- 2 Ekim 2015
- 1.800
- 2.028
- 133
- 37
- Konu Sahibi superselma
-
- #1.301
Gecicidir canim korkma bizimkide biara degismisti baya. Cok sesli kalabalik ortamlara girdilermi uyurken sıcrıyolar dalamiyolar. Benim kv alissin diyoda niye alissinki cocuk dunyaya adapte olmaya calisiyo bide bisuru gurultu kalabalik falan ben bile sıkılıtorum oyle yerlerden. Zaten kısta geliyo pek cikilmaz. Kis sonrasida buyuceklerKizlar bebegim bu hafta 3 ayini doldurdu ve 180 derece huy degistirdi. Bugune kadar hic bizi uzmemisti fakat bikac gundur o kadar huysuz mizmiz bi bebek oldu ki. Kucakta bile durmuyor, aniden sebepsiz aglamalar basladi, gece uykusuna dalamiyor. Iki haftadir evden uzaktaydik bayram dugun derken cok gezdi cok kalabaliklara girdi cikti ondan mi huzursuz acaba. Banyoyu cok severdi ama dun sira basina su dokmeye gelince tepine tepine ortaligi yikti. Insallah gecicidir diyorum..
Yavrum benim yaa.. En cok korktugum seyler bunlar. Tabi ki olacagi varsa care yok ama bir gun bebegimin basina benim ihmalim yuzunden bisey gelirse kendimi yer bitiririm heralde. Gecenlerde tirnagini keserken yanlislikla etini kestim kanadiKizlar gecenlerde alisveriste bir bayan cocugu koymus bebek arabasina. Cocuk 1 yasinda falandi oturur pozisyonda.
Bebek arabasina da bir suru poset asmislar. Kari koca dalmislar alisverise. Tamda benim yanimdaydilar .
Pat diye bir ses...
Posetler agirlik yapmis bebek arabasi devrildi cocuk kafa ustu dustu.
Allah im bir aglamasi var kiyamam ona.
Neyse sukur birseyi yoktu sakinlestirdiler.
Ondan oncede esimle konusmustuk boyle asmayalim sakin vs diye gozumuzun onunde oldu . Genelde pazarda goruyorduk boyle asiyolar ama cok tehlikeli yani
Siz siz olun kizlar amannn diyim.
Tabiki dusecek kalkicaklar oyle buyicekler ama..
Biz dikkat edelimde Rabbim e emanet hepsi.
Ben de senin kv nin hesap alissin dedim sakinmadim ama ters tepti sanirim :) simdi evimizde sakinlikte bikac gun terapi uygulicam ona.Gecicidir canim korkma bizimkide biara degismisti baya. Cok sesli kalabalik ortamlara girdilermi uyurken sıcrıyolar dalamiyolar. Benim kv alissin diyoda niye alissinki cocuk dunyaya adapte olmaya calisiyo bide bisuru gurultu kalabalik falan ben bile sıkılıtorum oyle yerlerden. Zaten kısta geliyo pek cikilmaz. Kis sonrasida buyucekler
Sıkılma değil canm o yorgunluk benim kız kolik artık herkes biliyo burda bilmeyen kalmadı zaten akşam olduu zaman hayattan beziyodum niye doğurdum dediğim oldu bıktım yoruldum dediğim çok oldu akşam 10da p uyuduu zaman bizde sızıyoduk artık ve ben tahammülsüz bi insanım her istediğim olmalı olmayan şeyi ağlayarak yaptıran biriyim düşün hergün ağlıyodum artık ve ben gurbetteyim eşim ve ben başka kimsemiz yok al şu çocuu tut diyebileceğim kimsem yok biraz bakın ben bi geziyim diycel kimsem yok tuvalete bile gidemiyorum sen düşün Allahtann eşimin işyeri yakın öğle arasına gelince giriyodum yemel ve temizlikmi akşam 10dan sonra gerçekten vardır belki benm gibisi ama çok zor büyütüyorum yani derdimi döktürdün bana ne dolmuşum yaa sonuç olarak yorgunluk o sıkma canını vicdan yapılcal bişey yok sen annesin kimse senin kadar sevemezde bakamazda o çocuğaen fazla 15-20 dk duruyor. gün çok daha uzun malesef :)
Hiç kendi başına vakit geçiremiyor. Eline çıngırağı veriyor millet, yarım saat ona bakıyor. Bizse sürekli şebeklik yapıyoruz. Birazda sıkıldım açıkcası. Vicdan azabı çekiyorum sıkıldığım için ama ne yapayım
Emzik düşünce uyanması kötüymüş ya bende ellerini emmesin diye emziğe alıştırmaya uğraşıyordum yapmayayım o zamanBenimki emzikle uyuyor ama uyanınca hep emzik arıyor ellerni emmeye çalışıyor ememeyince ağlıyor. Eskiden gece uyanınca kendi uyurdu artık emzik yüzünden uyuyamıyor. Emziği bırakmak istiyorum o yüzden. Kendi kendine uykuya dalma becerisini kazanamacak. Uyku arkadaşını emzikle beraber veriyorum. Pek tuttuğu söylenemez ama 6. Aya kadar anca alışırmış. Bugün bir kez emziksiz uyku arkadaşını emmeye çalışa çalışa uyudu. Az önce yine deneyim dedim sanki etini koparıyorlar nasıl ağlamaydı o. Emziği verdim mecbur. Ve bir de sakinleştirmekle uğraştım
Emzik önermiyor bizim doktorumuz ben de vermiyorum artıkEmzik düşünce uyanması kötüymüş ya bende ellerini emmesin diye emziğe alıştırmaya uğraşıyordum yapmayayım o zaman
Canım üzülme. Ben de tırnağını iyi kesemedim. Sivri kaldı kenarları. İzin de vermiyordu neyse yarın düzeltirim diye bıraktım, o gece gözünü çizdi. Gözü kırmızı şimdiYavrum benim yaa.. En cok korktugum seyler bunlar. Tabi ki olacagi varsa care yok ama bir gun bebegimin basina benim ihmalim yuzunden bisey gelirse kendimi yer bitiririm heralde. Gecenlerde tirnagini keserken yanlislikla etini kestim kanadi10 gun gecti onun yarasi iyilesti ama benim hala o parmagi gordukce icim aciyor.
Hem yavrularimizin hem bizim uzulmememiz icin cok dikkatli olalim..
Hepsi farklı söylüyor o konuda sorma insan ne yapacağını şaşırıyor aslında. Ama emzikten umutluydum ben uyutur diye de dedim ya vazgeçtimEmzik önermiyor bizim doktorumuz ben de vermiyorum artık
Ya canım onlar bebeklerin yaşını ön göremiyordur. Benimki de ufak. Belki 6 kg olmuştur şimdi. Ek gıdaya geçince içirirsin. Şimdiden neden acele ediyorsun. Bak ben de acele ettim bol bol emsin diye haplar çaylar sağömalar sonunda fazla sütten mastit oldum. Dün gece eşimde ben de kimse uyuyamadıOtelde yeni doğmuş sandılar kızımı 3 aylık diyince şaşırdılar falan üzülmeden edemiyorum tabi Bi de bu aydan sonra az kilo alcak deniyor ya zaten kilosu az Nasıl olacak meraktayım valla. Arkadaşımın prematüre doğmuş oğlu var iki yaşında ama 4 gibi duruyor dedim naptın, 6.aydan sonra kemik suyu içirmiş ? Bn de mi içirsem
Evet canım sanırım benim hatam hiç kendihaline bırakmamak oldu. Dönence ile bile ben yanında oturursam oynuyorBiz evin butun odalarini elden geciriyoruz herkoltugu yatagi :) nerde is yapcaksan oraya yatiriyorum. Devamli konusuyorum. Kosmazsamda lambalarla kitaplarla falan konusuyo ama 10-15dk falan. Sen devamli vaktini verimli yararli gecirsin diye ugrasiyosun sanirim ama ben bastan beri kendi halinede biraktim cok. izledim sadece. oyuzden hemen sıkılmıyo yalnizken ( tabi karni tok uykusu yoksa )
Bugun mesela koltukta yatiyodu genis kisimda yanindada petek var ustunde iki tane kalin kitap vardi esimin devamli okudugu onlarla konusuyodu bende elektrikli tuttum eve tabi geldim gittim baktim devamli. Evimde kucuk hemen bitti
İşte nisan annesi. PudraseKer die biri . Gir bak Sendé istersen. Kadın aldirmayı dusunuom falan diodu en sonHadi be ne kadarlıkmış ay aman gerçekten Allah korusun
Mesajini eşime sesli okudum... bak auni bizim oğlan dedim. İnşallah gecicidır .sizi görünce yalnız olmadigimi gördümKizlar bebegim bu hafta 3 ayini doldurdu ve 180 derece huy degistirdi. Bugune kadar hic bizi uzmemisti fakat bikac gundur o kadar huysuz mizmiz bi bebek oldu ki. Kucakta bile durmuyor, aniden sebepsiz aglamalar basladi, gece uykusuna dalamiyor. Iki haftadir evden uzaktaydik bayram dugun derken cok gezdi cok kalabaliklara girdi cikti ondan mi huzursuz acaba. Banyoyu cok severdi ama dun sira basina su dokmeye gelince tepine tepine ortaligi yikti. Insallah gecicidir diyorum..
Çok yorgun olursa uyuyor. 2-3 kere oldu ama şimdiye kadar. Biri çok komikti. Mızmızlanıyordu . Acıktı sandım. Memede de ilaç vardı. Ben ilacı yıkayana kadar tutması için anneme verirken havada uyudu :)Bebeği kendi kendine uyuyan var mı
Yazık. Allah vermiş. Kendi dikkatsizliği yüzünden aldırmaya ne hakkı var. Yapamayacak olanlar bütün önlemleri alsın ya böyle çok üzücüİşte nisan annesi. PudraseKer die biri . Gir bak Sendé istersen. Kadın aldirmayı dusunuom falan diodu en son
kuzum ben evin icinde de arabayla gezdiriyorum. tekerlekleri silip.Aynen benimkide öyle herşeyi aldk ama hala tepemde akşama bi yemek bile yapamıyorum o yüzden çare arıyorumsemurcan
Aynı bizimkide öyle hele akşam uykusu gelince tüylerim ürperiyor@GlnU uykusu gelince ortalığı yıkıyor. Keşke kendi kendine uyusa
Ben ilk başlarda öyle uyutuyodum ama kolikliği başlayınca sızıyordu uyutma yöntemi bulamadık unuttu ama en iyisi ayakta sallamak yaNerdeeeeee...deli gibi uyku gozunden akar yinede uyumaz aglar yikar ortaligi. Uyumak istediginde aglanirmi yaa dio esim kapat gozunu uyu demi :)
Bizimkide öyle diyo iş güç istemiyoz senden yat uyu. Diyo annen birazda benle ilgilensin diyo
Benimki ayakta sallayarak uyuyo cnm. Ellerini tutup ayakta salliom pasayi. Cok nadir memede uyuyo
Aynı bizimki ben bizimkine ne biçim çocuksun herşeyin en iyisini aldık kullanmıyorsun diyorum ama yorumları okuyunca hepsi aynı zamane çocukları bizim hiçbişeyimiz yoktu yaa bu fırlamaların herşeyi var ama kullanmıyolarBizimkide arabada kucakta gitcek anakucagina yatirdimmi hemen basliyo. Kucakta çıtı yok agaclari seyrediyo
evet 40 çıkınca 3. Ayında 6. Ayında çok huy değiştirimiş bizimki gün geçtikçe kuduruyo napacaksakKizlar bebegim bu hafta 3 ayini doldurdu ve 180 derece huy degistirdi. Bugune kadar hic bizi uzmemisti fakat bikac gundur o kadar huysuz mizmiz bi bebek oldu ki. Kucakta bile durmuyor, aniden sebepsiz aglamalar basladi, gece uykusuna dalamiyor. Iki haftadir evden uzaktaydik bayram dugun derken cok gezdi cok kalabaliklara girdi cikti ondan mi huzursuz acaba. Banyoyu cok severdi ama dun sira basina su dokmeye gelince tepine tepine ortaligi yikti. Insallah gecicidir diyorum..
Bende yapıyodum ama arabamız kırıldı garantide bi gelseydi biz karadenizde oturuyoruz burda havalarda soğudu zaten kışlıkları çektikkuzum ben evin icinde de arabayla gezdiriyorum. tekerlekleri silip.
ben agzina bantliyorum genis birakarak. anca oyle tutuyor ve rahat duruyor.Emzik düşünce uyanması kötüymüş ya bende ellerini emmesin diye emziğe alıştırmaya uğraşıyordum yapmayayım o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?