- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
- #101.641
Ben gecen urfadan gelen isot, osmaniyeden gelen nane ile karistirdigim yogurdu tattirdim, bayıldı minnosum :)evet, tuz ve acı olmadıgı sürece sorun yok artık bence
Ekmegi batirip agzina verdim 5 lokma kadar.
Ben de artik hemen hemen herseyi veriyorum. Kahvaltida yumurta sarısı, bazen biraz da beyazı, kasar peyniri, (ekmegi suyuna batirdigim) ev yapimi ayva/cilek reçeli, zeytin, menemen, gözleme, eser miktarda ablasinin balli sütünden bile... ...artik Allah ne verdiyse :)))
Yalniz ne uzatiyorsam adini söylüyorum, anliyor kokos, istemedigine agzini acmiyor.
Maksat ne yedigini bilsin... ... Bir yıl sonra nasıl beslenecekse oyle beslemeye çalışıyorum.
Bugün kuskus pisirdim. Çok beğendi. Kuru fasulyesi de çok sevdi. Duduklude pisirdigim havuclu kabak yemeğini de beğendi. Kıymalı patatesli bezelyeyi de... Hepsini duduklude pisiriyorum. Yarim kesme şeker büyüklüğünde, agzina alıp ogutmeye bayılıyor.
Biz ona ayrı yemek yapmiyoruz artik. Zaten 5 yildir az tuzlu yediğimiz yemeklerimize ortak ediyoruz. Birtek herseyi biraz daha yumuşak pisiriyoruz. Dışarı ciktigimizda hipp muhallebi ya da şeftali puresi yediriyorum.
Zayifiz, çok az yiyoruz, ama pilav makarna patates kızartması abur cubur dışında bisey yemeyen zamane çocuklarından olmayacak biliyorum.
Çünkü yukarida saydığım besinler gibi beslenme alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyorum.
Benim ek besin maceramin en büyük amacı bu ışte..

dişler de yakında patlarmıs.

.