2016 Haziran bebekleri büyüyor

üzülme canım onun çaresi var. alerjisi geçsin hele bi

Ayaklar 40 giyiyordum şimdi 40lar bile olmuyor

Bir de benim ayaklarım çok ağrıyor ve sabah uyanınca ayak bileklerimi tam hareket ettiremiyorum. Doğum yapan arkqdaşlarımda da olmuş. Sizlerde olmadı mı?
Bende de var ayak bilegim ve tabanlarim acayip agriyor. Ozellikle de sabahlari.. Dogumdan sonra 6. Aya kadar normalmis. Vucut yeniden agirlik dengesini kurmaya calisirmis.

Alma alma ben kundağı bırakalı çok oldu. İlk zamanlar benimki de 2 saate bir uyanıyordu. Kundak alışmasını geciktiriyor. Bir de uyanınca hemen alıyor musun? Almamak gerekiyormuş bunu da öğrenince uyanınca hemen almadım bekledim ağlayınca da bekledim susmazsa o zaman aldım emzirdim. Öyle öyle alışıyor. Kundakla sakinleştiği için 6 saat uyuyormuş. Şimdi sakinleşmeyi öğrenirse yine uyur canım. Uyanınca hemen alma bekle. Gerekirse elini karnına koy pışş pışş de karnından hafif salla.

Gece uykusuna yatirirken uyaninca hemen almiyorum almadan ugrasiyorum tekrar dalsin diye ama gece 3ten sonra her seferinde emziriyordum yanima yatiriyorum aslinda 3ten sonra meme acik duruyor yan yatiyorum bebegim bana dogru dönüyor emiyor isi bitince geri sirt ustu donup yatiyor cocugumun yeni eglencesi oldu resmen gozunu dahi acmiyor ben sabit duruyorum o uyanip uyanip emip geri yatiyor ben de cocuk keyif aliyor diye ses etmiyorum yanlis mi yapiyorum kii

bende her zaman giremiyorum girsemde hepsini okuyamıyorum. okusamda hep yazamıyorum. ama aklım hep burda oluyor. günlük en azından kızım uyuyunca yatmadan önce şöyle bi bakmaya çalışıyorum.
kızlar bizim evde tv yok biliyormusunuz. bilgisayar ve internet yetiyor bize. kızıma masal okuyorum. netten çocuk şarkıları açıyorum onuda kucağıma alıp hem söyleyip hem dans edip dolaştırıyorum evin içinde. bilgisayar olmadan kendi kendime söylediğim zamanlarda ninnileri şarkıları söylerken anlamlı anlamsız sözler uyduruyorum.
benimde belim sırtım kollarım ayak tabanlarım ağrıyor ben kızımı ayakta emzirip uyutmaktan, ayakta dolaştırıp dans etmekten diye düşünüyordum ama.

üzülme canım onun çaresi var. alerjisi geçsin hele bi
Sanki biraz azalma var gibi eşimde dedi hatta azaliyo diye insallah gecerde süt arttirmaya baslarim. Moralim cok bozuk dokunsalar aglicam zaten kimseye soylemedim annelere falan hic laf anlatamicam yoksa kalp kirarim cok hassasim 2gundur. surekli bebegim doymuyo diye dusunmek cok yorucu ve uzucu. En gec 8de uyuyan bebek 10da uyudu yavrum yaa

Ben de gun boyu cocuk sarkilari aciyorum ve ben de hepsini ezberledim hareketler yaparak bebegime soyluyorum cok mutlu oluyor ya kac tane sarki uydurdum bilemiyorum Oturup tv izlemek yerine bebeklerimizle ilgileniyoruz ne guzel Ama bizde tv var ben belgesel fln izlemeyi seviyorum

Bizde tv var ama ben hiç açmıyorum. Oğlum uyuduğunda yapacak işlerim varsa onu yapıyorum ya da kitap okuyorum ya da ben de onunla uyuyorum :) eşim de oğlum uyuyunca açıyor tv. Tvde de sinema filmi belgesel filan varsa onu iZleriz. Oğlum varken tv açık olursa hemen bakıyor dikkatli dikkatli.

Bence erken canım hava bile kararmıyor daha:)
Havanın kararmasını beklersek yazın 9da mı yatırcaz ay :):) hafif kararıyor perdeyi de çekiyorum. Pijamalarını giydirip iyi uykular öpücüğü verip emziğini veriyorum bırakıyorum kendi haline. Önceleri 8buçuk gibi uyuyordu şimdi 7buçuk 8 arası uyuyor. Zorladığım bir şey yok :)
Bir de geç de yatsa sabah erken kalkıyor. Eee gece uykusu 10 saat gündüz 5 saat olmalıymış. O saatte yatınca anca oluuor yani :)

bilemedim canım yıllarca bu durum böyle olabilecek değil. Sen de ikinci çocuğu ara vermeden istiyorsun benim gibi. Yani nasıl olmasını istiyorsan biraz ona alıştırmaya çalış. Gece uykularına böyle alışması ilerleyen zamanda senin için zor olabilir.

Doğru diyosun:) uyku düzeni yapmışsın ne güzel bizimki kafasına göre uyuyıp uyanıyor

Vallahi herhalde iki cocukla birden yatacagim ben ya da ikisini de kucagima alacagim hep sanirim kizimi kendime cok fena alistirdim gibi geliyor

Artik benden baskasinin kucagina gitmiyor babasinin bile

Bunun icin daha erken degil mi?

Ben de bi cilginlik yapip esime haydi 2.yi yapalm dedim kabul etmedi

Neden 2. Cocuk istegime engel olamiyorum nye icimde bu kde asiri istek var anlamiyorum

benimki de kucağa alıştı valla. yerine koymak amacıyla kolumda yatay pozisyona alınca bile sırtı yere değmeden bağırmaya başlıyor inmek istemiyor. benimki teyzesinde filan duruyor ama daha kısa süreli, babasını 35 gündür görmüyor. görüntülü görüştürüyordum telden unutmasın diye. eşim şuan yolda bu gece geliyor bakalım yabancı muamelesi yapacak mı?

Bu arada çin takvimi de rus takvimi de tutmadı bende ikisi de erkek diyordu

Bu arada lisedeyken fln yüzük falı bakmıştık 3 çocuk çıkmıştı bende

Düşükler de dahilmiş ya çok üzüldüm benim 1 düşük oldu 1 hakkım gitti mi yani ben 4 çocuk yapacaktım

Yüzük falı tutumuyor deyin banaa

Gece gece buna taktım iyi mi

Eşimde de 3 çocuk çıkmıştı

Ikimizde de sırasıyla oğlan-kız-oğlan çıkmıştı

Şimdiki bebegim kız olduguna göre düşük olan erkek miydi ki gece gece dert edindim evet yüzük falina gore bir çocuk hakkim kaldı ya o da dusuk olursa tek çocuğum mu olacak

Aynen kucagimdan indirmeye kalktigim an kiyamet kopuyor

Wow babasini epeydir gormuyormus ya esin icin cok zor olmustur

Aynen kucagimdan indirmeye kalktigim an kiyamet kopuyor

Wow babasini epeydir gormuyormus ya esin icin cok zor olmustur
evet eşim çok özledi ona da sık sık foto ve video gönderiyordum. iyi ki whatsapp var:))
kızlar bu arada ağrı daki evim temizlendi. eşyalarımız gitti nakliyatçılar kurmuşlar mobilyaları foto attılar. ben gidince tabak çanak kıyafet vs ince iş yerleştiricem, eşim çocuk bakarken. orda bir ev var uzakta gitmesemde görmesemde o ev benim evim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…