- 7 Kasım 2014
- 1.871
- 2.132
- 133
- 38
- Konu Sahibi superselma
-
- #1.401
Zaten şu her bebeğin birbirinden farklı olduğu gerçeğini herkes kabul etse susacaklar da. Inatla ay bunun kızı böyle ötekininki şöyle diyenlerin ağzına bir tane patlatasım geliyor zor tutuyorum kendimi. Bu benim çocuğum ve oda böyle bunu kabul etmek neden bu kadar zor kiKızlar dün tatil Dönüşü hem dinlenelim hemde ziyaret Maksatlı eşimin amcasına uğradık , evleri yol üstünde olunca , kızı Fethiye'de kalıyor , babasının yanına gelmiş 1 aylığına kızı 45 günlük daha , 56 cm 3900 gr doğmuş , şimdi 5300 kg Mış , (hiçbirisini sormadım ) benim kızı görür Görmez kaç kilo bu Minnak dedi bende 5.5 civarı galiba dedim , aaaa benim kızla aynı kiloda demeler , eşi 1.90 kendisi benimle aynı 1.68 , benim eşim 1.70 , hemen kıyaslama yapmalar , kızımı böyle bir ortamda büyütmek istemiyorum , ama galiba her ortamda böyle tipler çıkacak , Biz kuzenler Arasında kıyaslandık ta ne oldu , hep rakip olarak gördük birbirmizi , kimse kimsenin başarısına sevinmedi , başarısızlığına ohhh çekti , bizim aileler böyle bir Bağnazlık yaptığı için ben bunu yapmayı kıyaslamaları hiç istemiyorum fakat ben istemesemde karşımdaki insanlar kıyaslamalara giriyorlar ... Hayır orada diyeceğim senin kocan 1.90 az bile doğmuş , Kafası huni gibi v.s. Birde orada elini tuttu , elini tutma refleksi varmış dedi , bende tutamadım kendimi bebekler doğduklarında tutma refleksi olur zaten ... Bu sonradan gelişen birşey değil diyivermişim... Hayır kendisi de okumuş etmiş bir insan , Allah okumuş cahillerden korusun bizleri ve Çocuklarımızı
Bn neler icmedm ya herseyi yaptm ama sadece gaz cikariyoBen sütümle birkaç damla zeytinyağını karıştırıp içirmiştim. Tam bir çay kaşığı değil. Bir kere fayda etti diğerinde etmedi ben de akışına bıraktım. Uzun süreli kabızlığı olmadı en fazla iki gün sürdü. Sen içseydin zeytinyağını kayısı kompostosu filan sütten etki eder belki. Yazık kuzular ıkınıp duruyorlar.
Bizimde bgn 3 oldu insallah kndi yapar midahele etmek istemiyrm yaCanım 6 gün kaka yapmaması normal düye biliyorum , zaten doktorlarda 6 gün yapmayınca ilaç yazıyorlar , yeğenimde çok kabız olurdu özellikle hipp mama dışında mama kullandığında , ben 2 gün yapmazsa 3. Gün mamanın içine 5 damla biogaia damlatıyorum 1 kerecik , 3-4 saat sonra yapıyor ... Şu zamana kadar 3 günü geçmedi Allah'a şükür ...
Fitilde aliskanlk yapar diye okudum napcami sasirdimCanım benimkinin 5-6 gün yapmadığı oluyor fitil kullanıyorum
Bi kere mama yiyo oyle yaparm olmadi yarinEvet canım içirdm hemde hakikihiç bişey olmadı sen mama içiriyosan içine kat oda etkili oluyor
Canim hic sıkma canini illa bi anormallik varsa onun bebeginde var. Kiz bebeklerde 56cm hic duymadim biraz daha dursa 2aylik cıkcakmis zaten bebekKızlar dün tatil Dönüşü hem dinlenelim hemde ziyaret Maksatlı eşimin amcasına uğradık , evleri yol üstünde olunca , kızı Fethiye'de kalıyor , babasının yanına gelmiş 1 aylığına kızı 45 günlük daha , 56 cm 3900 gr doğmuş , şimdi 5300 kg Mış , (hiçbirisini sormadım ) benim kızı görür Görmez kaç kilo bu Minnak dedi bende 5.5 civarı galiba dedim , aaaa benim kızla aynı kiloda demeler , eşi 1.90 kendisi benimle aynı 1.68 , benim eşim 1.70 , hemen kıyaslama yapmalar , kızımı böyle bir ortamda büyütmek istemiyorum , ama galiba her ortamda böyle tipler çıkacak , Biz kuzenler Arasında kıyaslandık ta ne oldu , hep rakip olarak gördük birbirmizi , kimse kimsenin başarısına sevinmedi , başarısızlığına ohhh çekti , bizim aileler böyle bir Bağnazlık yaptığı için ben bunu yapmayı kıyaslamaları hiç istemiyorum fakat ben istemesemde karşımdaki insanlar kıyaslamalara giriyorlar ... Hayır orada diyeceğim senin kocan 1.90 az bile doğmuş , Kafası huni gibi v.s. Birde orada elini tuttu , elini tutma refleksi varmış dedi , bende tutamadım kendimi bebekler doğduklarında tutma refleksi olur zaten ... Bu sonradan gelişen birşey değil diyivermişim... Hayır kendisi de okumuş etmiş bir insan , Allah okumuş cahillerden korusun bizleri ve Çocuklarımızı
Ben de direndim ama mecbur kaldım 6.gündeBn neler icmedm ya herseyi yaptm ama sadece gaz cikariyo
Bizimde bgn 3 oldu insallah kndi yapar midahele etmek istemiyrm ya
Fitilde aliskanlk yapar diye okudum napcami sasirdim
Bi kere mama yiyo oyle yaparm olmadi yarin
Masallah canim :) demek ki bu is ne kadar ictikleriyle degil bunyeleriyle alakali.. Bizim babamiz iri, 1.87 boy 85kg civari. Ben 1.59, 59 kiloyum. Sanirim benim tosbaa babasina yetismeye calisiyo.. Tipi de ayni baba zaten, ben sadece tasiyicilik yapmisim 9 ay :)Canım benim kız 92 günlük 5600 gr (bugun tarttım bebe tartısında) tek seferde 120 Cc içiyor
Masallah canim :) demek ki bu is ne kadar ictikleriyle degil bunyeleriyle alakali.. Bizim babamiz iri, 1.87 boy 85kg civari. Ben 1.59, 59 kiloyum. Sanirim benim tosbaa babasina yetismeye calisiyo.. Tipi de ayni baba zaten, ben sadece tasiyicilik yapmisim 9 ay :)Canım benim kız 92 günlük 5600 gr (bugun tarttım bebe tartısında) tek seferde 120 Cc içiyor
Bizimki 3 aylık daha yeni 58 cm oldu :) ne biçim bebekmiş o ayol onu taşıyan anneye yazıkCanim hic sıkma canini illa bi anormallik varsa onun bebeginde var. Kiz bebeklerde 56cm hic duymadim biraz daha dursa 2aylik cıkcakmis zaten bebek
Sağınca gelmiyo sert değil göğsüm emince geliyo sağıyorum bazen ama işe yaramıyo. Niye emmiyolar pekiSağ canım sürekli sağ , sağdığın sütü ver bebişine , benim kız ilk 17 gün hiç emmedi sonra ara ara meme reddi yaşadık , o dönemlerde 2-3 saate bir sağmasaydım sütüm kesilirdi ... Çok zor birşey hele ki geceleri uykunun en tatlı yerinde , Bebeğin içinkatlanıyorsun
Hatırlarsan benimki de kolik ☺ bir aylıkken ben de ailemin yanına gittim, onlar her ağlamada panik oldular, acıktı mı üşüttü mü, bir yeri mi ağrıyor. .. 2 gün sonra ben de eşimi aramıştım gel al diyeŞu 3 ay ne çektiğimi bilirim. Allahım bi nebze daha iyiyiz sadce uyku gelince mızmız oda uyandıktan 1 saat Sonra uyku geliyo iş güç yine yapamıyorum ama o çığlıklar aralıksuz ağlamalar gitsinde gelmesin Allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin bide ben panik atak hastasıyım çok zorlandım ya anlatamam ankaraya gittim kimse baş gelemedi eşime dedm gel al bizi yüküm hafiflemedi en azndan evimde rahat olurum. Aslında en iyi zamanları büyüsünler diyoruzda büyüdükçe dertleride büyüycek Rabbim ne verirse hayırlı versin evladın bile hayırlısını versin
Kualk pamuğunu zeytin yağla ıslattım, popo deliğine hafif sokup saat yönü çevirdim, hemen yaptı, bir kez oldu zatenKizlar beybileriniz kaka yapmaynca nasil mudahele ettiniz
Bir emzik de benim o zamanBugun oglumun 3. ay kontrolu vardi. 6460 gr 64.5 cm olmus. Gunluk kilo alimi 30 gr. Doktora 1-1.5 saatte bir emmek istedigini bunun normal olup olmadigini sordum. Cok sasirdi. Araliklarin uzamasi lazimdi dedi. Uzadi zaten gecen ay yarim saatti dedim3 saate kadar emmeden durabilir artik, kilo alimi normal doymuyo degil, seni emzik yapiyo dedi. Napalim bizim de duzenimiz boyle o zaman.
Bu arada ben artik geceleri bebegime corap giydirmiyorum. Uyuyunca cikariyorum uyandiginda ayaklari sicacik oluyo. Rahat uyusun.
İnşallah Rabbim bütün evlatlarımıza şifa versin benmkide farkedilecek düzeyde azaldı ama bazen çok yoruyo ama bugüne şükürHatırlarsan benimki de kolik ☺ bir aylıkken ben de ailemin yanına gittim, onlar her ağlamada panik oldular, acıktı mı üşüttü mü, bir yeri mi ağrıyor. .. 2 gün sonra ben de eşimi aramıştım gel al diye
Bugünüme çok şükür, haala gündüz hiç uyumuyor, gece az uyuyor ama ağlamaları farkedilecek düzeyde azaldı, insallah daha da iyi olacak
Maalesef beni emzik olarak kullanıyoUyurken de mi emiyo seninki tam tiryakiymis :) ben boyle kabullendim artik bebegimi. Sadece disarda biraz sorun olabiliyo bu kadar sik emzirmek. O da yer bulamamaktan degil aaa daha yeni emmedi mii laflarindan..
Cok zor bi durum canim allah yardimcin olsun bebegine saglik kuvvet versin3 ve 4. ayda bir donem meme reddi yasanabiliyomus insallah duzelir.
Ben de hic geri cevirdigini gormedim. Bazen hickirigi gecsin diye emziriyorum 10 dk once bile doymus olsa affetmiyo saldiriyo :)
Masallah canim. Keske hayat hep tatildeki gibi olsa :)
Sutmu mamami kac saatte bir icioYa kızlar bir şey soracağım, benim tosbik tek seferde 100cc süt içmeye başladı, normal mi?? 81 günlük daha küçük dana.. geçen annemlerde tarttım 7100 gr olmuş. Sorun olmayacağını bilmeme rağmen, korkuyorum bir sağlık sıkıntısı yaşamasından.
Açken uyumasi me mümkün aglamaktan katiliyor mama vermezsem. Ins benimkide düzene girerEvet arabada yalnız olmak Lazım kocam önde biz kızımla arkadaydık, yol boyu hareket halindeyken uyuyor yada kucağıma aldığımda etrafa bakınıyor fakat Çeşme yolu ve Afyon yolunda sürekli dur kalk yaptığımızdan huysuzlandı meme de uyudu , memelerimi aça aça geldik eve :))) güneşlik kısmını kapattım araba birde Yukarıdan olunca dışarıdan görme ihtimalleride yoktu hatta bi ara Afyon da eşim arabadan inip baktı Görünüyor musunuz diye , önlüğü kabul etmiyor kızım arada bakıp bakıp sesler çıkarıyor , emerken konuşulmasını istiyor , çok zorlama canım , biz bi ara beraber krizlere giriyorduk , ben inat ediyordum vereceğim diye o inat ediyordu almayacağım diye , aç aç uyuyordu bi sonraki uyanışında kıyamayıp mama veriyordum, hemşire mama verdirtmedi yine aç aç uyudu, birde ben o dönemde mememi vermedin önce ucunu ileri geri çekip süt çıkartıp öyle veriyordum Ağzına aldığı an süt geliyordu , şimdi gerek kalmıyor
Bende o gun olan biteni anlatiyorun hergün altni degistirirken uyuturken büyük biri varmis gibiGec degil canim baktın mızırdıyo uzaktan onunla biraz sesli konusmaya basla yavas sakin kpnusursan olmuyo ma dikkatini ceksin baya sesin. Ben bikere konuscak sey bulamadim tamda yemek yapiyorum domates konserve yapilisini anlattim cocuga hikaye gibiNapiim o anda domates soyuyodum aklima geldi. Oyaladimi evet
Düzelecek diyo kizlar sabir sabir inşallahBenimde almıyo emmiyo ne yapacagımı sasırdım sütüm azalıyo az emince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?