2016 Şubat Anneleri

Kızlar benim için dua edin, yarın işe başlıcam tekrar bebeğim dilerim sorun yaşamaz, dilerim komşum iyi bakar :KK43: Ah doktorun karısı sen bakaydın ya ne çok rahat ederdim :KK43:
Allah yardımcın olsun inşAllah bu arada fotoların çok güzel çıkıyor hangi makine kullanıyorsun ve hangi modda çekiyorsun biraz ipuçları versen biz amatörlere yardımcı olsa bide arka fon

Çok ağlıyor çok...dayanamadık artık çıktık arabayla dolaştık.o zaman sustu.evde yüne başladı.şimdi yatırdım inş uyur.anam ağladı.vay arkadaş bu nasıl iş :)

Allah yardımcın olsun inşAllah bu arada fotoların çok güzel çıkıyor hangi makine kullanıyorsun ve hangi modda çekiyorsun biraz ipuçları versen biz amatörlere yardımcı olsa bide arka fon
Çok teşekkürler :) Canım ben fotoğrafçıyım zaten gerçi eski body kullanıyorum canon eos 40d ama lenslerim iyi :) master macro lensim var 24-70mm 1:2,8 diafram birde geniş açı lensim var efs10-22mm 1:3,5 diafram :)
Flaşım var ama kullanmadım isoyu yüksek tuttum 200-400 aradı bu makinenin güzel tarafı isosunun iyi oluşu işiği kaliteli aktarıyor.. Şimdiye kadar yarı yolda bırakmadı ;)

Ya ben çok komplike anlattım sanırım işin sırrı gündüz doğru işiğı bulmakta geniş bir cam kenarı bulunur yüze gelicek beyaz bir örtü ayarlanır reflektör görevi görsün diye ve bam bam bam çekilir zaman 40-80 arası ayarlanır en düşük diaframda çekilir 2,8 - 3,5 - 4,5 iso 100 en idealı ama yeterince arka planı patlatmaz o yüzden o yükseltilir 400 üstü kaliteyi düşürüceğinde max 400'de tutulmalı.. Ev şartlarında fena değil bu tarz çekim.

kralice86 kralice86 cancazim nasil oldu kuzucun? Dunden beri surekli aklimda :KK43: sancisi falan azaldi mi devam ediyo musun suruba
sagol cnm, devam ediyorum vermeye ama ilaci verdigimin ikinci gunu bir defa yaptu kakasini. bugun 4.gun bitti 5.gune girdik hala yapmadi. dort gozle bekliorum kakayi :(
sancimiz var malesef ama kakayi yapamamasi daha buyuk sorun.
off nasil olcak bilmiorm.
Merhaba sizin hamileliğimin en başından beri takip ediyorum ama hiç yazmamıştım . 8 Şubat doğumlu bir oğlum var ve sizin bebeğinizle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz .Benim bebeğimde günlerdir kaka yapmıyor ve çok kıvranıyor duphalac ı nasıl kullandınız acaba birde şurup olan büyük şişedeki duphalac mı yoksa bebekler için başka bir çeşidi var mı ?Cevap verebilirseniz çok sevinirim
merhaba cnm
cok sıkıntılı durum kaka yapamamasi.
cocugum iki haftaliktan itibaren kaka yapamamaya basladi. hala da devam ediyor.
aslinda bir cocuk gastrologuna goturmem gerekiyor.
biogaia kullandk bir sise. hani dedik acaba bagirsak florasimi yetersiz die. ayni.
zeytin yagi icirdik, ki hala iciriyorum.
ayni.
poposuna kulak copunu zeytin yagina batirip hafifce sokuyorum
ayni.
fitil son care. onda yapiyo. ama onu da drum yapma artik cocuk kendi basina kaka yapmayi ogrenemeyecek dedi.

duphalac i her sabah meme emdikten sonra 5ml iciriyorum. uzerine mama veriyorum. sutum az oldugu icin.

duphalac in tek turu var cnm. surup o da.

yan etkisi cok gaz yapiyor.

eger sen de vermeyi dusunuyorsan druna danisip oyle ver cnm.

Allah sifa versin kuzularimiza

kizlar sizlere bisey danismam lazim

bugun kv bebegime emzige bal surup vermis. ki bal zararli 1 yasindan once asla verilmemeli dememe ragmen.
hemde petekli bal.:KK42:
gizli gizli surmus bide.

ben cocugumun agzindan bal petegi parcalarini bulunca anladim.

elim ayagim bosaldi. ama bisey diyemedim.

iki saattir odaya kapandim salya sumuk agliyorum. tutamiyorum durduramiyorum kendimi:mad:

aaa bal petegimi var agzinda deyince, oda safa yatti.

bir de alingandir. el mahkum kusturmemeye calisiyorum. cunku 2 sene o bakacak bebegime. ama şok oldum.:KK43:

sizlerden basina boyle bisey gelen var mi? bebegine bal verilen. naptiniz? bisey oldu mu bebegjnize?o_O

Kızlar slm giremiyorum bir süredir bebişimle uğraşıyoruz salı farklı bir doktora götürdük dev.hast çok öksürüyor geceleri uykusundan uyanıyor hırıltısı var doktor ilaç verme taraftarı değilim dedi burnunu dık sık temizle üşütmüş dedi şimdi de yeşil kaka yapıyor bu akşam hiç durmadı hep ağladı o kadar çok ağladı ki artık hali kalmadı sanki bir yeri ağrıyor gibi inliyordu çişinde çizgi şeklinde idrar görünce acile gittik kan idrar tahlili istediler kolunu o kadar çok büktüki kan almak için yapmayın canı acıyacak dedim eşim çıkardı dışarı beni kızım içerde ben dışarda ağladım sonra idrar tahlili için birşey verdiler bebek bakım odasına girdik biraz emzirdim 6 saat boyunca emmeyen kısım o pis yerde emdi ben çok çekiniyorum hastanelerden mikrop kapacak kızım diye ama bulunduğum şehirde tek seçeneğim o acil çocuk sadece orda var kendi doktorumuza ctsi günü randevum var artık iyice korkuyorum hastaneye bebişimi götürmekten eve geldim ağlıyorum mikrop kapmamışttır inşallah dua edin bize tahlil sonuçlarımuz iyi çıksın kızum mikrop kapmasın şimdi evde bekliyoruz kızum çiş yapsın diye onu hastaneye götürecek eşim

kizlar sizlere bisey danismam lazim

bugun kv bebegime emzige bal surup vermis. ki bal zararli 1 yasindan once asla verilmemeli dememe ragmen.
hemde petekli bal.:KK42:
gizli gizli surmus bide.

ben cocugumun agzindan bal petegi parcalarini bulunca anladim.

elim ayagim bosaldi. ama bisey diyemedim.

iki saattir odaya kapandim salya sumuk agliyorum. tutamiyorum durduramiyorum kendimi:mad:

aaa bal petegimi var agzinda deyince, oda safa yatti.

bir de alingandir. el mahkum kusturmemeye calisiyorum. cunku 2 sene o bakacak bebegime. ama şok oldum.:KK43:

sizlerden basina boyle bisey gelen var mi? bebegine bal verilen. naptiniz? bisey oldu mu bebegjnize?o_O
canım anne olmak ne kadar zormuş ya bende bal bir yaşundan önce verilmemeli diye duydum ama sebebini bilmiyorum doktora sor bence içini ferah tutmaya çalış olumlu düşün canım bunu söylemek kolay ama zor uygulanıyor bende kv dene de güzel bir dille uyar madem iki sene bakacak senin kurallarını uymalı

Kızlar slm giremiyorum bir süredir bebişimle uğraşıyoruz salı farklı bir doktora götürdük dev.hast çok öksürüyor geceleri uykusundan uyanıyor hırıltısı var doktor ilaç verme taraftarı değilim dedi burnunu dık sık temizle üşütmüş dedi şimdi de yeşil kaka yapıyor bu akşam hiç durmadı hep ağladı o kadar çok ağladı ki artık hali kalmadı sanki bir yeri ağrıyor gibi inliyordu çişinde çizgi şeklinde idrar görünce acile gittik kan idrar tahlili istediler kolunu o kadar çok büktüki kan almak için yapmayın canı acıyacak dedim eşim çıkardı dışarı beni kızım içerde ben dışarda ağladım sonra idrar tahlili için birşey verdiler bebek bakım odasına girdik biraz emzirdim 6 saat boyunca emmeyen kısım o pis yerde emdi ben çok çekiniyorum hastanelerden mikrop kapacak kızım diye ama bulunduğum şehirde tek seçeneğim o acil çocuk sadece orda var kendi doktorumuza ctsi günü randevum var artık iyice korkuyorum hastaneye bebişimi götürmekten eve geldim ağlıyorum mikrop kapmamışttır inşallah dua edin bize tahlil sonuçlarımuz iyi çıksın kızum mikrop kapmasın şimdi evde bekliyoruz kızum çiş yapsın diye onu hastaneye götürecek eşim

canım anne olmak ne kadar zormuş ya bende bal bir yaşundan önce verilmemeli diye duydum ama sebebini bilmiyorum doktora sor bence içini ferah tutmaya çalış olumlu düşün canım bunu söylemek kolay ama zor uygulanıyor bende kv dene de güzel bir dille uyar madem iki sene bakacak senin kurallarını uymalı

gecmis olsn cnm. Allah sifa versin.ben de defalarca hastanelerde ki emzirme odalarinda emzirdim oglumu. sukur bisey olmadi. ellerimi saga sola surmeden bebegimiz yuzune dokunmadan ilgilenmistm. eve gelince de ustunu basini komple degisip yikamistm. kendim de. canta dahil herseyi.

ins benim de bebegime bise olmaz. suan geceleri uyumayan bebek uyuyor. normalde ben de sizar kalirdm ama kapatamiyorum gozlerimi yanmasina ragmen.
icimi ferah tutmaya calisiyorum ama cigerlerim yetmiyo sanki. nefes alamiyorum. cok bunaldm:(
bu olay son damla oldu:(

Canım hergün az az yapıyo.leke gibi .ama bugün Yemyeşil doldurmuş.üşüttü mü ki

Benimki hiç yapmıyor canım yapınca sarı oluyor rengi. Bak senin için kopyaladim internetten belki bu yüzdendir :
-Doğru ve düzenli meme emen bir bebeğin kakası sarı ve partiküllüdür. Yeşil kaka, bebeğin çok emdiğini gösterir. Bağırsaklarda işlenmiş kaka sarıdır. Yeşil kaka, çok emdiği için barsaklarda işlenmeden atıldığını gösterir. Üşütmekle herhangi ilişkisi yoktur.

gecmis olsn cnm. Allah sifa versin.ben de defalarca hastanelerde ki emzirme odalarinda emzirdim oglumu. sukur bisey olmadi. ellerimi saga sola surmeden bebegimiz yuzune dokunmadan ilgilenmistm. eve gelince de ustunu basini komple degisip yikamistm. kendim de. canta dahil herseyi.

ins benim de bebegime bise olmaz. suan geceleri uyumayan bebek uyuyor. normalde ben de sizar kalirdm ama kapatamiyorum gozlerimi yanmasina ragmen.
icimi ferah tutmaya calisiyorum ama cigerlerim yetmiyo sanki. nefes alamiyorum. cok bunaldm:(
bu olay son damla oldu:(
bende kızımın üzerini değişiyorum ama kızımı yıkayamam şimdi dün yıkadık burnu iyice tıkandı daha da hasta olur diye korkuyorum bende battaniyesini falan attım banyoya ama yine de tedirgin oldum offf ooooofff. Benimde kan almak için bileğini bükmeleri gözümün önünden gitmiyor canını acıtmak istiyormuş yavrum şimdi uyuyor rahat bir şekilde ama ben nasıl uyurum bilmiyorum hiç.
İnşallah bebişlerimize birşey olmayacak canım rahat olmamız lazım ki onlar da huzurlu olsunlar eskiler hiç bilmiyor bal verilmemesi gerektiğini belki bizlerede verdiler küçükkken bilmiyoruz ki

bende kızımın üzerini değişiyorum ama kızımı yıkayamam şimdi dün yıkadık burnu iyice tıkandı daha da hasta olur diye korkuyorum bende battaniyesini falan attım banyoya ama yine de tedirgin oldum offf ooooofff. Benimde kan almak için bileğini bükmeleri gözümün önünden gitmiyor canını acıtmak istiyormuş yavrum şimdi uyuyor rahat bir şekilde ama ben nasıl uyurum bilmiyorum hiç.
İnşallah bebişlerimize birşey olmayacak canım rahat olmamız lazım ki onlar da huzurlu olsunlar eskiler hiç bilmiyor bal verilmemesi gerektiğini belki bizlerede verdiler küçükkken bilmiyoruz ki
Canimm gecmis olsunn benimkide bi haftadir hasta oksuruyo hava veriyoruz ventolin kullaniyoruz.Burnu da asiri tikali bol bol ac burnunu biz siringaya 2 ml serum cekip bir ml bi burnuna kalani obur burnuna verip yikiyoruz icini.Kendini cok birakma annesi biliyorum dayanamiyosun ama hastada olacaklar iyileseceklerde Allah dermansiz dert vermesin.

Sütçü kadın :KK48: tevekkeli kocam bazen kızıma aa bak sütçü geldi diyor :KK70:bilinçaltında neler varsa artık

bu ayağa kalkıp dolaştırma işi çok yorucu ya. Benimki de omuzda dolaşmak istiyor. Sırtımı hissetmiyorum bir süre sonra. Artık ilk üç ayda yapılanlar alışkanlık oluşturmaz deniliyor ya ordan umut ediyorum artık bir süre sonra istemez diyorum. Şimdiki kilosunda bu kadar yorucuyken ileride ne olur kim bilir
Aynen ya nasıl yorucu... ay inşallah öyledir alışkanlık olmasın yoksa bittik..!

Çok geçmiş olsun canım umarım hemen iyileşir korkma bi şeycigı kalmaz canım mikropta kapmaz. seni çok iyi anlıyorum bebeğimden de kan aldiklarinda Çıldırmistim allah bi daha yasatmasın amin dermansiz dertte vermesin

nisancan nisancan Canım geçmiş olsun. Benim bebiş dahada küçüktü hastalandığında ilaç vermedi doktor. Burnunu sık sık temizle emmesinde çok azalma yada ateşi olursa gel dedi. Benimki burnu geri akıyor diye uyuyamıyordu birkaç gün yüzüstü uyuttum anca öyle uyuyabiliyordu. :KK43:
Sonra tıkanıklığı geçmedi diye yine gittik bir damla verdi sadece 3 gün kullan dedi. Kullandım ardından 1.2 gün daha geçti iyileşti çok şükür.
Hastaneden mikrop kapacagınıda düşünme. O mikroplar her yerde eşin dışardan getiriyor. Evine gelenlerde getiriyor ki bebegin kapmış hasta olmuş. O mikroplar bagışıklığını güçlendirecek inş. Öyle böyle büyüyecek. Merak etme :KK66:
Allah büyük hastalıklardan saklasın.

kralice86 kralice86 canım bal alerji yapabilir diye yasak. Dokunsa şimdiye kadar çıkardı. Vücudunda döküntüler olurdu. Ki öylede olsa bir sıkıntı yok geçer :KK66:
Benim ilk oğlan 6 aylıkken rota virüsüne yakalanmıştı çok ishaldi dayanamayıp minicik muz bile vermiştim. O kırmızı birsürü döküntü yaptı. Muzda alerjik. Ertesi gün geçti hiçbişey olmadı.
Endişelenme oğluna inş bişey olmamıştır. :KK66:
Hem daha neler neler dokunacak bebişlerimze bakalım yaşayıp görecegiz.

Son düzenleme:
Ya ben çok komplike anlattım sanırım işin sırrı gündüz doğru işiğı bulmakta geniş bir cam kenarı bulunur yüze gelicek beyaz bir örtü ayarlanır reflektör görevi görsün diye ve bam bam bam çekilir zaman 40-80 arası ayarlanır en düşük diaframda çekilir 2,8 - 3,5 - 4,5 iso 100 en idealı ama yeterince arka planı patlatmaz o yüzden o yükseltilir 400 üstü kaliteyi düşürüceğinde max 400'de tutulmalı.. Ev şartlarında fena değil bu tarz çekim.
Sağol Can'ım deneyeceğim teşekkür ederim

Hayırlı cumalar... Biz kalktik bakalım. Dun erken yatmıştı gece uykusuna :( bugün doktora oradan da memlekete kaçacağız inşallah bir iki günlüğüne. Eşime kizdim vazgeçmiş de olabilirim. Tek hava değişiminden korkuyorum ;( bir de çok kalabalık ortamlar olacak :( bakalım ne bekliyor bizi :)

nisancan nisancan Canım geçmiş olsun. Benim bebiş dahada küçüktü hastalandığında ilaç vermedi doktor. Burnunu sık sık temizle emmesinde çok azalma yada ateşi olursa gel dedi. Benimki burnu geri akıyor diye uyuyamıyordu birkaç gün yüzüstü uyuttum anca öyle uyuyabiliyordu. :KK43:
Sonra tıkanıklığı geçmedi diye yine gittik bir damla verdi sadece 3 gün kullan dedi. Kullandım ardından 1.2 gün daha geçti iyileşti çok şükür.
Hastaneden mikrop kapacagınıda düşünme. O mikroplar her yerde eşin dışardan getiriyor. Evine gelenlerde getiriyor ki bebegin kapmış hasta olmuş. O mikroplar bagışıklığını güçlendirecek inş. Öyle böyle büyüyecek. Merak etme :KK66:
Allah büyük hastalıklardan saklasın.

kralice86 kralice86 canım bal alerji yapabilir diye yasak. Dokunsa şimdiye kadar çıkardı. Vücudunda döküntüler olurdu. Ki öylede olsa bir sıkıntı yok geçer :KK66:
Benim ilk oğlan 6 aylıkken rota virüsüne yakalanmıştı çok ishaldi dayanamayıp minicik muz bile vermiştim. O kırmızı birsürü döküntü yaptı. Muzda alerjik. Ertesi gün geçti hiçbişey olmadı.
Endişelenme oğluna inş bişey olmamıştır. :KK66:
Hem daha neler neler dokunacak bebişlerimze bakalım yaşayıp görecegiz.
haklisin cnm.

mesela benim bebekligim de de 4 yasindaki kuzenim yedigi havucu bana yedirmeye calismis:KK48: bogazlarim kanamis falan. simdi olsa oyle bisey ogluma, nasil tepki veririm bilmiyorum:110:

cok acemi ve pimpirikliyim:KK42:

acilen normal bir anne kivamina gelmem lazim
ama nasil:KK35:

boyle devam edersem
suan icin kendime, ileride de oglumun psikolojisine zarar vericem sanirim:KK42:

Back
X