Canim hani o ilk açılma evresi var ya sancılarının az olduğuElhamdukillah canim.
Bebeğin kafası biraz yan gelince içten de distan da dikislerim oldu.
Bu arada yazımı okuyamadan paylaştım sacmaladigim yanlış yazdığım yerler olduysa affola yorgunluktan düşmek uzereyim:)
Coook sevindim canim gozun aydinDostlar dostlar sabahın korunde uyanip dr a gittik
Çatı muayenesi olmadım çünkü doguma girmesi gerekiyordu
Kilosu 2700 yuppppi
Aynı 34.haftada alirim demesiyle panik yaptığı gibi geçen seferde 2200 ama 2400 düşün dedi. Yoksa bebek 10 günde 500 gram alamazki dimi?
Veeeee dr dedi ya sen hala dogurmadin mi
İyi taşıdın valla bravo dedi
Mubarek başı vajinanın içinde . bakmak için ultrason ile bastırdı
Dediki kısaca herşey yolunda haftaya gorusuruz dedi. Ay çok mutluyum. Hepinizi seviyorumiyi ki varsiniz
Sagol canimCoook sevindim canim gozun aydin
Çok şükür canım. Gözün aydın. Hiç belli olmuyor bence ben hastaneye giderken Karnım her defasindaki gibiydi karnima bardak koyabiliyirdum ama gogsumun altiyla göbek arasina beş parmak Sığacık kadar inmemisti Karnım. 2 parmak anca.sende iyiki varsın canım Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasib etsin.normal doğum olursa inşallah alttan muayene için sıkma kendini bebeğini düşün o arada kasarsan zorlar lar şu falan patlar.sadece soylenilenleri yapDostlar dostlar sabahın korunde uyanip dr a gittik
Çatı muayenesi olmadım çünkü doguma girmesi gerekiyordu
Kilosu 2700 yuppppi
Aynı 34.haftada alirim demesiyle panik yaptığı gibi geçen seferde 2200 ama 2400 düşün dedi. Yoksa bebek 10 günde 500 gram alamazki dimi?
Veeeee dr dedi ya sen hala dogurmadin mi
İyi taşıdın valla bravo dedi
Mubarek başı vajinanın içinde . bakmak için ultrason ile bastırdı
Dediki kısaca herşey yolunda haftaya gorusuruz dedi. Ay çok mutluyum. Hepinizi seviyorumiyi ki varsiniz
Bence o ağrı eşiğine bakar.benim yanımda 1 cm açılmaya bekleyen başka biri vardı o bütün gece uyudu ben hep ayakta yürüdüm yatamadimCanim hani o ilk açılma evresi var ya sancılarının az olduğu
O evrede konusup yürüyüp hayatına devam edebiliyor mu insan?
4 kiloydu canim.kontrol eden ebeler gelip gidip ilk cocugun kac kiloydu diyip durdular ama bu kadarini bende tahmin etmiyodum acikcasi.ee 34 beden birinden dort kilo bi bebek dogarsa 10 cm le kesik yersin.zaten 13 kilo almistim sadece.o da karnimdi.Senin ki kaç kiloydu canim
Tamam canımÇok şükür canım. Gözün aydın. Hiç belli olmuyor bence ben hastaneye giderken Karnım her defasindaki gibiydi karnima bardak koyabiliyirdum ama gogsumun altiyla göbek arasina beş parmak Sığacık kadar inmemisti Karnım. 2 parmak anca.sende iyiki varsın canım Rabbim sağlıkla kucağına almayi nasib etsin.normal doğum olursa inşallah alttan muayene için sıkma kendini bebeğini düşün o arada kasarsan zorlar lar şu falan patlar.sadece soylenilenleri yap
Herkesin baska o zaman canim.Bence o ağrı eşiğine bakar.benim yanımda 1 cm açılmaya bekleyen başka biri vardı o bütün gece uyudu ben hep ayakta yürüdüm yatamadim
Hay masaallah aslan parçası:)))4 kiloydu canim.kontrol eden ebeler gelip gidip ilk cocugun kac kiloydu diyip durdular ama bu kadarini bende tahmin etmiyodum acikcasi.ee 34 beden birinden dort kilo bi bebek dogarsa 10 cm le kesik yersin.zaten 13 kilo almistim sadece.o da karnimdi.
Sagol canim benim. Kizim cikinca dr un yanina gidicez hareket yapmaya:))
Dedi ya 34de alirim tutmam umrumda olmaz vs vs. Sükur bugünleri de gorebildim. Ertuğrul paşa nasillar efenim keyifleri yerinde mi. Senin yumurta yemen ona etki eder mi hani sarılık vardı ya
Cok sevindim cnm iyi olmaniza.en guzel cozum gunes isigi cnm sarilik tedavisindeNe demek umrumda olmaz ya, bi candan bahsediyoruz.Allah ın dediği olur canım bak o ne biirmiş.okumakla adam olunsaydı ohoo..
Ertuğrul paşa şükür iyi teyzesi.hastanede gece biraz üşütmüş burnu tıkalı, şu aspiratörlerle açmaya çalıştık filan Allah ım mini ik.insan bi şey yapcam diye korkuyo.beni uykusuz bıraksa da canı sağolsun onun bi gülüşü yeter.
Yumurta her gün yiyorum ama sarılıkla bi ilgisi var mı bilmiyorum canım ama zannetmem.büyük ihtimal bizim kan gruplarımız da tetiklemiş olabilir.neyse şükür geçti..
Selâmün aleyküm kızlar. Bebeği babayı uyuttuk ( baba uykuya dalmadan hadi sende kadinlar kulubunde takilcan simdi dimi diyortelefonu elime alinca hemen anladi:))) birazcık enerjim kaldı hikayemizi paylaşmak istiyorum bayramın 2. Günü 13.eylül grip mustum. 2. 3. Bayram yatak döşek yattım Bebeğin hareketleri düzensizdi ağır grip geçirdiğim için normaldir dedim.birden bir dürtü boşver son zamanlar en fazla 1 nst çektirir oylesine geri geliriz dedim.eşimle acil e giriş yaptık. Nst cekildi.Ebeler aralarında konuşuyor cok garip diye.bana soruyorlar sancı hissediyor musun Hayır dedim ben hala bir şey yok gideceğim diyorum.açıklığa bakıldı 1 cm.doktora soruldu 1 gün boyunca düzenli nst de tutup ona göre karar alırız. Tamam dedim ben doğumu burda düşünmüyorum kontrole istediğim hastanede gideyim dedim çıkış aldım. Eve geldik.bayram telaşı gelenler gidenler.ben gripten bayginnnn. Banyo yaptım. Karnimi iyice doyurdum. Hurmamı cantami aldım çıktık kapıya. Eşim foto cekinelim dedin.tamam ama boşa geri geleceğiz dedim Nerden bilebilirdim. .. çıktık yola hurma yiyorum.müzik eşliğinde Güle oynya vardık hastaneye. (Uykuma yenik düşüyorum bebis gece çok uyandıracagi için molaaaaaaa
Merhaba kızlar nerdeyse 24 saat sonra yazabiliyorum. Bizimki bütün gece nöbet tutturdu öğlen dayanamadık acile götürdük.arabaya bindim kucağıma aldım yaklaşık 3 saat uyanmadi... )))))
Doğum hikâyemiz e ogluşumu izin verdigince devam edelim.hastaneye gittik.yine nst. Yine aciklik kontrolu...(Bu sefer ben sinir.. kan geldi...öyle bastirarak acikliga bakti ki kim bilir tetikledi dogumu....)Yine şaşkın bakışlar. ...sancı hissetmiyorum .... başka doktora danisildi...geldi açıklık vs kontroller yapildi yatış verdi.öğlen sonu hastaneye yatişım yapıldı ama bende tık yok akşam 9 10 gibi.sancılar başladı ama ne başlama . ..1 cm açıklık sancı 70 80 lerde. Yaklaşık 12 saat boyunca 1 cm açıklıkla o şiddetle sancılı çektim her defasında artarak ...bir şeyler yiyecek halim bile olmuyor. 2 3 hurma anca yiyebildim .her şeye utanan ben artık saldim cayıra. .....annemle banyoya girdim belimden aşağı sıcak suyla yıkadıktan sonra beni çağırdılar apar topar gittim.ebe ooo iyiii dedi yaklaşık 4 cm olmuş ve açılmaya çok musait. yürü durma hiç dedi.allahimmmmm yürümek ne mümkün 2 adım at,sancı ve belim kopuyorrrrrrr kesiyorlar ......... allahım a hep dualar ettim Rabbim kolaylastir biliyorum bitecek hayirlisiyla sağlık la kavusalim dedim.tüm sevdikleri için dua ettim.sancılar devam. ..... takatım yok.sadece dua ediyorum... annem annem diye kavraniyorum. ..sancılar arttıkça sesim daha yükseliyor allahım gerçekten çok zormuş yeter nolur bitsin artık kolaylastir. .....annem yardım et ...Bu nasıl bir şey. .annem tüm sukunetuyle içi yana yana belime masaj yapiyor.... bir ara eşimi cagirdim yanıma. ...sarıldıM kalp atışları o kadar yüksekti ki git sen dedim.... tekrar kontrol... hadiiiiiii. ..doğumhaneyeeee . ....nasıl yani hemen şimdi mi...indim aşağı çekilmez oldu sancılar annemler dışarıdan sesimi duymuslar. ...dayanamıyorummm. ölüyorummmmmm ...allahım bu kadar zor muyMuş. Ikinma hissim geldi. Gelinnnnnn ıkinma hissim geldi simdi mi birazdan mi ikinayimmmm. Gelen giden yok. Dayanamadım ikindim.pattttt resmen böyle duydum.... suyu patladı. Geldiler..çok güzel şimdi 1 nefes al ve sadece ikin tüm gücünle. Bakalım nasıl ikinacaksin.Evet sancı geliyor şimdi ikin. ....çokkkkkk güzel böyle devam et birazdan çatala alacağım Sesim solugum gitti. Gücüm kalmadı. Ama yapmalıyım.Rabbim bana yardım et kolaylastir.....ve çatal a gittim.cikmadan son kez kedi gibi yerde dur ve ikin ... durr kiz yerde doğuracaksin..korktum ). Çatal çıktım. Yine ıkındım. ..yine...yine.... ebe karnıma bir bastırdı olamaz böyle bir şey kalkkkkkk. ....daha önce okudugum hikayelerden karnına bastirmadan dolayi büyük sıkıntılar yaşayanlar geldi aklıma ama ne mümkün kadın karabasan gibi çöktü ...çöktü ama ne çöktü buyuk mucize küçük adam dünyaya geldi .....şükürler olsun. .....bende yeniden doğdum . Rabbim ne kadar büyüksün. Doğum yapanların günahları niye dökülür belli oldu.elhamdulillah buyuk mucize küçük beyefendi doğdu . ...oooooo maşallah 3570 kg 51 cm kafası yukarıda geldiği için biraz zor oldu..Çok iyi kalktın altından..... elhamdulillah. ...allaha sığındım çünkü. Bebeğim yan tarafimda ingaaaâ ingaaaaa. ..oyyyy annesininnnnn kuzusuuu ...bebegimmmm. bayram sekerimmmm. durdu beni dinliyor...sustu yavrum.annesini tanıdı. Maşallah. Binlerce şükürler olsun..kesiGin haricinde içerde çok fazla yırtık var.1 saat çatal da kaldım. Bebeğimi izledim hep. dili dışarıda yalaniyor. .beni dinliyor uyuyor.işimiz bitti.biraz yalnız kaldık. Odamıza çıkma üzere sandalye geldi kucagimda bebegimle çıktım eşim asansör aralığında yakaladı bizi....mahvolmus yazık. ..Rabbim ondan razi olsun çok seviyorum .. babasiiii bakk.oğlumuz.Odamıza çıktık. Yerleştik. Annem kardeşlerim teyzemler herkes vardı. Ama kimse beni görmüyor bebis seviyor.hos benimde gözüm sadece onu görüyor. Rabbim e yarattığı tüm varlıklar adedince hamdusenalar olsun.her zorlukta kolaylik var....
Evet kızlar hikâyemiz bu kadar.öncelikle doğum yapacağınız hastaneyi iyi seçin ve onların söylediklerini yerine getirin çünkü doğumu onlar değil siz yapacaksiniz...Candan can çıkıyor kolay diyemem ama değer .... elhamdulillah. Şu anda o kadar yorgunum ki zor duruyorum. ..soracaklariniz olursa mümkün olduğunca yazarım inşallah. .hayırlı güzel doğumlar sizlerin olsun.sağlıkla hayırlı doğdun yavrulariniz. ..cumlesinide inşallah.
Maalesef öyle dedi canim. Yurtdışı doğumlu imis. Duygusallığı zayıf herhalde dedik kendimizce.Ne demek umrumda olmaz ya, bi candan bahsediyoruz.Allah ın dediği olur canım bak o ne biirmiş.okumakla adam olunsaydı ohoo..
Ertuğrul paşa şükür iyi teyzesi.hastanede gece biraz üşütmüş burnu tıkalı, şu aspiratörlerle açmaya çalıştık filan Allah ım mini ik.insan bi şey yapcam diye korkuyo.beni uykusuz bıraksa da canı sağolsun onun bi gülüşü yeter.
Yumurta her gün yiyorum ama sarılıkla bi ilgisi var mı bilmiyorum canım ama zannetmem.büyük ihtimal bizim kan gruplarımız da tetiklemiş olabilir.neyse şükür geçti..
Canim epidural var ama herzaman vurmuyolar.ilk dogumumda geberttiler resmen beni.2 tane suni sanci yiyip 19 saat sonra suyum gelince vurdular.bu kez cidden sansliydim.o doktordan nefret ediyorum.hatta o gun nobetciymis benim doktorun baska yere gitmesi gerekiyodu kesinlikle istemiyorum onu dedim.kadinin adini duyunca bile tuylerim diken diken oldu.doktorum gorev degistirip gitmedi o yuzden
4 kiloydu canim.kontrol eden ebeler gelip gidip ilk cocugun kac kiloydu diyip durdular ama bu kadarini bende tahmin etmiyodum acikcasi.ee 34 beden birinden dort kilo bi bebek dogarsa 10 cm le kesik yersin.zaten 13 kilo almistim sadece.o da karnimdi.
Cok sevindim cnm iyi olmaniza.en guzel cozum gunes isigi cnm sarilik tedavisinde
Maalesef öyle dedi canim. Yurtdışı doğumlu imis. Duygusallığı zayıf herhalde dedik kendimizce.
İyi olsun; o çok önemli imis. Burun tıkanıklığı; emzirirken daha çok yorulacak. Nasil aspiratör canim hani şu basıp hava içine çekiyor o mu?
Başka nasıl açılır acaba?
Yumurta sarilikla alakası var canim kardeşime 1 yıl gibi bi süre ile yasaklanmıştı. Sorarsin dr una insaallah
Evet yok ses canimumutsa20 den ses yok di mi kızlar? Ne durumda acaba? Ben mi kaçırdım kii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?