gülsün keyfi sağlığı yerinde olsun yeter ki.
Kahveyi de öyle böyle özlemedim gerçi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?