2016 Haziran bebekleri büyüyor

9ay
Can'ım ellerini ağzına götürmesi aç olduğundan olmasın
Sen çok ilgili bir annesin
Ve çok anaçsın
Bunun hepimiz farkındayız
Mama destekli gitmiyorsun sanırım
Belki bebişin biraz obur bi bebektir
Doymuyordur
Kilo alımı iyi olmasına bakma bence
Doktora götürdün mü diş çıkartma belirtisi var mıymış
Emzirdikten sonra sütünü sağıp verdin mi
Ya da mama
Misal benim kızım ellerini ağzına götürüyor
Ağzından su akıyor
Anlıyorum ki karnı aç
Ama İnat ediyor içmiyor
Zorluyorum sonra guk guk içip rahatlıyor
Bizimkide ellerini ağzına götürüyordu başta anlamıyorduk
Hemşire baktı diş çıkartmıyor dedi
Yanlış anlama sakın beni

superselma yine süpersin canım. Maşallah. Nereden öğrendin bunları?

Sağol canım
Çocukken annemle yapardık.

Benimki de uykusu gelince karnı toksa
saçma saçma guluyor her hareketimize:)
Ablası mircan kayanin seslendirdigi
Eşekli ninniyi söylüyor ya da dinletiyor o da gülüyor

Oğlanlar evlendikten sonra naza çekiyorlar
Hele baba olunca... :)

Maşallah bebişine canım

A Alwayshappygirl
Bugün de gezdim. Etler hala dolapta altta
Yarın halledecegim
Bi şeyi ısteyim yeter ki ortamı ona göre ayarlamaya çalışırım

Heo diyorum 3 çocuk ilk çocuktan kolay ve tatlı geliyor canım
Acemiliği atlattık şükür

Reactions: 9ay
Maşallah kızına nerden aldın bunu gÜzelmiş
canım bebekhouse da zürafa ile beraber bir set bar onu aldım 10 tlye geldi bu. Tek başına 30 TL

Yok tatlım yanlış anlar mıyım hiç. Aç olduğunu zannetmiyorum. Açsa bile eldeki bu yapacak bir şey yok, mama yada sağdığım sütleri vermiyorum. Doktor beklenenin üstünde kilo aldığını söyledi. Hatta ben nasıl emzirdiğimi anlatınca o kadar sık emzirmene gerek yok, ağlamadan verme dedi. Gece uyandırma dedi. Ya doymazsa dedim, ortalığı yıkar aç olursa dedi. acıkınca ağlıyor, saatte bakmadan istediği kadar emmesine izin veriyorum. Özellikle sabahları bitiremiyor bile. Şimdi de emzirdim, bir meme tamamen kaldı. Her seferinde birini bitirdikten sonra mutlaka ikinciyi teklif ederim. Bazen emer, bazen emmez. Artık emmek istemediğini çok net belli ediyor. Bir ara emzirmenin üstüne sağdığım sütü damlalıkla vermeye çalıştım. 10 ml içiyordu en fazla. Süt de ziyan oluyordu. Her Bebek emzirmenin üstüne süt veya mama versen içermiş. Doktor sen yemek yedin ve doydun ama üstüne güzel bir tatlı geldi onu yemez misin dedi. Mamayı yada sütü içmesi aç olduğu anlamına gelmezmiş. Zaten eğer açsa da emmesi gerekiyor.bir de doktorum bu dönemde yutabileceğinden fazla tükrük üretir, ağzından akar normal dedi. Ellerini emer sakın çekme dedi. Her şeyi ağzına götürür çünkü oral dönemde o şekilde tanır izin ver dedi. Benimki de aynen bunları yapıyor.bir de ben de zorluyorum bazen ve her seferinde biraz direnip sonra bir kaç yudum çekip bırakıyor. Doktor açlık ve tokluk hissini öğrenmesi gerek dedi. O ağlamadan verme dedi. Yani aslında zorlamamamız lazım

Son düzenleme:
Verdiğin her mama yada sut doğal gidişi bozuyor. Mesela akşamları süt azaldığı için bazen cluster feeding yapıyordu. Uyku hazırlığı için sık sık emiyor. Gündüz 3 saatte bir isterken akşam yarım saate düşüyor. İçindeki bu doğal dürtüyü, programlanmış davranışı bozmak istemiyorum. Biliyorum ki akşam süt versem belki 50-60 içecek. Ama o zaman bunu yapmayacak. Her annenin doğru emzirme ile bir sağlık sorunu yoksa yeteri kadar süt üretebileceğini düşünüyorum. Hiç birimiz kalbim yeteri kadar kan pompalamıyor, akciğerim arada hava almayı unutuyor az çekiyor demiyor. Neden bu iş için yaratılmış memelerimiz yeterli sütü üretemesin? Bu sebeplerle takviye yapmıyorum. Kilo alıyorsa ve ağlamıyorsa her şey yolunda diye düşünüyorum.

Cnm ben de öyle düşündüm hiç dokunmadim ama sonuçta enfekte oldu ilaç kullanmak zorunda kaldım tabi sen bilirsin yine de

9ay
Canim Allah razi olsun su yazdiklarin icimi ferahlatti. Aksam esimin ananesindeydik dayi hanimi kv falan hepbirlikte. Devamli cocuk doymuyo basla artik biseyler vermeye, erkek cocugu bu yicekte kuvvetlencek vs okadar canim sıkıldıki anlatamam. Zatdn bikac gundur sutum az diye sıkılıyodum ustune bide bu. Anlamiyolarda laftan. Artik cokta ters dusmeyip tamam dedim rahat biraksinlar diye. Kv de onlari gprunce cosuyo normalde oyle seyler soylemez icini doktu orda. Biliyorum kotu niyetle soylemiyolar cok tatli konusarak anlatiyolar ama yetemiyorum diye canim sıkıldı baya. Oglumun masallahi var normainden fazla kilosu asm deki ebe bile hizli kilo aldi ama simdi yavaslar bazen almayabilir panik olma demisti ama cocuk doktoru 20gunde 305gr az ek gida icin erken alerjisini tetikleyebilcegi icin (kirmizi noktalar olmusti ya) mamada vermicem simdi dedi. Hemen mamaua gerek varmi ya anlamadim. Cocu gun kilosu sınır alti degilki obezmi yapiyim ben illa bunu. Ve saglik ocagina gore 20gunde 500gr cocuk doktoruna gore 305gr almis hangisinin tartisi dogru simdi burda

Son düzenleme:
Denedim ama çok fark etmedi sanki. Sen günde kaçkere kullaniyosun. Hep aynıssaatte duzenlimi bide?
Canım şu anda günde 3 kez 10 damlaya çıkardım , aynı saatte alıyorum, antibiyotik kullanılır gibi , alarm kurdum ... Birde üzümle daha çok etki ediyor

Canım unnado da ve birkaç sitede 75 tl ydi , malum Türkiye Çakma ürünler ülkesi , orjinali dimi ? Bu arada bebeğine bayıldım :) topidik :))) brnim bebekte emiyor eli hala ağzında , babaannem aç bu diyor , yok ellerini keşfediyor, aç olsa yıkar ortalığı diyorum , zorla mama verdirmeye çalışıyorlar :) 3 gündür sadece anne sütü veriyorum , kızımda meme red yapmıyor , ama mememi çok ısırıyor birde yandan yandan bakıp Gülüyor :))) kızamıyorum da öyle yapınca :)

_peri_ 4. Ayda kilo bile verebilirmiş. Çevreye ilgisi arttığı için emmek istemeyebilirmiş. Sen bence galactagoyu tam dozunda kullan olmuyorsa çemen otuna geç. Ben de çok etki yaptı. Ben de bunu psikolojik olarak rahatlamak için yapıyorum. Yoksa bunlara bile gerek bence de insanı kötü hissettiriyorlar aç diyerek. Sen kendine güven, bol bol emzir bak kilo alacak bugüne kadar nasıl aldıysa

Bir kutu antibiyotik bitti fakat ben hala hastayım
tüh canım ya çok geçmiş olsun
Kızlar ben regl oldum bu iyi bişey değil sanırım değil mi
yok canım ya hiç bir şey olmaz normal

_peri_ canım galiba benimkinde pipi ucu darlığı var içindeki etli kısım dışarı çıkmıyor deriyi çok fazla itemiyorum. Kendimce teşhis koydum :):):)

canım söylenenlere takılma. Oral dönemdeler elbette her şeyi ağızlarına götürecekler. En kolaylarına giden de ellerini emmek yalamak tabi. Bebekler ama çok akıllılar aç olsa eliyle işi ne. Yani azıcık elini emer baktı süt yok sinirlenir ağlar. Benimki öyle yapıyor :) bundan sonra kilo alımları yavaşlayacak. Ben bundan sonra çok kilo alımı beklemiyorum Çünkü benimki acayip hareketlendi. Durmuyor hiç eli kolu :) yirmi günde 305gr hemen mamaya ihtiyaç olmasını gerektirecek kadar az değil bence. Alerji durumu filan da etkilemiştir.

sophie 81 TL, diş kaşıyıcı ile bir seti var o 91 TL. Diş kaşıyıcı 10 tl ye geliyor, yada sophie 71 :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…