2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sabahki karnına bak canım akşam benimde şişiyor...gerçi akşam ne kadar şişsede dokunduğumda o sertlik çok belli...kabızlık için doktor bişey demedi mi...sen bol su iç kayısı falan tüket inşallah kurtulursun canım..bu arada kiloyu da sabah çıplak ve aç karnına ölç o doğru ölçüm oluyo...henüz bende verdiğim kiloları almadım 56 ile başlamıştım şuan 54 üm
canım ben pijama ile tartılıyorum.
kabızlık benim oldum olası problemimdi zaten. doktorumu 3 haftadır görmedim.
Bugün gittiğim doktora da sormak aklıma gelmedi kabızlıkla ilgili.
ama dediğin gibi yapmaya çalışıyorum.
Kiloyu çok büyütmeye gerek yok. hamilelikte karbonhidratı abartmadığımız sürece 8-10 ayda gidiyor fazla kilolar.

ametist80 ametist80 sayfaları okurken gördüm bacaklarim huysuzlaniyr demissin canım ihmal etme sakin benim annemee var demir eksikliğine bağlı huysuz bacak sendromu. Ne uyku brakir ne huzur insanda, annem geceleri evde gezer demiri düşünce hemen ilaca başlatır doktor. Sende doktora gidince bi sor bence bebiskon demirini bitirmiş olabilir

Demir için pekmez içiyorsanız boşuna kürek çekiyorsunuz kızlar, yani pekmezin içindeki demir çok da vücut tarafından emilmiyor, kuru üzüm yemek daha fazla yarar sağlar, yiyebiliyorsanız en güzeli ciğer ve kırmızı et demir için, tabiki yanında süt ürünü tüketmemek kaydıyla :KK66:

Süt ürünüyle yani ayranla yediğimizde etkisi olmuyor mu yani..
öyle üzüldüm ki... hamileliğim boyunca et ve etli yiyecekler yiyemedim. geçen canım çekti de yedim de, yanında ayranla. bende ne güzel yedim diye sevindimdi.
aklımda olsun. etle ayran yok bir daha. teşekkürler.

Kiloyu çok büyütmeye gerek yok. hamilelikte karbonhidratı abartmadığımız sürece 8-10 ayda gidiyor fazla kilolar.
geçmiş olsun o vakit kuzum...çok kilo almadan bitirme derdindeyim ben doktorum karşı fazla kiloya...şu sıcaklarda bitseydi rahat etseydik pöööffffffffff

hafta bir zorla ağzıma tıkıyor eşim bense burnumu tıkıyorum. balık yağı hapı içmiyorum iç diyende olmadı :)
bugün gittiğim doktor iç dedi bana.
Çok faydalıymış.
İlk hamileliğimde içmiştim seven seas gibi bir ismi vardı sanırım.
Faydası olmuştur diye düşünüyorum.
Ama iki hamileliğim farklı mevsimlere geldi, onda balığı mevsiminde yemiştim, çok net hatırlamıyorum ama yaklaşık 20. hafta gibi de bu hapa başlamıştım.

ametist80 ametist80 sayfaları okurken gördüm bacaklarim huysuzlaniyr demissin canım ihmal etme sakin benim annemee var demir eksikliğine bağlı huysuz bacak sendromu. Ne uyku brakir ne huzur insanda, annem geceleri evde gezer demiri düşünce hemen ilaca başlatır doktor. Sende doktora gidince bi sor bence bebiskon demirini bitirmiş olabilir
doğru diyosun olabilir. çok gıcık bir duygu zaten. vücut yorgun ayaklar sıkıntıdan dans etmek istiyor allahım yaa :-)

bugün gittiğim doktor iç dedi bana.
Çok faydalıymış.
İlk hamileliğimde içmiştim seven seas gibi bir ismi vardı sanırım.
Faydası olmuştur diye düşünüyorum.
Ama iki hamileliğim farklı mevsimlere geldi, onda balığı mevsiminde yemiştim, çok net hatırlamıyorum ama yaklaşık 20. hafta gibi de bu hapa başlamıştım.
ay kız hepimiz yutsak mı ki

doğru diyosun olabilir. çok gıcık bir duygu zaten. vücut yorgun ayaklar sıkıntıdan dans etmek istiyor allahım yaa :-)
Ay annemin lafları valla oda boyle derdi biz psikolojisi bozuk sanardik meğer demir 0lara inmis. Sıcaktan değil ayaklarımin dans etmesi surda mutfağa su içmeye giderim gelmiyor eridik valla

Canim norvec somonunun faydasi cok diye duydum. Onu tuketiyorum ben.
Balik yagina da ucuncu ayimda basladim. Dr degistirdim simdi o tavsiye etmiyor.
Afiyet, şifa olsun hem annesine hem bebeğine :)
ben de somon balığını hiç sevmiyorum malesef.
Ben de bugünden sonra başlayacağım balık mevzusuna bakalım.

e kızresmi koymuştum kız hissediyorum diye erkek olduğu ortaya çıkınca erkek koydum inşallah bida değişmez :-)

Allah gönlüne göre versin canım :) sen fotonu degısınce farkettımkı ben forumdakı ınsanları fotograflarından tanıorum daha cok :D nicklerıne pekte bakmıomusum ..aslında herkes kendı fotosunu koysa daha güzel olur , merak edıorum sık konustuklarımı özellikle :D seni gördüm oyuzden bılıorum . köpüşlerin nasıl :KK59:

Allah gönlüne göre versin canım :) sen fotonu degısınce farkettımkı ben forumdakı ınsanları fotograflarından tanıorum daha cok :KK70: nicklerıne pekte bakmıomusum ..aslında herkes kendı fotosunu koysa daha güzel olur , merak edıorum sık konustuklarımı özellikle :KK70: seni gördüm oyuzden bılıorum . köpüşlerin nasıl :KK59:
iyiler bitanem. geçenlerde bir tane erkek girmiş özelden bana tanışalım mı diye mesaj atıyo. nasıl güvenipte resim koyalım ki? ben aslında herkesin isminide merak ediyorum ama bu sapıklar yüzünden sormaya bile cesaret edemiyorum ki. bak resmimi koyuyorum şimdi bak hemen kaldıracağım. :-)

kabızlık için ananas öneriyorum, ben haftada en az 2 tane ananas yiyorum, çok şükür kabızlık sorunum bitti

balık yiyor musunuz? (evetse) hangi balıkları?
balık yağı hapı içiyor musunuz? (evetse :) ) hangi haftada başladınız?
Dip balığı hariç bütün balıklar özellikle de somon faydalı diye biliyorum. Midye falan da zararlı. Ben somonu sevmediğim için levrek yemeye çalışıyorum. Yaz balığı lezzetsiz olduğundan mangalda pişirince açık havada gidiyor, yoksa evde gitmiyor.

Bu kadar balık muhabbetinin üstüne kalkayım da bi ton balığı yiyeyim :-):-):-)

Back
X