2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

O 1yasina kadar demir depoları dolu olma söylentisine inandım vermedim bende 8aya kadar. 8ayda kan verdik çocuğun demir yerlerde sürünüyordu. Direk 10damlayla başlattı dr. Ama ben yavaş yavaş arttırıp 10a çıkardım.
referans aralığı sabit oldugu için ben inanmıyorum . bebekle ınsan bir olamaz. ek gıda ile aranız nasıl?

Bi ferrum damlaya bişi demediniz:tokat:
Anne iç güdüm kullan diyor..zamanı geldi diyor..
10 damla :KK57: ağızda buruk tat ..
Ardından pekmez verim bari:KK64:

Ya istiyorum ki eline atıştırmalık kurabiye yapayım yanınada elma havuç suyu..oda koltuğa gömülmüş calliou izliyo olsun:rolleyes:
Anne bittii desin :rolleyes:
6. Aydan beri kullaniyoruz ferrum damla

Oglum hep kabiz ona ragmen biraktirmadi dr. Bi kac gun ara verdirdi baslatti. Simdi kestim reflu var diye. Kabiz yapmayan i var onu sorcam . Onun etkisi biraz daha az ama zaten kac ay kullandi hic yoktan iyidir. Druma da guveniyorum. İyi bir dr . Yiyeceklerden cok yukselcegini dusunmuyorum yediginin kacinda demir var gunluk almasigereken demir ne kadar. Sut urunleri agirlikli besleniyorlar zaten.
Asiyida illa olmasi gerekiyorsa yaptircam ama cok gerekli degilse yaptirmiycam.

Canım cevabın için çok teşekkür ederim...
Şimdi şöyle bir durum var.
Ben çocukluğumdan beri çalıştım
Çok seviyorum çalışmayı
Evliykende . Hamileykende. Son aya kadar hep işteydim...
Şimdi artık kreşe kadar rabbim bi sıkıntı vermeZ ise iş olayları askıda...

Tek çocukta düşünmüyorum...
Ve çevremde oğluma arkadaş olacak
Akraba yada komşu yok

Dolayısıyla tüm bu doneler bir araya gelince yapmak en mantıklısı...

Ben ilk önce diyordum ki
Oğlum gece beslenmesini
Ve uyanmasını bitirsin o zaman düşünürüm. Ama bakıyorum ki 5 aylık bebe var 5-6 saat uyuyor deliksiz 2 yaşında çocuk var hala gece çok kez kalkıyor..
Yani benim oğlum ne olur nasıl olur kestiremiyorum...

Sanırım arkadaşın tam benim düşündüğüm şu dönemde 2.ye hamile kalmış
O da inşallah sıkıntısız bi gebelik geçirir...

Benim 2 korkum var
Biri gebelik uykusu
Biri asabiyet....

Gerçi ben biliyor ve inanıyorum ki
İnsan yüreğini ve aklını hayırlı şeylere yorup niyet ederse güzellik bulur...

Burda konuşuyorum inanın
Yoksa bu düşüncemden
Kafa sesim ve sizden başkasının haberi yok

Ve yine ekliyorum
Plan yapmaktan çok korkarım
Yoksa işmiş güçmüş uykuymuş düzenmiş
Bunlar bahane...

Herşey aksine dönebilir...
Tek dileğim sağlıklı olmak
Önce ruh
Sonra beden...

Çok dağınık yazdım farkındayım
Kafamda birçok birbirine zıt çelişen duygu ve fikir var
Ondan ona atlıyorum
Telefondan da yazınca ne yazdım diye sürekli bakamıyorum
Affola.....
Hiuf emzrmyo msn peki hamileyken emziremiceksin sonuçta

Ooo seninki bi level üste geçmiş. Bizde ayağa kalkma yok henüz. Oturup sağa sola bakıyor. Biri gelsin beni alsın diye bekliyor :KK70:

Günde 3 kez 15er dakika uyuyor.. 8de de ağlamaya başlıyor uyut beni diye. 8bucuga kadar zor tutuyorum. Ne kadar erken yatarsa o kadar erken uyanıyor. :olamaz:
Valla gecen gece aklim çıktı uyanms ayakta dikiliyo seside cikmiyo kafami kaldrdm bi kararti o ne lan dedm bi an :D

ben vermıyorum
vermeyecegım de sanırım. genel olarak kabız oldugunda bıraktırıyorlar. 10 damla da az degıl gercekten. tahlıl yapılmadan verme bence. 1 yasına kadar demır depoları dolu oluyormus bebeklerın. doktorların yorumladıkları referans aralıkları büyüklere göre ve cocuklarla farklı oluyor degerler. ek gıdada nasılsınız onu söyle? sonucta mamalarda da demır var. hünnapın keçi boynuzu özü aldım ondan verıyorum 1 çay kaşığı . sabahları muhallebısıne koyuyorum.
Alakasız giriş yapıcam ama bebeklerin demir depoları 1 yaşa kadar dolu olmaz. Eğer bebek doğduktan sonra sadece mamayla beslenirse demir seviyesi 9. Aya kadar normal olabilir. Emziriyorsan 6. Aya kadar bile imkansız. Sütünde 120. Günden sonra inanılmAz değişim yaşanıyor. Bebeğin demir vs gibi ihtiyaçlarını karşılaması zor. Ek gıda için genel ritüel 180. Gün diyor ama detaya indiğnde 120 diyenlerin haklı olduğu görülüyor. Eğer hindistanda değilsen biçok ürüne yerinden bile ulaşabiliyorsun demektir. Neyse bu ayrı konu. Demir eksikliğinin çocukta yarattığı etkiler keşke sadece kansızlık olsa. İlkokula giden çocuklar arasında yapılan testlerde ciddi farklar görülmüş. İstatistiksel veriler bunlar(mış,muş sevmem).. Tek yan etkisi kansızlık olsaydı bunca doktor verin dermiydi ? Evet ilaç sakıncalı(tüm ilaçlar gibi) ama kar zarar ilişkisine bakıldığında kullanılmalı. Uzun araştırmalar sonucu çokbilgi edindim bu konuda. İşin ehli bi doktora danış derim.

günaydın güzel anneler demir ile ilgili konuşulmuş biz ferromixin adında demir ilacı kullanıyoruz toz şeklinde.akşamları verdiğim muhallebisine karıştırıyorum ben. yan etkisi de olmadı bizde çok şükür (kabızlık) bu arada 2 aydır kullanmama rağmen gecen hafta yaptırdığımız kan testinde demirimiz biraz az çıktı.
Hepinize güzel günlerr:KK200:

Alakasız giriş yapıcam ama bebeklerin demir depoları 1 yaşa kadar dolu olmaz. Eğer bebek doğduktan sonra sadece mamayla beslenirse demir seviyesi 9. Aya kadar normal olabilir. Emziriyorsan 6. Aya kadar bile imkansız. Sütünde 120. Günden sonra inanılmAz değişim yaşanıyor. Bebeğin demir vs gibi ihtiyaçlarını karşılaması zor. Ek gıda için genel ritüel 180. Gün diyor ama detaya indiğnde 120 diyenlerin haklı olduğu görülüyor. Eğer hindistanda değilsen biçok ürüne yerinden bile ulaşabiliyorsun demektir. Neyse bu ayrı konu. Demir eksikliğinin çocukta yarattığı etkiler keşke sadece kansızlık olsa. İlkokula giden çocuklar arasında yapılan testlerde ciddi farklar görülmüş. İstatistiksel veriler bunlar(mış,muş sevmem).. Tek yan etkisi kansızlık olsaydı bunca doktor verin dermiydi ? Evet ilaç sakıncalı(tüm ilaçlar gibi) ama kar zarar ilişkisine bakıldığında kullanılmalı. Uzun araştırmalar sonucu çokbilgi edindim bu konuda. İşin ehli bi doktora danış derim.
Ayni fikirdeyim cok uzun konu bi konu. Daha oncede yazdim saglik bakanlugi proje baslatti. "Demir gibi Turkiye" . Bebeklerde demir ilaci verilmeye baslandi. ulkelerin demir istatistikleri var Proje sunumunda bakabilirsiniz. D vit gibi rutin e donustu. D vit veriyoruz. İkisi mukayese bile edilemez. Herkes kendinden cocuklarindan mesul. İsteyen verir isteyen vermez tabiiki. Saglikci olarak kinusu gecti soylemek istedim.

günaydın güzel anneler demir ile ilgili konuşulmuş biz ferromixin adında demir ilacı kullanıyoruz toz şeklinde.akşamları verdiğim muhallebisine karıştırıyorum ben. yan etkisi de olmadı bizde çok şükür (kabızlık) bu arada 2 aydır kullanmama rağmen gecen hafta yaptırdığımız kan testinde demirimiz biraz az çıktı.
Hepinize güzel günlerr:KK200:
Demir ilaci sut ve sut urunleri ile birlikte vermeyin. Devam sutu de dahil. Emilimini azaltiyor. Sut ve sut urunleri ile arasi bir saat olacak. Meyve puresiyle verin. Koca tabak kadar degil. İlacin eriyecegi kadar. İcinede pekmez ekleyin birsz Emilimini arttirir. İlacin etkisini arttirir. Tam

Hı..gittim o lcw kız botunu aldım..yürüteçine binerken giyditim diye..
Ayakta hiçbişi durmuyo ki..
Hiç...
Bide bağcıklı patik yaparlar..onu çekiveriyo ..
:işsiz:
Şu çorap şeklinde altı kaymaz mes gibi bişi var ondan alcam bide..de adamın pembe ev botunun ayadığında durmadığından haberi yok:kahve:
Ben aldım mes gibi olandan çıkaramayacağını umudederek
Yıkadım kurumayı bekliyo:işsiz:

Screenshot_2016-10-05-10-28-46.webp
Tam olarak ben :işsiz:

Back
X