2016 Şubat Anneleri

Çildirmak elde değil yaaaa.
Bugünic8n sabah 8.30 da randevu verdiler ddetaylı icin. Ben ankaranin dışında balânin köyünde kalıyorum eeşim orda ogretmen diye. 2 saat yol geldim ve ne ggöreyim 60 kişiye 8.30 da demişle . Verdiler bana sira 54 :O ve 50den sonrakiler 13.30 dan sonra gelsinler ded . Napcam 4 saat
182 yi arayıp şikayet et bence ne demek 60kisiye hemde gebelere aynı saati vermek o kadarda değil yani

muhtemelen mantar olmuşsun canım genelde fitil veriyor doktorlar ama ben sana farklı birşey onereyim 1 ölçü sirke 9 ölçüde suyu bir kaba koy o suyla teharetlen sürekli işe yarayacaktır

Canım birde hbA1c diye bir test var 3 aylık şeker onuda yaptirirsan gerek yok dedi benim doktorum bu arada 50 gr şeker 4 tane baklava ya eşdeğer mis çokta korkulacak bişey değil aslında aç karna 4 baklava yemek ama için rahat edecekse açlık tokluk hbA1c ile ara ara takip edebileceğini söyledi bana bende öyle yaptıracağım ama 24. haftadan sonra ayda 1 baktiririm

Büyük ve çok gözlü olmasını istiyorsan bisikletci yada dağcı çantası sipariş verebilirsin ben bisikletci çantası aldım ama henüz gelmedi

ben bu şeker yüklemesini yaptırmaya korkuyorum.. çünkü bi arkadaşım yaptrdı 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldı çok kötü oldu şeker yüklemesinden dolayı. o yüzden korkuyorum bende... görümcemde yaptrmıştı onun da düşük tehlikesi oluşöuştu.. yani yaptrmamak daha iyi gibime geliyor. Sonuçta şeker varsa diyetisyene yolluyorlar bence yaptrmamak daha iyi..

ben bu şeker yüklemesini yaptırmaya korkuyorum.. çünkü bi arkadaşım yaptrdı 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldı çok kötü oldu şeker yüklemesinden dolayı. o yüzden korkuyorum bende... görümcemde yaptrmıştı onun da düşük tehlikesi oluşöuştu.. yani yaptrmamak daha iyi gibime geliyor. Sonuçta şeker varsa diyetisyene yolluyorlar bence yaptrmamak daha iyi..

Ama diyetisyene gitmeniz gerekiyor ve gitmeden devam ederseniz sıkıntılar oluşur. Yapmak istemiyorsanız şeker hastası gibi diyet uygulayın o zaman işinizi sağlama almış olursunuz

Hamileyken ben fazla usumemistim cok soguk bi yerde uzun sure yurumeniz gerekmiyorsa bence de masrafa gerek yok ben hamileyken ve emzirirken hic kalin kazaklarimi giymemistim en soguk gunlerde bile en ince kazaklari giymistim o bile terletmisti
Benım cok sevdıgım ve sıcacık tutan bır montum var ama dun denedım malesef gobegım kapanmadı, yanı baya acıklık var karlı kıslı gunde gıyılmez ama cok sıcak tutan bısey

Ben de lcw den uyguna bı mont aldım 46 beden. Aralıkda gıyebılırım eger gobegım olagustu buyumezse ama tabı evdekı montum kadar kalın degıl. Malum hasta da olmamamız lazım.

Bır de yandan fermuatlı hamıle montları var gobek buyuyunce fermuarı acıyosunuz ama tabı 200tl den asagı degıldır

Benim de cuma gunu birden sut gelirmis gibi bir sizi oldu sanirim sut kanallari aciliyor yada sut uretmeye basliyoruz bildigim kadariyla normal
Ben varım canım dun gece cok agrıdı ne oluyo dedım bırden sımdı agrı yok ama aksam fecıydı yani

Benim de aklımda bu soru var büyük beden mont alsak bu sefer omzu kolları çok komik olacak ve çok pahalı bişey de almak istemiyorum geçici bi dönem olduğu için. Ama tesettür ürünleri de pek uygun olmuyor. Bi çözüm bulursan bana da söyle :-)
Ya ben son aylarda asiri ates basacagi icin usuyecegimizi sanmiyorum. Kalin ceketlerimin uzerine pelerin panco tarzi seylerle idare ederim diye dusunuyorum. Tabi bir de son aylarda zaten zaruri seyler olmadikca disari da cikmayiz.

,
Ama diyetisyene gitmeniz gerekiyor ve gitmeden devam ederseniz sıkıntılar oluşur. Yapmak istemiyorsanız şeker hastası gibi diyet uygulayın o zaman işinizi sağlama almış olursunuz

Evet doğru diyorsunuz. Hani çok tatlı ya da tuzlu yemiyorum ama y,nrfr fikkatli olmakta fayda var sanırım... 25 haftadan sonra düşünüyorum gitmeyi. şimdiye kadr da 5 kilo aldım bakalım nolcak....

,

Evet doğru diyorsunuz. Hani çok tatlı ya da tuzlu yemiyorum ama y,nrfr fikkatli olmakta fayda var sanırım... 25 haftadan sonra düşünüyorum gitmeyi. şimdiye kadr da 5 kilo aldım bakalım nolcak....

Ama diyabetik diyetler çok katı oluyor hani belki hiç tatlı ekmek hamur işi yememeniz daha dogru olur. Bende şeker yüklemesi istemiyordum ailemde sağlıkçılar anlattı istersen gel baklava ye öyle bakalım dedi yani bi farkı yok. Sizin ailenizdekilerin başına gelenler biraz talihsizlik olmuş doktorları direk şeker yüklemesinin bu rahatsızlıklara neden olduğunu söyledi mi

Tuy dokuculeri normalde de kullanmayin bence cok fazla kimyasal var ustelik ayni jilet vurmus gibi oluyor onun yerine sabun surup kopurtup jilet yapin sabun kayganlastirir olur biter bu siralar daha tek gebelikler icin rahat donem eldivenle rahat rahat halledebilirsiniz benim ikiz oldugu icin biraz zorlanirim ama eldivenle sansimi denicem
Kesinlikle canım katılıyorum sana. Allah yardimcin olsun ikiz zor gerçekten

Aaaa öylemi bn kan uyuşmazlığı testi yaptırıyorum ayrıntılı onu da her yer yapmıyor ı yüzden orda yaptırmıştım bunu öğrendiğim iyi oldu
Kan uyuşmazlığı testi yapılıyor mu bilmiyorum canım o kadarini ama sen gene de aile hekimine bi sor. Ben kan testlerimin cogunu sağlık ocağında yaptırdım sonuçlar için endişelenince aile hekimim söyledi Acıbademe yollaniyor diye:)

Ama diyabetik diyetler çok katı oluyor hani belki hiç tatlı ekmek hamur işi yememeniz daha dogru olur. Bende şeker yüklemesi istemiyordum ailemde sağlıkçılar anlattı istersen gel baklava ye öyle bakalım dedi yani bi farkı yok. Sizin ailenizdekilerin başına gelenler biraz talihsizlik olmuş doktorları direk şeker yüklemesinin bu rahatsızlıklara neden olduğunu söyledi mi

ewet sağlık bakanlığı bile bu yüklemeye izin veriyor. hatta sağlık ocağındakiler de bu şeker yüklemesinin önemli olduğunu söylediler. belki hastaneden hastaneye değişiyordur. ben kendi doktoruma ve hastaneye çok güveniyorum. benim doktorum prof. olduğundan o ne derse onu yapıcam tabiki. bu yüklemenin de zamanı geldiğinde olurda bana yaptır derse çevremdekilerin bundan dolayı rahatsızlandığını söylicem. ne diyecek bilemiyorum tabi...

yalnız 2 ayda bir tahlil yaptırıyorum genel olarak değerlerim çok iyi. glukoz değerim de dahil iyi aslında.. bakalım doktor bana yükleme yaptıracak mı...

ewet sağlık bakanlığı bile bu yüklemeye izin veriyor. hatta sağlık ocağındakiler de bu şeker yüklemesinin önemli olduğunu söylediler. belki hastaneden hastaneye değişiyordur. ben kendi doktoruma ve hastaneye çok güveniyorum. benim doktorum prof. olduğundan o ne derse onu yapıcam tabiki. bu yüklemenin de zamanı geldiğinde olurda bana yaptır derse çevremdekilerin bundan dolayı rahatsızlandığını söylicem. ne diyecek bilemiyorum tabi...

yalnız 2 ayda bir tahlil yaptırıyorum genel olarak değerlerim çok iyi. glukoz değerim de dahil iyi aslında.. bakalım doktor bana yükleme yaptıracak mı...

Bende doktoruma çok güveniyorum o yüzden yaptır dedi tartışmaya açık bir konu değil bu önemli dedi bende tamam dedjm. Asm deki hemşire yanj ebem amca kızım oda hiç bir zararı olmadığını istersem Baklava yiyerek de yapabileceğini söyledi bende normal yüklemeyi kabul ettim bu şartlarda bir zararı olacağını değil. Aksine faydası olacağını düşünüyorum. 26. Haftada yaptırmamı istedi doktorum

işe gelirken araba çarptıda ayağımda iki kırık ezik vs falan vardı 2 aydır yatıyordum bu hafta işe başladım. hamileliği yatarak yarıladım yani .. hamdolsun ki bebeğime birşey olmadı ..
Ay çok geçmiş olsun allahtan atlatmissin bebeğine bi şey olmamasına sevindim allah sağlık versin

Kızlar dün gece kasigim da bi batma acıma oldu beni uykudan uyandırdı kalkmakta zorlandım ve yuruyemedim o anda çok acı çektim 2 dakika sürmedi geçti. Neden oldu korktum sizde de oluyor mu ??
Oluyor canm ben acillik oldm ama benimki surekli oluyordu doktor tam adini koyamiyoruz ama olmasi normal dayanilmiycak kadar olursa gel mutlaka dedi

Bende doktoruma çok güveniyorum o yüzden yaptır dedi tartışmaya açık bir konu değil bu önemli dedi bende tamam dedjm. Asm deki hemşire yanj ebem amca kızım oda hiç bir zararı olmadığını istersem Baklava yiyerek de yapabileceğini söyledi bende normal yüklemeyi kabul ettim bu şartlarda bir zararı olacağını değil. Aksine faydası olacağını düşünüyorum. 26. Haftada yaptırmamı istedi doktorum
Canim aclik ve tokluk diye kendin olcsen ayni olmazmi yani.. benim aclik ve tokluk ideal cikti.. bu yuzden yaptirmadim.. faydasi yok, sekerin varmi yokmu o ortaya cikiyor.. ama ya sekerin varsa ve bu o an zarar verirse?

Hımmm anladım cnnım doğru aslında bana 4 tane baklava dilimi verseler nyerim yani öle dokunmazda :)

hatta bi çikolatayla aynıymış.. ben çikolatayı hergün yiyorum nerdeyse... en sewdiğim şey...

bakalım benim doktor isterse mecbur yaptrcam tabi... ofisimde hamilelerde şeker yüklemesi yaptırmışlar mesela onlara hiç bişey olmamış bi zararını görmedik dediler.. sanırım doktordan doktora değişiyor bu sanırım...

Canim aclik ve tokluk diye kendin olcsen ayni olmazmi yani.. benim aclik ve tokluk ideal cikti.. bu yuzden yaptirmadim.. faydasi yok, sekerin varmi yokmu o ortaya cikiyor.. ama ya sekerin varsa ve bu o an zarar verirse?

Ben geçen hafta 1 gün ölçüm 1 gün ölcmedim o şekilde baktım kendim açlık 90 kusurlerde tokluk da 130 à yakın çıktı. Doktorum da yüklemeyi yaptirinca daha sağlıklı sonuç alırız benim için tartışmaya açık bir konu değil bu deyince bende tamam dedim . Biraz da genetik haritada bakıyorlar eşimin annesi şeker hastası benim ailemde var benim insülin direnci var ve diyetisyen kontrolünde olduğum halde değerler böyle çıkıyor bende madem zararı yok yaptirayim dedim
Eger şeker hastalığı var ise buna uygun diyet programı yada ilaç olmazsa bebeği kaybetme ihtimali bile var bende bunu riske edemem. Bilemedim senin anlayacağın canım

yarın hem detaylı ultrasyon hemde cildiyede randevum var,
detaylıda heyecanlıyım ve merak ediyorum acaba devlet hastahanesi detaylının fotosunu verirler mi ?

cildiyeye gebelik lekem oluşuyor çene kısmımda onu soracağım kendi dr umursamamıştı

bi de özel bi soru, sorması ayıptır vajinal kaşıntım cok kötü arttı ve yanmalar başladı, bepantol krem aldım belki pişik oldu
kaşıntıyı gecirir diye ama geçmedi mormal mi ?
Normal degl canm mantar olmus olabilirsin. Bi doktoruna danis.

Back
X