- Konu Sahibi superselma
-
- #3.021
Canım aynı şeyi ben de sordum ama doktor besin alerjisi için yapılan deri testinin bebek 2 aylıktan itibaren %95 olasılıkla doğru yanıt verdiğini söyledi.Toz vb solunum yolu hastalıkları için yapılan deri testleri 2 yaşından sonra oneriliyormus.benim sürüm çok az ve bebeğim mama kabul etmiyor.bu nedenle geçmek istiyorum.4 ayı bitirdikten ama ben de korkuyorum.bi de bakalım bebeğim kabul edecek mi.benim 6 yaşında bi d kızım var.O sadece anne sutuyle büyüdü.2 yaşına kadar emdi.ek gıdalara 6.ayda başladım ama hiç doğru durust yemesi.sadece tarhana çorbası ve yoğurt yiyodu.Ö
Öncelikle hoşgeldin
Ek gıda için erken değil mi henüz? Alerji testleri ne yazık ki 2-3 yaşına kadar doğru sonuç vermeyebiliyor. En doğrusu bir gıdayı 3 gün boyunca verip-ki bu sürede yeni bir gıda denenmeyecek- reaksiyon olmazsa devam etmek diye biliyorum
Kesinlikle haklısın. Hiç annem ya da kayınvalidem bakar diye düşünmedim, bakıcı ve kreş taraftarıyım ben de. Herkes kendi yağında kavrulsun, ne bana karışsınlar ne de ben karışayım diye düşünürüm hep. Dar zamanda tabi ki ailemin yanındayım ama genel bakışım böyle. Yine de özellikle yardıma ihtiyaç duyduğum zaman kimse müsait olmuyor ya, çıldırıyorum..Kesinlikle katiliyorum. Once kendine guveneceksin. Annem var kv var diye cocuk yapilmaz. Sen de muhakkak bunun farkindaydin bi cocugu dogururken ama dar zamaninda da beklentiye giriyo insan ister istemez. Seninki biraz sanssizlik olmus canim hepsi ust uste gelmis.
Benim esim de gecen hafta yurtdisindaydi. Anneme bir aydir o hafta yanimda kalacagini hatirlatiyorum. Esimin gittigi gun aradi ve gelemicem dedi kisliklari cikarip evini temizlemesi gerekiyomus. Ustelik misafirim gelecekti biliyodu. Tek basima hallettim ama nasil. Bi de diyo ki 2 sene sonra sen ise donunce torunuma bakicam. Ben yine bakicimi kresimi saglama alayim da. Hic guvenmiyorum.
Kahve ve sigara için ne hayaller kuruyorum. Kahveyi gebeliğimde kestim, bebek olunca da uykusuz olur diye içmedim. Seneye yaza artık. Sigarayı da test pozitif çıkınca bıraktım..
Canım aynı şeyi ben de sordum ama doktor besin alerjisi için yapılan deri testinin bebek 2 aylıktan itibaren %95 olasılıkla doğru yanıt verdiğini söyledi.Toz vb solunum yolu hastalıkları için yapılan deri testleri 2 yaşından sonra oneriliyormus.benim sürüm çok az ve bebeğim mama kabul etmiyor.bu nedenle geçmek istiyorum.4 ayı bitirdikten ama ben de korkuyorum.bi de bakalım bebeğim kabul edecek mi.benim 6 yaşında bi d kızım var.O sadece anne sutuyle büyüdü.2 yaşına kadar emdi.ek gıdalara 6.ayda başladım ama hiç doğru durust yemesi.sadece tarhana çorbası ve yoğurt yiyodu.
HahaaO seneye yaz bir gelsin neler yapıcam zaten :) buzdolabındaki şişeleri koklamaktan bir hal oldum 1 senedir
Ben artık içiyorum, çok da gurur duymayarak. Haftada bir iki kez türk kahvesi ya da nescafe içiyorum. Günde birkaç tane de sigara.. Genelde bebeğim yattıktan sonra 2-3 tane içerim akşamları. Şimdi iş yerindeyken de 2-3 tane içiyorum. Sadece içtikten en az iki saat sonra süt sağmaya özen gösteriyorum.Kahve ve sigara için ne hayaller kuruyorum. Kahveyi gebeliğimde kestim, bebek olunca da uykusuz olur diye içmedim. Seneye yaza artık. Sigarayı da test pozitif çıkınca bıraktım..
Bebisin cook aceleciymis :) hosgeldin canim. Kuvez vs oldu mu?Arkadaşlar mrb.forumu takip ediyorum ama yazma fırsatım olmadı maalesef.benim de beklenen doğum tarihim 24 hazırandı ama bebisim acele edince 27 mayısta doğdu.Bebegimin adı Ege.
Canım ben 2 güne 1 içiyorum artık ya Türk kahvesi yada Sütlü Nescafé ama gündüzleriKahve ve sigara için ne hayaller kuruyorum. Kahveyi gebeliğimde kestim, bebek olunca da uykusuz olur diye içmedim. Seneye yaza artık. Sigarayı da test pozitif çıkınca bıraktım..
Ya benimde canım çok çekiyor bu aralar Öküzgözü , pekmezle idare ediyorumO seneye yaz bir gelsin neler yapıcam zaten :) buzdolabındaki şişeleri koklamaktan bir hal oldum 1 senedir
Teşekkürler canım.evet solunum problemi nedeniyle 1 hafta kuvezde kaldı maalesef.c ok zor günlerdi ama geçti sukur.Zaten o süreçte emziremedim ve yanlış bilgilendirme nedeni ile doğru sağım yapamadığını için sürüm artması.Bebisin cook aceleciymis :) hosgeldin canim. Kuvez vs oldu mu?
Gecmis olsun, neden sagamadin ki canim 3 saatte bir sagilmasi gerekiyor diye biliyorum ben. Sen ne yaptin?Teşekkürler canım.evet solunum problemi nedeniyle 1 hafta kuvezde kaldı maalesef.c ok zor günlerdi ama geçti sukur.Zaten o süreçte emziremedim ve yanlış bilgilendirme nedeni ile doğru sağım yapamadığını için sürüm artması.
Geçmiş olsun canım , bu aralar gep diyorum ilk çocuk telef 2. Çocuğa artık , anne sütü evet faydalı birşey ama şimdiki mamalarda öyle kötü değil bence , ben o kadar emzirme ile ilgili kitap blog okudum da ne oldu ? Şansımıza Kızımın Çene yapısı dar olunca s ememedi , süt sağma makinası ile sağdım fakat bir türlü sütüm inmedi meğersem makina Arızalı gelmişTeşekkürler canım.evet solunum problemi nedeniyle 1 hafta kuvezde kaldı maalesef.c ok zor günlerdi ama geçti sukur.Zaten o süreçte emziremedim ve yanlış bilgilendirme nedeni ile doğru sağım yapamadığını için sürüm artması.
Şahsen bende içiyorum haftada 2 yada 3 kere sütle yapıyorum ama bir değişiklik farketmedim oğlumdaCanım ben 2 güne 1 içiyorum artık ya Türk kahvesi yada Sütlü Nescafé ama gündüzleri
Akşamları bende cesaret edemiyorum ama gündüzleri içiyorum zaten uyanık olduğu sürelerde çok hareketli , gazını rahatlıkla çıkarıyor ... Sütü sade içmeyi sevmiyorum hamilelikte bile muzla karıştırıyordum :))) hem kalsiyum da almış oluyorum :))) arada kendimize Öldüm vermemiz LazımŞahsen bende içiyorum haftada 2 yada 3 kere sütle yapıyorum ama bir değişiklik farketmedim oğlumda
Bana ilk başta 4 saatte bir sağ dediler solunum problemi olan bebekleri kısıtlı besliyorlar benden sadece 2 saatte bir 15 cc sağsan yeter dediler.ben de konusunda tecrubesizdim ve sadece bebeğimi düşünüyorum.daha fazlasını sayabileceğimiz aklıma gelmedi.bi de bebeğim doğduktan 4 gün sonra solunumda düzelme olmayinca burnundan boğazına kadar bi hortum taktılar ve ben tam o anda yoğun bakıma gelip o ana tanık oldum.benim süt iyice azaldı yani.biraz da hastanenin bilgilendirme hatası oldu.zaten bebegime iyileşmedi deyip İstanbul sevkettiler.orda Bebegimin solunum problemi olmadığını söyleyip kuveze bile almadılar.sadece takip amaçlı 3 gün yatıp çıktık.Gecmis olsun, neden sagamadin ki canim 3 saatte bir sagilmasi gerekiyor diye biliyorum ben. Sen ne yaptin?
Aynen canım kısmet artık ne yapalım.Kizimda ben 2 sene emzirme kampı yaptım diyebilirim.tam meme duskunuydu emzik de alamayınca yapışık yaşadık.sutumun kaç cc olduğunu hiç bilmiyordum ama kızım hep en üst sınırda kilo alıyordu.be bebisi de sadece anne sutu ile beslemeye niyet ederken başıma neler geldi.ben de ilçede oturuyorum her gün Bebegimin yanına yoğun bakıma gidip geliyorum hastane bana da sağma makinalarından hiç bahsetmesi.Evde sahip sabah ise hastaneye gidiyordum.evde beni bekleyen bir de kızım vardı.Allaha şükür şimdi yanımızda ve sağlıkçılar ya bu herşeye değer.Geçmiş olsun canım , bu aralar gep diyorum ilk çocuk telef 2. Çocuğa artık , anne sütü evet faydalı birşey ama şimdiki mamalarda öyle kötü değil bence , ben o kadar emzirme ile ilgili kitap blog okudum da ne oldu ? Şansımıza Kızımın Çene yapısı dar olunca s ememedi , süt sağma makinası ile sağdım fakat bir türlü sütüm inmedi meğersem makina Arızalı gelmişhastanede de demediler ki bizim süt sağma makinamız var oradan sağ diye bebeklerimiz kucaklarımızda ya , sağlıklılar ya , çok takmamak Lazım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?