2016 Haziran bebekleri büyüyor

Can'ım hiçbir şey olmaz bebeğin kusar onu

Sabaha karşı biz de uyutamadık bir türlü en sonunda kundak yaptım 5 dkda uyudu :)

Dışarıda 3 saat diye önlem amaçlı söyleniyor. Sağdığın süt 10 saatte kadar durur aslında ve sonra bakteri üremeye başlar. Bunun hızı ortamın sıcaklığına bağlı olarak değişir. Katlanarak artar. 24 saat uzun ama sağdığın sütün steril ve kabın temiz olduğunu, kapağını kapattığını vs düşünürsek bir şey olmaz muhtemelen. Zaten bozuk olsa eşin anlardı. O da içmezdi.

Cnm bir de mastit yapan süt çok az miktarda da olabilir. Benimde tıkanıklık olunca onu açmak için sağdığıma gelen süt 10-20 ml arası oluyor.

Süt sağan arkadaşlarım; konusu açılmışken paylaşayım. Sütü en temiz ve uzun şekilde saklayabilmek için;

Süt ile temas eden her şeyi steril edin

Sağmadan önce elleriniz ve göğüslerinizi ılık sabunlu su ile yıkayın

Mümkünse doğrudan donduracağınız yada içereceğiniz kaba sağın, transfer yapmayın

Kapağını hemen kapatın

Oda sıcaklığında duracaksa evin en serin ve karanlık yerinde durabilir

Genel kural; dışarıda 3 saat, dolapta 3 gün, derin dondurucuda 6 ay. Bu süreler doğrudan sağılmış süt için geçerli. Örneğin sağdınız buz dolabına koydunuz, çıkardığınızda o süt artık 3 saat durmaz. En fazla 1 saat içinde tüketilmeli.

Süt bekledikçe içindeki hastalık yapmayan bakteri miktarı artar. Hastalık yapanlar eğer yukarıda bahsettiğim gibi sağdıysanız oda sıcaklığında 8-10 saatten önce artmaz.

Süt bekledikçe besin değerini yitirir.

Dondurucudan çıkan sütü benmari usulü çözün.

Can'ım hiçbir şey olmaz bebeğin kusar onu
Kusmamış canım löpür löpür yemiş maalesef 24 saat dedim ama tam olarak 29 saat ... Göbeğinin Altın'da kızarıklıklar çıkmış , takip edeceğim
@9aypk rahat bu adamlar canım , ne olacak en fazla ishal olur biogai başlarız diyor , her Altını açtığımda göbeğimin altındaki kuzarıklara bakacağım doktorumuza yazdım kuzarıkluüon fotosunu çektim , daha watsabına bakmamış , tatil olunca uyuyor galiba, o sütü ben verme Amaçlı sağmamıştım , yani ÇÖP olacaktı bakalım artık , kontrol edeceğim

Kusmadığına göre problem yok

Bende stres yapmıyorum artık ama heralde biraz düzeldi diyebilirim krize girsede farklı bişey görünce susuyor önceden imkanı yok ausmuyodu bende hu hu diyorum öyle sakinleşiyo ama artık hırpamalmıyprum o nasıl isterse öyle yapıyorum birax oynuyorum biraz emziriyorum biraz gezidirorum artık en son uyku gelince emziriyorum gözlerini kapatınca hamağa koyup sallıyorum 2saatimi alıyo tek ağlamasında ben öyle davranırım napıyım 3 ay çektiğimi ben bilirim

Bende stres yapmıyorum artık ama heralde biraz düzeldi diyebilirim krize girsede farklı bişey görünce susuyor önceden imkanı yok ausmuyodu bende hu hu diyorum öyle sakinleşiyo ama artık hırpamalmıyprum o nasıl isterse öyle yapıyorum birax oynuyorum biraz emziriyorum biraz gezidirorum artık en son uyku gelince emziriyorum gözlerini kapatınca hamağa koyup sallıyorum 2saatimi alıyo tek ağlamasında ben öyle davranırım napıyım 3 ay çektiğimi ben bilirim

Kızlarr biliyorum erken ama ben bebişme salatalık verdim kemiriyo herşeyi ağzına alıyo dünde elma verdiydim korkıypdum ama annem ben sizi öyle büyüttüm mamamı yediniz sanki dedi birde bazı bebeklerin diş sancısı 3 aydan itibaren başlarmış bi dişlik alıyım diyorum en azından onu alsın ağzına

Merhaba kızlar
Bayramınız nasıl geçiyor?
Bebeğim kucaktan kucağa gezince çabuk uyuyor ama her zamankinden az emiyor.

Resmen yılların acısını çıkardım
Biz eşimin tüm ailesi beraber halletmeye çalıştık. 9 koyun..

2kelle yüzdüm
5karın temizledim
2 de mumbar temizledim

Etler hala ayarlanmadi.
Bugün de kelle pisirdim
Bebeğim şapırdadı durdu. Dün ve bugün bi şey yalatmadim. Emsin ya hu

Dün 3yaş 3aylık oğlumun boğazına cam şeker duruyordu çok kötü olduk titredik.
Kv kp yere yigiluyordu korkudan. Karnından bastırıp çıkartabildim ama nasıl oldumm. Elimle verdim ya
Insan kırar da verir.

emy0364 B biyologmerve geçmiş olsun inşallah bişey olmaz bebislere sağlık dilerim
nrcnmer kız evi naz eviymis

Kızlar sabah bebeğimiz altını temizlerken bebeğimin pipisini biraz sıyırdığımda kızarıklık gördüm ve sanki çizgi çizgi yarık gibiydi. Yarık gibi olan kısımlar kırmızı. Bunla ilgili bilgisi olan var mı?

Ağlama krizleri yasayan biliyor gercekten, ben de o ne istiyorsa ona göre davranıyorum

cnm bence verme, çok erken. Hem sağlıklı değil hem emmesi azalır, haliyle sütün azalır.
Diş için sophie nin küçüğü var. Çok rahat tutuyor ve seviyor. Tavsiye ederim

Eklentiler

• image.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Ay yaa bende mi salatalik denesem aklima gelmemisti.bende dun elma yiyodum yalattim sonrasinda yalandi durdu cok sevdi:))

superselma masallah yaa valla hayranim bu kadar enerjisi olan hatunlara.
Kiz artik devir degisti artik oğlanlar naza cekiyo diye duydum ben:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…